Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Na va Strazdanes informacija ir įkelta atmintinė ir man padėjo daug ką išsiaiškinti thumbup.gif Ačiū
Atsakyti
Kaune KGN tai guldo is vakaro, nuo pietu reikai gert Fortrans su vandeniu ir lakstyt i WC biggrin.gif ta pacia diena namo niekas neleidzia, ir kita ne schmoll.gif As net neisivaizduoju kaip buciau ta pacia diena ar kita vaziavus namo, nes as jauciaus labai silpnai ir man ziaaauriai skaudejo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2013 02 02, 02:09)
Kaune KGN tai guldo is vakaro, nuo pietu reikai gert Fortrans su vandeniu ir lakstyt i WC  biggrin.gif ta pacia diena namo niekas neleidzia, ir kita ne  schmoll.gif As net neisivaizduoju kaip buciau ta pacia diena ar kita vaziavus namo, nes as jauciaus labai silpnai ir man ziaaauriai skaudejo  unsure.gif



Na, po operacijos, manau, visoms žiauriai skauda. Mane operavo 12 val., o 19 val jau buvau namuose. Žinoma, buvo silpna, bet toliau gydžiausi namie... Ligoninėje tik vaistų nuo skausmo suleido.
Operavo AK Vilniuje (gyd. Mečėj.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedramintė: 01 vasario 2013 - 16:30
QUOTE(Felem @ 2013 02 01, 16:48)
ačiū labai smile.gif
o kaip su padeka ( vokeliu) ? kaip palatos ? galima ten vienvietę užsisakyti( aišku už papildomą mokestį)?

Nenešiau aš jokio vokelio. Nemoku, o ir nenoriu... blush2.gif Jei galėčiau sau leisti, daryčiausi LP BAK pas tą patį Mečėjų, bet, deja, negaliu sau leisti tokios prabangos, tad dariausi AK ir be vokelio blush2.gif . Nepaisant to, viskas buvo puiku thumbup.gif Palatos ten didelės, gal 6 vietų, nes daugumą pacienčių paleidžia tą pačią dieną. Jei nepaleidžia, perkelia į kitą skyrių, o kia ten tvarka, nežinau.

Leticija, kiekviena ligoninė turi savo tvarką. Pirmą LP man darė RK, ten paguldė dieną prieš LP, nuo pietų neleido valgyti, tik gerti. Klizmavo vakare ir ryte prieš LP. Ir dar po LP išlaikė 2 paras. Tuo metu ir man atrodė, kad kaip gerai, kad paliko ligoninėje, nes jėgų nebuvo visai, visą laiką pramiegojau. Tuo tarpu šį syki, viskas buvo kažkaip labai paprastai, greitai. Iškart atsibudus skaudėjo, pasakiau seselei, ji suleido vaistų, o po poros valandų savijauta buvo gera. Na taip, kol tos dujos išsivaikščiojo tai labai nemalonu būdavo kai ties raktikauliais ar šonkaulais suspausdavo. Bet tai tetruko kelias dienas ir koks skirtumas kur skauda, ar namie, ar ligoninėje, tos dujos pačios savaime turi išsivaikščioti... Asmeniškai man, kur kas geriau buvo, kai tą pačią dieną galėjau grįžti namo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Strazdane*: 01 vasario 2013 - 16:27
As tai kazkaip nejauciau jokio duju isisvaiksciojimo, nei man pilva pute, nieko, tik urzge pilvas siek tiek, nes nevalgius ilga laika buvau. KGN net gert neleidzia operacijos diena, tik sesele lupas vandneiu suvilgo. Klausem kodel cia taip, tai sake, o jeigu staiga koks vidinis kraujavimas ir skubiai reiktu vel narkozes unsure.gif Bet taip, kiekvienoj istaigoj sava tvarka.

