Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(stryga @ 2013 02 08, 14:16)
Tai labai individualu - priklauso ir nuo operacijos masto, ir nuo poziurio, ka reiskia atsigauti - pilnai atsistatyti ar buti darbingai? Darbinga gali buti ir po keleto dienu, o pilnai atsistatyt reikia keliu savaiciu. Arba ilgiau, jei operacija sudetingesne.  4u.gif



man skristi reiktu po lap. kuo greiciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 08, 17:47)
man skristi reiktu po lap. kuo greiciau ax.gif


Skristi kaip ir be problemu, tik ne rytoj, po keliu dieneliu 4u.gif BET: jokiu lagaminu kelimu. Svori kelt ne daugiau 5 kg!!!
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 02 08, 16:27)
Skristi kaip ir be problemu, tik ne rytoj, po keliu dieneliu  4u.gif BET: jokiu lagaminu kelimu. Svori kelt ne daugiau 5 kg!!!



o reiksme lap. sudaro kokia ciklo diena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 08, 18:43)
o reiksme lap. sudaro kokia ciklo diena?  g.gif


Gydytojas sprendzia. Vieni operuoja tik po mmm, kiti - pries mmm, o dar kitiem svarbu ne mmm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 02 08, 17:07)
Gydytojas sprendzia. Vieni operuoja tik po mmm, kiti - pries mmm, o dar kitiem svarbu ne mmm  4u.gif



Stryga, dekui uz info! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 08, 19:14)
Stryga, dekui uz info!  4u.gif


Ner uz ka, svarbu susitvarkyk bedeles savo kuo greiciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 08, 14:40)
Kiek laiko jums uztruko atsigauti po lap.?  g.gif


Vienos po keliu dienu eina i darba, kitom reikai menesio. Ziurint ka ten daro viduj ir kaip organizmas reaguoja. Man 2 sav. po LP reikejo tai tikrai.
Atsakyti
Aciu merginos, kad atsakote i man rupimus klausimus 4u.gif


dar viena klausima turiu biggrin.gif O kaip su tyrimais? Ar jau juos reik tureti einant pas dakt. tartis del lap., ar jis pats pasako kiekvienai individualiai kokius tyrimus reikes pasidaryt? g.gif Pirmam puslapyje nurodyti sie tyrimai - elektrokardiograma, morfologinis kraujo tyrimas, kraujo krešumo tyrimas, šlapimo tyrimas, kraujo grupė.
Atsakyti
Man mano ginekologe poliklinikoj padare tyrimus, kraujo paprasta ir kardiograma, daugiau nieko. Tada su tyrimais ir siuntimu ejau tartis del operacijos.
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 09, 17:57)
Aciu merginos, kad atsakote i man rupimus klausimus  4u.gif
dar viena klausima turiu  biggrin.gif  O kaip su tyrimais? Ar jau juos reik tureti einant pas dakt. tartis del lap., ar jis pats pasako kiekvienai individualiai kokius tyrimus reikes pasidaryt?  g.gif  Pirmam puslapyje nurodyti sie tyrimai - elektrokardiograma, morfologinis kraujo tyrimas, kraujo krešumo tyrimas, šlapimo tyrimas, kraujo grupė.


Cia manau gydytojas paskirs, ka pasidaryti is anksto, ka vietoj padarys. Man is anksto reikejo bendra slapimo ir kraujo tyrimus pasidaryti bei zinoti savo grupe, kitus tyrimus (kresuma ir pan.) padare ligoninej prie pat operacija
Atsakyti
Sveikutės,
prisiduodu ir aš smile.gif
LP dariausi AK pas Baužytę. Kai užsiregistravau liepė su savimi turėti chalatą, šlepetes ir kojinytes, būti iš vakaro nevalgius, negėrus 7.30 registratūroje. Atvykau anksčiau 7.10, ir jau prieš mane buvo viena moteris. Registratorė pasiėmė iš manęs pasą ir siuntimą, greit užpildė popierius ir davė man keleta pasirašyt. Tuomet sekė gydytojo apklausa, kokiu tikslu noriu darytis LP, paėmė iš manęs turimus tyrimus (kraujo grupė, krešumo, gliukozė, bendras) ir dar papildomai liepė pasidaryti EKG ir šlapimo vietoje). Sanitarė mane nulydėjo į persirengimo kambarį 8.30. Ten buvo rakinamos spintelės thumbup.gif , man labai patiko, nes jaudinausi, kur reikės palikti daiktus. Palatoj prabuvau pusantros h iki mane iškvietė i operacinę, dar per tą laiką buvo atėjusi pati gydytoja ir anesteziologė, apklausė.
Man LP buvo apskritai pirmoji operacija gyvenime, todėl nieko nenutuokiau apie ją ir visiškai nebijojau, beje, labai padėjo mergaičių pasisakymai ir padrasinimai,todėl buvau nusiteikusi tikrai optimistiškai bigsmile.gif Po LP išgirdau savo pavardę išseselės lūpų, ji mane žadino, paklausė ar neskauda, suleido vaistukų, apskritai noriu pasidalinti, kad AK personalas, tiesiog nuostabus, rūpestingi žmonės thumbup.gif , vis prieidavo paklausdavo, kaip jaučiamės, gulėjome 4-ios šešiavietėje palatoje.
Kitos moterys jau ne pirmas op. iškentusios išsiskirstė išvis greitai, aš išvažiavau namo paskutinė 17.15, nes prasčiausiai jaučiaus, neskaudėjo, bet buvo silpna ir labai svaigo galva. Namie 3-ą dieną po LP persiklijavau pleistriukus, tepliot nustojo 2-ą, o šiandien 5-a diena po, jau puikiai vaikštau, ir kosėti bei juoktis neskauda bigsmile.gif , rytoj keliausiu "shopintis". Trims savaitėms gyd.paskyrė tausojantį režimą:nesimėgauti voniomis, pirtimis, nesportuoti, sunkiai neplušti, ne smileysex.gif ir svarbiausia neperšalti wub.gif
Taigi ir aš jungiuosi prie padrąsinimų, nebijokite mergaitės, jeigu jums LP reikia, tai pirmyn 4u.gif
Atsakyti
Dariana, smagu girdeti kad viskas gerai praejo! O kaip LP rezultatai? Tikimes irgi viskas kuo geriausiai!
Atsakyti