Labas,
ruošiuosi merginos gimtadieniui ir ieškodama sveikesnio deserto vaikams, nes mano panelei labai daug kas netinka (alergiška). Šiandien atradau labai superinių sausainukų receptą ir iškart ėmiausi bandymų.
Kadangi dar su ryžių miltais nesu susipažinusi, todėl vykdau intensyviai įvairius bandymus.
Taigi prie reikalo
SAUSAINIAI iš ryžių miltų
Reikės: 1 puodelio ryžių miltų (aš matavau savo stikline) 0,5 puodelio aliejaus (t.p.stikline) 4 šaukštai medaus(man gal per saldu dėsiu kitą kart tik 2 medaus) 0,25 šaukštelio vanilės ekstrakto (neturėjau,tai įbėriau vanilės cukraus) 1 kiaušinis (kiaušinį keičiau į bananą).
Gaminimas: Sumaišykite visus produktus, padėkite į šaldytuvą nakčiai(nors aš neišlaukiau tiek ilgai tai palaikiau ~4val.). Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos suplokite. Kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 12 minučių.
Variantai: galite įdėti vieną iš šių priedų: susmulkintų riešutų, razinų, kokoso, imbiero, cinamono, muskato, citrinų sulčių, pan. Aš tešlą padalinau į tris dalis ir į vieną įmaišiau kokosų, kitą sezamų ir trečia be priedų.
Rezultatas: viskas pavyko puikiausiai, skanumėlis begalinis...gaila net nespėjau nuotraukyčių padaryti.
P.S. Kadangi receptas skolintas iš interneto platybių,aš šiek tiek dariau savaip. Proporcijas puodelio keičiau į savo stiklinės ir viską dariau kaip parašyta.
Planuoju iš šios sausainukų tešlos iškepti biskvitą ir ant viršaus papuošti uogomis bus puikiausias gimtadienio tortas
Labas vakaras,
dar šiektiek gėrio šiandien gaminau vakarienei...
Ingredientai:
Agurkai, 2 vieneta ir truputi cukinijos
Citrinos, 1 vienetas
Kopūstai, 0,5 vieneto (as dėjau iceberg'o truputį)
Morkos, 1 vieneta
Svogūnai, 1 vienetas
Špinatai, 2saujos
Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Druska
Gaminimo instrukcija:
Daržoves nuplaukite. Špinaų lapus suplėšykite arba supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka, agurkus ir cukinija supjaustykite kubeliais, kopūstą bei svogūną susmulkinkite. Viską išmaišykite, išspauskite citrinos sultis, apipilkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska. Skanaus
dar šiektiek gėrio šiandien gaminau vakarienei...
Ingredientai:
Agurkai, 2 vieneta ir truputi cukinijos
Citrinos, 1 vienetas
Kopūstai, 0,5 vieneto (as dėjau iceberg'o truputį)
Morkos, 1 vieneta
Svogūnai, 1 vienetas
Špinatai, 2saujos
Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Druska
Gaminimo instrukcija:
Daržoves nuplaukite. Špinaų lapus suplėšykite arba supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka, agurkus ir cukinija supjaustykite kubeliais, kopūstą bei svogūną susmulkinkite. Viską išmaišykite, išspauskite citrinos sultis, apipilkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska. Skanaus
Sveiki visi,ar sveiki?
Toks rudenėlis gražus negaliu atsidžiaugt,tik va praskydo truputį
Pasidalinsiu mano šeimos mėgstamu plovu.Nežinau jis čia skaitosi tikras ar netikras,bet labai skanus,greitas ir sveikas Nors tiesą pasakius,dabar aš jį kaip tik valgau...tik va kadangi prie kompiuterio jau gaunasi nesveikai
Reikės:
~500-600 g vištienos ar kalakutienos file, kurią gerai apskrudinu keptuvėje ir apibarstau tik druska
400 g. ryžių nuplaunu ir pamerkiu ~10min. šaltam vandenį,kol pasiruošiu kitus ingridientus ir nupilu į rėtį nusivarvinti.
proporcijos iš akies, ant keptuvės pilu lašą aliejaus ir troškinu, svogūną,morką,cukiniją,sutarkuotus per morkinę tarką. pabarstau druska,krapukų.
Galiausiai į tokį senovinį turbūt špižinį pailgą indą ant dugno suberiu mėsytę,sekančiai sluoksnį daržoves ir nusivarvėjusius ryžius.
Viską užpilu paprastu vandeniu,kad apsemtų ryžius. Ant viršaus kubeliais pridėliojiu moliūgo.
Į orkaitę dedu ir kepa ~1val. 250-200 laipsnių karštyje.SKANAUS!
