Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo (NB) pirkimas, kaip išsirinkti? 4 tema

QUOTE(idealistas @ 2013 03 03, 15:03)
Uz tokia kaina tai nupirksit bet kur, tik bus arba procesorius lievas arba windows'ai nesudeti. HP sudeda gerus komponentus ir padaro gera kaina, bet kokybes 0. Kalbant apie Dell's, manau verta truputi dasimest ir normalesni paimt.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Gal galit patart kokį nusipirkt? blush2.gif
Man noretusi ,kad klaviaturoje skaiciai butu desineje, o lietuviskos raides virsuje. O kompiuteris reikalingas siaip sau, namuose. Filmu parsisiust, nuotraukasn sukelt smile.gif

Aciu

Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 03 03, 16:23)
Ačiū už atsakymą  4u.gif
Gal galit patart kokį nusipirkt?  blush2.gif
Man noretusi ,kad klaviaturoje skaiciai butu desineje, o lietuviskos raides virsuje. O kompiuteris reikalingas siaip sau, namuose. Filmu parsisiust, nuotraukasn sukelt  smile.gif

Aciu

Jei kalba eis apie Dell'us, tai renkantis daugiau pagal kaina apsiribosime Inspiron serija (as pats naudoju XPS). Inspironai dar turi ir skaiciu klaviatura desineje - kaip ir norejot. Esu greitu kompu megejas, todel nerasysiu, kad jums, pagal jus poreikius (filmai, nuotraukos) uzteks tokio ir tokio modelio - nieko panasaus, visi kompai leteja laikui begant, todel visada pirkti greitesni (net ismanuji telefona juk pagal greiti renkames). Siulau ziuret tokias, ir ne mazesnes specifikacijas:
1. Procesorius - i5 arba i7 (skirtumas ~200Lt, mano kukliu vertinimu - verta)
2. RAM'o - ne maziau 6GB
3. Talpa - 500GB (jei naudojat papildoma isorini diska), kitu atveju - 750GB ar 1TB
4. Prie auksciau isdestytu parametru vaizdo plokste jau buna ideta padoresne.
5. Ekrano raiska - 1366x768 - 15.6' ekranui pakanka, aisku su Full HD daugiau galimybiu, bet kazin ar jomis naudosites.
Visa sita geri galima gauti 2200-2700Lt ribose.
Viskas, ka cia surasiau, yra mano subjektyvi nuomone, suformuota 15 metu bendravimo su kompais patirties.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 03 03, 18:32)
Jei kalba eis apie Dell'us, tai renkantis daugiau pagal kaina apsiribosime Inspiron serija (as pats naudoju XPS). Inspironai dar turi ir skaiciu klaviatura desineje - kaip ir norejot. Esu greitu kompu megejas, todel nerasysiu, kad jums, pagal jus poreikius (filmai, nuotraukos) uzteks tokio ir tokio modelio - nieko panasaus, visi kompai leteja laikui begant, todel visada pirkti greitesni (net ismanuji telefona juk pagal greiti renkames). Siulau ziuret tokias, ir ne mazesnes specifikacijas:
1. Procesorius - i5 arba i7 (skirtumas ~200Lt, mano kukliu vertinimu - verta)
2. RAM'o - ne maziau 6GB
3. Talpa - 500GB (jei naudojat papildoma isorini diska), kitu atveju - 750GB ar 1TB
4. Prie auksciau isdestytu parametru vaizdo plokste jau buna ideta padoresne.
5. Ekrano raiska - 1366x768 - 15.6' ekranui pakanka, aisku su Full HD daugiau galimybiu, bet kazin ar jomis naudosites.
Visa sita geri galima gauti 2200-2700Lt ribose.
Viskas, ka cia surasiau, yra mano subjektyvi nuomone, suformuota 15 metu bendravimo su kompais patirties.

Labai jums aciu uz toki greita atsakma ir tiek informacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 03 03, 17:50)
Labai jums aciu uz toki greita atsakma ir tiek informacijos  4u.gif

smile.gif Cia kainas parasiau variantams su Windows'ais. Ir uzklauskit pardavejo del klaviaturos su pasvietimu - geras dalykas, bet nezinau ar Inspironuose buna.
Atsakyti
http://www.asusshop....uteris-i-2.html

Ar tinkamas grafikai?
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2013 03 05, 12:07)

O ka jus turit omeny kalbedama apie grafika?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 03 05, 13:14)
O ka jus turit omeny kalbedama apie grafika?

žinokite daug nežiūrėjau bet ir i7 procas ir 2 gb grafkė
rimtokas varijantas
Atsakyti
QUOTE(qqTis @ 2013 03 05, 16:21)
žinokite daug nežiūrėjau bet ir i7 procas ir 2 gb grafkė
rimtokas varijantas

Klause zmogus, ar tinkamas grafikai, tai kas ta grafika yra - su kokiomis programomis dirbsite? Nes rimtesniam darbui ir rezoliucija per maza, o ir ekranas tada jau turetu but 17". HDD letokas, vaizdo plokste - vidutiniska. Reikes dar Windowsus pirktis.
Atsakyti
Monitoriu turiu. Adobe paketas, corelis, flash. O koks hdd turi buti ir kokia vaizdo plokste?
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2013 03 06, 23:16)
Monitoriu turiu. Adobe paketas, corelis, flash. O koks hdd turi buti ir kokia vaizdo plokste?

HDD turetu suktis 7200RPM greiciu (jusu nurodyto meodelio atveju - 5400), realiai kitokiu nelabai ir buna vartotojiskoj rinkoj; del vaizdo posistemes - sakykim GeForce GT640 turi daugiau nei dvigubai branduoliu uz GT635 (jusu modelis) - vienareiksmiskai negalima teigti, kad GT640 bus dvigubai greitesne, bet jei yra galimybe tokia, ar geresne, rinktis - vertetu. Nes turiu nebloga kompa, o vaizdas toks siaip sau, tai stabdo visa progresa smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
jau karta kreipiausi pas jus pagalbos del kompiuterio pasirinkimo- gavau geru patarimu.
Dabar noreciau paklausti tu, kurie turi baltos spalvos kompiuterius: kaip praktiskumas- nesitrina ta spalva blush2.gif O gal ka tiksliai pagal modeli galite pasiulyti? Domintu iki 1500Lt- pagrinde bus filmams, nuotraukoms, zaidimams... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(point @ 2013 03 10, 19:30)
Sveiki,
jau karta kreipiausi pas jus pagalbos del kompiuterio pasirinkimo- gavau geru patarimu.
Dabar noreciau paklausti tu, kurie turi baltos spalvos kompiuterius: kaip praktiskumas- nesitrina ta spalva blush2.gif O gal ka tiksliai pagal modeli galite pasiulyti? Domintu iki 1500Lt- pagrinde bus filmams, nuotraukoms, zaidimams... ax.gif

Turiu toki seniau pirkta Lenovo netbook'a - kazkokia perlo balta spalva, jau bus keli metai turbut jam, atrodo kaip vakar pirktas. Del kompo uz 1500Lt - rasiau anksciau, jeigu tikrai norit tilpt i 1500Lt - pirkit realiai bet koki, jie visi vienodi uz tokia kaina
Atsakyti