Sveikos, merginos,
Atskubu su klaisimu del endo. As ka tik po LP ( vakar daryta, *Star*, gali ispudzius LP temeleje rasti ) + hystero, kiausintakiai pratekami, cistu nera, bet rado endo uzuomazgu Kiek spejau perskaityti, tai ne visoms pasireiskia jos pozymiai, as tarp ju, neturejau nei menkiausio itarimo Kaip gydytoja paaiskino, tos uzuomazgos (sake strazdaneliu dydzio, tai cia dideles ar mazos ?) buvo papilveje ir kazkur netoli desiniojo kiausintakio, jas pasalino ir liepe 3menesius bandyti naturaliai As taip tikejausi pagaliau prie IUI pereiti ir se kad nori...
Norejau paklausti, ar cia man vienai taip po LP pasalinus endo uzuomazgas liepe patiems bandyti ar dar kam nors? Gal bent pastimuliuoti tuos 3 ciklus reiketu?
Skambinau savo gydytojei, norejaupasikonsultuoti ( ne ta pati, kuri operavo, bet jos kartu toje pacioje klinikoje dirba), tai ji atostogauja iki geguzes vidurio
Bella DOnna, skatintis t.y. IUI ar IVF siūlo tik sunkiems atvejams, paprastai po LP ten pajudina viską ir neretai leidžia 3-6mėn patiem bandyt
QUOTE(*Žiemuže* @ 2013 04 25, 10:38)
Labas
Tai vat, labai ivairiai buna, as asmeniskai manau, kad priklauso ir nuo to, "ka randa" ir ka pasalina. Beje, yra cia ir atskira temute apie laparaskopija, as irgi ten nemazai skaiciausi, mergaites pasakojo savo patirti, ka pasiimti i ligonine ir pan. Pasiskaityk, jei dar neskaitei, gal ka nors sau naudingo rasi
Tai vat, labai ivairiai buna, as asmeniskai manau, kad priklauso ir nuo to, "ka randa" ir ka pasalina. Beje, yra cia ir atskira temute apie laparaskopija, as irgi ten nemazai skaiciausi, mergaites pasakojo savo patirti, ka pasiimti i ligonine ir pan. Pasiskaityk, jei dar neskaitei, gal ka nors sau naudingo rasi
Ačiū,mergaitės, einu ieškot dar ir tokios temos Net nežinojau, kad yra
O kas tas hystero?
na taiman darytų ne tik lap,bet ir gimdos kakleį sutvarkytų,nes,kaip daktarės sakė,matyt siūlės paėję buvo ir dabar reikia tuos išsivertimus susiūti, sutvarkyti.kadangi artimiausiu metu pastoti neketinu Tai vienu kartu man būtų viskas daroma
sveikutes, skaitau ir darosi neramu, nes pagal kaikuriuos pozymius atrodo kad pa s mane yra endemetrioze kazka puse lupos buvo uzsiminusi ir gydytoja kuri atliko man histereskopija bet ji sake kad nera tikra, tai dabar taip neramu daros o ta endemetrioze galima nustatyti tik atlikus laproskopija ar ir ekoskopu galima ja izvelgti, nes geguze vaziuoju pa s Treisa tai ziuresime ka jis man pasakys, o jis atlieka ta laparoskopijos operacija jei reikia.
QUOTE(simba0220 @ 2013 04 28, 20:42)
sveikutes, skaitau ir darosi neramu, nes pagal kaikuriuos pozymius atrodo kad pa s mane yra endemetrioze kazka puse lupos buvo uzsiminusi ir gydytoja kuri atliko man histereskopija bet ji sake kad nera tikra, tai dabar taip neramu daros o ta endemetrioze galima nustatyti tik atlikus laproskopija ar ir ekoskopu galima ja izvelgti, nes geguze vaziuoju pa s Treisa tai ziuresime ka jis man pasakys, o jis atlieka ta laparoskopijos operacija jei reikia.
