Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(kimberley7 @ 2012 07 23, 13:24)
aciu,gerai, kiekviena diena kaifuoju nuo  nestuke.gif ir laukiu nesulaukiu kada galesiu supoti savo mazyli  wub.gif 100 proc. turesim berniuka, praeita savaite dare echo ir pati isitikinau, labai gerai maciau kiausinelius   hihihi.gif ir veidukas puikia matosi, bus labai panasus i vyr. broliuka  wub.gif
Siunciu dar karta virusiuka 2.gif ir is visos sirdies visom linkiu kuo greciau tapti nestuke.gif

oi kaip smagu skaityti wub.gif griebiu ir as virusiuka wub.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinuke @ 2012 07 23, 12:24)
sveikos smile.gif
Kai kalbama apie tyrimus, susijusius su vaisingumu, iš tikrųjų geriau nepasikliauti paprastais giniais, o iškart keliauti pas vaisingumo specą. Arba pačioms daug domėtis ir reikalauti/ieškoti gydymo.
Bent jau aš turiu savo atskirą segtuvą su hormonų tyrimais ir gydytojų išrašais. Seniai nustojau atiduoti į ligonio kortelę tai, kas su manimi susiję, be kopijos (ar originalo, jei darausi savo noru ir lėšomis). Nelaukit, kol kas nors susimylės duoti siuntimą ar bent patarimą, ką toliau daryti.Ištisus metus skaičiau viską, ką tik galėjau, pradėdama nuo straipsnių, baigdama forumų didkusijomis, kad tik pati žinočiau kuo daugiau. Gydytojų tikrai nepakaltinsim, pačioms reikia atsakyti už savo sveikatą šiais laikais,
O mano ginė apžiūrėjo mane, viskas sugiję po CP, nėra ko kabintis. O endo, anot jos, stebuklingai neišnyksta net ir per  nestuke.gif Taigi, kol kas maitinu, mm nesergu, tai ir endo nėra kuo maitintis, bet pilvą, deja, maudžia kasdien unsure.gif

as ir su savim segtuva turiu su ivairiais tyrimais giniams duodu kopjas.... nebent daryta ju klinikoj... tiesiog maza ka jei sugalvociau lankytis kitur kad jau butu kazkokia info ...
nu bet kaip keista kad taip endo bujoja ... kai pagalvoji net baisu darosi, kad taip sunku su ja kovot....
Atsakyti
Dar viena veterane islindo i dienos sviesa biggrin.gif ,bet apart Kristinukes nelabai kas mane ir zino mirksiukas.gif Labai seniai nesilankiau pas jus ax.gif

QUOTE(kristinuke @ 2012 07 11, 17:08)
Na, veteranės grįžta biggrin.gif 

mirksiukas.gif seniai matyta,sveikinimai tapus mamyte 4u.gif wub.gif

QUOTE(Birmania @ 2012 07 17, 07:24)
Sveikos moterys,jau antra savaitė eina po LAP man rado Endometriozę 4 stadiją ir vakar buvau pas savo ginę tai po jos paaiškinimo apie šią ligą visai žadą npraradau ir vilties ji man mažai suteikė kad pastosiu  doh.gif parašykite tos kurioms ši neaiški liga buvo ir pastojote ir kokia stadijos šios ligos jums buvo?

