Sveikutes visos
sioje temeleje esu naujoke, bet perskaiciau beveik viska ruosdamasi savo operacijai, nes ir bijojau kazkiek, ir nerimavau, nu zodziu, pacios suprantat. Papasakosiu savo patirti.
Nepastoju nuo 2010 lapkricio, kuomet nustojom saugotis, tad pernai lapkriti susizgribau, kad gal kazkas netaip, nors visi ramino, kad spesi, ramiai, atsipalaiduok, etc. Nuojauta sake, kad nebera ko cia "palaiduotis", reikia veikti. Baltijos amerikos klinika paskelbe akcija pirmai konsultacijai del nevaisingumo, tad ir nulekiau vasari. Rado cista ant kaires kiausides, itare endo. Menesi liepe pagerti KT, bet niekas nepasikeite, tad nutare daryti diagnostine laparoskopija. Rekomendavo G.Meceju, jis operuoja Antakalnio klinikose ir BAK. Kadangi esu drausta, nutariau rinktis AK.
Nu ir va, penktadieni ryte nudardejau i klinika su visais tyrimais, siuntimu ir puse daiktu is virsuje esancio saraso, nes Mecejus iskart pasake, kad paleis ta pacia diena, veliausiai "ant rytojaus". Kadangi siuolaikines narkozes tikrai labai lengvai pernesamos, esu ju turejus, tai buvau isitikinus, kad ta pati vakara busiu namie ir daug daiktu neemiau, bet ir neprireike. Is to nerimo atlekiau net anksciau nei buvo nurodyta, t.y. 7 ryto, uzsipildem popierius, pasnekejom su kazkokia tarpine gydytoja, tada sesute nulydejo i palata, persirengiau ligonines naktinukais su dekolte iki bambos, o chalatuka, trenigines ir tapkutes savo turejau, bet viena moteriske nieko neturejo, tai jai viska dave. Palatoj buvau "visa gatava" 9 ryto, pasnekejom su likimo draugem, nes palata 6viete buvo, jas viena po kitos veze operuoti, o as laukiau... Uzsuko mano chirurgas, buvau prisirasius klausimu, tai ejom i jo kabineta aptarti, kas neaisku, deja, turiu pasakyti, kad tokioj priesoperacinej busenoj klausimus uzdavinet nera labai prasminga, nes nelabai aiskiau pasidaro... Ar sokas, ar kazkas, bet nepamenu beveik, ka jis man atsake
paskui atejo mano anesteziologe, greit mane apklause, ir viskas, beliko laukt savo eiles. Tuo tarpu parveze viena kolege, isveze kita, laukiu, "zmones" vartau, sms MB rasineju... Tuo metu jau nebebijojau kazkodel, atejo susitaikymas, kad va, jau esu cia, nes taip reikia, jeigu noriu pastot. Palyginus kaip is vakaro jauciaus, tai cia buvo baika. Nu ir ka, apie 10:30 atejo sesute, sako einam, einam, jau musu laukia. As - einam! Jin taip ziuri, sako taip su kelnem ir eisi i operacine? O, ir dar su kelnaitem? Zinok, su kelnaitem neoperuojam.
buvau pamirsus nusiimt, tai greit nusimeciau viska ir i operacine. Ten koridoriuj uzdejo kepuryte, tapkutes, chalata ant sienos pakabino, tada parode kur gultis, aplipde krutine davikliais, ivede kateteri, dar paklause kiek sveriu, pradejo risti rankas ir kojas prie tu laikikliu, nu smagumo tiek, bet iskart pradejo leist vaistus, apsinesiau, akys tik merkesi, merkesi ir viena kart nebepavyko ju atplest, trys...du...uzmigau.