siaip patyres gydytojas per echo tikrai pamatys. Man pamate ypac jei kokiu cistu yra. sekmes! kad tik nebutu tos bjaurybes
Prisikaiciau ir as siandien Buvau pastojus, pradejau tepliot, o kaip tik sekancia diena pas gydytoja vizitui beveik 9sav, ir kagi nesivystantis nestumas, sako nustojo vystytis kazkur pries 10dienu, paklausiau ka daryt, pasake kad iskraujuosiu. Taip ir buvo, kraujavimas stiprejo, po trieju dienu isvis isgimdziau, paskui kraujavimas rimo ir viskas baigesi. Praejo 3dienos, pradejau tepliot rudai, o kaip tik reikejo eit pas gydytoja pasitikrint po savaiminio issivalymo, gydytoja sako palaukim kol baigisi. Dar paklausiau ar gali but tai menesines, sako teoriskai gali.... bet tas nugaros skausmas, pilvo sunkumas, tirstos rudos iskyros jau neramina, ir nuojauta sako kad nieko gero cia.
Idomu ar yra kam buve po nesivystancio ar persileidimo endometrioze?
Kazin darys LAP ar teks bandyt pastot.
Einu skaityt tema, ech
Idomu ar yra kam buve po nesivystancio ar persileidimo endometrioze?
Kazin darys LAP ar teks bandyt pastot.
Einu skaityt tema, ech
Laba diena Ar galima į Jūsų būrelį? Aš kaip ir nepilnateisiškai galėčiau čia bendrauti, nes mano situacija yra kiek kitokia.. Aš vaikiuko dar neplanuoju, bet pastoviai problemėlių turėjau su moteriškom ligom nuo 16m Vienu žodžiu, situacija tokia, kad man dar tik įtaria endo, nes matė ant kiaušidžių židinukų ir nemažų, bet kaip žinia, kad ją patvirtinti, reikėtų atlikti LP. O gydytoja labai nenori man skirt jos, nes dar net nebandėm pastot ir nežinia kaip sektųsi..Mes su draugu kaip ir galvojam ateityje apie klecką, bet dar ne dabar Bet jei žinočiau, kad tarkim tikrai yra endo tada galima būtų pagreitinti bandymą pastot, nes visgi manau visa tai užtruks..ir dabar jaučiuosi tokia pasimetus, kaip ir norėtųsi pasidaryt LP, kad žinot tikrąją situaciją, bet iš kitos pusės kai pagalvoji, tai gal visai bereikalinga intervencija į kūna gautųsi.. ką Jūs, daug perėjusios mergaitės, patartumėt?
QUOTE(Dangaus_zydryne @ 2013 05 03, 10:41)
Laba diena Ar galima į Jūsų būrelį? Aš kaip ir nepilnateisiškai galėčiau čia bendrauti, nes mano situacija yra kiek kitokia.. Aš vaikiuko dar neplanuoju, bet pastoviai problemėlių turėjau su moteriškom ligom nuo 16m Vienu žodžiu, situacija tokia, kad man dar tik įtaria endo, nes matė ant kiaušidžių židinukų ir nemažų, bet kaip žinia, kad ją patvirtinti, reikėtų atlikti LP. O gydytoja labai nenori man skirt jos, nes dar net nebandėm pastot ir nežinia kaip sektųsi..Mes su draugu kaip ir galvojam ateityje apie klecką, bet dar ne dabar Bet jei žinočiau, kad tarkim tikrai yra endo tada galima būtų pagreitinti bandymą pastot, nes visgi manau visa tai užtruks..ir dabar jaučiuosi tokia pasimetus, kaip ir norėtųsi pasidaryt LP, kad žinot tikrąją situaciją, bet iš kitos pusės kai pagalvoji, tai gal visai bereikalinga intervencija į kūna gautųsi.. ką Jūs, daug perėjusios mergaitės, patartumėt?
Perskaiciu Jusu nerimavima, tai sunku ka pasakyt, nezinau kiek jums dabar metu ir kokia ta seimynine padetis, bet as jusu vietoje bandyciau pastot galbut, o jei jau ilgesni laika nepavyktu, tada zinotumete kame ir problema gali but. Aisku jei vargina simptomai ir t.t. tai kad isvengt to diskonforto gal ir verta.
