Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(dolee @ 2012 09 09, 12:45)
Sveikutes smile.gif na vakar isgeriau pirmaja kt savo, galva sian skaudena... ir toki pykcio protruky turejau biski smile.gif nors gausumas mm sumazejo.. beje, gal esate vartoje ZOELY kt? man jas israse.....

Sveika. Aš geriu tas pačias KT (Zoely) jau daugiau nei du mėnesius, tuoj trečios mm bus. Na mm gausumas tikrai sumažėja, bet man tai per antras skaudėjo beveik taip pat, kaip visada iki KT. O nuotaikų kaita tai kaip kada: kartais stogas atrodo čiuožia, piktesnė už širšę, bet šiaip dažniausiai viskas normaliai smile.gif
Atsakyti
Netyčia radau , kad turint endo verta naudoti imbiero . Štai straipsnelis http://ajurveda-gyve...omosios-savybes
Atsakyti
Sveikos,
užsuko Siguliukas į svečius trumpam.
Virusėlis praše wink.gif

QUOTE(sky17 @ 2012 09 11, 14:43)
Ar yra jusu tarpe tokiu merginu, kurioms pavyko pastoti su endo? ir ar irgai teko laukti to issvajoto stebuklelio? smile.gif

Nesigąsdink. 4u.gif Metusi KT bandžiau pastoti 2 metus, užaugo cista, CA125 tyrimas buvo jau virš normos, sekė pirma LP, po jos 4 stadija su DAUG sąaugų, židinių ir t.t. Požymių man jokių apart nepastojimo nebuvo sad.gif. 4 mėnesiai ant KT, po jų davė 6 ciklus planuot, pastojau šeštąjį ciklą, kai jau ėmiau derinti IUI planą, TAČIAU LP man buvo tik tarkim mechaninis patvarkymas, toliau tvarkiau skydliaukės veiklą, ir manau labiau jos dėka pastojau, man stipriai trūko Feritino (grynosios geležies). Šiandien mergaitei metai ir mėnuo jau. Kai jai buvo 7,5mėn grįžo mano mmm visą laiką nuo gimdymo sekėm vėl atsiradusią cistą sveikoje kiaušidėje. sad.gif praeina dvejos mmm ir cista pasiekia 6cm sad.gif baisu, juk vienos tik pusė telikę o dabar kita, derinu tuojau antrąją LP, tai praeina dar vienos mmm, LP rytą cista jau 6,66cm ir dar viena apie 2,5cm kitoje kiaušidėje, abi endo. Tačiau po LP gydytojas pasako gerą žinią, kad naujų židinių ir sąaugų nėra, vadinasi nėštumas padarė tikrai gerą darbą, tiesiog susidarė tos dvi šokoladukės. Taigi sėkmingai "krentu" iš 4st į trečią stadiją. ČIa gydytojas pasako "visgi geriausias vaistas nuo endometriozės - nėštumas" net dėl KT dabar abejojama. Aptariam tolesnę pastojimo galimybę, siūlo bent vieną ciklą susilaikyti, kad apgyčiau, o paskui jei jau norim, bandyti. Jei ne, organizmo patausojimui pagerti KT. Grįžus namo labai vienas išsiilgom, o ir taip po gimdymo tie reikalai stipriai pagerėjo. Ciklas kaip ir tuščias, juk 2 cistos pašalintos. Bet va atėjus mmm laikui, vyras jų pasigedo, aš irgi, nes nei tepliojo, nei maudė ar pan. Dar savaitę laukiau ėmė pykinti. O va dabar pilvas jau bando atsikišti. ax.gif
Žodžiu pastojama net ir su 4 stadija, o būna kad didelės bėdos yra ir pirmąja. Viena galiu patarti - nenumesti skydliaukės reikalų, iš dalies mes esame "po Černobylio karta" negalėjo tas be pasekmių praeiti. Ir BŪTINAI guldamos daryti LP vyrus siųskite pilnai spermogramai.

QUOTE(Amarok @ 2012 09 11, 19:04)
Kuri laika pageriau diuphastona ir cista pranyko savaime.

Matomai ten ned endo cista buvo, endo zarazos tik didėja.

