Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(veidax @ 2013 03 25, 23:56)
Sveikos, hortenziju augintojos  4u.gif
Na ka, mano pirmas blynas pusiau prisviles, bandymas vazonus laikyti saltoje sviesioje vietoje baiges tuo kad kokiai geguzes 1 dziaugsiuos ziedais  doh.gif  Ta patalpa kurioj laikiau, dabar kai pasviesdavo saulute, matomai prisildavo tiek, kad mano grazuoles jau su lapais ir pumpurais.  Kaip jusiskes?

As pirmi metai auginu, tiksliau per ziema vazone bandziau islaikyti (istiklintam balkone). Tai maniske irgi jau su pumpureliais ziedu. Tai kaip dabar daryti? Ziema merginos sake jos nelaistyti (viena karta, kad neperdziutu). O dabar jau gal pradet liet normaliai, kad ziedus ir lapus normaliai augintusi? Ar dar nelaistyti? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Ožiaragė-: 26 kovo 2013 - 14:35
QUOTE(tyli upė @ 2013 03 26, 15:07)
smile.gif  Tai gal nuskint žiedyną ir neleist žydėti? rolleyes.gif

Aš prieš kelias dienas mačiau max.imoj nu tokius gražuolius krūmus, žiedais apssipylę, dailūs. Nu, grožis. Bet tai tokiu metų laiku, kur ją kišti? Namuose gi vargtų toks augalas ir greičiausiai neišgyventų ilgai? g.gif  Ką manot, patyrusios augintojos.

Tai kad tas jos žiedynas kol kas lito monetos dydžio, tai tikiuosi su juo ir "pratemps" iki šiltesnių orų biggrin.gif Norisi žiedų sulaukt vasarą, o dabar nuskynus nebėra miegančių pumpurų, iš žemės šalia auga pirmamečiai ūgliai, tai jau ir nebežydėtų blush2.gif

Kad nelabai yra prasmės dabar pirkti - hortenzijų Ermitaže ar Maksimose būna visada be jokių pertraukų, tai kam pirkti dabar ir su jomis vargti (vis tiek namuose, šilumoje, tai sžiedais netektų labai ilgai džiaugtis), jei galima už tą pačią kainą nusipirkti po porios mėnesių ir jau ramų ramiausiai laikyt lauke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 26, 16:44)
Tai kad tas jos žiedynas kol kas lito monetos dydžio, tai tikiuosi su juo ir "pratemps" iki šiltesnių orų biggrin.gif Norisi žiedų sulaukt vasarą, o dabar nuskynus nebėra miegančių pumpurų, iš žemės šalia auga pirmamečiai ūgliai, tai jau ir nebežydėtų blush2.gif

Kad nelabai yra prasmės dabar pirkti - hortenzijų Ermitaže ar Maksimose būna visada be jokių pertraukų, tai kam pirkti dabar ir su jomis vargti (vis tiek namuose, šilumoje, tai sžiedais netektų labai ilgai džiaugtis), jei galima už tą pačią kainą nusipirkti po porios mėnesių ir jau ramų ramiausiai laikyt lauke  mirksiukas.gif

Aaa, leisit tam pirmamečiui stiebukui žydėti? Nu gal.. Šiaip, džiugu, jei sulauksit žiedų. smile.gif

Aaa, dideliuose miestuosse gal ir taip.. Mūsų miestukyje labai retai mačius supermarketuose hortenzijų.. tai anądien kaip stebuklą pamačiau.. bigsmile.gif Nu grožis neišpasakytas krūmo ir žiedų, bet tikrai ne laiku. Užtat ir užklausiau. Nepirkčiau dabar.
Man jos tokios "sudėtingos" gėlės kol kas, kad aš dar paskaitysiu apie jas, susikaupsiu, apgalvosiu, kaip su jom elgtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 03 26, 16:01)
Aaa, leisit tam pirmamečiui stiebukui žydėti? Nu gal.. Šiaip, džiugu, jei sulauksit žiedų. smile.gif

Man jos tokios "sudėtingos" gėlės kol kas, kad aš dar paskaitysiu apie jas, susikaupsiu, apgalvosiu, kaip su jom elgtis smile.gif

Leisiu, nes ne pirmą kartas išbadomas šis "reikalas" mirksiukas.gif

Iš tikrųjų, jei nežaidžiant su auginimu kambaryje, o per žiemą laikant vėsiai, tai jos netgi labai paprastos gėlės, o tiksliau krūmai (čia kalbu apie lepesnes, žiemojančias rūsy ar garaže - augančios ir žiemojančios dirvoje iš vis juokų darbas) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 26, 08:58)
Ar pas jus jau žydėji ši veislė? Gal turit kur nuotraukėlę užslėpus? Kataloge viskas gražu, o vat Lietuvos sąlygomis kaip ji atrodo? Labai man knieti jų užsipirkti.

Man Endless summer labai patinka wub.gif Džiaugiuosi įsigijusi nors ir brangiai sumokėjau blush2.gif Dar neaišku, kaip bus šiemet išžiemojusi, bet pernai žiemojo labai gerai, vasarą žydėjo gausiai. Jau rodžiau šią nuotrauką, bet dar pasikartosiu blush2.gif
user posted image

Atsakyti
Nepykit labai, jei pasikartosiu blush-anim-cl.gif, dar nespėjau perskaityt visų temų, bet labai noris sužinot, tokia laikoma laukine ar kambarine (gavo užvakar mama ją dovanų) 4u.gif:
Atsakyti
Iš esmės visos hortenzijos yra laukinės, tik ne visų gerai peržiemoja pirmamečiai ūgliai mirksiukas.gif

Jūsiškė yra standartinė didžialapė, todėl Vilniaus krašte tokios žiemoja dažniausiai nesėkmingai ir vasarą dažniausiai būna tiesiog gražių lapų krūva ax.gif Bet ir rašau "dažniausiai", nes kiekvieno krūmo genetika skirtinga ir skirtingose vietose augdamos skirtingai "elgiasi" 4u.gif
Atsakyti
aciuks.gif
Ech, gaila - jokio sklypo/sodo/žemės lopinėlio neturim sad.gif
Kaip patartumėt su ja elgtis? 4u.gif
Ar tiesiog nusiteikt, kad, kai peržydės, tai jau praktiškai galima bus ir išmest? huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 03 31, 13:57)
aciuks.gif
Ar tiesiog nusiteikt, kad, kai peržydės, tai jau praktiškai galima bus ir išmest? huh.gif

Neismeskit, padovanokit kam nors. Man tai butu gaila toki grozi ismesti.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2013 03 31, 13:57)

Tai galit ją auginti kai nemažai čia mūsų didžialapes augina, t.y. žiemą laikyti kažkur vėsiai (neturėtų temperatūra būti aukštesnė nei 10C, o geriausia būtų dar šalčiau, sakykim tarpe tarp plius/minus penkių C), o nuo gegužės pradžios iki pat spalio pabaigos/lapkričio vidurio (priklausomai nuo pirmųjų didesnių šalnų) auginti dideliame vazone terasoje ar balkone (tiek kad pietiniame ar labai karštame stiklintame balkone hortenzijai gali būti per karšta).

Šiuo metu aš tietiog grožėčiausi jos žiedais ir nepamirščiau palaistyti, nes vis tik ji pasodinta nedideliame vqazone ir beveik garantija, kad durpėse - toks substratas labai greit išdžiūna.

Galima iš kart persodinti į didesnį indą, tik prieš tai reikėtų pamirkyti vandeny, kad visas šaknų gniužulas prisigertų vandens (šiaip per viršų laistant dažnai būna, kad vanduo prabėga pro to gniužulo šonus, o viduryje net sausa lieka) ir sodinti tiesiog išimant iš vazono, bet nedraskant, neskaidant šaknų 4u.gif Tokiu atveju perosdinimo hortenzija nė nepajunta, o šaknys jau gali pamažu augti tolyn.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 03 26, 17:22)
Man Endless summer labai patinka  wub.gif

Labai graži Jūsų Endless summer 4u.gif Gal pasakytumėte, kur įsigijote šios veislės hortenziją? Nes aš labai noriu, bet jau antri metai niekur nepasitaiko man jos pamatyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2013 03 31, 16:14)
Labai graži Jūsų Endless summer  4u.gif  Gal pasakytumėte, kur įsigijote šios veislės hortenziją? Nes aš labai noriu, bet jau antri metai niekur nepasitaiko man jos pamatyt  g.gif

Ačiū 4u.gif Pirkau čia
http://www.soltra.lt...=...0&paging=30
Atsakyti