Na pasidalinsiu dar karta trumpai savo ikvepiancia blush2.gif istorija :
2008 metais po LAP diagnozuota 4 st endo,cistos 5 cm ir kitoj pusej 6 cm ant kiausidziu su zarnom jau suagusios...zodziu,padetis baisi,irgi gydytojos kai paklausiau kaip apie pastojima,tai pasake...stebuklas su tokia endo pastot naturaliai verysad.gif Na ka...gydymas Zoladexu 4 menesiai.....ir po dar poros menesiu apturejau kita liga...skydliaukes vezys....Operacija,radiacinis gydymas,hormonai susipainiojo visai,mmm 11 menesiu nebuvo.Kai pabaigiau visa gydyma ir gavom leidima pradet planuot nestuma...tiesa pasakius,buvau nusiteikus pesimistiskai,po visu diagnoziu ir isgyvenimu,bet...per antra pastangu menesi testas parode II,negalejau tuo patiketi...Padauzai jau 1 metukai ir beveik 4 menesiai.Neuzilgo planuojam jau ir broliuka ar sesute maziukei wub.gif ax.gif ,tikuosi pasiseks,nes endo kaip ir neliko,reguliariai tikrinuose tai ,tfu tfu tfu,viskas tvarkoje,nesugrizo ta bjaurybe dar kol kas rolleyes.gif

Taigi mergytes,tikrai...galvas auksciau ir vienokiu ar kitokiu budu viskas imanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2012 07 28, 22:12)
Dar viena veterane islindo i dienos sviesa  biggrin.gif ,bet apart Kristinukes nelabai kas mane ir zino  mirksiukas.gif Labai seniai nesilankiau pas jus  ax.gif
mirksiukas.gif  seniai matyta,sveikinimai tapus mamyte  4u.gif  wub.gif
Na pasidalinsiu dar karta trumpai savo ikvepiancia   blush2.gif  istorija :
2008 metais po LAP diagnozuota 4 st endo,cistos 5 cm ir kitoj pusej 6 cm ant kiausidziu su zarnom jau suagusios...zodziu,padetis baisi,irgi gydytojos kai paklausiau kaip apie pastojima,tai pasake...stebuklas su tokia endo pastot naturaliai  verysad.gif  Na ka...gydymas Zoladexu 4 menesiai.....ir po dar poros menesiu apturejau kita liga...skydliaukes vezys....Operacija,radiacinis gydymas,hormonai susipainiojo visai,mmm 11 menesiu nebuvo.Kai pabaigiau visa  gydyma ir gavom leidima pradet planuot nestuma...tiesa pasakius,buvau nusiteikus pesimistiskai,po visu diagnoziu ir isgyvenimu,bet...per antra pastangu menesi testas parode II,negalejau tuo patiketi...Padauzai jau 1 metukai ir beveik 4 menesiai.Neuzilgo planuojam jau ir broliuka ar sesute maziukei  wub.gif  ax.gif ,tikuosi pasiseks,nes endo kaip ir neliko,reguliariai tikrinuose tai ,tfu tfu tfu,viskas tvarkoje,nesugrizo ta bjaurybe dar kol kas rolleyes.gif

Taigi mergytes,tikrai...galvas auksciau ir vienokiu ar kitokiu budu viskas imanoma  4u.gif

Sveikinimai tau INGA04,kokia neitiketina istorija,asara net nubraukiau kai isivaizduoju ka isgyvenai.Sveikatos tau ir kad kuo greiciau jusu planai taptu realybe nestuke.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(kimberley7 @ 2012 07 23, 13:24)
aciu,gerai, kiekviena diena kaifuoju nuo  nestuke.gif ir laukiu nesulaukiu kada galesiu supoti savo mazyli  wub.gif 100 proc. turesim berniuka, praeita savaite dare echo ir pati isitikinau, labai gerai maciau kiausinelius   hihihi.gif ir veidukas puikia matosi, bus labai panasus i vyr. broliuka  wub.gif
Siunciu dar karta virusiuka 2.gif ir is visos sirdies visom linkiu kuo greciau tapti nestuke.gif

Super wub.gif Aukit sveikuciai,smaguciai ir diduciai 4u.gif Tokios fainos naujienos manau net pati liudnaiusia veida privers nusisypsooti,o man kazkaip dainuot net norisi ax.gif
istorijos tiek jegu duoda ir ikvepimo wub.gif Aciu jums visoms.
Atsakyti
tikrai tokios istorijos, kaip Ingos įkvėpia optimizmo. Ačiū, už tai, kad pasidalini su mumis 4u.gif
Atsakyti
senai matyta, mimoza,

gaila, kad turi bėdų, pasipasakok, kai norėsi. Mes tam čia ir esame.

