Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Ex @ 2012 06 10, 15:11)
mulčiuoju, bet man kažkaip minusų nėr.. schmoll.gif
visų šitų "gėrybių" labai sočiai ir tuose šiltnamiuose, kur išvis niekad nebuvo ir nėra mulčiuojama.. smile.gif

o varnienu ir visada tiek daug turejai? Pas mane tai tiek daug sraigiu nebuvo schmoll.gif uzvakar nurankiojau, vakar vel maciau cesnakai aplipe, bet jau neturejau kada nurankioti... tikiuosi jie nieko nedaro blush2.gif

o del mano pomidoru nu tikiuosi vis dar kad cia ne liga, o kalio trukumas visgi... bandysiu papildyti.... jie nieko netresti(apart dilgekliu raugu praskeistu 100kart smile.gif), o dideli, tai nenuostabu kad pritruko kazkuo... zeme ir nepergeriausia...
Atsakyti
schmoll.gif ne , tany , tikrai tie padarai ne dėl mulčo...tiesiog tau gal taip susirodė , kad susiję , bet tikrai ne...
pas mane po mulču tik kurmiai labai užkaraliavo , prie krūmų atkėliau kiek- o ten vien labirintai jų susiraizgę...bet tiek to , tegul ten sau knisasi... cool.gif
Atsakyti
gal sito nezinau, nes darzo neturejau n metu vienokio po to kitokio, tai negaliu palyginti... bet man bent jau pokolkas israveti daug lengviau negu ta mulcia priziureti, aisku kai ismoksti gal juoku darbas.... bet dabar, kuo tolau i miska tuo ko ten daugiau biggrin.gif ...
be to ir patirtis nekokia(agurka numarinau, braskes maziau uz zemuoges, jei dar bus isvis, ziedai buvo mazyciau. lapai ir, pomidorai neiskundzia kol kas blush2.gif , zeme po mulciu salta, sodinau serencius, tai vesuoka rankom buvo, bet gal pomidoram patinka tas saltis g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 10 birželio 2012 - 16:06
QUOTE(tany @ 2012 06 10, 16:58)
gal sito nezinau, nes darzo neturejau n metu vienokio po to kitokio, tai negaliu palyginti... bet man bent jau pokolkas israveti daug lengviau negu ta mulcia priziureti, aisku kai ismoksti gal juoku darbas.... bet dabar, kuo tolau i miska tuo ko ten daugiau  biggrin.gif ...

ax.gif aš sutinku , mulčiavimas - didelis darbas...kažkada jau apie tai esu rašius...niekaip to nepavadinčiau tinginio daržu , kaip vadinama...o tą žolę taip greit suvalgo augalai , ypač visokios cukinijos ...tik dėl ir dėk... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 10, 16:49)
o varnienu ir visada tiek daug turejai? 

o del mano pomidoru .....jie nieko netresti... o dideli, tai nenuostabu kad pritruko kazkuo... zeme ir nepergeriausia...

lotuliukas.gif aha, varnėnų visada daug turėjau ir tebeturiu..
*dar turiu daaaug gyvačių.. bigsmile.gif kai karšta, plaukioja mūsų tvenkinyje, na, tada, žinoma, aš jau išlipu, kažkodėl praeina noras maudytis... lotuliukas.gif

*žalčių irgi turiu rolleyes.gif kartais jiems pieno įpilu.. nežinau ar ragauja, labai jau aptingę saulėje šildosi...
*dar ežienę su ežiukų šeimyna turiu.. wub.gif irgi pieno įpilu smile.gif hm..
*lapių, vanagų irgi turiu cool.gif ateina, atskrenda jie mano vištų pašnekinti...
*dar asmeninį genį ir gegutę turiu, vienas kukuoja, kitas į taktą stuksena... biggrin.gif
Aš vienkiemyje gyvenu.. aš visko turiu.. oi, apie ką aš čia... lotuliukas.gif

tany, pas mane šiltnamyje irgi žemė buvo prasta, oi prasta, praktiškai smėlis ir akmenys, net žolė nenorėjo joje augt, bet mulčiuojant ji tapo aukso vertės thumbup.gif
Jei mulčiuosi, po poros metų ir tu puikią žemę turėsi, užteks jos maistingumo ir pomidorams, ir kirminams, ir ...kurmiams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 10, 18:21)
*dar turiu daaaug gyvačių..  bigsmile.gif kai karšta, plaukioja mūsų tvenkinyje, na, tada, žinoma, aš jau išlipu, kažkodėl praeina noras maudytis... lotuliukas.gif

*žalčių irgi turiu rolleyes.gif  kartais jiems pieno įpilu.. nežinau ar ragauja, labai jau aptingę saulėje šildosi...
*dar ežienę su ežiukų šeimyna turiu..  wub.gif irgi pieno įpilu smile.gif hm..
*lapių, vanagų irgi turiu cool.gif  ateina, atskrenda jie mano vištų pašnekinti...
*dar asmeninį genį ir gegutę turiu, vienas kukuoja, kitas į taktą stuksena... biggrin.gif
Aš vienkiemyje gyvenu.. aš visko turiu..  oi, apie ką aš čia... lotuliukas.gif