O man nuo skausmo leido net 4 kartus po operacijos pirma para, ir dar ant rytojaus buciau prasius, bet greit iseme is rankos kateteri, tai geriau savo atsivezta is namu Ibuprofena. Nezinau, as jau geriau 10 kart pagimdyciau nei 1 laparaskopija. As kazkaip daug lengviau ir paprasciau viska isivaizdavau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Felem @ 2013 02 02, 00:05)
Labas merginos  smile.gif

gal kuri iš jūsų nesenai turėjo laparoskopiją Vilniaus miesto ligoninėj ( Antakalnyje) pas G. Mečėjų?
Noriu paklausti kaip ten viskas vyksta - kada atvykti, kaip su žarnyno valymu, kiek po operacijos laiko ? aš dabar kaip tik renkuosi kur operuotis g.gif esu girdėjus kad ten viskas gerai, greitai ir profesionaliai atliekama, daktaras irgi kaip geras specialistas minimas.
kokios jūsų nuomonės ir patirtis ?


Gydytojas tikrai puikus, profesionalus.
Man dėl žarnyno valymo nieko nesakė, bet pati išsivaliau smile.gif smile.gif.
Atsakyti
sveikos, noreciau jugtis ir as i jusu bureli 4u.gif trumpai mano istorija smile.gif
atsvenciau savo 25-aji gimtadieni ir su vyru nutarem,kad gana laukti laikas, kurti seima. na ka po kokiu geru 4 menesiu pavyko. nestumas tragiskas buvo. daznai gulejau ligoninej. zodziu isnesiojau ir pagimdziau. kadangi maitinti sekesi prastai tai po menesio prasidejo pirmos mm. gydytoja skyre kt (pati norejau tiksliau) na ka ir nuo pat pirmo menesiniu menesio, beveik visada paskutine diena uzeidavo toks nezmoniskas skaumas, kad atrodo nei sedet nei gulet nei stovet begali. kojos nutirpe. zodziu taip iskenciau beveik metus (nors vyras vis grasino,kad pasitikrinciau,arba kvies greiytaja. bet as vis tikejausi kad praeis) kai dukrytei suejo metukai, turejau jau laiko sau. nusprendziau pasitikrinti. bet nuejus gydytoja pamate tik apie 2cm cista. zodziu dar kankinausi iki sausiop menesio, vis seke gine ar nekinta. pagaliau isauso operacijos diena. padare lap ir hister. po operacijos atejus gydytoja pasake, kad nesitikejo tokios diagnozes. endo III stad, daug saaugu. zodziu liepe nedelsti ir kuo greiciau bandyt pastoti vel. tai va kadangi iki metuku vaika auginti buvo be galo sunku psichologiskai ir fiziskai, nusprenedm su vyru palaukti iki vasaros ( man laiko atsigauti, pasijusti vel zmogumi biggrin.gif ) ir bandyti pastoti. bet jau db pradejau abejoti savo siuo apsisprendimu. labai noriu daugiau vaiku. kaip manot ar tir keli menesiai gali labai atsiliepti man veliau? ir aplamai kokia cia jusu patirtis del pastojimo po 3stadijos?
Atsakyti
Sveikos! Rado man endometriozine cista 8 ant 7cm doh.gif Gyvenu ne LT. Ar yra merginu, kurioms buvo daroma laparaskopija airijoj?


Beje, gal zinote kiek kainuoja laparaskopija LT? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2013 02 03, 16:53)
Sveikos! Rado man endometriozine cista 8 ant 7cm  doh.gif  Gyvenu ne LT. Ar yra merginu, kurioms buvo daroma laparaskopija airijoj? 
Beje, gal zinote kiek kainuoja laparaskopija LT?  g.gif


Oficialiai i kasa, jei neturi Sodros apie 2000 lt, galutine kaina priklauso nuo to ka ten randa ir daro, taigi paaiskeja tik po LP.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2013 02 03, 18:16)
Oficialiai i kasa, jei neturi Sodros apie 2000 lt, galutine kaina priklauso nuo to ka ten randa ir daro, taigi paaiskeja tik po LP.



