Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

Sugrįžtu į temą. Gyvenam Šiauliuose, nuo drėgno ir švelnaus jūrinio klimato tolokai. Nesu didelė sodininkė, bet per eilę metų padariau kelias išvadas dėl hortenzijų. Pirma- laistymas, nes lapai dideli, net po stipraus lietaus šaknys būna sausos. Ypač laistyti rudenį, kad pasiruoštų žiemai. Antra, rūgšti dirva. Aš tai darau kavos tirščių pagalba. Gal kaimynai mano, kad esu išprotėjusi, bet po kavos gėrimo tirščiai keliauja pas hortenzijas. Ir trečia, nenudengti pavasarį, kad nenušaltų žiediniai pumpurai. O dengiu po naujų metų, kai išmeta eglutes - labai ekologiška.
Atsakyti
Per tokius orus mano hortenzijos jau taaaaaip lėtai žiedus skleidžia, jau taaaaaaip lėtai - sukrauta jų daugybė, o visu gražumu džiaugtis dar negaliu doh.gif

Šluotelinė Pinky Winky (kitų turimų šluotelinių žiedų vaizdelis identiškas)

user posted image

Iš Londono parsivežta didžialapė baltažiedė, kur išoriniai dideli žiedai, o viduryje mažučiukai

user posted image

Paprastos rožinės didžialapės

user posted image

Didžialapė balta - išauginta iš nupiginto mažo krūmeliuko, tai šiemet dar jau trūksta ūgio pagal vazono dydį - kitais metais tikiuosi pasivys kaimynes biggrin.gif

user posted image

Nupigintoji Avantgarde

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 28, 15:58)
Per tokius orus mano hortenzijos jau taaaaaip lėtai žiedus skleidžia, jau taaaaaaip lėtai - sukrauta jų daugybė, o visu gražumu džiaugtis dar negaliu doh.gif

o tu jau nori visai žiedais džiaugtis iš karto,pakentėk 4u.gif
Bet nupigintos taip atgaivintos,šaunuolė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 28, 14:58)
Nupigintoji Avantgarde

bigsmile.gif tiek atzele nuo saknu?fain

mano sluotelkos ir tik mazycius pumpuriukus turi,net mazesni nei jusu
svarbu turi,isgyveno ziema

mano viena is sluotteliniu man nepatinkanti,nes nuo saknu apie 3 spyndziai sausos plikos sakos.tik virsu sulapojes.gal ji neteisingai karpyta buvo?nes pernai tik pirkta ir sodinta.nepanasu i kruma,tarsi gele ant koto:)
kitos kaip ir turi buti
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2012 06 29, 07:01)
o tu jau nori visai žiedais džiaugtis iš karto,pakentėk 4u.gif
Bet nupigintos taip atgaivintos,šaunuolė smile.gif

nooooooriu čia ir dabar biggrin.gif o nupigintos visos šauniai į gyvenimą kabinasi ir tuo labai džiaugiuosi. Dar dvi pigutukės yra, jau nefotografavau, nes šiemet naujus ūglius auginasi ( pirktos beveik plikais stiebais) ir žiedų matyt nebus ax.gif

QUOTE(girene @ 2012 06 29, 08:23)
bigsmile.gif tiek atzele nuo saknu?fain

aham, ji buvo formuota kaip vienas stiebas, o viršuje didžiulis žiedas - man taip visai nepatiko ir labai džiaugiuosi, kad nuo apačios atžėlė labai gausiai ir visos naujos atžalos su žiedais thumbup.gif

mano viena šluotelinė Pinky Winky irgi buvo pirkta su dviem ilgais stiebais, tai ant tų stiebų viršaus sužėlė naujų šakų krūva su žiedais, o pačioje gražiai tie du stiebai ir tebėr - laukiu nesulaukiu kada pažemėj ims ūglius augintis - niekur nesidės, anksčiau ar vėliau suaugs mirksiukas.gif

Tardiva pirkta su viena šaka, o tik ėmusi augti iš kart apačioje naujų ūglių prileido - vat kaip skirtingai jos elgiasi 4u.gif
Atsakyti
mumrikai,siandien uzmaciau ant vienos sakos pumpuru amaru.salia auga buko medis,ji apsedo amarai.vakare vyras nupurskines su actara.ar galima ir hortenzija nupurkst?
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2012 06 29, 12:29)
mumrikai,siandien uzmaciau ant vienos sakos pumpuru amaru.salia auga buko medis,ji apsedo amarai.vakare vyras nupurskines su actara.ar galima ir hortenzija nupurkst?

nežinau, niekad neteko purkšt, bet kodėl gi ne g.gif
Atsakyti
pameginsiu,nes gele visai salia medzio,bus ant jos pakrite tu parazitu daugiau,tik nesimate,kelis pamaciau,jau kiausiniu padeje.paskui uzleisi,visa gele uzpuls.manau nieko,juk purskia juo visus medzius,krumus,gi nevysta niekas
Atsakyti
Twist and ShoutEndless Summer kolekcijos:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2012 06 29, 07:23)
mano viena is sluotteliniu man nepatinkanti,nes nuo saknu apie 3 spyndziai sausos plikos sakos.tik virsu sulapojes.gal ji neteisingai karpyta buvo?nes pernai tik pirkta ir sodinta.nepanasu i kruma,tarsi gele ant koto:)
kitos kaip ir turi buti

manajai padejo drastiskas genejimas pavasari.. Pavasari apkarpiau be gailescio beveik iki apacios, ir prileido daug nauju saku,,
Labai myliu hortenzijas.. turiu 6.. ir vakar nusipirkau "“Diamant Rouge" wub.gif

Kuo tresiat hortenzijas?
Atsakyti
Incrediball

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 07, 09:35)
Twist and ShoutEndless Summer kolekcijos:

QUOTE(Trolėmolė @ 2012 07 09, 22:11)
Incrediball

Nuostabios wub.gif wub.gif wub.gif

Ir maniškių žydėjimas įsibėgėja kaip reikiant