Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

Hortenzijų progresas per keturias dienas (taip atrodė vakar)

Avantgarde

user posted image

"londonietė"

user posted image

user posted image

user posted image

Didžialapės rožinės ir balta

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 11, 23:59)
Hortenzijų progresas per keturias dienas (taip atrodė vakar)

Nuostabūs žiedai thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 07 11, 22:04)
Nuostabūs žiedai thumbup.gif  wub.gif

pritariu
Atsakyti
Žiauriai gražu... galėčiau tai visus kampus hortenzijom apsistatyčiau... doh.gif
Aš jau ir avantgarde ir londonietes noriu.. doh.gif Tik tiek,kad aš su tom gelėm nežaidžiu,, auga pas mane kieme ir niekur aš jų nenešioju.. schmoll.gif Žiemą apdengiu šakom ir viskas.. Pas mane kažkaip jos gyvena, nors pas draugę tokia pati vis nusala..
Atsakyti
Mumrikas, gražios hortenzijos thumbup.gif o kur "londoniete" galima nusipirkt?

Mano rožinė didžialapė irgi žydi, o šluotelinė Limelight jau žiedynus iškėlus, kol kas vienas pumpurėlis pilnai prasiskleidęs, tai greitu laiku daugiau atsiras. Sodinau šiemet, nesu mačius jų niekad gyvai, tai lb įdomu, kasdien laukiu ax.gif smile.gif
Atsakyti
jediara, nijole0619, labai dėkui wub.gif

QUOTE(happy @ 2012 07 12, 07:48)
Žiauriai gražu... galėčiau tai visus kampus hortenzijom apsistatyčiau... doh.gif
Aš jau ir avantgarde ir londonietes noriu.. doh.gif  Tik tiek,kad aš su tom gelėm nežaidžiu,, auga pas mane kieme  ir niekur aš jų nenešioju.. schmoll.gif  Žiemą apdengiu šakom ir viskas.. Pas mane kažkaip jos gyvena, nors pas draugę tokia pati vis nusala..

Avantgarde kai atkeliauja į parduotuves būna su suformuotu ilgu kotu ir vienu žiedu ant jo, tai tas žiedas būna milžiniškas, didesnis nei futbolo kamuolys, o dabar maniškė formuoja labai daug žiedų ir aišku mažesnių.

Na man su šakom žaidimo daug daugiau - reikia važiuot miškan, kirst šakas, jomis dengt, tikėtis per žiemą geriausio rezultato, tada pavasarį nurinkt, tas šakas sutvarkyt ir krūmas auga kur auga ir jo gi terasoj nepastatysi, o man užtrunka pavasarį maždaug pusvalandį jas išvežt į terasą ir rudenį suvežt garažan ir statyt galiu kur noriu mirksiukas.gif

Aš šiaip visur esu prikaišiojusi šluotelinių, vieną šviesialapę, o už tvoros auga dar kelios senovinės - su tomis bent šimtaprocentrinė garantija, kad žydės kasmet 4u.gif

QUOTE(Bagi @ 2012 07 12, 09:04)
Mumrikas, gražios hortenzijos thumbup.gif o kur "londoniete" galima nusipirkt?

Maniškė parkeliavusi iš Londono - tikslios veislės nežinau, tai ir vadinu "londoniete" ax.gif
Atsakyti
Kokios gražios hortenzijos wub.gif wub.gif

Pažiūriu pas žmonių kiemuose taip bujoja, gražu...