P.S.skanu mums su raugintais agurkais,kopūstais ar šiaip salotėlėm...tiesa dažniausiai darau viską taip pat tik be mėsos
Papildyta:
Kaip minėjau prie sausainukų recepto,vis dar ruošiuosi panelytės gimtadieniui. Šiandien draugė pasidalino receptu,kuris tinka jos alergiškiems vaikučiams ir pagal sudėtį tinka ir man,nes kitaip liksim be torto
Reikės:
3-4 vidutinės morkos
3 šaukštai palmių sviesto
125g ryžių miltų
1a.šaukštelis kepimo miltelių
kepam 180laipsnių orkaitėje ~40min.
Cukraus kiekvienam pagal poreikį,o kitus paskaninimus galima miksuoti įvairiai.Aš dėsiu tai kas tinka mums graikinių riešutų,razinų,imbiero galima tik labai silpnai...
Iš ryžių miltų ir ryžių pieno galima plikytą kremą padaryti pertepimui arba tiesiog valgyti pyragą.
Ketvirtadienį išbandysiu
Toks rudenėlis gražus negaliu atsidžiaugt,tik va praskydo truputį
Pasidalinsiu mano šeimos mėgstamu plovu.Nežinau jis čia skaitosi tikras ar netikras,bet labai skanus,greitas ir sveikas Nors tiesą pasakius,dabar aš jį kaip tik valgau...tik va kadangi prie kompiuterio jau gaunasi nesveikai
Reikės:
~500-600 g vištienos ar kalakutienos file, kurią gerai apskrudinu keptuvėje ir apibarstau tik druska
400 g. ryžių nuplaunu ir pamerkiu ~10min. šaltam vandenį,kol pasiruošiu kitus ingridientus ir nupilu į rėtį nusivarvinti.
proporcijos iš akies, ant keptuvės pilu lašą aliejaus ir troškinu, svogūną,morką,cukiniją,sutarkuotus per morkinę tarką. pabarstau druska,krapukų.
Galiausiai į tokį senovinį turbūt špižinį pailgą indą ant dugno suberiu mėsytę,sekančiai sluoksnį daržoves ir nusivarvėjusius ryžius.
Viską užpilu paprastu vandeniu,kad apsemtų ryžius. Ant viršaus kubeliais pridėliojiu moliūgo.
Į orkaitę dedu ir kepa ~1val. 250-200 laipsnių karštyje.SKANAUS!
P.S.skanu mums su raugintais agurkais,kopūstais ar šiaip salotėlėm...tiesa dažniausiai darau viską taip pat tik be mėsos
Papildyta:
Kaip minėjau prie sausainukų recepto,vis dar ruošiuosi panelytės gimtadieniui. Šiandien draugė pasidalino receptu,kuris tinka jos alergiškiems vaikučiams ir pagal sudėtį tinka ir man,nes kitaip liksim be torto
Reikės:
3-4 vidutinės morkos
3 šaukštai palmių sviesto
125g ryžių miltų
1a.šaukštelis kepimo miltelių
kepam 180laipsnių orkaitėje ~40min.
Cukraus kiekvienam pagal poreikį,o kitus paskaninimus galima miksuoti įvairiai.Aš dėsiu tai kas tinka mums graikinių riešutų,razinų,imbiero galima tik labai silpnai...
Iš ryžių miltų ir ryžių pieno galima plikytą kremą padaryti pertepimui arba tiesiog valgyti pyragą.
Ketvirtadienį išbandysiu
Čia kažkas jau rašė žemaičių blynų receptą, ta proga ir aš norėčiau parašyti galimą kitokį variantą. Virtos, atvėsę ir sumaltos bulvės, bent trys nemažos žalios nuluptos ir sutarkuotos bulvės, sunką nusunkti. Į tešlą dedu kelis šaukštus ryžių miltų (kiek sprendžiu pagal tai ar skystoka tešla), ir nemažai bulvių krakmolo. Pasūdau, gal kokį šaukštelį druskos. Įdarą, kam kas skaniau, aš paskutiniu metu dedu namie darytą kepenėlių paštetą, kurio šiaip nemėgsta šeimyna, o šiuo būdu sukerta skaniai. Ir svarbiausia formuojant blynus vilgyt rankas į sunką, ir apvolioti kukurūzų miltuose. Jei kam patinka gaunasi traški plutelė, neišskysta blynas, ir nereikia kiaušinių ar ju pakaitalo.
Internete radau cebureku be pieno ir kiausiniu recepta, gal kam tiks. Tik miltu realiai reikia daugiau, nei nurodyta recepte, apie 500g.
