Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo (NB) pirkimas, kaip išsirinkti? 4 tema

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 08 02, 19:26)
Renkuosi kompą. Specifinių reikalavimų nėra - naršymas internete, WiFi, planuoju redaguoti nuotraukas, gal kada ateityje bus kokia braižymo programa. Bet čia dar tik gal, jei ir naudosiu AutoCad tai jau ne darbui... Noriu Windows8. Pakanka 500GB, nes naudosiu ir išorinį. Norėtųsi 17", bet galvoju apseisiu ir mažesniu.
Biudžetas max -2,4t.
Ką manot apie šiuos
ACER ASPIRE 5755G
Asus R500VJ 15.6''
NB X202E CI3-3217U

Jei biudzetas fixuotas, tai 2 variantas tinkamiausias.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 02, 20:44)
Jei biudzetas fixuotas, tai 2 variantas tinkamiausias.

Mane vienas žmogus paprotino atsisakyti Asus, Acer, HP.
Anot jo geriau Dell. g.gif
Jis pats IT sferoje dirba ir turi draugų tokių, kurie dar ir NB taisymu užsiima.
Tai sakė rečiausiai atneša Dell.
Nors Dell vaizdas silpnas. Klaviatūros ne kokios. Gal žmonės juos rečiausiai perka...

Ir dar sako, kad Windows 7 geriau, nes absoliučiai visi kas turi 8 - peikia... unsure.gif

Biudžetas nėra jau taip tiksliai fiksuotas. cool.gif

Ką patartumėt imti su panašiais parametrais kaip mano nuorodose?

Beje, pasijutau dinozauras... O nebūna kompų su rusų klaviatūra? Negi reiks jungti papildomą... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 02 rugpjūčio 2013 - 20:56
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 08 02, 20:53)
Mane vienas žmogus paprotino atsisakyti Asus, Acer, HP.
Anot jo geriau Dell. g.gif
Jis pats IT sferoje dirba ir turi draugų tokių, kurie dar ir NB taisymu užsiima.
Tai sakė rečiausiai atneša Dell.
Nors Dell vaizdas silpnas. Klaviatūros ne kokios. Gal žmonės juos rečiausiai perka...

Ir dar sako, kad Windows 7 geriau, nes absoliučiai visi kas turi 8 - peikia...  unsure.gif

Biudžetas nėra jau taip tiksliai fiksuotas. cool.gif

Ką patartumėt imti su panašiais parametrais kaip mano nuorodose?

Beje, pasijutau dinozauras... O nebūna kompų su rusų klaviatūra? Negi reiks jungti papildomą... doh.gif

Ko beklausytumet, vistiek nebus idealus pasirinkimas. Rinkites kas patinka ir tiek. Kam sukti galva del garantiju - broko tikimybe maza. As dabar rasau sededamas prie Dell'o klaviaturos - tai mano pasirinkimas po 13 metu klaidziojimu tarp nesiojamu kompu.
Papildyta:
P.S. Turiu dar Apple - neprilygstamas daiktas, tiesiog dabar sedziu prie Dell:)
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 02, 21:59)
Ko beklausytumet, vistiek nebus idealus pasirinkimas. Rinkites kas patinka ir tiek. Kam sukti galva del garantiju - broko tikimybe maza. As dabar rasau sededamas prie Dell'o  klaviaturos - tai mano pasirinkimas po 13 metu klaidziojimu tarp nesiojamu kompu.
Papildyta:
P.S. Turiu dar Apple - neprilygstamas daiktas, tiesiog dabar sedziu prie Dell:)

Žinau, kad idealo nebus.
Beje, į ką reikia atkreipti dėmėsio, jei ateityje sugalvočiau fotoshopu naudotis. Neužsiimu profesionaliai, čia tik šiaip sau....

Vis tik norėtųsi ir čia sulaukti kokių patarimų, kad rasti optimaliausią variantą tarp 3 dalykų - kompo kainos, kokybės ir mano dydžio piniginės.

