Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Cit @ 2013 02 21, 14:36)
thumbup.gif  visgi pagailo man vakar gelyciu, kad jos ten beveik be zemes, persodinau vakar visas i viena ilga loveli ir sain jau ziedai neapvyte smile.gif as pirkau vokietijoj augalu parduotuvej, bet ten tik buvo parasyta hortenzija smile.gif pirkau dvi violerines ir viena ruzava smile.gif dabar pasimokinau, kaip kazkas ir saket, kad pirkti reikia tada, jau kai lauke galesiu sodinti smile.gif  4u.gif bet jau as nesusilaikiau kai pamaciau sitas grazuoles geles, vis eidavau eidavau pro sali, sakiau pavasari ir viskas nebeatsilaikiau si karta  lotuliukas.gif
speju pavasari dar kelis krumus isigysiu sakiau labai jau man patinka ziedai ju smile.gif

Ir gerai padarėte, kad persodinote. Aš pernai beveik tokiu metu irgi pirkau hortenziją, vazonėlis mažytis, pasodinta į durpes, greitai išdžiūva ir vysta augaliukas. Nežiūrėjau, kad su žiedais, persodinau ir nieko, tik atsigavo. Jei atsitinka palankus pirkimas, nieko prasto, kad nusipirkote tokiu metu.
Atsakyti
O kodėl turėtų kažkas atsitikti jei sodinsite neišdraskydamos šaknų gniužulo, o tiesiog didesniame vazone dar aplink jį pridėdamos substrato. Juk gėlė nė nepajus, kad yra persodinta, jos šaknys visai nebus sujudintos, o drėgmė jau taip greitai neišgaruos (durpės iš tiesų ušdžiūna super greitai) 4u.gif
Atsakyti
Patyrusios mergaites, patarkit ka su mano hortenzija daryt - ziemoja garaze, temp apie +5, yra siek tiek sviesos. Augaliukas jau isleides uglius net kokiu 10cm, lapukai glezni, ir vos zalsvi. Gal geriau ja tisti i kambari, ir trasom palaistyti, nei kankinti garaze iki pavasario?
Atsakyti
QUOTE(Kiaunyte @ 2013 03 01, 11:09)
Patyrusios mergaites, patarkit ka su mano hortenzija daryt - ziemoja garaze, temp apie +5, yra siek tiek sviesos. Augaliukas jau isleides uglius net kokiu 10cm, lapukai glezni, ir vos zalsvi. Gal geriau ja tisti i kambari, ir trasom palaistyti, nei kankinti garaze iki pavasario?

Nemanau, kad gera mintis nešti į kambarį. Kambaryje dėl didelio temperatūrų skirtumo, sauso oro ir pan. gali numesti ir tuos pačius gležnus lapelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 03 01, 16:27)
Nemanau, kad gera mintis nešti į kambarį.  Kambaryje dėl didelio temperatūrų skirtumo, sauso oro ir pan.  gali numesti ir tuos pačius gležnus lapelius 4u.gif

Aš ir pernai ir šiemet - palieku garaže iki geresnių orų.. Ateis laikas gležni lapeliai subujos.
Atsakyti
Aš neneščiau - vis tiek šviesos joms trūks, gražūs ūgliai neaugs, o dėl sauso oro ims lapai ruduot ir suktis - jau ne viena eksperimentą darė kambary kurį laiką augindama (aš taip pat iš tų eksperimentavusių) ir kiek skaičiau nei pas vieną hortenzija kambary augdama puikiai nesijautė ax.gif
Atsakyti
Aciu, uz greitus atsakymus. smile.gif Kada tokia garazine butu galima i lauka isnesti? Veisles nezinau, nes pirkau is dieduko turguj, sake ziemoja jo hortenzijos rusyje...
Atsakyti
Aš saviškes nešu kai nebebūna rimtų šalnų - tikslaus laiko nepasakysiu (reikėtų šioje temoje pažiūrėti pernai metų pavasario žinutes, ir pamatytumėt kas kada tiksliai išnešė laukan savo hortenzijas), bet rodos gegužės pradžioj g.gif g.gif
Atsakyti
Tikrai taip - paskaitinejau sena tema - geguzes pradzioje vyksta didysis perkraustymas. smile.gif Dar turiu klausima - dabar ta mano busimoji grazuole tokia visa istysusi. Kaip formuojate krumelius,kad ji butu kompaktiska, jei ziedai kraunami tik ant antrameciu ugliu? Apgenit, ir praleidziat metus be ziedu? Ar visai negenit? O gal dar kokia gudrybe yra?

