Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(giedriause @ 2012 06 26, 13:33)
Mano hortenzijos puikiausiai žiemoja lauke, tik nereikia anksti nudengti, laikau eglišakius vos ne iki gegužės, nes žiediniai pumpurai labiau bijo pavasario šalnų, nei žiemos speigų. O žydi didžiausiais rausvais žiedais.

O kuriame krašte gyvenat,ir ar po šios žiemos kraunami žiedai?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 26, 15:04)
O kuriame krašte gyvenat,ir ar po šios žiemos kraunami žiedai?

Taigi rase, kad zydi dideliais rausvais ziedais biggrin.gif , vadinasi, sukrauna, tik ar nevyksta cia veiksmas kokiame pajuryje? g.gif
Pervalkoje maciau zemeje augancia nemaza hortenzija melynais ziedais, itariu, kad ten nenusala 4u.gif Pas juos ir rododendrai ohoho kokie wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 26, 14:29)
Taigi rase, kad zydi dideliais rausvais ziedais biggrin.gif , vadinasi, sukrauna, tik ar nevyksta cia veiksmas kokiame pajuryje? g.gif
Pervalkoje maciau zemeje augancia nemaza hortenzija melynais ziedais, itariu, kad ten nenusala 4u.gif Pas juos ir rododendrai ohoho kokie wub.gif

Dabar tikrai nežydi, dar ne laikas,pas mane kitais metais žydedavo,bet Tauragėje nelabai kur tikiuosi pamatyt šiais metais didžialapių hortenzijų žiedų schmoll.gif apžiūrinejau keliose vietose-nesimato perspektyvos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 26, 14:29)

Tai kad nereikia ir pajūrio... Yra didžialapių hortenzijų, kurios žiemoja lauke ir žydi kuo puikiausiai. Mano kaimynė turi tokią, o žiedų dydis bigsmile.gif Nežino jos pavadinimo, tiesiog rožinė. Praeitą vasarą ir aš įsigijau tokią be pavadinimo, moteriškė tvirtino, kad žiemoja lauke ir žydi. Palikau eksperimentui žiemoti, na ir sukrovė pumpurus, laukiu pražystant. O tos, kurias nešioju į rūsį, patikrinau, žiemojusios lauke nepražysta. Taip kad savo turimus augalus reikia patikrinti, nors kartais tai rizikinga doh.gif O dabar jau yra lauke žiemojančių veislių, viena iš daugelio Endless Summer, kuri pas mane jau pradeda žydėjimą ax.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

skaičiau skaičiau abi senas temas, bet kol iki pabaigos "prisikasiau", tai ir norai pasikeitė ir planai - prisireikė to, apie ką nelabai ir gilinausi - ko gera vėl iš naujo teks skaityt doh.gif
Labai gražios čia visos žydinčios didžialapės hortenzijos, bet kadangi žinau, kad su vazonais i rūsį tampytis tikrai ne man, o ir rūsio pakankamai vėsaus neturiu, tai nusprendžiau apsistoti prie šluotelinių. Ko gera - Tardiva arba Limelight. Bet vat iškilo klausimas - ta vieta kur man reikalingas didelis krūmas visiškai hortenzijoms netinkama - netoli trešnės, kuri pusę dienos uždengs saulę ( na gal šita nėra baisiai blogai) ir dar vis po ta trešne dolomitmilčiai barstomi ( čia, jaučiu, visiškai negerai) ir dar, lyg būtų maža viso to - visiškas priesmėlis ir sausuma tame kampe doh.gif
Tai vat ir dūmoju - ar verta man čia gamtą prievartauti? g.gif Aišku, duobę galima iškasti ir geros žemės pridėti, ir palaistyti galima kartais, ir patręšti, bet gal tai bus toks "sizifiškas" darbas visai bereikalingas ir berezultatis ir geriau ieškoti kito baltai žydinčio sprendimo tam kampui, kuris su mažesnėmis pastangomis džiugintų?
Gal kuri iš patirties galit pasakyti, ar labai jau įtakoja rezultatą augimo sąlygos? Nes man reikia kad minimum iki 2 metrų krūmas užaugtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 27, 12:15)
Nes man reikia kad minimum iki 2 metrų krūmas užaugtų  biggrin.gif

