Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

Lauksiu kol mano hortenzija atsiskleis savo grožiu wub.gif DAbar bjaurusis ančiukas smile.gif
Šiemet viską darau pirmą kartą, visos mano gėlytės pirmakartės pas mane, nelabai ką nusimanau biggrin.gif Bet kažkaip susigyvensim manau wub.gif

Tai kaip suprantu, realiai, gamtoje nėra mėlynų hortenzijų, jos tik išgaunamos rūgštinant dirvą ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 12, 19:06)
Tai kaip suprantu, realiai, gamtoje nėra mėlynų hortenzijų, jos tik išgaunamos rūgštinant dirvą ir t.t. g.gif

Kiek teko matyt, tai tokių "klykiančiai" mėlynų kaip prekybos centruose parduodamos, tai ne, bet šviesiau žydrų yra mirksiukas.gif Beje rūgščioje terpėje augančios rožinės didžialapės būna violetiškai mėlynos spalvos - negalima sakyt, kad tai dirbtinis dalykas, nes ta rūgšti terpė gali būt ir natūrali g.gif

Gal ką iš hortenzijų mylėtojų domintų (pasodintos mažučiukiame vazonėlyje, tai verkiant reikėtų persodinti - tiesiog visą gėrį įsodinti į dinesnį vazoną žemių nenupurtant nuo šaknų) blush2.gif

Didžialapės hortenzijos keturi dvimečiai kereliai - trys ruošiasi žydėti thumbup.gif Genai geri - "mamytė" kairėje biggrin.gif Kaina - 10 lt

user posted image

"londonietė" hortenzija (taip pavadinau, nes parsivežiau iš Londono), vienas maždaug sprindžio aukščio antrametis keras, bandantis žydėti biggrin.gif Jo didesnieji žydintys "broliukai" atrodo šią akimirką taip, baltieji žiedai didžiuliai, po 7-8cm, kaina - 15 lt (be vazono)

user posted image

user posted image

user posted image

labai atsiprašau už O.T. (gal čia lankosi hortenzijų mylėtojos, kurios neužsuka į skelbimų skyrelį, o gėlyčių ieško blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 12 liepos 2012 - 18:45
Wim`s Red tokią pirkau pernai.
user posted image

Dabar atrodo taip:

user posted image

Tik žiedynas tai jokia šluotelė g.gif Nesuprantu kodėl. Pernai, kai pirkau ilgesni buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 12, 18:16)
Kiek teko matyt, tai tokių "klykiančiai" mėlynų kaip prekybos centruose parduodamos, tai ne, bet šviesiau žydrų yra mirksiukas.gif Beje rūgščioje terpėje augančios rožinės  didžialapės būna violetiškai mėlynos spalvos - negalima sakyt, kad tai dirbtinis dalykas, nes ta rūgšti terpė gali būt ir natūrali  g.gif

Gal ką iš hortenzijų mylėtojų domintų (pasodintos mažučiukiame vazonėlyje, tai verkiant reikėtų persodinti - tiesiog visą gėrį įsodinti į dinesnį vazoną žemių nenupurtant nuo šaknų)  blush2.gif

Didžialapės hortenzijos keturi dvimečiai kereliai - trys ruošiasi žydėti thumbup.gif  Genai geri - "mamytė" kairėje  biggrin.gif Kaina - 10 lt

user posted image

"londonietė" hortenzija (taip pavadinau, nes parsivežiau iš Londono), vienas maždaug sprindžio aukščio antrametis keras, bandantis žydėti biggrin.gif  Jo didesnieji žydintys "broliukai" atrodo šią akimirką taip, baltieji žiedai didžiuliai, po 7-8cm, kaina - 15 lt (be vazono)

user posted image

user posted image

user posted image

labai atsiprašau už O.T. (gal čia lankosi hortenzijų mylėtojos, kurios neužsuka į skelbimų skyrelį, o gėlyčių ieško blush2.gif )

Gaila, kad Vilnius, prigriebciau abi gelytes smile.gif
Atsakyti
Dajulita, labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 13, 09:39)
Dajulita, labai labai  wub.gif

