Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(Maikutee @ 2012 09 05, 10:32)

Maikutee, 05 Rgs 2012 - 10:32, parašė:

Maikutee, 05 Rgs 2012 - 10:32, parašė:

SEB bankas? Mes man rodos su savo vadybininke nesusikalbam.... ryt sutarty susitare pasirasyt o jau antra savaite derimes del sutarties pasiskaitymo, sako kad gales atsiust projekteli tik tada kaip uzsakys sutarty... ja uzsake vakar o projektelio dar neturim.... kazi galima dar vadybininke i kita keist? ar reiks svarstyt apie banko pakeitima  g.gif

SEB bankas? Mes man rodos su savo vadybininke nesusikalbam.... ryt sutarty susitare pasirasyt o jau antra savaite derimes del sutarties pasiskaitymo, sako kad gales atsiust projekteli tik tada kaip uzsakys sutarty... ja uzsake vakar o projektelio dar neturim.... kazi galima dar vadybininke i kita keist? ar reiks svarstyt apie banko pakeitima  g.gif

teisingai ji sako, jos pačios tų sutarčių neruošia, tai pirma užsakė sutartį, ją atsiuntė preliminarią ir po kelių dienų ėjom pasirašyti originalą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliukas28 @ 2012 09 05, 10:36)

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 10:36, parašė:

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 10:36, parašė:

teisingai ji sako, jos pačios tų sutarčių neruošia, tai pirma užsakė sutartį, ją atsiuntė preliminarią ir po kelių dienų ėjom pasirašyti originalą.  4u.gif

teisingai ji sako, jos pačios tų sutarčių neruošia, tai pirma užsakė sutartį, ją atsiuntė preliminarią ir po kelių dienų ėjom pasirašyti originalą.  4u.gif

Tai viskas suprantama, bet jei nori kad sutarty pasirasytum ketvirtadieni tai man norisi ja matyti antradieni, o jei duos pasiziuret tik pries pasirasant tai man tas nelabai tinka.... juo labiau kad tas sutarties pasirasymas atidetas karta jau buvo....
Manau kad mano noras yra normalus pasiskaityt pries pasirasant.....
Atsakyti
QUOTE(Maikutee @ 2012 09 05, 10:51)

Maikutee, 05 Rgs 2012 - 10:51, parašė:

Tai viskas suprantama, bet jei nori kad sutarty pasirasytum ketvirtadieni tai man norisi ja matyti antradieni, o jei duos pasiziuret tik pries pasirasant tai man tas nelabai tinka.... juo labiau kad tas sutarties pasirasymas atidetas karta jau buvo....

tikrai kad normalus 4u.gif keista kad vadybininkė bet preliminarios neatsiuntė, tą sutartį paruošti užtrunka kelias dienas, manau ji nesivargino jos anksčiau užsakyti 4u.gif db pažiūrėjau, mūsų preliminari buvo padaryta 2012-06-12, o originalą pasirašėm 2012-06-23, bet originalios sutarties data yra tada jau kai ji buvo užsakyta 2012-06-12 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maikutee @ 2012 09 05, 10:51)

Mums atsiuntė ir originalią sutartį paskaityti tos pačios dienos rytą, kai ją pasirašinėjome. O preliminarią gavome gal prieš savaitę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egliukas28 @ 2012 09 05, 10:23)

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 10:23, parašė:

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 10:23, parašė:

mes ėmėm paskolą eurais, bet pardavėjui pervedė bankas litais, tai tas pervedimas mums 4lt kainavo  4u.gif o bankas automatiškai ir perves pinigus, kai bus patvirtinta hipoteka ir atskaičiuos iš jūsų sąskaitos tą pervedimo mokestį. Jūs tik ant kvituko pasirašysit  4u.gif

mes ėmėm paskolą eurais, bet pardavėjui pervedė bankas litais, tai tas pervedimas mums 4lt kainavo  4u.gif o bankas automatiškai ir perves pinigus, kai bus patvirtinta hipoteka ir atskaičiuos iš jūsų sąskaitos tą pervedimo mokestį. Jūs tik ant kvituko pasirašysit  4u.gif

keista smile.gif nes pavyko susisiekti su vadybininke šiandien, ji pasakė, kad pervedimas kainuos na max iki 200 lt, atseit tas konvertavimo mokestis-skirtumas. ..nesuprasi kokia politika kiekvienam banke smile.gif mes dnb, bet statytojas paskolą ėmė iš SEB ir taip išeina, kad įmonė moka seb bankui ar kaip..
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 09 05, 11:11)

Danbo, 05 Rgs 2012 - 11:11, parašė:

Danbo, 05 Rgs 2012 - 11:11, parašė:

keista smile.gif nes pavyko susisiekti su vadybininke šiandien, ji pasakė, kad pervedimas kainuos na max iki 200 lt, atseit tas konvertavimo mokestis-skirtumas. ..nesuprasi kokia politika kiekvienam banke smile.gif mes dnb, bet statytojas paskolą ėmė iš SEB ir taip išeina, kad įmonė moka seb bankui ar kaip..

