Ši tema skirta mamytėms ir tėveliams,kurie augina alergiškus vaikučius, o galbūt ir patys yra alergiški
Šiek tiek naudingos informacijos:
Kryžminė alerginė reakcija:
Maisto produktas: --> Kryžminė reakcija:
Obuolys, kriaušė -> bulvė,morka,beržų žiedadulkės
Bananas -> lateksas
Kivis -> beržų, varpinių ir rugių žiedadulkės,lateksas
Mangai -> lateksas
Melionai -> varpinių žolių žiedadulkės,rugiai,lateksas
Avokadas -> lateksas
Morkos -> salieras,obuolys,bulvė,rugiai, kviečiai,beržai,pelynas,žiedadulkės,avokadas,lateksas,ananasas,anyžiai
salieras -> beržų,kviečių žiedadulkės
pomidorai -> beržų,varpinių žolių žiedadulkės,rugiai
Anyžiai,pipirai,kalendra -> kviečių ž.
Ramunėlės -> kviečių ž.
Sojos ir javai -> varpinės žolės,rugiai
Javai -> kviečių,rugių,miežių,avižų ž,ryžiai
Menkė -> ungurys,skumbrė,lašiša,tunas, erškėtis,plekšnė
Karvės pienas -> ožkos pienas,kt gaminiai iš pieno
Kiaušiniai -> paukščių plunksnos
Česnakas -> svogūnai,šparagai
Medus -> žiedadulkės
Žirniai -> sojos,baltosios pupelės,žemės riešutai
Persikai -> kviečiai,rugiai,miežiai,avižos,kukurūzai
Krevetės -> krabai,austrės,kalmarai,vėžiai, dulkių erkutės
Kokie maisto produktai gali sukelti alergija alergiškiems beržų žiedadulkėms:
3-10proc: imbieras,cinamonas,kalendra,kmynai,pipirai,garstyčios,pelynas
30-60proc: vaisiai: obuoliai,kiviai,slyvos,persikai,kriaušės;
daržovės: bulvė,morka,paprika,pastarnokai,salierai,pomidorai
80-90proc: riešytai,migdolai
Ką gali valgyti tokie vaikai:
Daržovės: kopūstai,agurkai,moliūgai,kukurūzai,salotos,svogūnai,porai
Uogos: spanguolės,avietės,serbentai,gervuogės,erškėtrožiai
Vaisiai: ananasas,avokadas,bananas,melionas,citrusiniai vaisiai
Kt. Produktai: džiovinti vaisiai,pasterizuotos sultys,vaisių konservai
(kiekvieno situacija individuali,todėl įsitikinkite kiekviena sau,ar tie produktai tikrai tinka)
Negalimus vartoti produktus galima pakeisti:
Pvz vieną kiaušinį galima pakeisti Į: 100ml bulvių tyrės/arba/100ml morkų t/arba/100ml bananų t./arba/100ml kriaušių t./arba/2v.š. sojų miltų
100ml kvietinių miltų->60mlbulvių krakm/100kukurūzų miltų/100mlsojų miltų+25mlbulvių krak/50ml sojų miltų+50ml bulvių krak/125ml sojų miltų
100ml bulvių krakmolo -> 1250 mlkukurūzų miltų/175ml sojų m./100mlgrikių miltų
100ml kukurūzų miltų -> 75ml bulvių krak./75mlgrikių milt/125ml sojų milt
100ml grikių miltų -> 100mlbulvių krak./125mlkukurūzų milt/175ml sojų milt
100ml sojų miltų-> 50ml grikių miltų/75ml kukurūzų milt
100ml ryžių miltų -> 100ml kviet.miltų/100ml kukurūzų miltų[/B]
ir dar.....
1 kiaušinį galima pakeisti:
♦ 50 g sojų varškės, išmaišytos ir suplaktos su 1015 ml vandens. Šis variantas tinka sūrio pyragams, įvairiems įdarams, plikytam kremui.
♦ 1 šaukštu linų sėmenų, virtų su 3 šaukštais vandens, kol sutirštės (maždaug 23 minutes). Linų sėmenis geriausiai vartoti atšaldytus tamsiems kepiniams kepti: meduoliams, šokoladiniams, karameliniams, morkų pyragams, avižiniams sausainiams.
♦ Obuolių tyre (galima naudoti jau pagamintą, skirtą vaikams, galima gaminti patiems). 1 kiaušiniui pakeisti reikia 50 g obuolių tyrės. Puikiai tinka kepti kvietinę ir ruginę duoną, keksus.
♦ Trintais bananais. Pusė trinto banano pakeis vieną kiaušinį. Ypač gerai tinka bananiniams kepiniams.
♦ 1 šaukštu sojų miltų, sumaišytu su 2 šaukštais vandens.
Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...4#ixzz2BTPeaPJP
Tema skirta talpinti receptams,jų ruošimo eigai,patarimams,kaip pakeisti vieną ar kitą negalimą vartoti produktą receptuose
Receptai be pieno, kviečių, kiaušinių, sojos, citrusinių vaisių, gliuteno....
