Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(DATTA @ 2012 11 19, 14:52)
Oho  unsure.gif  tas jau nelabai gerai. Man abu kartus pasisekė labiau. Tiesa, pasak mano ginės ir antrą LP atlikusio giniaus, išrašas iš raudonojo kryžiaus (man ten atliko pirmąją LP) yra labai skurdus. Taip pat, kaip pas tave - sausai parašyta diagnozė ir tiek. Jokių smulkmenų neparašyta, ar pašalinta bent dalis kiaušidės - irgi jokių žinių. Bet mano ginė, kai gavo išrašą iš ligoninės, paskambino į raudoną kryžių, pašnekėjo su mane operavusiais medikais ir viską išsiaiškino  thumbup.gif  thumbup.gif  Likau žiauriai nustebinta - tokio dėmesingumo tikrai nesitikėjau..  blush2.gif

Gavau vėliau saldainiukų nešti  thumbup.gif

Šiaip tavo DGN ir nenurodo endometrioidinės cistos. Kalba eina apie endometriozę, bet ne apie cistą.  g.gif namo grįžus pamėginsiu dar su savo išrašais palyginti, gal ką atseksim..  g.gif

Aprašyme buvo parašyta, kad rado nedidelius endometriozės židinukus. Ir taip gydytojas sakė. Aš tikėjaus, kad aiškiau bus parašyta, o dar ten klaidų pilna doh.gif Dabar su savim to išrašo neturiu, palikau namie.
Atsakyti
Razzke, pradžioj tai google turi vertėją, juk gydytojai lotyniškai rašo diagnozė na o šiaip gaila kad pas tokius tylenius papuolat, manasis tai net enciklopediją atnešė kad man paaiškintų apie endo nes dar nieko apie ją nežinojau, net schemelę nupiešė sakė ir sau užrašuose tokius dalykus pasidaro, aiškiau būna pakartotiniais atvejais.
Atsakyti
QUOTE(razzke @ 2012 11 19, 16:15)
Aš jau po visų procedūrų. Paskutini siūla, kai traukė tai skaudžiai buvo. Pasak sesutės per stipriai buvo užveržtas, todėl ji daugiau patempė. Pasiėmiau išraša, o ten diagnozė parašyta tokia:endometriosis ovari, sterilitas primaria. Na visiškai nieko nesuprantu ką tai reiškia doh.gif reiks bandyt kažką ieškot internete. O gal kuri supranta, ką ta diagnozė reiškia?

Gaila, kad sportuot dar negalėsiu eiti unsure.gif  O taip tikėjaus nuo gruodžio pradėti  ax.gif

Manyčiau, kad gal nelabai tiksliai diagnozę perskaitei ar perrašei. Endometriosis ovari, kaip jau paaiškino, kiaušidžių endometriozė, o sterilitas man labiau panašu, kad turėtų būti infertilitas, kas reiškia primari (pirminis) nevaisingumas. Nustatomas tada, jei moteris nėra gimdžiusi ir negali pastoti.
Atsakyti
Kristinuke, jie dažnokai parašo "sterilitas" būtent nevaisingumą/nepastojimą turėdami omenyje
Atsakyti
QUOTE(razzke @ 2012 11 18, 10:18)
Man paskyrė Lindynette, 3 mėnesius. Aš manau, kad man jos netinka, nes patarasias kelias dienas pykina. Skrandis sustoja ir nieko nepadarau, kad vėl jausčiausi gerai doh.gif  Kai baiginėsiu jas gert, reiks bėkt pas gydytoja, kad kitas paskirtų. O gal ir ryt ligonėj sutiksiu dar ir gydytoja.

Aš KT gėriau 2 ciklus, šalutinių poveikių tai n+k buvo doh.gif (galvos, skrandžio skausmas, nuotaikų kaitos, pykinimas, krūtinės skausmas), bet ginius sakė, kad organizmas turi priprasti, vėliau šie požymiai sumažėja ir išnyksta. Gerai, kad tik 2 ciklai buvo doh.gif

QUOTE(razzke @ 2012 11 19, 14:15)
Pasiėmiau išraša, o ten diagnozė parašyta tokia: endometriosis ovari, sterilitas primaria.

