Įkraunama...
Įkraunama...

HIPOalerginės mitybos receptai

QUOTE(NaujokeBN @ 2012 10 18, 14:39)
Bananiniai keksiukai

2 vidutiniai bananai
1 šaukštas tapijokos miltų + 2 šaukštai vandens
75 g. cukraus
80 g. kokosų pieno
100 g. kukurūzų miltų
1 šaukštelis sodos, šlakelis acto jos nugesinimui

Kepiau šituos keksiukus. Tikrai purūs ir drėgni, bet jaučiasi soda. Neblogi, bet nesužavėjo blush2.gif
Naudojau kiaušinių pakaitalą tą iš nuorodos. Ir ryžių pieną vietoje kokosų pieno. Sodos dėjau nubrauktą šaukštuką.
Atsakyti
Keksiukus kepiau apie 190'C (funkcija virsus-apacia) apie 20 min.
O soda man tik siltuose siek tiek jautesi, kai atveso, visiskai nesijaute. Ar nugesinot actu? Nes butent del to ir reikia nugesinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 10 26, 21:20)
O soda man tik siltuose siek tiek jautesi, kai atveso, visiskai nesijaute. Ar nugesinot actu? Nes butent del to ir reikia nugesinti  4u.gif

Dar soda galima nugesinti kefyru ax.gif efektas tas pats
Atsakyti
Kepiau ir aš tuos keksiukus vakar tikrai skonis gera būtų bet nesuprantu kodėl man neiškilo???atrodo viską taip dariau?tik vietoje topijokos miltų dėjau kiaušinio pakaitalo ar galėjo jis kažką sugadinti?o gal jūs sodos daugiau dedate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaranga: 28 spalio 2012 - 09:59
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 10 26, 21:20)
O soda man tik siltuose siek tiek jautesi, kai atveso, visiskai nesijaute. Ar nugesinot actu? Nes butent del to ir reikia nugesinti  4u.gif

Nugesinau ax.gif Aš jautri sodos skoniui, šaltuose mažiau jautėsi, bet man vistiek gadino skonį.
Papildyta:
QUOTE(Šaranga @ 2012 10 28, 09:57)
Kepiau ir aš tuos keksiukus vakar tikrai skonis gera būtų bet nesuprantu kodėl man neiškilo???atrodo viską taip dariau?tik vietoje topijokos miltų dėjau kiaušinio pakaitalo ar galėjo jis kažką sugadinti?o gal jūs sodos daugiau dedate?

Nubrauktas šaukštelis, išsikėlė gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurriukas: 28 spalio 2012 - 17:46
QUOTE(Irunia @ 2012 10 09, 12:27)
SAUSAINIAI iš kukurūzų miltų

Manau lengvai galima keisti kitais miltais.
Prieš tai darydavau su bananu, o dabar pabandžiau su obuoliais.
Taigi, reikės:

3 nedidelių rūgščių obuolių,
2,5 valg. š. cukraus,
1 valg. š. kokosų aliejaus
0,5 arb. š. sodos,
pusė stiklinės kukurūzų miltų,
1 valg. š. kukurūzų krakmolo.

Obuolius tarkuojam burokine tarka. Dedam cukrų ir pašildytą kokosų aliejų (kad būtų skystas).
Įdedam sodą ir viską išmaišome. Kokosų aliejus ims stingti,
todėl geriau bliūdą, kuriame maišote tešlą, įstatykite į karštą vandenį.
Dedame miltus ir krakmolą. Vėl gerai išmaišome.
Ant skardos šaukštu formuolame sausainukus.
Kepame 200 laipsnių temp. apie 17 min.