Mūsų šiltnamy ir bloga žemė buvo, tai pomidorai sunkiai augo, vis kas nors nepatikdavo, o dabar jau gerėja ta žemelė mirksiukas.gif
thumbup.gif Mes ir turėjom žalčių, rupūžių, varlių, bet gandrai tiek lizdų aplink susiskrovė, kad nieko neliko ... Dar keli driežiukai pasislėpę vis ant akmens pasišildo - padžiugina... O šiemet širšės bandė lizdus sukt ir kregždutė, bet kaip ir nematėm vaikų lizdelis tuščias
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 10 birželio 2012 - 18:12
QUOTE(Ex @ 2012 06 10, 17:21)
*dar turiu daaaug gyvačių..  bigsmile.gif kai karšta, plaukioja mūsų tvenkinyje, na, tada, žinoma, aš jau išlipu, kažkodėl praeina noras maudytis... lotuliukas.gif

*žalčių irgi turiu rolleyes.gif  kartais jiems pieno įpilu.. nežinau ar ragauja, labai jau aptingę saulėje šildosi...
*dar ežienę su ežiukų šeimyna turiu..  wub.gif irgi pieno įpilu smile.gif hm..
*lapių, vanagų irgi turiu cool.gif  ateina, atskrenda jie mano vištų pašnekinti...
Aš vienkiemyje gyvenu.. aš visko turiu..  oi, apie ką aš čia... lotuliukas.gif

tany, pas mane šiltnamyje irgi žemė buvo prasta, oi prasta, praktiškai smėlis ir akmenys, net žolė nenorėjo joje augt, bet mulčiuojant ji tapo aukso vertės thumbup.gif 
Jei mulčiuosi, po poros metų ir tu puikią žemę turėsi, užteks jos maistingumo ir pomidorams, ir kirminams, ir ...kurmiams smile.gif

del zemes kokybes tai jo.. mano viena lisve nuo rudens pabuvo uzmulciuota, aisku pavasary mulcio nei kvapo blush2.gif bet zeme tai buvo daug geresne nei ten kur nemulciuota ir uzteko puse metu... tiesa dabar ten auga agurkai, ir jos kazkas valgo... turbut ten buvo gyviai ir niekur jie nedingo, o mulcio nebera (po to kai numarinau viena savo agurka jau agurkus bijau mulciuoti), o valgyt jie nori, tai valgo mano agurkus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 10, 19:45)
del zemes kokybes tai jo.. mano viena lisve nuo rudens pabuvo uzmulciuota, aisku pavasary mulcio nei kvapo blush2.gif   bet zeme tai buvo daug geresne nei ten kur nemulciuota ir uzteko puse metu... tiesa dabar ten auga agurkai, ir jos kazkas valgo... turbut ten buvo gyviai ir niekur jie nedingo, o mulcio nebera (po to kai numarinau viena savo agurka jau agurkus bijau mulciuoti), o valgyt jie nori, tai valgo mano agurkus  blink.gif

doh.gif žinai , ir mano agurkus ką tik išdygusius daugumą nuėdė...ir pupeles...košmaras kažkoks...atradau , kad tai tokie vabaliukai juodi- galva kaip skruzdės panaši , o kūnelis toks kietas blizgantis nariuotas , pailgas...nedideli , bet didesni už skruzdes...jų urveliai matosi yra , skylutės tokios išeina į paviršių...kas jie tokie g.gif kaip juos baidyt g.gif bet tos lysvės nebuvo mulčiuotos niekada...aš mulčiuoju tik tai , kas auga neartoje žemėje-pievoje...ir manau , kad iš komposto jų atsinešėm į lysves unsure.gif
Kažkiek panašus į auslindas , bet daug mažesnis...gal čia jų vaikai...nieko neišmanau apie vabalus blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 10 birželio 2012 - 20:13
Trūksta azoto, ne dėl to kad jo nėra o dėl to kad jo neįsisavina. Neįsisavina dėl to kad neišsivysčiusios šaknys. Tam kad įsisavintu azotą, reikalingas fosforas. Fosforo trūkumas, stabdo azoto įsisavinimą. Nesivysto šaknys, neauga ir viršutinė dalis. Galima patrešti tirpiom kompleksinėm trąšom, Kurių NPK P- fosforo kiekis didesnis NPK 13-40-13
http://www.emolus.lt...emantai_1kg?p=8
arba:
- Superfosfatas
- Mono kalio fosfatas
http://www.emolus.lt...osfatas_1kg?p=6
- Žuvis, bet jau per vėlų tręšiama ankščiau, prieš persodinant. Nes turi papūti savaite bent.