Čia dar kelis įkeliu.
Kokį rinktis... g.gif

Tarp šių dviejų kiek suprantu skirtumas vaizdo plokštė ir ekrano dydis. blush2.gif

DELL Inspiron 5721
DELL Inspiron 5521
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 02 rugpjūčio 2013 - 22:02
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 08 02, 21:33)
Žinau, kad idealo nebus.
Beje, į ką reikia atkreipti dėmėsio, jei ateityje sugalvočiau fotoshopu naudotis. Neužsiimu profesionaliai, čia tik šiaip sau....

Vis tik norėtųsi ir čia sulaukti kokių patarimų, kad rasti optimaliausią variantą tarp 3 dalykų - kompo kainos, kokybės ir mano dydžio piniginės.

Čia dar kelis įkeliu.
Kokį rinktis... g.gif

Tarp šių dviejų kiek suprantu skirtumas vaizdo plokštė ir ekrano dydis. blush2.gif

DELL Inspiron 5721
DELL Inspiron 5521

Inspironai tai tokie is papigintu.. Jei ziurit 17" ekrana, tai nepakenktu Full HD raiska (1920x1080), o 900x1600 as naudoju ant savo 15.6" kompo. Butu gerai i7 procas, nes kaip cia vienas rase - notebook'ai ir taip nusileidzia greiciu stacionariems.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 03, 20:37)
Inspironai tai tokie is papigintu..  Jei ziurit 17" ekrana, tai nepakenktu Full HD raiska (1920x1080), o 900x1600 as naudoju ant savo 15.6" kompo. Butu gerai i7 procas, nes kaip cia vienas rase - notebook'ai ir taip nusileidzia greiciu stacionariems.

Bet tokių kaina jau nuo 2,7 t. Man jau per brangus.
Aš dar svarstau ar imti 17" Vistik didesnio norėtųsi.

Įdėk į kokį verta būtų žiūrėti...

Šiandien vienas pardavėjas mane subalamutino - atseit su Dell'ais dažniau lankysiuos pas meistrus.

Kažkodėl visi siūlo Asus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 08 03, 21:08)

Šiandien vienas pardavėjas mane subalamutino - atseit su Dell'ais dažniau lankysiuos pas meistrus.

Charakteristikas jus zinot - tai imkit ir rinkites, as daryciau ta pati. Del meistru, tai idomus dalykas - teko keist Dell'o maitinimo saltini (laida), bet del to jis blogesnis uz kitus netapo. Pirkciau Dell'a vel. Toks maloniausias darbui aparaciukas. Po Apple.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 08 03, 22:08)

Asus ir aš nesiūlyčiau... Kažkada asus buvo geri, o paskui nusipigino.. Kartais paprašo koks pažįstamas patvarkyti kompiuterį, tai kokį metų senumo asus atneša - baisu pažiūrėti kokie būna nusitrynę. Aš irgi už Dell arba HP ProBook
Atsakyti
Šiandienai blogų loptopų gamintojų nebėra. Anksčiau būdavo, kad jeigu HP, tai būtinai atšoks vaizdo plokštės chipas, o jei Aceris tai būtinai baisiai kais ir galiausiai sudegs. Ačiū Dievui šiandien taip nėra, tai visiems pažįstamiems netgi rekomenduoju pirkti Acer. Kompiuterių žiauriai daug kiekvienam kainos segmente (http://www.bigbox.lt...i-kompiuteriai/ ir gali būti tikras, kad jis nesuges!
Atsakyti
sveiki visi, norėčiau patarimo, kadangi laptopo paieškas apsunkina tai jog ieškau 17colių ir su matiniu ekranu (tie 'glare' ekranai nevilioja ryškesnėmis spalvomis filmų'manams kai ieškau kompiuterio studijoms/darbui) g.gif
kiti 'reikalavimai' būtų:
1. procesorius i7
2. ram ne maziau 4GB
3. diskinis kaupiklis nemažiau 500 GB
4. vaizdo plokste nemaziau 512 MB (žaidimų nežaidžiu tad galingiausios manau nebūtinos)
5. baterija nemaziau 4 cell'iu
6. istrizaine 17 coliu
7. matinis ekranas
8. pilna skaiciu klaviatura*
* butu privalumas
Papildyta:
nepaminėjau biudžetas kurio nesinorėtų viršyti tai ~2400Lt blush2.gif

pakomentuokit šiuos modelius ar labai peiktini?
1. https://www.varle.lt...d-1tb8sshd.html