QUOTE(barbarise @ 2012 09 12, 11:02)
Beje, o stimuliacijos kaip atsiliepia endometriozei?

stimuliuojant juk skatinama gleivinės augimas kad apvaisintas kiaušinėlis turėtų kur patogiai įsitaisyti, tai va tuo pačiu ir paskatinami visi endo židinukai vešėti.
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2012 09 20, 11:28)
Nesigąsdink.  4u.gif Metusi KT bandžiau pastoti 2 metus, užaugo cista, CA125 tyrimas buvo jau virš normos, sekė pirma LP, po jos 4 stadija su DAUG sąaugų, židinių ir t.t. Požymių man jokių apart nepastojimo nebuvo

Aaawww, kaip smagu girdėti tokias įkvepiančias istorijas... 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Buvau pas ginę savaitės pradžioje.. Pas mane neoperuotoj kiaušidėj ir vėl įsisuko cista doh.gif Tiesa, ne endometrioidinė ji, o paprastas geltonkūnis, tai panikos kelti dėl to neverta. Gavau duphastono 20 tabl per 10 dienų sugert, kad išvalytų tą kiaušidę, kaip supratau... g.gif

Buvau užsukus pas kitą ginę, parodžiau jai savo "ligos istoriją" (esu užsivedus tokią papkutę su gydytojų įrašų į kortelę kopijom, echo nuotraukom ir pan.), papasakojau, kad prižiūrinti daktarė liepė kol kad nekišti nosies į hormoninius tyrimus, davė 6 mėn nepanikuojant pastoti savaime, o po to jau reikės gerokai giliau žvelgt. rolleyes.gif Tai antroji ginė taip pat pritarė tokiai eigai.

Beje, MB šiandien spermos tyrimą pilną pasidarė. Pas jį rodikliai tik labai geri thumbup.gif reiškia bėdų pas mane ieškosim. Tik labai įdomu, kiek išsamus tas tyrimas (aš dar nemačiau jo), kad per 15 min atsakymus davė g.gif Darėsi BAK, klausiau savo ginės, sakė gera laboratorija pas juos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DATTA: 20 rugsėjo 2012 - 11:46
QUOTE(Arwena @ 2012 09 20, 12:28)
Sveikos,
Virusėlis praše wink.gif

Na, mergina, vis žadėjau pasidomėti, kaip tau po Lp, o ji va braukšt ir turi naujieną milžinišką. Fantastika. Sveikinu daug daug daug, labai labai labai. Lengvo ir smagaus nestuke.gif Tavo planus dievulis rimtai priima, nesišaipo - liuks thumbup.gif

O mes jau bebaigiantys ketvirtą mėnesiuką smile.gif Tik mm parsivilko trečiojo proga su ilgiausiais tepliojimais, po 20 dienų ir vėl tas pats. Galvoju, koks gyvenimas, kai 10 dienų terlionės, kraujavimas, o po tiek pat ir vėl iš naujo... doh.gif Va tau ir nestuke.gif - geriausias vaistas. Taip nebuvo per visą endometriozininkės karjerą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arwena @ 2012 09 20, 10:28)
Sveikos,
Virusėlis praše wink.gif
Nesigąsdink.  4u.gif Metusi KT bandžiau pastoti 2 metus, užaugo cista, CA125 tyrimas buvo jau virš normos, sekė pirma LP, po jos 4 stadija su DAUG sąaugų, židinių ir t.t. Požymių man jokių apart nepastojimo nebuvo sad.gif. 4 mėnesiai ant KT, po jų davė 6 ciklus planuot, pastojau šeštąjį ciklą, kai jau ėmiau derinti IUI planą, TAČIAU LP man buvo tik tarkim mechaninis patvarkymas, toliau tvarkiau skydliaukės veiklą, ir manau labiau jos dėka pastojau, man stipriai trūko Feritino (grynosios geležies). Šiandien mergaitei metai ir mėnuo jau. Kai jai buvo 7,5mėn grįžo mano mmm visą laiką nuo gimdymo sekėm vėl atsiradusią cistą sveikoje kiaušidėje. sad.gif praeina dvejos mmm ir cista pasiekia 6cm sad.gif baisu, juk vienos tik pusė telikę o dabar kita, derinu tuojau antrąją LP, tai praeina dar vienos mmm, LP rytą cista jau 6,66cm ir dar viena apie 2,5cm kitoje kiaušidėje, abi endo. Tačiau po LP gydytojas pasako gerą žinią, kad naujų židinių ir sąaugų nėra, vadinasi nėštumas padarė tikrai gerą darbą, tiesiog susidarė tos dvi šokoladukės. Taigi sėkmingai "krentu" iš 4st į trečią stadiją. ČIa gydytojas pasako "visgi geriausias vaistas nuo endometriozės - nėštumas" net dėl KT dabar abejojama. Aptariam tolesnę pastojimo galimybę, siūlo bent vieną ciklą susilaikyti, kad apgyčiau, o paskui jei jau norim, bandyti. Jei ne, organizmo patausojimui pagerti KT. Grįžus namo labai vienas išsiilgom, o ir taip po gimdymo tie reikalai stipriai pagerėjo. Ciklas kaip ir tuščias, juk 2 cistos pašalintos. Bet va atėjus mmm laikui, vyras jų pasigedo, aš irgi, nes nei tepliojo, nei maudė ar pan. Dar savaitę laukiau ėmė pykinti. O va dabar pilvas jau bando atsikišti.  ax.gif
Žodžiu pastojama net ir su 4 stadija, o būna kad didelės bėdos yra ir pirmąja. Viena galiu patarti - nenumesti skydliaukės reikalų, iš dalies mes esame "po Černobylio karta" negalėjo tas be pasekmių praeiti. Ir BŪTINAI guldamos daryti LP vyrus siųskite pilnai spermogramai.
Matomai ten ned endo cista buvo, endo zarazos tik didėja.
stimuliuojant juk skatinama gleivinės augimas kad apvaisintas kiaušinėlis turėtų kur patogiai įsitaisyti, tai va tuo pačiu ir paskatinami visi endo židinukai vešėti.