Žiauriai skanu, todėl turėsit saugoti nuo ne alergiukų lotuliukas.gif

Kepiau. Gavosi gerai smile.gif Nealergiukai neįvertino, o vargšui alergiukui baisiai patiko - juk ne kažin ką gauna... Truputį kietoki: vidurys minkštas, o plutelė guminė, trūksta trapumo. Pamaišiau obuolius su bananais, tai gavosi labai švelni rūgštelė su ne per saldžiu banano prieskoniu thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
smagu jog atsirado tokia temele, senai kai ieskojau neradau,o dabar ir pati daug galiu patarti, nes dukryte labai daug kam alergiska, tad tenka daug ieskoti, bandyti ir daug atrasti biggrin.gif

Visiems galiu rekomenduoti si puslapiuka, cia atrasit daug geru receptuku alergiukams: http://www.tikraibe.lt/receptai

Ir daug produktu skirtu alergiukams, bei kt zmoniems turintiems mitybos problemu : http://www.tikraibe.lt/catalog

Mano megstamas produktas, kai noriu iskepti ka nors iskilmingo ir rimtesnio yra kiausiniu pakaitalo milteliai, su jais galima daryti sedevrus smile.gif iskepu ivairius tortus ir tt. bet pastoviai ju nenaudoju, tik sventem smile.gif

http://www.tikraibe....kaitalas-orgran
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUSTE*: 31 spalio 2012 - 13:27
cia gal dar rasit koki naudinga patarima apie produktus, kuo ka galima pakeisti:
http://www.15min.lt/...ktus-549-269074
Atsakyti
Išbandžiau pyrago receptuką iš www.orgran.com. Visai skaniai gavosi. Glitimo ir kiaušinių pakaitalus bei, augalinį palmių sviestą pirkau iš www.tikraibe.lt

Keksas su razinom

190 ml ryžių pieno (gali būt kitoks)
120 g. kukurūzų miltų
55 g. ryžių miltų
50 g. glitimo pakaitalo
60 g. cukraus (buvo nelabai saldu)
75 g. - augalinio palmių sviesto (gali būti kitoks, arba margarinas)
1,5 a.š. kiaušinių pakaitalo
1/4 a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
vanilės
razinų

1. Sumaišyti visus birius produktus išskyrus kiaušinių pakaitalą su išlydytu sviestu
2. kiaušinių pakaitalą sumaišyti su trupučiu vandens ir sumaišyti su pienu
3. Viską išplakti kartu
4. Razinas nuplauti, apibarstyti miltais ir įmaišyti į tešlą
5. Kepti 160 laipsnių orkaitėje 60-70 minučių

Visai panašus į tikrą keksą, truputį kietesnis ax.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš bananinius kepsiukus. Viską dariau tiksliai pagal receptuką, išskyrus tą punktą, kur tapijokos miltai. Nedėjau jų, nes mažius alergiškas ir jiems. Nedėjau nei kukurūzų krakmolo, žodžiu šitą punktą praleidau. Gavosi labai puikūs keksiukai, begalo skanūs thumbup.gif Net vyras įvertino, sakė skanesnių keksiukų nėra valgęs thumbup.gif

Iš tokio kiekio gavosi 6 keksiukai. Labai mažai kai taip skanu doh.gif
Atsakyti
Tortilijos:
200g kukurūzų miltų
1 stiklinė vandens
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis aliejaus
Prieskoniai

eiga:

Miltus, druską,aliejų sumaišyti ir pilant po truputį vandens minkyti tešlą.
Minkyti iki kol tešla teps vientisa.Atplėšti po gabaliuką,
iškočioti, apibarstyti prieskoniais pagal skonį ir keptisausoje
keptuvėje ar orkaitėje.

Padažas:1 avokadas
1-2 skiltelės česnako
0,5L grietinės indelis

Eiga:

Avokadą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Viską sumiksuoti ir...patiekti prie ką tikiškeptų
tortilijų smile.gif
Atsakyti
Fifux'ą, ar tu pati bandei šį receptą? g.gif Aš kiek bandžiau ką daryti iš kukurūzų miltų, man niekaip nesigauna kočiojama tešla doh.gif O būtų gerai jei išeitų, tada ir virtinukų būtų galima pasidaryti bigsmile.gif
Atsakyti