ŽENKLINIMAS:
K - kiaušiniai
Kv - kviečiai
P - pienas
S - soja
C - citrusiniai vaisiai
G - gliutenas
Skanaus !
geros informacijos puslapis
Šiek tiek naudingos informacijos:
Kryžminė alerginė reakcija:
Maisto produktas: --> Kryžminė reakcija:
Obuolys, kriaušė -> bulvė,morka,beržų žiedadulkės
Bananas -> lateksas
Kivis -> beržų, varpinių ir rugių žiedadulkės,lateksas
Mangai -> lateksas
Melionai -> varpinių žolių žiedadulkės,rugiai,lateksas
Avokadas -> lateksas
Morkos -> salieras,obuolys,bulvė,rugiai, kviečiai,beržai,pelynas,žiedadulkės,avokadas,lateksas,ananasas,anyžiai
salieras -> beržų,kviečių žiedadulkės
pomidorai -> beržų,varpinių žolių žiedadulkės,rugiai
Anyžiai,pipirai,kalendra -> kviečių ž.
Ramunėlės -> kviečių ž.
Sojos ir javai -> varpinės žolės,rugiai
Javai -> kviečių,rugių,miežių,avižų ž,ryžiai
Menkė -> ungurys,skumbrė,lašiša,tunas, erškėtis,plekšnė
Karvės pienas -> ožkos pienas,kt gaminiai iš pieno
Kiaušiniai -> paukščių plunksnos
Česnakas -> svogūnai,šparagai
Medus -> žiedadulkės
Žirniai -> sojos,baltosios pupelės,žemės riešutai
Persikai -> kviečiai,rugiai,miežiai,avižos,kukurūzai
Krevetės -> krabai,austrės,kalmarai,vėžiai, dulkių erkutės
Kokie maisto produktai gali sukelti alergija alergiškiems beržų žiedadulkėms:
3-10proc: imbieras,cinamonas,kalendra,kmynai,pipirai,garstyčios,pelynas
30-60proc: vaisiai: obuoliai,kiviai,slyvos,persikai,kriaušės;
daržovės: bulvė,morka,paprika,pastarnokai,salierai,pomidorai
80-90proc: riešytai,migdolai
Ką gali valgyti tokie vaikai:
Daržovės: kopūstai,agurkai,moliūgai,kukurūzai,salotos,svogūnai,porai
Uogos: spanguolės,avietės,serbentai,gervuogės,erškėtrožiai
Vaisiai: ananasas,avokadas,bananas,melionas,citrusiniai vaisiai
Kt. Produktai: džiovinti vaisiai,pasterizuotos sultys,vaisių konservai
(kiekvieno situacija individuali,todėl įsitikinkite kiekviena sau,ar tie produktai tikrai tinka)
Negalimus vartoti produktus galima pakeisti:
Pvz vieną kiaušinį galima pakeisti Į: 100ml bulvių tyrės/arba/100ml morkų t/arba/100ml bananų t./arba/100ml kriaušių t./arba/2v.š. sojų miltų
100ml kvietinių miltų->60mlbulvių krakm/100kukurūzų miltų/100mlsojų miltų+25mlbulvių krak/50ml sojų miltų+50ml bulvių krak/125ml sojų miltų
100ml bulvių krakmolo -> 1250 mlkukurūzų miltų/175ml sojų m./100mlgrikių miltų
100ml kukurūzų miltų -> 75ml bulvių krak./75mlgrikių milt/125ml sojų milt
100ml grikių miltų -> 100mlbulvių krak./125mlkukurūzų milt/175ml sojų milt
100ml sojų miltų-> 50ml grikių miltų/75ml kukurūzų milt
100ml ryžių miltų -> 100ml kviet.miltų/100ml kukurūzų miltų[/B]
ir dar.....
1 kiaušinį galima pakeisti:
♦ 50 g sojų varškės, išmaišytos ir suplaktos su 1015 ml vandens. Šis variantas tinka sūrio pyragams, įvairiems įdarams, plikytam kremui.
♦ 1 šaukštu linų sėmenų, virtų su 3 šaukštais vandens, kol sutirštės (maždaug 23 minutes). Linų sėmenis geriausiai vartoti atšaldytus tamsiems kepiniams kepti: meduoliams, šokoladiniams, karameliniams, morkų pyragams, avižiniams sausainiams.
♦ Obuolių tyre (galima naudoti jau pagamintą, skirtą vaikams, galima gaminti patiems). 1 kiaušiniui pakeisti reikia 50 g obuolių tyrės. Puikiai tinka kepti kvietinę ir ruginę duoną, keksus.
♦ Trintais bananais. Pusė trinto banano pakeis vieną kiaušinį. Ypač gerai tinka bananiniams kepiniams.
♦ 1 šaukštu sojų miltų, sumaišytu su 2 šaukštais vandens.
Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...4#ixzz2BTPeaPJP
Tema skirta talpinti receptams,jų ruošimo eigai,patarimams,kaip pakeisti vieną ar kitą negalimą vartoti produktą receptuose
Receptai be pieno, kviečių, kiaušinių, sojos, citrusinių vaisių, gliuteno....
ŽENKLINIMAS:
K - kiaušiniai
Kv - kviečiai
P - pienas
S - soja
C - citrusiniai vaisiai
G - gliutenas
Skanaus !
geros informacijos puslapis