2. https://www.varle.lt...750gb-7200.html (siuo atveju kaina kiek perauksta bet gal jo ''verta''?) g.gif

3. http://www.skytech.l...kEALQ#tabsnav-1
Atsakyti
Kas liečia gamintojus, galiu iš savo, paprastos vartotojos, patirties pasakyti, kad Dell tikrai neblogi. Ketvirtus metus naudoju Dell ir neturėjau nei vieno gedimo techninio gedimo. Tik jau laikas keisti bateriją ir pakrovimą laidą - nusidevėjo. Su klaviatūra viskas gerai, tik pirkau be skaičių, tad tas labai nepatogu. Kadangi jau kompiuteris paseno morališkai, taip pat ieškau naujo.Rinksiuos tarp Dell ir Asus.
Turiu pradžiai vieną klausimėlį - jei man reikia, kad kompiuteris dirbtų sparčiai ( vienu metu atliktų daug užduočių, atidaryta daug langų ir pan.) Turbūt jau reikėtų pradėti rinktis nuo penkių branduolių proc. ir kiek turėtų būti ramų? Šiek tiek esu jau "atsilikusi" nuo visų techninių parametrų, tad tikiuosi užvesit ant kelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(justas53 @ 2013 08 25, 10:53)
Šiandienai blogų loptopų gamintojų nebėra. Anksčiau būdavo, kad jeigu HP, tai būtinai atšoks vaizdo plokštės chipas, o jei Aceris tai būtinai  baisiai kais ir galiausiai sudegs. Ačiū Dievui šiandien taip nėra, tai visiems pažįstamiems netgi rekomenduoju pirkti Acer. Kompiuterių žiauriai daug kiekvienam kainos segmente (http://www.bigbox.lt...i-kompiuteriai/ ir gali būti tikras, kad jis nesuges!

j*****s SPAMERIS
Papildyta:
QUOTE(Niktise @ 2013 08 25, 11:33)
sveiki visi, norėčiau patarimo, kadangi laptopo paieškas apsunkina tai jog ieškau 17colių ir su matiniu ekranu (tie 'glare' ekranai nevilioja ryškesnėmis spalvomis filmų'manams kai ieškau kompiuterio studijoms/darbui)  g.gif
kiti 'reikalavimai' būtų:
1. procesorius i7
2. ram ne maziau 4GB
3. diskinis kaupiklis nemažiau 500 GB
4. vaizdo plokste nemaziau 512 MB (žaidimų nežaidžiu tad galingiausios manau nebūtinos)
5. baterija nemaziau 4 cell'iu
6. istrizaine 17 coliu
7. matinis ekranas
8. pilna skaiciu klaviatura*
* butu privalumas

Taigi zinot ko norit, tai rinkites ta, kuris labiau patinka. Ekrano raiska galetu buti Full HD (1920x1080). Ramo galetu buti truputi daugiau. Su fiksuotu biudzetu sudetinga.
Papildyta:
QUOTE(astuškinas @ 2013 08 25, 16:58)
Kas liečia gamintojus, galiu iš savo, paprastos vartotojos, patirties pasakyti, kad Dell tikrai neblogi. Ketvirtus metus naudoju Dell ir neturėjau nei vieno gedimo techninio gedimo. Tik jau laikas keisti bateriją ir pakrovimą laidą - nusidevėjo. Su klaviatūra viskas gerai, tik pirkau be skaičių, tad tas labai nepatogu. Kadangi jau kompiuteris paseno morališkai, taip pat ieškau naujo.Rinksiuos tarp Dell ir Asus.
Turiu pradžiai vieną klausimėlį - jei man reikia, kad kompiuteris dirbtų sparčiai ( vienu metu atliktų daug užduočių, atidaryta daug langų ir pan.) Turbūt jau reikėtų pradėti rinktis nuo penkių branduolių proc. ir kiek turėtų būti ramų? Šiek tiek esu jau "atsilikusi" nuo visų techninių parametrų, tad tikiuosi užvesit ant kelio  g.gif

Branduoliu, bent anksciau buvo iprasta, kad yra lyginis skaicius smile.gif Tai sakyciau imkit i7. Ramu gali but 8GB, jei jau sparciau darbuotis yra noras smile.gif Jo, Dell'ai geri.
Atsakyti