Jūs susipainiojote tarp sąvokų truputėlį 4u.gif Teoriškai, ne bankas perveda pinigus pardavėjams, o jūs patys (pasirašysite ant tokių kvitukų, tarp daugybės kitų kredito sutartį pasirašant kišamų popierėlių). Tai tie pinigai vaikšto taip - bankas jums nemokamai perveda eurus į jūsų sąskaitą. Tada priklauso nuo to, ar pardavėjas nori gauti būtinai litus, ar jam tinka gauti eurais (tas pirkimo - pardavimo sutartyje būna numatyta ir dauguma nori litų, ypač jei įmonė). Jei pardavėjui tinka eurais, pasirašote kad vesite eurais ir už pavedimą mokate 50 litų. Jei pardavėjui reikia litų, prašote gautus eurus konvertuoti į litus. Bankas juos konvertuoja ne pagal LB nustatytą kursą, o pagal valiutos keitimo kursą (šiek tiek pagerintą) ir tada suma litais pasidaro mažesnė, nei realiai prašėte paskolos. Čia ir dingsta jūsų pinigai 4u.gif Trūkumą turite prisidėti patys ir tada pavedimas pardavėjui litais kainuoja 4 litus.

Pvz:
Prašote 100 tūkst. litų paskolos eurais ir pardavėjas nori gauti litus:

100000/3,4528 = 28962 eurų (tiek gaunate iš banko)
28962*3,4443 (negrynųjų pirkimo kursas, pasiderėjus pritaiko dar trupučiuką geresnį) = 99753.82 lt

Štai ir jūsų skirtumas, 246 lt 4u.gif Realiai, ta suma niekam nesumokama, ji tiesiog dingsta. Tiesa, "dingsta" į paskolą išdavusio banko kišenę, nes jis daro keitimą ax.gif Bet tai neišvengiama bet kuriame banke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilka*: 05 rugsėjo 2012 - 12:50
Ilka, ačiū už išsamų paaiškinimą ax.gif 4u.gif tai realiai, dabar mums tvarko hipoteką, bankas susisieks ir mes važiuosim kaip ir "sumokėt" pardavėjui pinigus pagal tą kursą,jo?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 09 05, 12:56)

Danbo, 05 Rgs 2012 - 12:56, parašė:

Danbo, 05 Rgs 2012 - 12:56, parašė:

Ilka, ačiū už išsamų paaiškinimą ax.gif  4u.gif tai realiai, dabar mums tvarko hipoteką, bankas susisieks ir mes važiuosim kaip ir "sumokėt" pardavėjui pinigus pagal tą kursą,jo?smile.gif

Ilka, ačiū už išsamų paaiškinimą ax.gif  4u.gif tai realiai, dabar mums tvarko hipoteką, bankas susisieks ir mes važiuosim kaip ir "sumokėt" pardavėjui pinigus pagal tą kursą,jo?smile.gif

Jeigu dėl pavedimo pasirašėt pasirašinėdami kredito sutartį, tai nebereikės važiuoti, o jei nepasirašėt, tada reiks 4u.gif Bankininkės paklauskit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilka* @ 2012 09 05, 13:44)

Ilka*, 05 Rgs 2012 - 13:44, parašė:

Ilka*, 05 Rgs 2012 - 13:44, parašė:

