Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 16:53)
Endless summer linija - didžialapės 4u.gif  Daugiametes.lt gana nemažai aprašytos šluotelinės, pagal ūgį galima rinktis, žydëjimo laiką, kiek trunka žydėjimas. Be kelių išimčių, visas parduodamas d...lt auginčiau  biggrin.gif

manau daug kam praverstu pastebejimai apie "kelias isimtis" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 05 06, 17:00)
manau daug kam praverstu pastebejimai apie "kelias isimtis"  4u.gif

tos kelios išimtys tik dėl žiedų spalvos, skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
Merginos, ar kas pirkot jau is daugiameciu? Man toks klausimas: o kokio dydDzio tiketis augaliuku g.gif juk ten tie kur kainuoja apie 24 lt, tai turbut vos keliolika cm? Auginsiu turbut 10 metu kos uzaugs krumas rolleyes.gif
Ar greit kazin auga hortenzijos?
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 05 07, 09:22)
Merginos, ar kas pirkot jau is daugiameciu? Man toks klausimas: o kokio dydDzio tiketis augaliuku g.gif  juk ten tie kur kainuoja apie 24 lt, tai turbut vos keliolika cm? Auginsiu turbut 10 metu kos uzaugs krumas rolleyes.gif

Hortenzijos auga tikrai gan greitai, bet aišku priklauso nuo pirktinio krūmelio stiprumo, nuo pasodinimo vietos, drėgmės, maistinių medžiagų ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 05 07, 09:22)
Merginos, ar kas pirkot jau is daugiameciu? Man toks klausimas: o kokio dydDzio tiketis augaliuku g.gif  juk ten tie kur kainuoja apie 24 lt, tai turbut vos keliolika cm? Auginsiu turbut 10 metu kos uzaugs krumas rolleyes.gif

Ne kartą iš ten pirkau.
Aprašymuose yra nurodyti, kokio tūrio vazonėliuose yra augalai, o dydis priklausys, kiek apgenėta. Šluotelines kiekvieną pavasarį pagal save apgeniu ir patręšiu, koks jau ūgis veislei priklauso, tiek ir užauga. Prieš kelis sezonus kaimynei pasodinau ir ji bijo prie jos prisiliesti. Tai kaip buvo mažiukė ( Zapyškio medelyne pirkta), taip ir liko, nors lygiai tokia pati mano tvoros pusėj didžiulė auga mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip jūs po žiemos pripratinate hortenzijas prie saulės? Kad ir kaip saugau, bet vis tiek lapeliai apdega... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 07, 12:24)
Aprašymuose yra nurodyti, kokio tūrio vazonėliuose yra augalai, o dydis priklausys, kiek apgenėta. Šluotelines kiekvieną pavasarį pagal save apgeniu ir patręšiu, koks jau ūgis veislei priklauso, tiek ir užauga. Prieš kelis sezonus kaimynei pasodinau ir ji bijo prie jos prisiliesti. Tai kaip buvo mažiukė ( Zapyškio medelyne pirkta), taip ir liko, nors lygiai tokia pati mano tvoros pusėj didžiulė auga  mirksiukas.gif

Gal galite pasidalinti patirtimi, kaip apgenėti, t.y. kiek cm nuo žemės palikti. Nes aš tikriausiai kaip ta jūsų kaimynė, bijau prisiliest prie saviškės šluotelinės grandiflora, todėl ji pas mane nedidukė visai (kokie 70 cm, o turėtų pagal aprašą būti 1,5 m)...Ir ar dabar būtų metas apgenėt ar jau per vėlu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 07 gegužės 2013 - 12:43
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 07, 14:27)
Kaip jūs po žiemos pripratinate hortenzijas prie saulės? Kad ir kaip saugau, bet vis tiek lapeliai apdega...  unsure.gif

Su vazonais - tai pastatau visai pavėsy pradžiai, paskui po gero laiko tarpo - savaitės mažiausiai - tik perkeliu kur truputį saulė. O gal dar ir apšąla jūsiškės? aš vis dangstau, kai šalnas žada...

Pagaliau po ilgų vargų, nesėkmingų visokių bandymų pavyko išsaugoti neiškastas didžialapes per žiemą thumbup.gif Jokie aprišimai nei dangstymai nepadėdavo, tai rudenį nusprendėm išbandyt kaip vijoklines rožes dengti - galvojau jau viskas, paskutinis šansas joms... Prilenkėm šakas prie žemės, uždėjom medinius padėklus kad laikytųsi, ant jų - eglišakių ir sausų lapų krūvą... Ir peržiemojo puikiausiai biggrin.gif thumbup.gif wub.gif šakos žalios, leidžia ūglius, nu tiesa truputį prie žemės prisilenkusios, bet kažkiek atsitiesia.... Tai šitas kai nudengėm irgi dar ilgai laikėm pridengtas agroplėvele, kad nenudegintų pumpurų
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2013 05 07, 13:42)
Gal galite pasidalinti patirtimi, kaip apgenėti, t.y. kiek cm nuo žemės palikti. Nes aš tikriausiai kaip ta jūsų kaimynė, bijau prisiliest prie saviškės šluotelinės grandiflora, todėl ji pas mane nedidukė visai (kokie 70 cm, o turėtų pagal aprašą būti 1,5 m)...Ir ar dabar būtų metas apgenėt ar jau per vėlu?

Pirmas genėjimas turėtų būti virš 2-3 porinių pumpurų ir būtinai reikia patręšti, bei mulčiuoti. Maniškė Grandiflora auga visiškoj saulėkaitoj, tai pavasarį aplink krūmą pribarstau TP galvijų mėšlo granulių ir užmulčiuoju pušų žieve - konkorėžiais.

Kitais metais, jei norim gražios, keliais aukštais žydinčios, jau reiktų kiek kitaip genėt. Beje, nereikia gailėt pernykščių plonyčių šakučių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 05 07, 14:52)
Su vazonais - tai pastatau visai pavėsy pradžiai, paskui po gero laiko tarpo - savaitės mažiausiai - tik perkeliu kur truputį saulė. O gal dar ir apšąla jūsiškės? aš vis dangstau, kai šalnas žada...

ne, neapšąla, įnešu kiekvieną vakarą. Na, matau, kad per staigiai saulutę parodžiau, pirmą dieną pavėsyje laikiau, antrą jau gavo šiek tiek saulės.. ax.gif
Atsakyti
Į temą plačiai rolleyes.gif Migdinu dukrele,koja supuoju menesio anukele.pasiklydusi tarp lietuvišku raidžiu vygdau pažadą ax.gif Vakar užsukom gelyčiu,tai gavau rekvizitus augintoju

JŪSŲ SODUI, UAB medelynas

Kunigiškių g. 63, Vilniaus m., Vilniaus m. sav
Skubejom ,anukeles maitinti smile.gif .tai ant greituju pasiemiau tris po astuonis litus,dar nespejau paskaitinet,ka turiu. Apytiksliai pavadiniai-Tardiva,Limeliht. Kyushu. Zvilgtelejau,pakutikioji balta,bijau,ar ne visos trys baltos. begu skaityt doh.gif
Akurat doh.gif Skambinau,net neturi ružavų schmoll.gif Tai ir tiek lietaus iš to didelio debesies schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 gegužės 2013 - 09:02
Už 3 Lt negalėjau nepirkti ax.gif

user posted image
Atsakyti