Alinos čeburekai
Ingredientai:
Kefyras, 0,5 litro
Kvietiniai miltai, 400 gramų
Druska
Įdarui:
Faršas 250 g
1 svogūnas
Prieskoniai
Aliejus kepimui
Kefyrą sumaišome su miltais ir įdedame žiupsnelį druskos. Tešla turi būti minkšta. Įdarui: į faršą įdedame supjaustytą svogūną ir prieskonius. Iškočioti labai plonus paplotėlius, į juos sudėti įdarą, sulipdyti. Dydis priklauso nuo jūsų pačių. Kepti įkaitintame aliejuje kol pagels (apie 3-5 min iš kiekvienos pusės).
Skanaus.
Alinos čeburekai
Ingredientai:
Kefyras, 0,5 litro
Kvietiniai miltai, 400 gramų
Druska
Įdarui:
Faršas 250 g
1 svogūnas
Prieskoniai
Aliejus kepimui
Kefyrą sumaišome su miltais ir įdedame žiupsnelį druskos. Tešla turi būti minkšta. Įdarui: į faršą įdedame supjaustytą svogūną ir prieskonius. Iškočioti labai plonus paplotėlius, į juos sudėti įdarą, sulipdyti. Dydis priklauso nuo jūsų pačių. Kepti įkaitintame aliejuje kol pagels (apie 3-5 min iš kiekvienos pusės).
Skanaus.
Merginos, ar bandet saldziuose pyraguose vietoj kiausiniu deti mieles?
As esu kepusi morku pyraga su kiausiniais, labai patiko, viskas puikiai gavosi. O dabar kad sunus galetu valgyti internete susiradau veganu receptuose tokio pyrago versija be kiausinio. Ir neiskilo. Kepimo milteliu daug dejau, kiek recepte parasyta, nors bijojau, kad skonis jausis. Kaip manot, ar gausis kas su mielem?
As esu kepusi morku pyraga su kiausiniais, labai patiko, viskas puikiai gavosi. O dabar kad sunus galetu valgyti internete susiradau veganu receptuose tokio pyrago versija be kiausinio. Ir neiskilo. Kepimo milteliu daug dejau, kiek recepte parasyta, nors bijojau, kad skonis jausis. Kaip manot, ar gausis kas su mielem?
QUOTE(Donalita @ 2015 10 30, 20:31)
Merginos, ar bandet saldziuose pyraguose vietoj kiausiniu deti mieles?
As esu kepusi morku pyraga su kiausiniais, labai patiko, viskas puikiai gavosi. O dabar kad sunus galetu valgyti internete susiradau veganu receptuose tokio pyrago versija be kiausinio. Ir neiskilo. Kepimo milteliu daug dejau, kiek recepte parasyta, nors bijojau, kad skonis jausis. Kaip manot, ar gausis kas su mielem?
As esu kepusi morku pyraga su kiausiniais, labai patiko, viskas puikiai gavosi. O dabar kad sunus galetu valgyti internete susiradau veganu receptuose tokio pyrago versija be kiausinio. Ir neiskilo. Kepimo milteliu daug dejau, kiek recepte parasyta, nors bijojau, kad skonis jausis. Kaip manot, ar gausis kas su mielem?
Morkų pyrago kepus nesu. Iš teorinių pamąstymų, gal kartais per sunki tešla gavos? Neįsivaizduoju, kas per receptas, bet gal kitą kartą galima bandyt tarkuot morkas per pačią smulkiausią tarką arba bandyt praskiest įpilant kelis šaukštus vandens?
Apskritai man pačiai kepiniai be kiaušinių visi iškyla žymiai mažiau nei su kiaušiniais o jei negalite TIK kiaušinio, tai man pavykę yra šie keksiukai:
ŽAIBIŠKI KEKSIUKAI (be kiaušinių)
1 stiklinė = 250ml
1stikl. miltų
1/2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
3/4 arb.šaukšt. sodos
6 valgomi šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
3/4 stiklinės cukraus
1/5 stiklinės aliejaus
1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės natūralaus jogurto
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, kakavos miltelius. Į gerai išmaišytus sausus produktus pilti aliejų, pieną ir jogurtą. Labai gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių. Dėlioti į sviestu ar aliejum pateptas formeles po 3/4 jų tūrio (aš dedu į sijonėlius) ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Dar vienas kepinys be kiaušinių, bet su kakava Braunis Burokievičius
Originalus receptas čia
http://chroniclesofp...troot-brownies/
Mano pakeitimai:
Dėjau daugiau datulių (gerą saują), pridėjau rudo cukraus 50g, bet saldumo nedaug, kitam kartui dėsiu kokį 100g ir nedėjau stevijos.
Gal kam pravers
QUOTE(Abelo @ 2015 11 08, 20:21)
Morkų pyrago kepus nesu. Iš teorinių pamąstymų, gal kartais per sunki tešla gavos? Neįsivaizduoju, kas per receptas, bet gal kitą kartą galima bandyt tarkuot morkas per pačią smulkiausią tarką arba bandyt praskiest įpilant kelis šaukštus vandens?