O mano.... Keli apgraužti . Ir viskas. Nesuprantu ką aš darau ne taip.. Pirmi metai auginu, gavau įšaknydintą pagaliuką, lapų išleido, bet kad kažkada bus žiedų abejoju sad.gif Dar ir kažkas lapus apgraužia sad.gif Čia lyja lyja lyja, gal dėl to sad.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 12, 15:12)
O mano.... Keli apgraužti . Ir viskas. Nesuprantu ką aš darau ne taip.. Pirmi metai auginu, gavau  įšaknydintą pagaliuką, lapų išleido, bet kad kažkada bus žiedų abejoju sad.gif Dar ir kažkas lapus apgraužia sad.gif Čia lyja lyja lyja, gal dėl to sad.gif

Šiaip hortenzijos nebijo drėgmės, netgi ją mėgsta, tai jei nėra pasodintos ypatingai užmirkstančioje vietoje, tai neturėtų vandens bijot g.gif O kad šiemet labai kenkėjai puola, tai tikrai - amarų ir voskiausių kitokių kirmėliokų randu ant tokių gėlių, kad niekad ir nebūčiau pagalvojusi doh.gif

Aišku jei lapai apgraužti, tai sunkiau augalui augt - vis gi jei tai buvo įšaknydintas pagaliukas, tai ir lapų jis turėjo ne per daugiausia ir jei tie patys suvargę, tai ir sunku augalui gerai jaustis. Pirmiausia pasistenkit atsikratyt kenkėjų, o hortenzijai sutvirtėt dar yra keli mėnesiai prieš akis mirksiukas.gif Jei šiais metais sutvirtės, užsiaugins tvirtas šaknis, tai kitais metais tikėtina ir žiedų sulauksit mirksiukas.gif

O kokia jūsų hortenzija, didžialapė ar šluotelinė?
Atsakyti
Na jinai auga vazoniukyje, vanduo nesilaiko tikrai, bet UK ištisai lyja sad.gif Gal vazonikas per mažas? Jetus pas kitus kaip gražu, dideliausi krūmai su žiedais, o as mane vargšė verysad.gif Gal per greit noriu g.gif

Iš pradžių lapeliai buvo pašalę, ataugo, dabar skylės lapuose nuo šliužių įtariu, nes čia jų be galo daug doh.gif

Kai nusipirkau buvo tokia
user posted image
Dabar tokia
user posted image
Pirkau tokią
user posted image

Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 12, 17:52)
Na jinai auga vazoniukyje, vanduo nesilaiko tikrai, bet UK ištisai lyja sad.gif Gal vazonikas per mažas? Jetus pas kitus kaip gražu, dideliausi krūmai su žiedais, o as mane vargšė  verysad.gif Gal per greit noriu  g.gif

Mano akim žiūrint viskas su ja gerai, lapų tik kraštai pakramtyti - UK žiemos šiltos, tai kitais metais ji turėtų puikiausiai žydėt. Tik spalva jos tikriausiai bus balta arba rožinė mirksiukas.gif O vazonėlis, jei tas kur matosi kairiau augalo, tai manau jau per mažas ax.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif

Vazonėlis ten šalia mažiukas biggrin.gif Pamatavau, tai ji auga 57 cm apimties vazonike ax.gif

Spalva nėra svarbu, nes dar nuo senų laikų labai myliu šias gėles, kai pas bobutę augo, pirkau mėlyną, o kas bus nėra svarbu biggrin.gif Mačiau kur nusivogt šakelę ružavos, reiks naktį eit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 12, 18:09)
Vazonėlis ten šalia mažiukas  biggrin.gif Pamatavau, tai ji auga 57 cm apimties vazonike  ax.gif

Spalva nėra svarbu, nes dar nuo senų laikų labai myliu šias gėles, kai pas bobutę augo, pirkau mėlyną, o kas bus nėra svarbu  biggrin.gif  Mačiau kur nusivogt šakelę ružavos, reiks naktį eit  lotuliukas.gif

Tada vazono dydžio tikrai pakanka thumbup.gif

Šiemet kaip jau anksčiau rašiau dariau eksperimentą - laisčiau pavasarį savo dvi rožines hortenzijas šilauogių rūgštintoju, bet jos pražydo nuostabiai rožinės. matyt neužtenka, kad tik terpė būtų rūgšti, reikia dar kažkokių mikroelementų g.gif Kitais metais bandysiu bent vieną laistyt specialiai "mėlinimui" skirtais chemikalais 4u.gif
Atsakyti