Lengvas tortas (be kiaušinių, be gliuteno, be laktozės)
Iš viso to, ką surašysiu, gavosi mažas torčiukas. Maždaug 2 didelių torto gabalų dydžio.
Stingdžiau nedideliame Samba Tupperware indelyje.
Taigi, iš pradžių iškepame du nedidelius torto padukus.
Kiekvieno diametras apie 10 cm (pamatuokite, kad būtų šiek tiek mažesnis nei jūsų turima forma, kurioje stingysite tortą).
1 nedidelį bananą, 1 valg. š. cukraus, 1 valg. š. kokosų aliejaus gerai išmaišome.
Įdedame puodelį kukurūzų miltų (250 ml). Gerai išmaišome.
Atskirai įpilame apie 80 ml vandens, 0,5 arb. š. sodos ir 1 arb. š. acto.
Vandens mišinį įpilame į bendrą masę. Maišome.
Turėtų gautis ne per kieta ir ne per skysta tešla. Masę koreguokite įdėdamos daugiau miltų arba įpildamos šlakelį vandens.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame du padukus.
Šauname į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 18 min.
Iškepusius padus gerai atvėsiname.
Kremui verdame ne per standžią kukurūzų košę.
Aš dėjau 1,5 valg. š. kruopų. Atskirai verdame 2 vidutinio dydžio obuolius su cukrumi.
Į dar verdančias kukurūzų kruopas sudedame jau išvirtus obuolius ir maišydami verdame toliau.
Bendrai paėmus, kukurūzų masė verda apie 25 min. Atvėsiname.
Gerai išplakame blenderiu. Ragaukite, ar užtenka cukraus. Dėkite pagal skonį.
Paliekame vėsti.
Kai atvėsta, dedame dalį masės į dubenėlį. Ant jos - keptą paduką.
Tada likusią dalį masės ir prispaudžiame dar vienu paduku.
Paliekame stingti per naktį.
Galima dėti kažkokių jums leidžiamų valgyti uogų.
Be to, man masė gavosi skystoka. Jos standumą galima reguliuoti arba kukurūzų kruopų kiekiu,
arba dėti želatinos. Sekantį bandysiu daryti su želatina. Pasidalinsiu bandymo rezultatais.
Skanaus