Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(amarrile @ 2013 04 26, 21:53)
Gaudvilė[  susigedau del klausimo  blush2.gif  Pati placiau pasiskaiciauapie sluotelines  ax.gif

Taigi viskas gerai, nėr čia ko gėdintis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif
Važiuosiu šiandien į mugę, gal pavyks ką nors gražaus nusipirkti rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, na as irgi biski jau pasimeciau tarp tos gausybes rusiu. Istudijavau visa daugiameciu pasiula, nemaza, nemaza rolleyes.gif
Galvoju pora pirkt ir bandyt augint. Siuo metu renkuose tarp tu kurioms labiau pavesis prie sirdies, nes noriu sodint rytineje puseje. Tai radau keleta kur kaip ir sako, kad tinka pavesiui. Tik pasimeciau tarp tu atsparumu salciui zonu, vienos nuordyta 3-8, kitos 4-8" dar 5-8. Gal kuri nusimano geriau?
Siaip is to ka anksciau skaiciau, susidariau nuomone, kad visgi didzialapes geriau augint vazonuose, o va sluotelnes galima rizikuot ir sodint, kaip ir atsparios.
Oi, ir kaip tarp tu visu rusiu isirinkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 28, 22:33)
Siaip is to ka anksciau skaiciau, susidariau nuomone, kad visgi didzialapes geriau augint vazonuose, o va sluotelnes galima rizikuot ir sodint, kaip ir atsparios.
Oi, ir kaip tarp tu visu rusiu isirinkt doh.gif

Didžoalapės iš Endless Summer kolekcijos žydi ne tik ant antramečių, bet ir ant pirmamečių ūglių, todel galima drasiai sodinti ir auginti dirvoje.

Su kitomis didžialapėmis jau daugiau ar mažiau rizika - iššali tikrai neiššals, bet nušalus šakelėms gali ir nežydėti.

Kalbant apie šluotelines, tai nėra jokios rizikos (aišku priklauso nuo augalo sveikumo) - jos puikiausiai auga bei žydi mūsų kraštuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 28 balandžio 2013 - 21:47
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 28, 22:47)
Didžoalapės iš Endless Summer kolekcijos žydi ne tik ant antramečių, bet ir ant pirmamečių ūglių, todel galima drasiai sodinti ir auginti dirvoje.

Su kitomis didžialapėmis jau daugiau ar mažiau rizika - iššali tikrai neiššals, bet nušalus šakelėms gali ir nežydėti.

Kalbant apie šluotelines, tai nėra jokios rizikos (aišku priklauso nuo augalo sveikumo) - jos puikiausiai auga bei žydi mūsų kraštuose  4u.gif

Perzejau jusu albumelyje auginamas hortenzijas, tai ziuriu nemazai wub.gif , bet visos kaip ir vazoneliuose:)
O siaip jei vazonely, tai kuria didzialape esate labiausiai patenkinta ir susizavejusi?
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 28, 23:04)
Perzejau jusu albumelyje auginamas hortenzijas, tai ziuriu nemazai wub.gif , bet visos kaip ir vazoneliuose:)
O siaip jei vazonely, tai kuria didzialape esate labiausiai patenkinta ir susizavejusi?

Todėl, kad nei viena jų nėra iš Endless Summer - jos paprastos didžialapės. Ir ne vien dėl žiemojimo jos vazonuose - pati pasirinkau jas taip auginti, nes noriu kad vazonai puoštų terasą mirksiukas.gif Man gražu žaluma ir žiedai ne tik gėlynuose (o to gėrio pas mane daugiau nei šimto metrų juosta, kurios plaotis apie 1-2m biggrin.gif ), bet ir prie namo sienų.

O šluotelinės, kurių taip pat turiu ne vieną ir ne dvi, tai auga gėlynuose mirksiukas.gif Vazonėliuose jos pozuoja iš kart nupirktos ir dar nespėtos pasodint biggrin.gif

Iš didžialapių be konkurencijos būtų Avantgarde wub.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif Turiu tokį klausymėlį . Ieškau lipančios hortenzijos bet niekur nerandu , na pati gyvenu Utenoje tai čia tokios taikrai nėra sad.gif O mama labainori , tai gi labai noreciau ja nustebinti , gal kuri turi atžalą koke mielai nupirkčiau mano gmail lkerulyte@gmail.com
Atsakyti
Merginos, noriu paklaust dėl hortenzijų aplink terasą.
Mūsiškė terasa tokia kaip ant pakylos, apačion reinkia nusileist 3 laipteliais ir noriu aplink apsodint hortenzijom, kad jų žiedai virstų ant pažios terasos.
Aukčio reiktų ~1,5-2 m. bet svarbiausia, kad ir apačia nebūtų išplikus.

Svarsčiau
Hydrangea / Hortenzija „Polar Bear“®
http://www.daugiamet...s...t&Itemid=58
bet bijau, kad žiedai bus, o apačia bus plika ir reiks dar kažką užsodint, kad stiebus pridengt.

Dar patiko ši:
Hydrangea / Hortenzija „Prim White“®
dėl šios mažiau pergyvenu, kad plika atrodys.

Aišku gražiausios man didžialapės, ale jos ir šalčio labiau bijo ir aukštis mažas...
Tarjkim šios tik 90-120cm

ką patartumėt?
Atsakyti
Šluotelines galima genėti pagal savo poreikius, tarkim šalia terasos kiek aukščiau žiedynai formuojasi, iš išorinės pusės - griūti ant dirvožemio. Maniškių apačia nėra išplikusi ( auginu: šviesiąją, didžialapę ir ne vieną šluotelinę).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 06 gegužės 2013 - 13:32
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 13:23)
Šluotelines galima genėti pagal savo poreikius, tarkim šalia terasos kiek aukščiau žiedynai formuojasi, iš išorinės pusės - griūti ant dirvožemio. Maniškių apačia nėra išplikusi ( auginu: šviesiąją, didžialapę ir ne vieną šluotelinę).

Gal patarsi pagal savo patirtį ,kokią is sluotelinių pirkti?Vietos mažai pas mane eksperimentams.O gal tos summer puošnesnes?
Atsakyti
Mane taip pat domina šluotelinė (vietos turiu tik vienai), kokią patartumėt ? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 05 06, 15:13)
Gal patarsi pagal savo patirtį ,kokią is sluotelinių pirkti?Vietos mažai pas mane eksperimentams.O gal tos summer  puošnesnes?

Endless summer linija - didžialapės 4u.gif Daugiametes.lt gana nemažai aprašytos šluotelinės, pagal ūgį galima rinktis, žydëjimo laiką, kiek trunka žydėjimas. Be kelių išimčių, visas parduodamas d...lt auginčiau biggrin.gif
Atsakyti