Manau iš visų išvardintų "bėdų" šita vos ne didžiausia, nes minimum du metrai yra beveik nepasiekiamas dalykas hortenzijoms mūsų kraštuose mirksiukas.gif Specialiai peržiūrėjau daug nuotraukų iš pernai mūsų pasibuvimo Kairėnuose kur prie labai daug hortenzijų fotografavomės, tai dideli suaugę krūmai buvo daugiau ar mažiau mano ūgio, o aš tik 163 cm tesiekiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 27, 12:26)
Manau iš visų išvardintų "bėdų" šita vos ne didžiausia, nes minimum du metrai yra beveik nepasiekiamas dalykas hortenzijoms mūsų kraštuose mirksiukas.gif Specialiai peržiūrėjau daug nuotraukų iš pernai mūsų pasibuvimo Kairėnuose kur prie labai daug hortenzijų fotografavomės, tai dideli suaugę krūmai buvo daugiau ar mažiau mano ūgio, o aš tik 163 cm tesiekiu biggrin.gif

unsure.gif šuds tada...
kažin, o jei nusileisčiau iki 163 cm, tai gal irgi 100 metų man iki tokio ūgio augtų? g.gif
Atsakyti
o senovine baltoji musų lietuviska hortenzija? Niekas niekada jos gerove nesirupino,ar tik ne per savo gyvibingumą , kad visur bujojo ir tapo nemadinga schmoll.gif Pasirūpinus genejimu ir formavimu,turetų gautis nemažas geris g.gif Juo labiau,kad galima parsivilkti nemažą krūmą pasidairius..
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 27, 12:37)
unsure.gif šuds tada...
kažin,  o jei nusileisčiau iki 163 cm, tai gal irgi 100 metų man iki tokio ūgio augtų?  g.gif

vat čia jau būtų tik praktikoje patikrinamas dalykas, nes nuo konkrečios augimo vietos priklausytų kaip krūmas augtų g.gif aišku teoriškai idealiomis sąlygomis turėtų būt aukštesnis nei skurstantis g.gif

Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 06 27, 12:40)
o senovine baltoji musų lietuviska hortenzija? Niekas niekada jos gerove nesirupino,ar tik ne per savo gyvibingumą , kad visur bujojo ir tapo nemadinga schmoll.gif Pasirūpinus genejimu ir formavimu,turetų gautis nemažas geris g.gif Juo labiau,kad galima parsivilkti nemažą krūmą pasidairius..

Pas mano uošvius yra ta senoji, kuriai jau keli dešimtmečiai, bet ji milžiniška į šonus, matyt trys žmonės susikibę rankomis vos apglėbtų, bet ūgiu ji vis tiek kokių 1,50m neviršija schmoll.gif Jų šakos nebūna kad augtų tiesiai į viršų - dideli žiedynai vis tiek jas žemyn lenkia (neišgula, tvirtai stovi, bet žiedynai palinkę) ir aukštas ūgis niekuomet nebūna schmoll.gif

Jei gerai sprantu mot99 nemažas krūmo aukštis gan svarbu g.gif
Atsakyti
Tų "bobutinių" tai turiu net kelias pasisodinus, įvairiuose deriniuose, bet konkrečioje vietoje noriu kažko kito - įdomesnio, retesnio, aukštesnio ir "plikesnio" - lengvesnio apačioje.
Atsakyti
Pas uosviene yra simtamete ta senoji elementari balta hortenzija, bet, kaip jau buvo sakyta, stora ji, bet tikrai ne auksta lotuliukas.gif Manes neaplenke (1,8 m) lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 27, 12:59)
Tų "bobutinių" tai turiu net kelias pasisodinus, įvairiuose deriniuose, bet konkrečioje vietoje noriu kažko kito -  įdomesnio, retesnio, aukštesnio ir "plikesnio" - lengvesnio  apačioje.

sodinkit jazminą mirksiukas.gif , beje, šluotelinė hortenzija tipo "Grandiflora" drąsiai Lietuvoj siekia 3 metrus, bet visą laiką bus "peštynės" su trešne dėl dirvos... o tręšnės šaknys užima tiek vietos, kokio pločio vainikas - tai jau didelis konfliktas gaunasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 27 birželio 2012 - 13:01