Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(kokyte @ 2012 12 30, 02:31)
Labas  4u.gif

man labai labai strenas skauda pries mm ir per mm, pas mane endo 4 stadija ir ji bent per pirma LP buvo isbujojusi uzgimdineje sienoje, tai gyd sake,kad del jos man ir skauda nugara  verysad.gif  sausi laukia antra LP ziuresiu ka dabar ras  doh.gif

Sveiki 4u.gif
SU NAUJAIS METAIS MERGAITĖS linkiu kuo vaisingesnių metų ir mums visoms sveikų sveikų 4u.gif

ale daug LP nusimato tikėkimės kad rezultatai tik gerės ir daugės nestuke.gif

mano ta pati priežastis užgimdinėje sienoje dėl to šiom dienom artėjanti O tai skaumas nesvietiškas rytais esu sulaužyta vos pasilenkiu o ir astistiesti sunku, kas dar prisisdėjo kad skausmas pakilo stuburą, mentis ir naktimis miegu lb prastai ..vakaroju ilgėliau nes vistiek prasivartau na tikiuosi po O truputį lengvesnio skausmo, kadangi yra plius ostoechondrozė tai tas išvešėjmas dar padidina skaumus doh.gif

ką darot su pilvo putimu doh.gif dieta kokia tai ? ką bededu į burną ne kas doh.gif man šeimos gyd pasiūlė begliuteninę dietą kuri skiriama alergiškiems bet tinka ir tokiais atvejais nes daug daržovių ir jokių pilvą pučiančių produktų doh.gif o man su skrandžio refliuksu tinka unsure.gif bandysiu ...

Papildyta:
QUOTE(kokyte @ 2012 12 30, 10:36)
Pas mane nei 2 metam nepraejus vel 2 didziules cistos  verysad.gif
Be to nepavyke 2IUI ir 1IVF  verysad.gif

labai gaila kad puola tos bjaurybės ..laikykitės 4u.gif nosytes aukštyn , optimizmo į kišenes ir tikslo link ...kas belieka 4u.gif ..sėkmingo LP 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samantila: 02 sausio 2013 - 01:30
Labas mergaitės,

Norėjau jūsų paklaust, ar padarius gimdos nuotrauką matosi tokia liga kaip endometriozė?
Baiminuosi, kad nebūtų tos zarazos, nes pirmą ir paskutinę mmm dieną būna rudų išskyrų, mmm trunka 7 dienas, o ir genetika ne mano naudai - mama šią ligą turėjo.. schmoll.gif

Ačiū atsakiusioms wink.gif
Atsakyti
Su Naujais metais 4u.gif

noriu paklausti, kai leidziates Diferilina, tai per 1 mm. diena, o antra doze 28 diena ar 29? nezinau kaip skaiciuoti, raso kad veikia 28 dienas vaistai... g.gif
Atsakyti
Sveika, man rods kad tik LP nustato. Juk kol endometriumas yra gimdos viduj o ne ten kur jam nepriklauso buti, tai endometriozes kaip ir nera?

SU NAUJAISIAIS VISAS! 4u.gif

Va, pasipasakosiu. Laukiu pareinanciu MMM. Lb idomu kas bus, nes tepliojimu kolkas nei laso, nors pas mane paprastai budavo eile metu 3 dienos ruduju. Koks dziaugsmas jau vien del to! Aisku liuuuugna kad vis del to pilveli maudena, vadinasi gandrai praskrido pro sona. Bet vis viena, gerai kad ir geru naujienu yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 01 02, 09:20)
Labas mergaitės,

Norėjau jūsų paklaust, ar padarius gimdos nuotrauką matosi tokia liga kaip endometriozė?
Baiminuosi, kad nebūtų tos zarazos, nes pirmą ir paskutinę mmm dieną būna rudų išskyrų, mmm trunka 7 dienas, o ir genetika ne mano naudai - mama šią ligą turėjo.. schmoll.gif

Ačiū atsakiusioms wink.gif

jai neklystu tai histeroskopija ar Lp labiau šiai diagnoziai man išvešejimas ir gimdoje ir už jos tai laukiu histeroskopijos patvirtinimui doh.gif

truputis info

Tyrimai

Pirmiausia įvertinami rizikos veiksniai (genetiniai faktoriai, autoimuninės ligos, imuninės sistemos būklė, atliktos ginekologinės operacijos ir abortai), išklausomi moters nusiskundimai.