dekui uz info 4u.gif
Cista man rado LT pries kelias dienas. Siuo metu esu grizusi i airija. Ziuresiu, ka man cia dakt. papasakos g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Planujam leliuką jau dešimtas ciklas, žinau kad nedaug, bet nuo pat pirmo mėnesio nuojauta kankino kad kažkas ne taip su manim blush2.gif . Apsilankiau Vaisingumo klinikoj, išsityriau visus hormonus, visokias -plazmas, vyro turtą - viskas puiku, bet echo metu pamatė ant vienos kiaušidės kažkokį darinį, pirmos apžiūros metu buvo 13 mm, po mėnesio 19 mm, bet gyd. sakė, kad greičiausiai nedidėja, o tiesiog žiūrėjimo kampas kitas g.gif . Nuotraukos daryt nerekomenduoja, nes per tą darinį vistiek nesimatys pratekamumas geras ar ne, nes jis užstos vaizdą g.gif . Tai va, liko viena išeitis - LP.

Gyd sakė, kadangi aš dar jauna, galim dar kuris laikas (6 mėn) pabandyti ir jei nepavyks - operuotis. Tai ir plėšo dabar tokie dviprasmiški jausmai, vieną minutę galvoju - laukti, kitą - nedelsti ir gult ant operacinio stalo nedelsiant g.gif


Jei visgi nuspręsčiau operuotis, kokia eiga užsiregistravimo šiai procedūrai? Reikia eiti pas sav šeimos gyd, tada ji parašo siuntimą, tada aš pasirenku kur noriu operuotis? Kiek žinau, su siuntimu nebūtina operuotis savo mieste? galiu ir į Kauną ar Vilnių važiuoti?
Kai jau turėsiu siuntimą, paskambinu į kliniką ir kas tada? Iškart registruojuos operacijai pas pasirinktą gydytją ar dar reikia prieš tai užsiregistruoti kažkokiai apžiūrai, vizitui? Ar vizito papildomo nebereikia?

Iš anksto ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ne_Ta_Pati* @ 2013 02 05, 12:23)
Sveikos 4u.gif
Planujam leliuką jau dešimtas ciklas, žinau kad nedaug, bet nuo pat pirmo mėnesio nuojauta kankino kad kažkas ne taip su manim  blush2.gif . Apsilankiau Vaisingumo klinikoj, išsityriau visus hormonus, visokias -plazmas, vyro turtą - viskas puiku, bet echo metu pamatė ant vienos kiaušidės kažkokį darinį, pirmos apžiūros metu buvo 13 mm,  po mėnesio 19 mm, bet gyd. sakė, kad greičiausiai nedidėja, o tiesiog žiūrėjimo kampas kitas  g.gif . Nuotraukos daryt nerekomenduoja, nes per tą darinį vistiek nesimatys pratekamumas geras ar ne, nes jis užstos vaizdą  g.gif . Tai va, liko viena išeitis - LP.

Gyd sakė, kadangi aš dar jauna, galim dar kuris laikas (6 mėn)  pabandyti ir jei nepavyks - operuotis. Tai ir plėšo dabar tokie dviprasmiški jausmai, vieną minutę galvoju - laukti, kitą - nedelsti ir gult ant operacinio stalo nedelsiant  g.gif
Jei visgi nuspręsčiau operuotis, kokia eiga užsiregistravimo šiai procedūrai? Reikia eiti pas sav šeimos gyd, tada ji parašo siuntimą, tada aš pasirenku kur noriu operuotis? Kiek žinau, su siuntimu nebūtina operuotis savo mieste? galiu ir į Kauną ar Vilnių važiuoti?
Kai jau turėsiu siuntimą, paskambinu į kliniką ir kas tada? Iškart registruojuos operacijai pas pasirinktą gydytją ar dar reikia prieš tai užsiregistruoti kažkokiai apžiūrai, vizitui? Ar vizito papildomo nebereikia?

Iš anksto ačiū už atsakymus  4u.gif



na manau, kad pirmiausia pasirenki pas ka planuoji operuotis ir tada vaziuoji i apziura. taip nieks neziurejes is kart neims operuoti. o tada jau gydytojas viska paaiskins kas ir kaip wink.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti