Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

kaip atrodo nusale hortenziju lapai ar pumpurai? Atidengiau balkone ir pamirsau nakciai pridengti unsure.gif o dabar tie pumpurai tokie kieti pasidare ir biskuti pajuode, o vienas pumpuras issprogo, bet toks sausas kaip negyvas unsure.gif prazudziau turbut as ja? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 03 06, 18:04)
kaip atrodo nusale hortenziju lapai ar pumpurai? Atidengiau balkone ir pamirsau nakciai pridengti  unsure.gif  o dabar tie pumpurai tokie kieti pasidare ir biskuti pajuode, o vienas pumpuras issprogo, bet toks sausas kaip negyvas  unsure.gif  prazudziau turbut as ja?  verysad.gif

pajuodavę ir sausi mirksiukas.gif Vis tiek juk nieko nepakeisit, tai tiesiog nuo šiol laikykit šilčiau, kad dar negautų minuso ir pamatysit kas ir kaip - blogiausiu atveju išsiaugins naujus šiųmetinius ūglius ir šiais metais nežydės - svarbiausia, kad pats augalas gyvas 4u.gif

Bet gali būti, kad nušalė tik viršutiniai pumpurų sluoksniai - mano kai kurių hortenzijų pumpurai taip pat atrodo pajuodę, apdžiuvę paviršiuje, bet žinau, kad pradės gražiai jie augti ir pasirodys iš jų vidurio žali lapeliai - ne pirmi, ir ne antri metai jos taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 06, 19:19)
pajuodavę ir sausi mirksiukas.gif  Vis tiek juk nieko nepakeisit, tai tiesiog nuo šiol laikykit šilčiau, kad dar negautų minuso ir pamatysit kas ir kaip - blogiausiu atveju išsiaugins naujus šiųmetinius ūglius ir šiais metais nežydės - svarbiausia, kad pats augalas gyvas 4u.gif

Bet gali būti, kad nušalė tik viršutiniai pumpurų sluoksniai - mano kai kurių hortenzijų pumpurai taip pat atrodo pajuodę, apdžiuvę paviršiuje, bet žinau, kad pradės gražiai jie augti ir pasirodys iš jų vidurio žali lapeliai - ne pirmi, ir ne antri metai jos taip  biggrin.gif

Giliai sirdyje, labai tikiuosi, kad zydes smile.gif o jei ne, kita kart nebusiu tokia ziopla biggrin.gif
Atsakyti
O kokiu laiku geriausia hortenzijas pirkti sodinimui į dirvą?
Atsakyti
Sveikos, hortenziju augintojos 4u.gif
Na ka, mano pirmas blynas pusiau prisviles, bandymas vazonus laikyti saltoje sviesioje vietoje baiges tuo kad kokiai geguzes 1 dziaugsiuos ziedais doh.gif Ta patalpa kurioj laikiau, dabar kai pasviesdavo saulute, matomai prisildavo tiek, kad mano grazuoles jau su lapais ir pumpurais. Kaip jusiskes?
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2013 03 25, 22:56)
Sveikos, hortenziju augintojos  4u.gif
Na ka, mano pirmas blynas pusiau prisviles, bandymas vazonus laikyti saltoje sviesioje vietoje baiges tuo kad kokiai geguzes 1 dziaugsiuos ziedais  doh.gif  Ta patalpa kurioj laikiau, dabar kai pasviesdavo saulute, matomai prisildavo tiek, kad mano grazuoles jau su lapais ir pumpurais.  Kaip jusiskes?

Mano rūsyje irgi pradėjo augintis lapelius, bet kol kas ne taip sparčiai ax.gif Gal kaip nors išlauksim atšilimo, galėsim nešt laukan ax.gif
Atsakyti
Maniškė Endless summer lauke augdama pradėjo brinkinti pumpurus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 25 kovo 2013 - 23:10
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 25, 23:07)
Maniškė Endless summer lauke augdama pradėjo brinkinti pumpurus  ax.gif

Ar pas jus jau žydėji ši veislė? Gal turit kur nuotraukėlę užslėpus? Kataloge viskas gražu, o vat Lietuvos sąlygomis kaip ji atrodo? Labai man knieti jų užsipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 26, 08:58)
Ar pas jus jau žydėji ši veislė? Gal turit kur nuotraukėlę užslėpus? Kataloge viskas gražu, o vat Lietuvos sąlygomis kaip ji atrodo? Labai man knieti jų užsipirkti.

suklaidinau, to pačio brendo Twist and Shout jau budinasi ir kieme dar tik antra žiema. Nelabai mėgstu fotkint, tai viso krūmo vaizdo ir nėra.

2012-07-05 pradėjo skleisti žiedus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2013 03 25, 23:56)
Sveikos, hortenziju augintojos  4u.gif
Na ka, mano pirmas blynas pusiau prisviles, bandymas vazonus laikyti saltoje sviesioje vietoje baiges tuo kad kokiai geguzes 1 dziaugsiuos ziedais  doh.gif  Ta patalpa kurioj laikiau, dabar kai pasviesdavo saulute, matomai prisildavo tiek, kad mano grazuoles jau su lapais ir pumpurais.  Kaip jusiskes?

Aš užsipirkau hortenzijų, tai dvi su žiedais ir teks turbūt iki gegužės namie laikyti, nes kitaip žiedai nušals unsure.gif
Atsakyti
Mano viena šiltai laikoma kvailelė sugebėjo žiedus sukraut doh.gif Tiesiog nelabai gudriai padariau iš rudens nukirpusi ir žemėn įkišusi kelias šakele. Jos ėmė ir prigijo doh.gif Teko visą žiemą laikyt ant palangės, augalai vargo, bet rodė norą gyvent. Ir dabar lapeliukai nedideli, pasisukę ir dar žiedynas nedidelis kyšo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 26, 16:01)
Mano viena šiltai laikoma kvailelė sugebėjo žiedus sukraut doh.gif  Tiesiog nelabai gudriai padariau  iš rudens nukirpusi ir žemėn įkišusi kelias šakele. Jos ėmė ir prigijo doh.gif Teko visą žiemą laikyt ant palangės, augalai vargo, bet rodė norą gyvent. Ir dabar lapeliukai nedideli, pasisukę ir dar žiedynas nedidelis kyšo doh.gif

smile.gif Tai gal nuskint žiedyną ir neleist žydėti? rolleyes.gif

Aš prieš kelias dienas mačiau max.imoj nu tokius gražuolius krūmus, žiedais apssipylę, dailūs. Nu, grožis. Bet tai tokiu metų laiku, kur ją kišti? Namuose gi vargtų toks augalas ir greičiausiai neišgyventų ilgai? g.gif Ką manot, patyrusios augintojos.

O mano vienintelė, spėju, neištvėrė mano neatsargių eksperimentų.. Jokių gyvybės ženklų nerodo, bet pusę žiemos ji sodo namelyje kentė, antrą pusę įstiklintam balkone doh.gif Vis tik, įtariu, neišsaugojau..
Atsakyti