Po to ji apžiūrima, ištiriama per makštį ir tiesiąją žarną: čiuopiama standi, padidėjusi, nelygiu paviršiumi, ribotai paslanki dėl sąaugų arba nulinkusi link stuburo nepaslanki fiksuota gimda, cistos kiaušidėse, skausmingas užpakalinis makšties skliautas. Gimdos dydis ryškiai kinta: prieš mėnesines gimda gerokai padidėja (nes gimdos sienoje esantys endometriozės židiniai pritvinksta krauju); po mėnesinių gimda sumažėja. Tiriant per tiesiąją žarną, čiuopiami skausmingi endometriozės mazgeliai užgimdinėje įduboje.

Gimdos kaklelis apžiūrimas optiniu vaizdą didinančiu prietaisu – kolposkopu: ant gimdos kaklelio paviršiaus matyti tamsių, krauju prisipildžiusių pūslelių, kurios ypač išryškėja mėnesinių metu, įplyšę kraujuoja „šokoladinėmis” išskyromis ir atrodo kaip opelės nelygiais kraštais.

Gimdos ir kiaušidžių būklė įvertinama ultragarsinio tyrimo metu, atliekant transvaginalinę echoskopiją; šis tyrimas organizmui absoliučiai nekenksmingas ir gali būti kartojamas keletą kartų.

Iš rentgenologinių tyrimų naudojama histerosalpingografija, kuomet gimdos ertmė ir kiaušintakiai užpildomi rentgenokontrastine medžiaga ir po to atliekamos rentgeno nuotraukos – histerosalpingogramos.

Optiniu endoskopiniu prietaisu histeroskopu, įvestu iš išorės pro makštį ir gimdos kaklelio kanalą į gimdos ertmę, galima iš vidaus apžiūrėti gimdos gleivinę: šviesiai rausvos gimdos gleivinės fone matomos tamsiai raudonos įėjimo angos į daugybines endometriozės kriptas, išvarpytas „bičių korių” vaizdas. Šis tyrimas vadinamas histeroskopija.

Papildomos informacijos apie ligą suteikia kompiuterinės tomografijos ir branduolinio magnetinio rezonanso tyrimo metodai.

Be to, ištiriamas tam tikros medžiagos CA 125 kiekis kraujyje.

Nė vienas iš išvardytų tyrimo būdų tiesiogiai nepatvirtina endometriozės diagnozės ir turi tik pagalbinį vaidmenį. Endometriozės diagnostikoje esminis momentas yra laparoskopija, įtartinų židinių biopsija ir gautų audinių pathistologinis ištyrimas.

Laparoskopijos metu ant mažojo dubens pilvaplėvės, gimdos, kiaušidžių, aplink kiaušintakius, užgimdinėje įduboje ir kitur matomi juodi ir tamsiai mėlyni židiniai, apsupti žvaigždės pavidalo balkšvų susiraukšlėjimų – randų, baltos sustorėjusios dėmės su tamsiu taškeliu viduryje arba plokšti raudoni židiniai, kurie atrodo kaip plokščios pūslelės ar polipai. Laparoskopijos metu galima įvertinti kiaušintakių praeinamumą, išdalinti sąaugas, išlaisvinti kiaušides, nustatyti ligos išplitimą, elektriniu kauteriu prideginti ir sunaikinti endometriozės židinius, pašalinti endometrioidines kiaušidžių cistas. Taigi, laparoskopija yra ne tik tyrimo, bet ir gydymo būdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo motiejuss2: 02 sausio 2013 - 12:07
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 01 02, 08:20)

