QUOTE(*Star* @ 2013 04 24, 19:52)
O dar man toks klausimas. Skaičiau,kad skirtingai atsigauna moterys po laparoskopijos. Tai kokiam čia ilgiausiam laikui nusiteikti? Ar gaunat biuletenį namie gydytis, ar kaip?
Labas
Del lap, tai labai ivairiai atsigauna po sios op. Tarkim man buvo padaryta op lygiai pries savaite, ir, beje, butent sia minute, kuomet dabar rasau, jau saldziai miegojau ant operacinio stalo
, siaip, tiesiog sutapimas toks
. Man dare ir lap ir hystero, isleido kita diena, db jau pilnai grizusi i normalu ritma, dar siulai neistraukti, eisiu pirmadieni kad juos istrauktu. Siaip galeciau jau ir krosa begti, labai gerai jauciuosi, tik siek tiek bamba dar jautresne, bet skausmo nera. Pilvas nera ir nebuvo issiputes, tik kita diena vakare pradejo skaudeti nugaros sritis ties mentim, ir kaklas, toks jausmas, kad buciau atidauzyta ir ten melynemis nuseta, tai pora vakaru toks jausmas buvo, ir po sonkauliais atsigulus miegoti ant nugaros ir kvepuojant jau nemaloniai skaudejo, bet cia man juokas, tikrai pakenciama.
Na bet man ir op buvo lengvesne, ta prasme nebuvo labai ko salinti, nei cistu, nei miomu, tik is gimdos kelis polipus pasalino, ir rado keleta, kaip gydytoja issireiske nedideliu, endo zidinuku, bet normaliai nesupratau, ji man papaise kur jie yra, tai kazkur prie gimdos kaklelio, nenoriu suvelti nesamones, bet taip supratau
.
O bet taciau, beveik pries metus buvo daryta lap jau ne diagnostine (kaip kad virsuj apipasakojau), o negimdinio nestumo atveju buvo daryta si op jam pasalinti, tuo paciu deja pasalino ir kiausintaki. Po sios op mane is ligonines paleido tik 4ta diena po op (ir tai vos ne mano maldavimais, nes kita diena turejau eiti tvarkytis dokumentus del isidarbinimo), po jos dar pakankamai bjauriai jauciausi, didziausias diskomfortas buvo del pilvo issiputimo, po sonkauliais toks jausmas kad kazkas juda, kaip kokie oro burbulai. Pirmas dienas po op net sunkiai galejau judeti. Pilnai atsigavau (fiziskai) po kokios pusantros savaites, dingo diskomfortas, bet i normalu ritma grizau gal tik po kokiu poros savaiciu...
Pirmu atveju, jau buciau galejusi drasiai eiti i darba po 3 dienu (operavo ketvirtadieni, pirmadieni jau drasiai galejau eiti i darba, taciau pasirinkau op laika kad sutaptu su atostogomis)
Antru atveju, pusantros savaites gal butu reikeje iki isejimo i darba.
Tai vat, labai ivairiai buna, as asmeniskai manau, kad priklauso ir nuo to, "ka randa" ir ka pasalina. Beje, yra cia ir atskira temute apie laparaskopija, as irgi ten nemazai skaiciausi, mergaites pasakojo savo patirti, ka pasiimti i ligonine ir pan. Pasiskaityk, jei dar neskaitei, gal ka nors sau naudingo rasi