Dėl Irmuciuko stebuklo aš irgi atsidžiaugt negaliu. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

Noriu Jusu pakausti.. O kaip skaicuiojat ciklo dienas,kada pazymit pirmaja ciklo diena? Kai prasideda tepliojimas ar kai pasirodo normalus mmm kraujavimas? Man beveik pries metus dare abrazija ir po jos prasidejo rudi tepliojimai pries mmm unsure.gif Jau beveik pusmetis kai planuojam maziuka ir vis niekaip nepavyksta schmoll.gif Gine dar liepe 2 men. bandyti ir jeigu vis dar nepavyktu,tai tada jau ziures viska issamiai.
Busiu labai dekinga uz pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyteJ @ 2012 08 02, 02:39)
Sveikos gyvos 4u.gif

Noriu Jusu pakausti.. O kaip skaicuiojat ciklo dienas,kada pazymit pirmaja ciklo diena? Kai prasideda tepliojimas ar kai pasirodo normalus mmm kraujavimas? Man beveik pries metus dare abrazija ir po jos prasidejo rudi tepliojimai pries mmm  unsure.gif  Jau beveik pusmetis kai planuojam maziuka ir vis niekaip nepavyksta  schmoll.gif Gine dar liepe 2 men. bandyti ir jeigu vis dar nepavyktu,tai tada jau ziures viska issamiai.
Busiu labai dekinga uz pasisakymus 4u.gif

Ciklą reikia skaičiuoti nuo tos dienos, kai pasirodo šviežias kraujas. O abrazija, deja, puikus pretekstas tokiai bjaurybei, kaip endometriozė, atsirasti. Tikėkimės, kad neįsikūrė ji pas tave.
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2012 08 02, 07:54)
Ciklą reikia skaičiuoti nuo tos dienos, kai pasirodo šviežias kraujas. O abrazija, deja, puikus pretekstas tokiai bjaurybei, kaip endometriozė, atsirasti. Tikėkimės, kad neįsikūrė ji pas tave.

Tikekimes.. Aciu uz pasisakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes. 2011.11 daryta laparoskopija, nustatyta 3 stadija endo, cista nemaza ir daug zidiniu. Po puses metu vel kreipiausi i gydytoja, nes nepastojau. Itare polipa, zadejo daryt histeroskopija. Laukiau mm kad po ju dar pasitikrinciau ir nesulaukiau biggrin.gif Sekmes visoms 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2012 08 06, 12:05)
Sveikutes. 2011.11 daryta laparoskopija, nustatyta 3 stadija endo, cista nemaza ir daug zidiniu. Po puses metu vel kreipiausi i gydytoja, nes nepastojau. Itare polipa, zadejo daryt histeroskopija. Laukiau mm kad po ju dar pasitikrinciau ir nesulaukiau biggrin.gif Sekmes visoms 4u.gif  nestuke.gif

thumbup.gif thumbup.gif wub.gif sveikinu
Atsakyti
Sveikos, mielosios,

aš vis paskaitinėdavau SM temas, nesitikėjau, kad ateis diena ir man pasisakyti bei paguodos, informacijos ir pagalbos pasiprašyti. Tikiuosi, kad priglausite mane į savo gretas... ax.gif

Va kokią šviežią istoriją turiu:
Prieš savaitę ginė rado cistą dešinėje kiaušidėje (2,5*3,7 cm), įtarė, kad cista endometriozinė, paskyrė planinę LP rugpjūčio 20 dienai. Tai įvyko ~11 val. ryto.
Labai man skaudėjo, visą dieną trankiausi po valstybines ir privačias klinikas, atlikinėdama įvairiausius tyrimus (chirurgų, ginių konsultacijos, endoskopija ir pan.). Kalną tyrimų reikėjo atlikt, nes niekaip negalėjau susivokti, ką konkrečiai man skauda.
Taip jau atsitiko, kad tą pačią dieną apie 19 val. gydytoja iš medicinos diagnostikos centro nusiuntė mane į raudonojo kryžiaus ligoninę dar vienai chirurgo apžiūrai. Nors mano skausmai jau kaip ir pakenčiami tapo, tačiau pradėjau "konkrečiau" suvokti, kad man skauda būtent dešinį šoną. Per aukštai kaip cistos skausmui, tačiau kraujo tyrimai apendicito nerodė, tai lyg ir ne jis. Vis dėlto budintis chirurgas paragino mane "pasižiūrėti" kas man yra. Anot jo, skausmas norma negali būti jokiais atvejais. Pažadėjo, kad gražiai "pasižiūrės" LP būdu į mano pilvelio vidų ir paiešos priežasties, jei jau neras apendicito, tiesiog užsius ir tiek žinių.
Besiruošiant ekstra operacijai, sesutė pasiūlė net vyrui neskambinti, nes kam gi naktį žmogų trukdyt.. doh.gif vyras vis gi atvažiavo kai aš gulėjau gilioje narkozėje. Ir per tą laiką, kol man atlikinėjo LP, vos nepražilo. Vos tik atvažiavęs buvo informuotas, kad viskas čia bus labai greit, apie 45-60 min.
Visos istorijos finalas toks: pradūręs pilvelį chirurgas rado išsiliejusio kraujo ~200 ml - plyšo mano endometriozinė cista. Išvalė kraujuką, taip pat ir kirmėlinę ataugą pašalino, nes ji jam kažkokia įtartina pasirodė.

Šiai dienai tikrai aišku, kad turiu tą zarazą, kuri vadinasi endometriozė. Kol kas tik stadija nepatvirtinta. Židinukų rado tik pilvaplėvėje.

Dar nesikonsultavau su ginekologe, kuri dalyvavo operacijoje. Viskas čia labai šviežia, dar atsakymų visų nėra.

O klausimų - MILIJONAS.. doh.gif bėda, kad kol kas jie paprasčiausiai nespėjo susigulėti galvelėje.. verysad.gif

Mane operavęs gydytojas be tyrimų (tiesiog pagal situaciją, kurią matė) pasiūlė vieną - kol jauna (25 metai) NEDELSTI ir kuo greičiau mėginti natūraliai nestuke.gif . Beje, mes su MB jau 6 mėn. tai bandėme, nepavykus smarkiai nenusiminėme - juk "normalu" metelius be rezultato būti - visko pasitaiko. O čia, per vieną dieną ir priežastį galimą aptiko, ir LP atliko, ir "naujienų" pripasakojo. verysad.gif

MB neišsigando mano diagnozių. O aš kaip epušės lapas purtausi. verysad.gif Emocijos - nepaaiškinamos - vieną minutę esu nusiteikus, kad išgyvena tai moterys, ir dar su laaabai laimingom pabaigom nestuke.gif o kitą minutę - norisi vilku staugt.

Uoj, kaip prisibėdavojau čia. Bet tikiu, kad niekas niekas manęs nesupras taip, kai Jūs... blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(DATTA @ 2012 08 16, 10:31)
Sveikos, mielosios,

Laba 4u.gif
Na, tavo gydytojai labai teisingai pasake - reikia stengtis pastoti naturaliai, tuo labiau, kad po LP tam sansai yra didesni smile.gif Siaip tau stadija turejo jau pasakyti, na bent jau man tai iskarto po operacijos ir pasake. Bet kokiu atveju endometrioze yra iveikiama ir tikrai daug moteru net ir su 4 st. sekmingai pastoja naturaliai, ko tau ir linkiu smile.gif
Atsakyti