QUOTE(nelsi @ 2013 05 03, 10:58)
Perskaiciu Jusu nerimavima, tai sunku ka pasakyt, nezinau kiek jums dabar metu ir kokia ta seimynine padetis, bet as jusu vietoje bandyciau pastot galbut, o jei jau ilgesni laika nepavyktu, tada zinotumete kame ir problema gali but. Aisku jei vargina simptomai ir t.t. tai kad isvengt to diskonforto gal ir verta.
Man šiuo metu 24 metai, na bus 25 Dar nesusituokę mes, bet kartu esam jau beveik 8 metai jo, su tais simptomais kariauju žiauriai..nerealūs skausmai per mmm būna, ir strėnas maudžia ir visą laužo atrodo..iki mm teplioja 3 dienas, tada prasimuša, prakraujuoju 5 dienas ir tada dar bent 2 dienas teplioja o po to prasideda pilvo maudimai, šonų skausmai ir pan ir tuštintis didelio labai skauda, visą apačia taip diegia, atrodo su peiliu kas pjaustytų na mes su saviškiu nesisaugom 100% naudojam NLA, buvo atvejų nemažai, kai patekdavo buožgalviukų, bet kaip nieko taip nieko..aišku iš kitos pusės pasižiūri, tai juk labai sudėtingas procesas ir jam ne kelių lašelių reikia, kad įvyktų stebuklas
QUOTE(Dangaus_zydryne @ 2013 05 03, 11:06)
Man šiuo metu 24 metai, na bus 25 Dar nesusituokę mes, bet kartu esam jau beveik 8 metai jo, su tais simptomais kariauju žiauriai..nerealūs skausmai per mmm būna, ir strėnas maudžia ir visą laužo atrodo..iki mm teplioja 3 dienas, tada prasimuša, prakraujuoju 5 dienas ir tada dar bent 2 dienas teplioja o po to prasideda pilvo maudimai, šonų skausmai ir pan ir tuštintis didelio labai skauda, visą apačia taip diegia, atrodo su peiliu kas pjaustytų na mes su saviškiu nesisaugom 100% naudojam NLA, buvo atvejų nemažai, kai patekdavo buožgalviukų, bet kaip nieko taip nieko..aišku iš kitos pusės pasižiūri, tai juk labai sudėtingas procesas ir jam ne kelių lašelių reikia, kad įvyktų stebuklas
Na tai diskomfortas tikrai nemazas, ir gyvenimo kokybei trukdo, siaip kiek skaiciau tai po laparoskopijos mamytes labai nesunkiai pastoja.
Jei as buciau jusu vietoje, daryciau LAP, nes jeigu yra ka mes galime sutvarkyt ir palengvint ar pagerint, kodel to nedaryt. Be to ir pati endometrioze stadijas turi, tai kuo ilgiau laukt tuo ji labiau isigali.
QUOTE(nelsi @ 2013 05 03, 11:41)
Na tai diskomfortas tikrai nemazas, ir gyvenimo kokybei trukdo, siaip kiek skaiciau tai po laparoskopijos mamytes labai nesunkiai pastoja.
Jei as buciau jusu vietoje, daryciau LAP, nes jeigu yra ka mes galime sutvarkyt ir palengvint ar pagerint, kodel to nedaryt. Be to ir pati endometrioze stadijas turi, tai kuo ilgiau laukt tuo ji labiau isigali.
aš skaitinėjausi daug apie laparoskopiją, ir vienu žodžiu susidariau tokį įspūdį, kad jei jau įlindo vieną kartą ten, ir tarkim uždegino židinukus, tai po to jie po kiek laiko tik dar labiau išplinta ir va man dėl to kažkaip baisoka atrodo, jau geriau nelyst ir palikt kolkas taip kaip yra bet va mano gydytoja labai nusistačius prieš šitą operaciją ir sako, kad jau jos imsimės paskutiniuoju atveju