Apskritai man pačiai kepiniai be kiaušinių visi iškyla žymiai mažiau nei su kiaušiniais o jei negalite TIK kiaušinio, tai man pavykę yra šie keksiukai:
ŽAIBIŠKI KEKSIUKAI (be kiaušinių)
1 stiklinė = 250ml
1stikl. miltų
1/2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
3/4 arb.šaukšt. sodos
6 valgomi šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
3/4 stiklinės cukraus
1/5 stiklinės aliejaus
1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės natūralaus jogurto
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, kakavos miltelius. Į gerai išmaišytus sausus produktus pilti aliejų, pieną ir jogurtą. Labai gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių. Dėlioti į sviestu ar aliejum pateptas formeles po 3/4 jų tūrio (aš dedu į sijonėlius) ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Dar vienas kepinys be kiaušinių, bet su kakava Braunis Burokievičius
Originalus receptas čia
http://chroniclesofp...troot-brownies/
Mano pakeitimai:
Dėjau daugiau datulių (gerą saują), pridėjau rudo cukraus 50g, bet saldumo nedaug, kitam kartui dėsiu kokį 100g ir nedėjau stevijos.
Gal kam pravers
Apskritai man pačiai kepiniai be kiaušinių visi iškyla žymiai mažiau nei su kiaušiniais o jei negalite TIK kiaušinio, tai man pavykę yra šie keksiukai:
ŽAIBIŠKI KEKSIUKAI (be kiaušinių)
1 stiklinė = 250ml
1stikl. miltų
1/2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
3/4 arb.šaukšt. sodos
6 valgomi šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
3/4 stiklinės cukraus
1/5 stiklinės aliejaus
1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės natūralaus jogurto
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, kakavos miltelius. Į gerai išmaišytus sausus produktus pilti aliejų, pieną ir jogurtą. Labai gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių. Dėlioti į sviestu ar aliejum pateptas formeles po 3/4 jų tūrio (aš dedu į sijonėlius) ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Dar vienas kepinys be kiaušinių, bet su kakava Braunis Burokievičius
Originalus receptas čia
http://chroniclesofp...troot-brownies/
Mano pakeitimai:
Dėjau daugiau datulių (gerą saują), pridėjau rudo cukraus 50g, bet saldumo nedaug, kitam kartui dėsiu kokį 100g ir nedėjau stevijos.
Gal kam pravers
o kuo pakeisti jogurta? piena tai kitu pienu avizu, ryziu ar pan., o jogurta? ar visai nedeti?
QUOTE(Boruzeee @ 2015 11 18, 15:20)
o kuo pakeisti jogurta? piena tai kitu pienu avizu, ryziu ar pan., o jogurta? ar visai nedeti?
Gal bandyt visai nedėti. Nelabai žinau, kuo pakeist. Kai pagalvoji, jei jis dėl rūgštumo savo dedamas, kad geriau iškiltų viskas, tai gal galima kokius porą šaukštų citrinos sulčių?
QUOTE(Boruzeee @ 2015 11 18, 13:20)
o kuo pakeisti jogurta? piena tai kitu pienu avizu, ryziu ar pan., o jogurta? ar visai nedeti?
O ar Lietuvoje nera sojos jogurtu? Mes su mazium naudojam. Nelabai rugstus is skonio, bet soda uzgesino, kai reikejo.
QUOTE(Abelo @ 2015 11 18, 15:06)
Gal bandyt visai nedėti. Nelabai žinau, kuo pakeist. Kai pagalvoji, jei jis dėl rūgštumo savo dedamas, kad geriau iškiltų viskas, tai gal galima kokius porą šaukštų citrinos sulčių?
Manau, kad jogurta deda, kad uzgesintu soda. bandysiu nedeti ir ipilti daugiau pieno, avizu as naudoju, ir soda nugesinti su kokiu obuoliu actu.
QUOTE(Donalita @ 2015 11 20, 14:43)
O ar Lietuvoje nera sojos jogurtu? Mes su mazium naudojam. Nelabai rugstus is skonio, bet soda uzgesino, kai reikejo.
mano maziukas alergiskas sojai, tai atkrenta sis variantas. Bandysiu pakoreguoti si recepta pagal savo maziuli ziuresim kas cia gausis
Sveikos mamytės. Mano vaikas alergiškas pieno produktams taip part sviestui ir kiaušiniams. Norėčiau iškepti sausainių kalėdinių ar yra koks receptas? Ale imbieruniu sausainiu be šių produktu.
Ačiū
Ačiū