Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(Stikliukė @ 2012 06 21, 10:34)
doh.gif man irgi turėjo atsiųsti dvi knygas, o atsiuntė vieną doh.gif atseit vienos net neužrašė į sąrašus doh.gif aij tiek to, tik kažkaip nemalonu, kad neatidžiai dirba 4u.gif turiu namie Magdalenos evangeliją, pradėsiu skaityt wink.gif

Indra, sveikinu gavus diplomą smartass.gif man dar liko pusmetis ax.gif

Ačiū už sveikinimus smile.gif

Man sakė jau atsiuntė knygas, tik adresą buvo kitą užrašiusi, tai iš pašto mama paėmė nuvažiavus smile.gif
Atsakyti
Gėda prisipažinti, bet pasidaviau su Ohran Pamuk "Nekaltybės muziejum". Nu negaliu penkis kartus vis bandžiau skaityti, įsivažiuoti, bet nerealiai nervina pagrindinio veikejo perdėtas apsėstumas ir praeities laikymasis. Ne mano knyga... Liūdna, nors ir nelinkusi knygą numesti, bet ši keliauja į nuograužų lentyną.... Galbūt kada nors vėl pakelsiu, bet kol kas nebesikankinsiu. Toks pat likimas gali ištikti ir Jeannette Walls "Neprijaukinti arkliai". Jei pradžia tikrai buvo kiek įdomi ir įtraukianti, bet kuo toliau skaitai, tuo labiau knyga virska eiliniu neįdomiu skaitalu...
O šiuo metu skaitau Camilla Lackberg "Ledo princesė". Įtraukė ir nepaleidžia. Labai patinka smile.gif Gal tai bus ta knyga, kuri pajudins ledus ir aš vėl įsivažiuosiu į knygų skaitymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2012 06 21, 16:23)
Gėda prisipažinti, bet pasidaviau su Ohran Pamuk "Nekaltybės muziejum". Nu negaliu penkis kartus vis bandžiau skaityti, įsivažiuoti, bet nerealiai nervina pagrindinio veikejo perdėtas apsėstumas ir praeities laikymasis. Ne mano knyga... Liūdna, nors ir nelinkusi knygą numesti, bet ši keliauja į nuograužų lentyną.... Galbūt kada nors vėl pakelsiu, bet kol kas nebesikankinsiu.

aaa! kaip gaila ir man. ties kelintu puslapiu sustojai?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

O aš dabar į pabaigą einu su ,,Pagalba''. Ir man klausimas kilo: ar yra vartojama: pvz. prarasti domesį (susidomėjimą) ? Nes ne vienoj vietoj radau ir man net keista skaityti, nes pirmą kartą girdžiu tokį žodį.
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2012 06 21, 15:09)
aaa! kaip gaila ir man. ties kelintu puslapiu sustojai?

ties 400 psl. nu niekaip i vakara vos 20 psl iveikdavau...
Atsakyti
Resat Nuri Guntekin "Čiauškutė. Perėjimas prie šios knygų, po lietuvininkų vargų užtruko kelias dienas. Skaitydama pirmuosius 5 puslapius, maniau, gal neverta net gilintis, bet vėliau vis labiau ir labiau įsitraukiau ir per kelias dienas pabaigiau. Patiko. Vietomis verkiau. Tai pirma knyga apie musulmonę moterį, jos meilę ir vargus, kurią teko skaityti. Ir apskritai pirmas kurinys apie musulmonišką pasaulį.

Kažkuri mergina skaitė ir paliko neblogus atsiliepimus apie "Portugalijos karalių". Radau tėvų bibliotekoj ir parsitempiau namo paskaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristute97: 22 birželio 2012 - 10:11
QUOTE(laTulipe @ 2012 06 21, 16:26)
O aš dabar į pabaigą einu su ,,Pagalba''. Ir man klausimas kilo: ar yra vartojama: pvz. prarasti domesį (susidomėjimą) ? Nes ne vienoj vietoj radau ir man net keista skaityti, nes pirmą kartą girdžiu tokį žodį.

Nors nesu krimtusi universitetinio lietuvių k. literatūros mokslo, bet manau, kad tokio žodžio/išsireiškimo nėra. Na bent jau jis nėra naudojamas kaip taisyklingas. Jei klystu, pataisykit smile.gif Kalbant apie knygą "Pagalba", tai jos vertimas man pasirodė gan prastas, todėl nenuostabu, jei randate ten tokių įdomybių. Man šioje knygoje labiausiai akis badė nuolat vartojamas "laiškų atidarymas" biggrin.gif
Atsakyti
Ėjome su mažuoju į lauką ir aš vis masčiau,reikia gi kada aplankyti mūsų vietinį naudotų knygų knygynėlį,tad ten gėrio tikrai daug. Dairiausi daug,bet kažko artimo negalėjau išrinkti.. Bet užmačiau Steven King "Kere" ir nusipirkau 4u.gif beja laba diena!
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2012 06 21, 16:26)
Sveikos  4u.gif

Na aš esu girdėjusi šį žodį ir man atrodo, kad galima jį vartoti ax.gif Sužadinti, prarasti domesį...

Atsakyti
Lietuvių kalbos žodynas:

domesỹs sm. (3b) domėjimasis, interesas: Jo ir domesỹs buvo girtinas J.Jabl. Viso sodžiaus domesį pabaigtinai nukreipė į kitą pusę Vaižg. Nuo dėmesio reikia skirti domesys (interesas). Tai yra pastovus asmens nusistatymas pažinti kurį dalyką sp.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 22 birželio 2012 - 14:48
QUOTE(Fatimaallaa @ 2012 06 19, 20:31)
Vilnietes, susitinkame šį šeštadienį birželio 23 dieną 13.00 val Akropolyje prie Pegaso knygyno.

Na, dar nepersigalvojot, renkatės? Kas ryt (šiandien) ateis? Aš būsiu, reikia gi Fati knygas pagaliau grąžint smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2012 06 22, 23:52)
Na, dar nepersigalvojot, renkatės? Kas ryt (šiandien) ateis? Aš būsiu, reikia gi Fati knygas pagaliau grąžint smile.gif.

renkames renkames biggrin.gif
Atsakyti