Labai grazi istorija wub.gif ir su laimingais rezultatais thumbup.gif

Pakeiciau nick'a,buvau Inga04,kas prisimena.

Pas mane gi irgi buvo baisi endo,didziules cistos,pastojimas tik dirbtiniu apvaisinimu,tokios prognozes,o kiek asaru islieta doh.gif Bet pirmas pastojimas,antras ciklas,naturaliai,o dabar virusuoju vel,pirmas bandymas ir sekmingas wub.gif ,pasitrauke endo ir tikiuos nebesugris bjaurybe niekados....
Atsakyti
QUOTE(Ladybugg @ 2012 09 21, 12:55)

Pakeiciau nick'a,buvau Inga04,kas prisimena.

Prisimenu tave, wub.gif aukit didučiai wub.gif
Atsakyti
Gal kas žino ką galėtų reikšti jei ca 125 tyrimo metu randa, jog šiek tiek viršyta norma, norma 35, o pas mane 37,2 (esu 6 savaite besilaukianti)
Būčiau labai dėkinga už nuomones, nes pas gydytoją vizitas dar toli.
Girdėjau, jog nėštumo metu, norma gali būti natūraliai šiek tiek viršyta..
Atsakyti
QUOTE(gera_lengva @ 2012 09 21, 15:02)
Gal kas žino ką galėtų reikšti jei ca 125 tyrimo metu randa, jog šiek tiek viršyta norma, norma 35, o pas mane 37,2 (esu 6 savaite besilaukianti)

jei jau tu laukiesi, tai nusiramink. bent jau dėl endo nesuk galvos. o prie vėžio normos viršijamos šimtais ir daugiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gera_lengva @ 2012 09 21, 15:02)
Būčiau labai dėkinga už nuomones, nes pas gydytoją vizitas dar toli.
Girdėjau, jog nėštumo metu, norma gali būti natūraliai šiek tiek viršyta..

tikrai nepergyvenk...toks nedidelis padidejimas nieko nereiskia..pas mane buvo 38 su trupuciu..bet as endo turejau...toks mazas nuokrypis nieko nereiskia...
Atsakyti
Sveikos
QUOTE(Arwena @ 2012 09 20, 12:28)

QUOTE(Ladybugg @ 2012 09 21, 13:55)

Kaip miela ziureti i jusu liniuotes wub.gif Is visos sirdies sveikinu 4u.gif Saugokite savo stebuklelius wub.gif
Atsakyti
Merginos, jeigu kas norėtų paaukoti Afrodite69 dar kartelį arba gal kuri prisidėtų aukodama pirmą kartą, tai informuoju, kad PARAMOS AKCIJA pratęsta 4u.gif
Atsakyti