Siūlyčiau verčiau daryti diagnostinę LP su hisyteroskopija, ypač jei gimdos nuotrauką siūloma daryti su narkoze: LP duos išsamesnius rezultatus. O jei ją daro be narkozės, girdėjau labai skausminga, užspazmuoja dėl to ir nuotrauka nepavyksta.
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2013 01 02, 12:39)
Su Naujais metais  4u.gif

noriu paklausti, kai leidziates Diferilina, tai per 1 mm. diena, o antra doze 28 diena ar 29? nezinau kaip skaiciuoti, raso kad veikia 28 dienas vaistai... g.gif

As leisdavausi pvz visada pirmadieniais. Man taip paprasciau skaiciuoti ir atsiminti buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(taskelis @ 2013 01 02, 13:39)
As leisdavausi pvz visada pirmadieniais. Man taip paprasciau skaiciuoti ir atsiminti buvo  g.gif

g.gif tai tada gaunasi 29-ta diena, o as siandien jau susileidau, tai butu 28 diena doh.gif . net nezinau, gal nieko tokio...
nes pirma doze gruodzio 6 (ketvirtadienis), o siandien sausio 2 (treciadienis) doh.gif
Atsakyti
Ačiū motiejuss2 ir Arwena už info smile.gif

Gimdos nuotrauką siunčia mane gydytoja pasidaryt dėl to kad pažiūrėt ar kiaušintakiai pratekami, ar nėra kokių polipų ir pan.. nes niekaip nepavyksta kleckiuko prisikviest.. sad.gif
O dėl endometriozės čia aš pati labiau baiminuos, nes kai pasakiau gydytojai apie požymius sakė - gali būti, gali ir nebūti šios ligos.. šiaip su echo kai žiūrėdavo gydytoja nieko nesakydavo, kad yra kokių pakitimų, bet aš kaip suprantu su paprastu echo ir nesimatytų endometriozės g.gif
O dėl gimdos nuotraukos skaičiau, kad gali būti skausminga.. bet Klp su narkoze nedaro šio dalyko.
Nebežinau dabar ką galvot, ar verta iškart darytis laparaskopiją jau.. g.gif unsure.gif nepastojimo stažas pas mus dar nedidelis - kažkur metai laiko.
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2013 01 02, 13:47)
g.gif tai tada gaunasi 29-ta diena, o as siandien jau susileidau, tai butu 28 diena  doh.gif . net nezinau, gal nieko tokio...
nes pirma doze gruodzio 6 (ketvirtadienis), o siandien sausio 2 (treciadienis)  doh.gif

Manau tikrai nieko tokio, ner ko pergyventi! 4u.gif Keliems menesiam dave to brudo? As 6 men leidausi, brr net nenoriu prisimint...
Atsakyti
QUOTE(taskelis @ 2013 01 02, 15:08)
Manau tikrai nieko tokio, ner ko pergyventi!  4u.gif  Keliems menesiam dave to brudo? As 6 men leidausi, brr net nenoriu prisimint...

2 menesiams, labai sunkiai pernesu, karstis musa, prakaituoju, naktimis prastai miegu, atsibundu visa slapia kaip po pirties doh.gif Bet ko nepadarisi del nestuke.gif , cia mano ultra ilgas protokolas skaitosi...O turejau IV stad. endometrioze...Dabar po 2 laparaskopijos lyg ir viskas neblogai, taciau kiausydziu issekima turiu ir neiseina nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(taskelis @ 2013 01 02, 15:08)
Manau tikrai nieko tokio, ner ko pergyventi!  4u.gif  Keliems menesiam dave to brudo? As 6 men leidausi, brr net nenoriu prisimint...

ar padejo tas brudas? blush2.gif
Atsakyti