Nustojo vystytis šaknys, naudoti stimuliatorius kurie skatina šaknų vystymasi(jei tokių turite). Nustojus vystytis šaknims nepasiekia toliau esančių mikroelementų ir t.t. Pasireiškia azoto trūkumas, greitu metu ir viso kito...

"Kai trūksta fosforo, augalų lapai tampa tamsiai žali, stiebas įgauna violetinį atspalvį. Sulėtėja augalo augimas, anksti pradeda kristi lapai. Jie gali būti tamsūs, beveik juodi."

Turėtų būti menkai išsivysčiusios šaknys, jei persodinote turėjot tai pastebėti. Jei augalas nedidelis, patarčiau persodinti papurškiant šaknis stimuliatoriais, ir naudoti durpių substratą(trąšom prisotintos durpės), paprastai naudojant durpių substratus to nenutinka, auginant naudojote greičiausiai, juodžiamį arba kitokia žemę(gal per daug juodžiamio primaišėte, jame pakankamai azoto bet fosforo trūkumas).

QUOTE(rionka @ 2012 06 09, 09:07)
Kiek pagooglinau, tai raso,kad truksta azoto. tai patresk dilgeliu raugu arba meslo raugu. Arba siaip azotinem trasom  ax.gif\\\\\\\\\
Keista g.gif  visai nesenei palaisciau dilgeliu raugu.Na vakar arklio meslo uzrauginau tai po savaites dar palaistysiu.Aciu uz rupesti 4u.gif

Atsakyti
labas vakaras.
Kaip matau- jau pradedate į savo pomidorus žiūrėt kaip į ligonius, negerai. Na, bet jūsų valia. Aš į savuosius visad su pagyvėjimu žvelgiu- stybsta, žiedus krauna, lapais mojuoja kai ateinu ir džiugina akį ir širdį, kas kad kaimynės šiltnamyje jie daaaaug didesni, vešlesni ir t.t., bet manieji- man patys wub.gif - ar taškuoti, ar dryžuoti, bet mano ax.gif o koks lapas jei negražus pasirodo- nuskinu jei labai erzina ir tiek, laistau kaip ir patarta buvo- žolėmis, gluosnių ištrauka savu laiku liejau- dabar matau to rezultatą- šaknys puikios visų pomidorų darosi- tvirtos, daug, tai tikiuosi ir gero derliaus.
O mane tai vat kokis klausimas kamuoja- vat kokie eksperimentiniai pomidorai gundo kitiems metams
http://www.ebay.com/...984.m1431.l2649
http://www.ebay.com/...=item4cf9fc67e0
paskutiniuosius mačiau sodo spalvose pristatant, lygtais, arba labai panašius, gal kas realiai auginat, o gal ragavę kur netyčiom- kas per skoniai ir t.t.- mėlynukus jau užsisakiau, laukiu atvykstant, dar juodais gundysiuos, jei verta- kaip sakot g.gif nu vis durniau, tskant, bent vieną plencą kitokį turėt norisi cool.gif

Tame sėklų pardavėjo puslapyje radau tarp iiilgo pomidorų kilmės ir t.t. aprašymo ir užrašą NPK ratio of 5-10-10 g.gif tipo pomidorams tinkamiausias azoto fosforo ir kalio santykis, kažkaip skiriasi nuo Lt pateikiamų visuomenei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 11 birželio 2012 - 02:11
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 03:03)

ziurejau ir as kazkada anglu ebay i tas seklas melynu pomidoru. kazkaip per daug melynai man jie atrodo ant pokucio, tai issigandau ir neziurejau idemiau smile.gif bet ten siaip daug visokiu rusiu idomiu yra, tai visai domintu susikoperavus su kuo pirkti ir pasidalinti seklytem pabandymui keliems daigams smile.gif
Atsakyti
DIUNI, ar galėtum, jeigu ką, paimti eurogėlių užsakymą iš parduotuvės Sodų g.?
Parašė man penktadienį, jog gali atvežti pirmadienį į namus arba pristatyti į tą parduotuvę. Sutarėm, kad vyras šiandien ryte paims iš jo, bet dabar vėl nekelia doh.gif Maniškis ilgai nebus Vilniuj, turi išvažiuoti ir jau siunta, kad net susitarus neįmanoma su pardavėju susisiekt..
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2012 06 10, 17:21)
Aš vienkiemyje gyvenu.. aš visko turiu.. lotuliukas.gif

paskaičiau ir nutariau, kad vienkiemyje gyvent nenoriu schmoll.gif Viskas būtų gerai, ale vietoj tikrų gyvačių tegul jau būna kaimynkos, tiek to..
O dėl varnėnų iškart viskas aišku patapo - nu jei tavoji sodyba vienintelė miške, jokių kaimyninių sodų apylinkėj, tai kur doriems paukščiams pasilepinti kokia uogele? Reik ir juos suprast, nebūk žadina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 11 birželio 2012 - 08:02