Pabudau palatoj, biski drebedama nuo vadinamojo pooperacinio salcio, visa apsvaigus, galva sukosi, pilva maude, bet ne daugiau nei per mm, beveik iskart priejo sesute, paklause, ar neskauda, pasakiau, kad maudzia ir tiek, tai man nuskausminamuju suleido, neuzilgo praejo ir maudimas, liko tik silpnumas. Snaudziau sau skaniai kokia valanda, laiko pojuti buvau visiskai praradus, bet jei gerai pamenu, sake kad po 11 buvo, kai pabudau, tad op tetruko apie valanda, gal net maziau. tada visiem issiunciau sms kad gyva sveika, su MB dar ir telefu papliurpem, paskui ir su palatos draugem pasnekejom, kad jau tos siuolaikines narkozes kai gerums... As kitokiu ir neturejus, o jos pamena, kaip sunkiai atsigaudavo po visokiu apendicitu, vargeli. Zodziu visos jautemes gerai. Po valandeles merginos pradejo skirstytis, nes jom ne lap buvo darytos o kazkokios kitos operacijos, tai ir ant koju greiciau atsistojo. Apie pirma jei neklystu atnese pietus, tai skaniai sukirtau pieniska grikiu sriuba, nors siaip pienisku nemegstu, paknaibiau plova, atsigeriau kompoto. zodziu, is karto leido tiek gerti tiek valgyti. Nu ir toliau snaudziau. Apie dvi atejo chirurgas, liepe ristis is lovos ir prasivaiksciot, paskui nuejom i jo kabineta aptarti "ka rado". Va sitos dalies tai bijojau
bet ka gi, pasipurtai ir eini, nors jau is intonacijos supratau, kad rasti tai tikrai rado "kazka". Tai vat, trecios stadijos endo, is pradziu leptelejo, kad ketvirtos, paskui pasitaise, bet sake tos amerikieciu sudarytos klasifikacijos yra tokios kokios yra, o pas mane ka rado ji linkes vadinti endo pradzia, cista pasalino, papildomai rado mioma mazyte, pasalino ir ta, pridegino keleta endo zidiniu, abu kiausintakiai pilnai pratekami, dar atliko ir chromosalpingoskopija (zonokit nezinau, kas tai yra, dar aiskinuos, nes tik namie israse paskaiciau, kad tai dare, gal cia ir yra kiausintakiu pratekamumo tyrimas). Rekomendavo bandyti pastoti nuo sekancio ciklo, be jokiu vaistu kol kas. Bandysim. MB turtas geras, as apgydyta, gal duos dievas.
Kaip ir beveik viskas, grizau i palata, visos jau buvo issiskirsciusios, tai ir as palengva padusaudama persirengiau, nebesimoviau dzinsu, nutariau su treniginem varyt, nes pilvas vis tiek piktas ant viso pasaulio, nepriliesk. Taksi issikviest neimanoma, jei pamenat penktadieni Vilniuje labai lijo, o buvo apie 16 val., darbu pabaiga, tai supykau ir grizau su truliku, gerai, kad netoli buvo vaziuot, nes i gala jau kiekvienas krustelejimas atsiliepe... Jauciaus gerai, tik pilva tempe. Dar zadejau issikept sokoladini torta kaip kompensacija, bet jau vakare nieko nebesinorejo, tik tysoti ir saves gailetis.
Siandien trecia diena po op, jauciuos beveik kaip nauja, ciut ciut niezti tris skylutes, pleistrus jau nusilupau, uzsiklijavau maziukus. Geriu antibiotikus, liepe, o va nuskausminamuju neprireike ne karto. Jau sestadieni ejau apsipirkti (aisku du zingsniai nuo namu), daug valgiau ir tik pasikelt nuo lovos sunkoka, nes presas su pilvu pykos, ir biski palinkus i prieki ejau,o siaip viskas ciki. Vakar dar geriau, o siandien isvis gerai.
Op is viso isleidau apie 150, tiek kainavo spec kraujo tyrimai ir antibiotikai. Niekam nieko nedaviau, neturiu is ko.
Va tokia mano laparoskopijos istorija.
Sekmes visoms!