Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Erika38 @ 2012 06 09, 13:31)
Bet dabar vel pasimeciau , tai gal ir mulciuot nelabai reikia  g.gif ...

vienas żodis 'mulčiuot' nieko nesako mirksiukas.gif

QUOTE(Dzhine @ 2012 06 09, 15:10)
Česnakai tikriausiai vasariniai?  blush2.gif  ax.gif

maksiminiai, specialiai tarp augalų sukišti apsaugai, o ne galvučių auginimui mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2012 06 09, 15:16]
vienas żodis 'mulčiuot' nieko nesako mirksiukas.gif

Gaudvile 4u.gif , nekankink musu blush2.gif , pasakyk kada , kaip ir su kuo geriau apmulciuoti , kad butu nauda ir neprisiveistumem dar kokiu bedu bigsmile.gif ... O tai tuoj organizuosim ekskursija i tavo ispuoseleta siltnami , kad apziuretumem viska essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 09, 15:16)
vienas żodis 'mulčiuot' nieko nesako  mirksiukas.gif

mdaaaaa... g.gif Aiskesnio atsakymo buti nebegali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 06 09, 16:31)
Gaudvile  4u.gif , nekankink musu  blush2.gif , pasakyk kada , kaip ir su kuo geriau apmulciuoti , kad butu nauda ir neprisiveistumem dar kokiu bedu  bigsmile.gif ...  O tai tuoj organizuosim ekskursija i tavo ispuoseleta siltnami , kad apziuretumem viska essen.gif

Tai, kad nieko ta ekskursija nepadės, šalia gyvent reiktų mažiausiai 3-4metus, darbas vyksta nuolat 4u.gif Ir jau pykt, nepykit, bet paieška SM teks pačioms užsiimt, jums greičiau pavyks, nei man čia 'terasinį' kompą kankint.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 09, 15:32)
mdaaaaa... g.gif Aiskesnio atsakymo buti nebegali  biggrin.gif

mulciuoti nera lengva.... as dar neismokau blush2.gif kad ir kuo mulciuotum gali persistengt- supus, nedadesi- isdzius... vnz neuztenka zoles prikrauti...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 09, 15:51)
mulciuoti nera lengva.... as dar neismokau  blush2.gif  kad ir kuo mulciuotum gali persistengt- supus, nedadesi- isdzius... vnz neuztenka zoles prikrauti...

Ta tai suprantu.Lengviausia turbut butu siaudais ar sienu, kai jau isdziuves.O nupjauta zole galvoju is pradziu deti labai plonai, kai isdzius, dadeti dar ir t.t... O tai kaip tada pradziamokslem issiaiskinti ta dalyka? skaiciau straipsni apie mulca, tai butent ten taip ir surasyta buvo, kad zalia zole reikia pastoviai dadedineti iki norimo storumo sluoksnio.Na bandysiu kazkaip, o kaip jau bus, taip, jeinesigaus, mesiu visa zole von biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 09, 16:03)
Ta tai suprantu.Lengviausia turbut butu siaudais ar sienu, kai jau isdziuves.O nupjauta zole galvoju is pradziu deti labai plonai, kai isdzius, dadeti dar ir t.t... O tai kaip tada pradziamokslem issiaiskinti ta dalyka? skaiciau straipsni apie mulca, tai butent ten taip ir surasyta buvo, kad zalia zole reikia pastoviai dadedineti iki norimo storumo sluoksnio.Na bandysiu kazkaip, o kaip jau bus, taip, jeinesigaus, mesiu visa zole von  biggrin.gif

teoriskai viska lengava, o praktiskai... is kur ta zole gauti... nepjausi jos kas savaite, nu nebent laukus turi, tai gali nevisa iskart nupjauti... bet man tai nieko cia nesigauna, aplink namus aplamai tik 1 lisvei teuztenka(iki kito pjovimo nebelieka beveik visai tos zoles), i siltnami tai is sodo vezu, bet ten pas mane turbut nieks nevyksta, nes dregmes mazai... vnz...arba ismoksim tai valdyti arba ne... bet panasu, kad mes trupuciuka nuejom ne ten blush2.gif ... yra atskira tema mulciavimui....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 09, 16:16)
teoriskai viska lengava, o praktiskai... is kur ta zole gauti... nepjausi jos kas savaite, nu nebent laukus turi, tai gali nevisa iskart nupjauti... bet man tai nieko cia nesigauna, aplink namus aplamai tik 1 lisvei teuztenka(iki kito pjovimo nebelieka beveik visai tos zoles), i siltnami tai is sodo vezu, bet ten pas mane turbut nieks nevyksta, nes dregmes mazai... vnz...arba ismoksim tai valdyti arba ne... bet panasu, kad mes trupuciuka nuejom ne ten blush2.gif ... yra atskira tema mulciavimui....