Jūs susipainiojote tarp sąvokų truputėlį  4u.gif  Teoriškai, ne bankas perveda pinigus pardavėjams, o jūs patys (pasirašysite ant tokių kvitukų, tarp daugybės kitų kredito sutartį pasirašant kišamų popierėlių). Tai tie pinigai vaikšto taip - bankas jums nemokamai perveda eurus į jūsų sąskaitą. Tada priklauso nuo to, ar pardavėjas nori gauti būtinai litus, ar jam tinka gauti eurais (tas pirkimo - pardavimo sutartyje būna numatyta ir dauguma nori litų, ypač jei įmonė). Jei pardavėjui tinka eurais, pasirašote kad vesite eurais ir už pavedimą mokate 50 litų. Jei pardavėjui reikia litų, prašote gautus eurus konvertuoti į litus. Bankas juos konvertuoja ne pagal LB nustatytą kursą, o pagal valiutos keitimo kursą (šiek tiek pagerintą) ir tada suma litais pasidaro mažesnė, nei realiai prašėte paskolos. Čia ir dingsta jūsų pinigai  4u.gif  Trūkumą turite prisidėti patys ir tada pavedimas pardavėjui litais kainuoja 4 litus.

Pvz:

28962*3,4443 (negrynųjų pirkimo kursas, pasiderėjus pritaiko dar trupučiuką geresnį) = 99753.82 lt

Štai ir jūsų skirtumas, 246 lt  4u.gif Realiai, ta suma niekam nesumokama, ji tiesiog dingsta. Tiesa, "dingsta" į paskolą išdavusio banko kišenę, nes jis daro keitimą  ax.gif  Bet tai neišvengiama bet kuriame banke.

Jūs susipainiojote tarp sąvokų truputėlį  4u.gif  Teoriškai, ne bankas perveda pinigus pardavėjams, o jūs patys (pasirašysite ant tokių kvitukų, tarp daugybės kitų kredito sutartį pasirašant kišamų popierėlių). Tai tie pinigai vaikšto taip - bankas jums nemokamai perveda eurus į jūsų sąskaitą. Tada priklauso nuo to, ar pardavėjas nori gauti būtinai litus, ar jam tinka gauti eurais (tas pirkimo - pardavimo sutartyje būna numatyta ir dauguma nori litų, ypač jei įmonė). Jei pardavėjui tinka eurais, pasirašote kad vesite eurais ir už pavedimą mokate 50 litų. Jei pardavėjui reikia litų, prašote gautus eurus konvertuoti į litus. Bankas juos konvertuoja ne pagal LB nustatytą kursą, o pagal valiutos keitimo kursą (šiek tiek pagerintą) ir tada suma litais pasidaro mažesnė, nei realiai prašėte paskolos. Čia ir dingsta jūsų pinigai  4u.gif  Trūkumą turite prisidėti patys ir tada pavedimas pardavėjui litais kainuoja 4 litus.

Pvz:

Štai ir jūsų skirtumas, 246 lt  4u.gif Realiai, ta suma niekam nesumokama, ji tiesiog dingsta. Tiesa, "dingsta" į paskolą išdavusio banko kišenę, nes jis daro keitimą  ax.gif  Bet tai neišvengiama bet kuriame banke.

o mums to trūkumo nereikėjo prisidėti, mums bankas pervedė kaip pagal jūsų pvz 246 litais daugiau, kuriuos mes turesime grąžinti kaip paskolos dalį.
Atsakyti
O mes taip pat ememe paskola eurais ir kad nemoketi uz konvertaviam simtu, atsiklauseme pardaveju, ar ne geriau jiems sumoketi eurais, ir jiems tiko, tai notare sutartyje irase pardavimo kaina eurais, o rankpinigiai litais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 05 rugsėjo 2012 - 13:30
QUOTE(egliukas28 @ 2012 09 05, 13:09)

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 13:09, parašė:

egliukas28, 05 Rgs 2012 - 13:09, parašė:

o mums to trūkumo nereikėjo prisidėti, mums bankas pervedė kaip pagal jūsų pvz 246 litais daugiau, kuriuos mes turesime grąžinti kaip paskolos dalį.

Tai turbūt priklauso nuo susitarimo su banku, bet esmė ta pati - konvertuojant dingsta pinigai 4u.gif Tik tiek, kad mes dabar juos iš piniginės ištraukėm, o jums paskola padidėjo tais pora šimtų.
Atsakyti
QUOTE(Maikutee @ 2012 09 05, 06:59)

Maikutee, 05 Rgs 2012 - 06:59, parašė:

Maikutee, 05 Rgs 2012 - 06:59, parašė:

O pries kiek laiko gavot ta preliminaria i email?

O pries kiek laiko gavot ta preliminaria i email?

as ejau pasirasyti 12 dienos, gavau el pastu 9ryto. pasizymejau punktus, kurie man buvo neaiskus....

man uzteko jai pusvalandzio paskaityt ir ivertint.....
Atsakyti