Ir dar, nors ne visai i tema, bet maciau, kad pas mumrika irgi yra - kada rododendrus isnesat? Ar jie nelb bijo salnu? Pernai man nusalo visi ziedai (nors buvo pridengti pagal visas taisykles, kas danga nesiliestu prie lapuku), tai sia ziema eksperimentavau - vienas liko kieme (kol kas visi ziedai gyvi atrodo), kitas ziemoja garaze (siuo metu atrodo lb grazus, apsipyles didziulais ziedpumpuriais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiaunyte: 02 kovo 2013 - 12:00
QUOTE(Kiaunyte @ 2013 03 02, 12:56)
Tikrai taip - paskaitinejau sena tema - geguzes pradzioje vyksta didysis perkraustymas. smile.gif Dar turiu klausima - dabar ta mano busimoji grazuole tokia visa istysusi. Kaip formuojate krumelius,kad ji butu kompaktiska, jei ziedai kraunami tik ant antrameciu ugliu? Apgenit, ir praleidziat metus be ziedu? Ar visai negenit?  O gal dar kokia gudrybe yra?

Ir dar, nors ne visai i tema, bet maciau, kad pas mumrika irgi yra - kada rododendrus isnesat? Ar jie nelb bijo salnu? Pernai man nusalo visi ziedai (nors buvo pridengti pagal visas taisykles, kas danga nesiliestu prie lapuku), tai sia ziema eksperimentavau - vienas liko kieme (kol kas visi ziedai gyvi atrodo), kitas ziemoja garaze (siuo metu atrodo lb grazus, apsipyles didziulais ziedpumpuriais).

Aš pavasarį (po kokio mėnesio) apgenėsiu savo hortenzijas, t.y. paliksiu maždaug pusantro sprindžio ūglius, kurie turės po kokias šešias "akutes", iš kurių augs jau šių metų ūgliai, ant kurių ir formuosis žiedai. Juk formuojant nebūtina nugenėt augalą iki pat žemės mirksiukas.gif

Auginu du rododensrus, bet jie pas mane visiškai "laukiniai", niekad jų nei klosčiau, nei kaip kitaip dengiau - jie atsparūs šalčiams, auga tvoros pavėsyje ir puikiausiai kasmet žydi mirksiukas.gif

Kažkaip neteko girdėt, kad kas rododendrus garaže laikytų blink.gif Juk yra daug veislių, kurios puikiai žiemoja lauke, nereikia jų niekaip dangstyt, nebijo jos jokių šalčių (aišku su sąlyga, kad pasodintos tinkamoje vietoje, pavėsyje, kad jų nekepina saulė ir pan.)

Todėl nelabai kas patars ir kada jį laukan nešt g.gif Bet kokiu atveju su rododendro laikymu garaže turėtų būt keletas kelblumų - jis daug ansksčiau žydintis krūmas nei hortenzijos, jau ne už ilgo (po kokio mėnėsio) gali imt žeidai skleistis, o laukan bus negalima nešti, nes nepratę prie šalčio jie gali nušalti.

Panašius dalykus teko stebėt Ermitažo augalų aikštelėj, kai prisivežė kovo mėnesį pilnai žydinčių rododendrų (gal iš Olandijos ar kitos šiltesnės šalies). Tai dienos metu jie būdavo prekybos aikštelėj, o vakarop visus tuos stelažus veždavo į vidų, nes kitaip po šaltuko iš gražių žiedų liktų šnipšstas (lauke augdami rododendrai patys "supranta" kada jiems laikas skleistis biggrin.gif ).

Tai ir jums gali tekti taip "pažaist" - gražiu oru išvežti laukan, o kai p[raneš šalčius vežti vėl į garažą g.gif
Atsakyti
Aciu, mumrikai uz labai issamia info. smile.gif Bandysiu hortenzija geneti, kai ateis laikas, o rododendru nebenesiu i troba rudeni. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, hortenzijų mylėtojos

nepatingėjau , perskaičiau jūsų temutę smile.gif

Auginu iš aš 4 hortenzijas: vijoklinę, "bobutišką", ir dvi skirtingas didžialapes rožiniais žiedais.
Prisižiūrėjau tiek grožio užsimaniau praplėsti savo asortimentą. Gal kas turite ar turėsite pasidauginę didžialapių ar šluotelinių hortenzijų, siūlykite į AŽ. Domina visos gražuolės mirksiukas.gif

Gražių žiedų jums pavasario proga... 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 03 kovo 2013 - 15:10