zoles sociai pas mus, kaiminystej niekas nestato kol kas , zemes 25 aru, zoles iki pazastu biggrin.gif Ir dilgeliu kiek tik nori, turiu to gerio , ne vienam siltnamiui uztektu smile.gif
Ok, baigiam paie mulciavima mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi pirmoke mulciavime. Bet geriausiai pavyko ten, kur rudeni prikroviau siaudu, ant ju visokiu zoliu ir virsum paskutinio pjovimo zoles is po traktoriuko. Smulki tokia. Pavasari nelindo jokia zole ir sluoksnis likes tik per kokius 3 pirstus. O buvo per visa sprindi. Ir pakilojus nemaciau pelesio. Del pacios dirvos gerumo sunku komentuot, ten buvo paprasta pieva. Tiesiog padaryti is lentu paaukstinimai, kad su laiku gautusi pakeltos lysves vis kraunant ir kraunant. Sukisau svogunus laiskams, gana anksti, kai dar dauguma net apie sodinima lauke negalvojo. Aisku, pradzioj dengiau. Augo ir auga puikiai. Absoliuciai nieko nedariau, nei dilgeliu, nei srutu, nei vandens. Kiek is dangaus teko, tiek. Dabar tik karta dar kokiu 3-4 cm sluoksni dejau, bet ne iskart nupjautos zoles, o tokios padziuvusios. Mokausi pati is saves blush2.gif
Kitas pakeltas lysves iskart pylem zemiu ir tada sluoksni siaudu.Rudeni. Ten sukisau zieminius cesnakus. Irgi gerai. Kol kas.
Kitur nebeturejau lentu, tai tiesiog priklojau siaudu, bet jau tokiu pastovejusiu. Cia jau dabar, pavasari. Tiesiai ant pievos. Zoliu padelioju tik ten, kur bando pralyst is apacios. Zodziu, uzdusinu doh.gif Sodinsiu moliugus, paveluotai siek tiek, bet viltis uzaugint yra.
Salotos ir visokie zalesiai greitam naudojimui man nepatiko su tuo mulciavimu. Arba blogai kazka dariau, arba ne tas augalas. Auga greitai, vienas nuvalgom, kitas i ta vieta vel seju. Man geriau iprastai auginti.

As irgi baigiu. blush2.gif

I tema. Su kazkuria anksciau kalbejau apie meskini cesnaka. Minejo, kad turi nemazai pridygusio. Man is seklu neisdygo. Atsiliepkit, gal butu galima nors pora daigu, gal jau paaugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 09 birželio 2012 - 16:35
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2012 06 09, 13:47)
Laba diena mergaites  4u.gif Ar galit pakomentuoti mano pomidoru virsutinius lapus ?Jie sukasi -ta pastebejau pries kokias 3 dienas -vakar ryte laisciau ,lyg ir vieni tiesinasi ,bet noriu tikrai isitikinti ,kad jie gerti nori ,o ne koks kalcio trukumas ..

mano lygiai lygiai tokei pat, patys daigai labai storais kotais, galingi tokie, ziedu daug, yra uzsimezgusiu pomidoriuku, bet vat virsunes tokios pasirauke ir dar pas mane apatiniai lapai plemuojasi sad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 09, 17:16)
teoriskai viska lengava, o praktiskai... is kur ta zole gauti... nepjausi jos kas savaite, nu nebent laukus turi, tai gali nevisa iskart nupjauti...

Pas mus tiek pernai, tiek ir siemet kiekviena kiekviena savaitgali pjaunama visas plotas, nes per savaite paauga gerokai. Pas mane sociai jos, siandien kaip tik patamsej darbavausi ir siltnamyje aplink pomidorus. Krapino lietus baiginejant, bet palikau orlaides praviras, kad vedintusi.
Atsakyti
blush2.gif o aš , kaip anksčiau žadėjau , neapmulčiavau...neturėjau tiek žolės, nes dar lauke buvo daug ką mulčiuot...ir nebus jos tiek , kad ir šiltnamiui užtektų...

Erika38, dėkui , prašom užsukti į mano temutę biggrin.gif
Atsakyti