Kiaušidžių endometriozė, pirminis nevaisingumas (Kristinuke paaiškino, ką reiškia pirminis, tik tiksliau, kai moteris nebuvo pastojus, o ne negimdžius 4u.gif ).
O sterilumas ar nevaisingumas yra tas pats. Jei nemaišau, tai sterilumas gal labiau vyrams "taikomas", kai visai nesigamina spermatozoidai, ar kažkas pan. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dormeja: 19 lapkričio 2012 - 23:45
Ačiū mergaitės už atsakymus mirksiukas.gif

Internete bandžiau ieškot, bet nieko daugiau neradau. Nemoku aš ieškot nors tu ką doh.gif doh.gif Kai eisiu pas gydytoja reiks kaip nors viska iš sužinoti. Gal pavyks ką iš jo išpešti g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Lankiausi šiame skyrelyje prieš porą metų, tada man rado endo cistą ir išoperavo, po pusės metų pavyko pastoti, bet dabar vėl panašu, kad ta kvaraba atsinaujina verysad.gif Nebenoriu daryti daugiau jokių operacijų, negi šita bjaurybė taip ir atauginės kas kelis metus? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2012 11 21, 10:59)
Nebenoriu daryti daugiau jokių operacijų, negi šita bjaurybė taip ir atauginės kas kelis metus? doh.gif

Tikėtina, kad atauginės. Jei jausulaukei mmm, ir neplanuoji dar antro vaiko, konsultuokis dėl KT ir gerk jas tausodama organizmą, man 10mėn po gimdymo endo cistas dvi išoperavo, po antrosios LP, mmm nebesulaukiau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dormeja @ 2012 11 20, 01:38)
Kiaušidžių endometriozė, pirminis nevaisingumas (Kristinuke paaiškino, ką reiškia pirminis, tik tiksliau, kai moteris nebuvo pastojus, o ne negimdžius 4u.gif ).

Tą ir turėjau galvoje drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinuke @ 2012 11 21, 14:23)
Tą ir turėjau galvoje drinks_cheers.gif

Pasiguosiu, nes jau kantrybė senka... Mano ciklas po gimdymo vėl pablūdo. Turėjau netrumpą mėnesį poilsį po paskutinių mm, o dabar kai susirgau, pratepliojo sumoj su kraujavimu 13 dienų, šiandien vėl pramušė kraują doh.gif Gal agnucastoną man pagerti ar ką daryti... Marazmai kaip ir prieš nėštumą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dormeja @ 2012 11 19, 23:38)
O sterilumas ar nevaisingumas yra tas pats. Jei nemaišau, tai sterilumas gal labiau vyrams "taikomas", kai visai nesigamina spermatozoidai, ar kažkas pan. g.gif

Tai kiek suprantu naturaliai pastoti labai mažai šansų unsure.gif O dar kiašide apipjaustė doh.gif Po operacijos tikėjaus geresnių rezultatų, o dabar net nebežinau nei ką galvoti, nei ką daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2012 11 21, 13:04)
Tikėtina, kad atauginės. Jei jausulaukei mmm, ir neplanuoji dar antro vaiko, konsultuokis dėl KT ir gerk jas tausodama organizmą, man 10mėn po gimdymo endo cistas dvi išoperavo, po antrosios LP, mmm nebesulaukiau.  biggrin.gif

Įdomu jei sulaukčiau antro endo apmažėtų? biggrin.gif Neplanavau, bet esu pasiryžus viskam, kad tik neoperuotų doh.gif
Atsakyti
Lassie po antrosios LP, man gydytojas ir pasakė, kad KT nesaugo organizmo taip kaip nėštumas ir mmm nebuvimas. Čia mano atveju, nes naujų židinių nebuvo tik tos endo cistos. Ir stadiją man sumažino iš 4 į trečia.
Atsakyti