QUOTE(Kiaunyte @ 2013 03 02, 12:56)
Tikrai taip - paskaitinejau sena tema - geguzes pradzioje vyksta didysis perkraustymas.
Dar turiu klausima - dabar ta mano busimoji grazuole tokia visa istysusi. Kaip formuojate krumelius,kad ji butu kompaktiska, jei ziedai kraunami tik ant antrameciu ugliu? Apgenit, ir praleidziat metus be ziedu? Ar visai negenit? O gal dar kokia gudrybe yra?
Ir dar, nors ne visai i tema, bet maciau, kad pas mumrika irgi yra - kada rododendrus isnesat? Ar jie nelb bijo salnu? Pernai man nusalo visi ziedai (nors buvo pridengti pagal visas taisykles, kas danga nesiliestu prie lapuku), tai sia ziema eksperimentavau - vienas liko kieme (kol kas visi ziedai gyvi atrodo), kitas ziemoja garaze (siuo metu atrodo lb grazus, apsipyles didziulais ziedpumpuriais).
Aš pavasarį (po kokio mėnesio) apgenėsiu savo hortenzijas, t.y. paliksiu maždaug pusantro sprindžio ūglius, kurie turės po kokias šešias "akutes", iš kurių augs jau šių metų ūgliai, ant kurių ir formuosis žiedai. Juk formuojant nebūtina nugenėt augalą iki pat žemės
Auginu du rododensrus, bet jie pas mane visiškai "laukiniai", niekad jų nei klosčiau, nei kaip kitaip dengiau - jie atsparūs šalčiams, auga tvoros pavėsyje ir puikiausiai kasmet žydi
Kažkaip neteko girdėt, kad kas rododendrus garaže laikytų
Juk yra daug veislių, kurios puikiai žiemoja lauke, nereikia jų niekaip dangstyt, nebijo jos jokių šalčių (aišku su sąlyga, kad pasodintos tinkamoje vietoje, pavėsyje, kad jų nekepina saulė ir pan.)
Todėl nelabai kas patars ir kada jį laukan nešt
Bet kokiu atveju su rododendro laikymu garaže turėtų būt keletas kelblumų - jis daug ansksčiau žydintis krūmas nei hortenzijos, jau ne už ilgo (po kokio mėnėsio) gali imt žeidai skleistis, o laukan bus negalima nešti, nes nepratę prie šalčio jie gali nušalti.
Panašius dalykus teko stebėt Ermitažo augalų aikštelėj, kai prisivežė kovo mėnesį pilnai žydinčių rododendrų (gal iš Olandijos ar kitos šiltesnės šalies). Tai dienos metu jie būdavo prekybos aikštelėj, o vakarop visus tuos stelažus veždavo į vidų, nes kitaip po šaltuko iš gražių žiedų liktų šnipšstas (lauke augdami rododendrai patys "supranta" kada jiems laikas skleistis
).
Tai ir jums gali tekti taip "pažaist" - gražiu oru išvežti laukan, o kai p[raneš šalčius vežti vėl į garažą