Ačiū 4u.gif Bet aš trupučiuką nusivylusi blush2.gif Nu ne šluotelės gi ten. Ir kiek daug nesiskleidžiančių pumpurų - jie taip ir liks ar kaip g.gif
Atsakyti
Dajulita, man net gražiau atrodo tokie žiedynai wub.gif paaugo per metus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 07 13, 09:41)
Ačiū 4u.gif  Bet aš trupučiuką nusivylusi  blush2.gif Nu ne šluotelės gi ten. Ir kiek daug nesiskleidžiančių pumpurų - jie taip ir liks ar kaip  g.gif

Kaip dėl Whims Red nežinau, bet bent jau apie Pinky Winky rašo, kad žiedynas ilgėja ir didėja pamažu skleidžiantis žiedams. Ir iš tikrųjų pernai kai pirkau buvo du dideli žiedynai, šiemet dvigubai mažesni ir ėmė skleistis pirmieji pavieniai žiedukai. Turiu viltį, kad laikui bėgant didės - bet kokiu atveju lieka tik laukt.

Vat ką apie ją rašo:

"Pinky Winky“ (PW) – pražysta rugpjūčio mėnesį baltomis dailiomis kekėmis ir žydi labai ilgai. Įdomu tai, kad iš pradžių žiedynai nebūna dideli. Nauji žiedeliai formuojasi kekės viršūnėje ir ji pamažu ilgėja. Be to, apatiniai žiedeliai labai greitai pakeičia spalvą iš baltų į rausvus, o vėliau patamsėja iki raudonų. Taigi žiedynai vienu metu būna trijų spalvų ir per žydėjimo laikotarpį jie padvigubėja. Seni stiprūs krūmai užaugina iki 40 cm ilgio kekes ir atrodo pritrenkiamai!"

Žinok ir man labiau patinka visi vienodo dydžio žiedeliai, tokie kaip Limelight ar Grandifloros, kai būna didžiulė kekė žiedų, o vat taviškės kaip ir mano Tardivos bei Pinky Winky dalis žiedelių būna didesni, o dalis mažučiukai (kaip vadinama išoriniai didieji sterilūs, o tie mažiukai, pūkuotukai yra fertilūs), tokie kaip pūkiukai (matau antroje tavo nuotraukoje dešinėj jos daly jau matosi išsiskleidę tie mažuliukai).

Bet, o, tačiau gražios man hortenzijos visokios - turiu ir vienokiais žiedais, ir kitokiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 13, 11:30)
ir vienokiais žiedais, ir kitokiais  biggrin.gif

Aš tik po tavo parašymo gerai ištyrinėjau, kad tikrai nevienodi žiedeliai lotuliukas.gif
Galvojau, kad tai, kad tie kiti mažesni - tai žydėjimo brokas doh.gif lotuliukas.gif
Nesu labai didelė hortenzijų žinovė (nes su didžialapėm neturiu noro žaist, dėl jų lepumo. Nors, prisipažystu - anos man laaaaaaaaaaaabai gražios)
Ačiū už tokią pamoką 4u.gif Supratau, kad man reikia dar šluotelinės, kurios žiedai TIKRAI būtų kaip tokie:

user posted image

Limelight ar Grandifloros ax.gif Kažin kuri iš jų mažiau lepi ir realiai dekoratyvesnė. Jūs auginate abi, ar galite palyginti?
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 07 13, 09:58)
Wim`s Red tokią pirkau pernai.

Fantastiška wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Dajulita @ 2012 07 13, 13:28)

Limelight ar Grandifloros ax.gif  Kažin kuri iš jų mažiau lepi ir realiai dekoratyvesnė. Jūs auginate abi, ar galite palyginti?

Auginau abi, bet.....pati net negaliu tuo patikėti - Grandiflora iššalo doh.gif , nors augo netoli viena kitos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 07 13, 12:28)
Limelight ar Grandifloros ax.gif  Kažin kuri iš jų mažiau lepi ir realiai dekoratyvesnė. Jūs auginate abi, ar galite palyginti?

Auginu abi, kur važiuoju vis jas apžiūrinėju (ir Kairėnų botanikos parke, ir pas leliumai abi paaugusias mačiau) ir mano subjektyvia nuomone man gražesnė Limelight. Jos žiedai statūs kaip žvakės, o Grandifloros žiedų kekės kiek lenkiasi.

Bet, o, tačiau abi nuostabios ir rekuomenduočiau turėt abi biggrin.gif
Atsakyti
Gal padesite man atpazinti savaja ax.gif Pardavejas nezinojo jos pavadinimo tik zino, jog tai sluoteline ir keicia siek tiek spalva i ruzava smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti