Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

Freke o kaip jas pasidaugint? ir kada tai reiketu daryti? Labai noriu hortenzijos bet bijau pirkti turguj del neaiskios veisles ir prieziuros.
Atsakyti
QUOTE(Amri @ 2013 02 07, 08:31)
Pasodinau mėlynai žydinčią hortenziją, o per du metus gavosi ružava, bet tokia man dar gražesnė. wub.gif

Man turguj aiškino kad jei nori turėti mėlyną, ją reikia "maitinti" geležim.
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2013 02 07, 11:34)
Man turguj aiškino kad jei nori turėti mėlyną, ją reikia "maitinti" geležim.

Kažkur skaičiau, kad yra specialios trąšos, kad ištraukti tą mėlyną spalvą. O, įdomu, jeigu ją padauginus, vaikai žydėtų mėlynai g.gif ?
Atsakyti
hortenziju spalvinimui

http://www.orvital.i...00g-format.html

tik nesu tikra ar lt dar yra. lyg shetelinge budavo g.gif

na logiskai pagalvojus, juk sakele ne sekla. kaip kitus augalus daugini auginiais kad neprarastu tos isvestos rusies, tai turetu butu ir sita rozine, bet linkusi i melynuma del papildomu trasu 4u.gif naturaliai melynu turbut nera, visos pamaitintos atitinkamomis medziagomis g.gif
Papildyta:
va mano is sakeles auganti. skursta vargsiuke namuose, bet kitu salygu kol kas neturiu... kita ziema jau garaze ziemavos smile.gif o dabar popinu myliu laukiu kad dar paaugtu.

Aciu mumrikui wub.gif ji paprotino kaip daryt smile.gif tai manau toliau dauginsiu irgi sakelem. ilgokai laukti bet labai smagu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 02 07, 12:23)
hortenziju spalvinimui

http://www.orvital.i...00g-format.html

tik nesu tikra ar lt dar yra. lyg shetelinge budavo g.gif

praeitą vasarą tikrai buvo senukuose ax.gif
Atsakyti
Kiek skaičiau nuo durpių žemė rūgštesnė ir tada žydi mėlynai.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 02 07, 15:35)
Kiek skaičiau nuo durpių žemė rūgštesnė ir tada žydi mėlynai.

Nuo durpių mėlynai tikrai nežydi schmoll.gif
Atsakyti
Nuo aliuminio druskų pamėlynuoja hortenzijos žiedai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 02 07, 14:37)
Nuo durpių mėlynai tikrai nežydi  schmoll.gif

Gali neužtekti vien durpių, bet jos vienareikšmiškai mažina žemės ph.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 02 07, 17:02)
Gali neužtekti vien durpių, bet jos vienareikšmiškai mažina žemės ph.

Tas tai seniai žinoma, pas mane didžialapės ir auga durpėse, o dėl žiedų mėlynumo yra kitos priemonės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 02 07, 16:13)
Tas tai seniai žinoma, pas mane didžialapės ir auga durpėse, o dėl žiedų mėlynumo yra kitos priemonės rolleyes.gif

Aš ieškojau kaip sodinti hortenzijas kai ph 7. Tai buvo parašyta, kad vien aliuminio sulfato ir geležies gali neužtekti sumažinti ph iki 4. Ir šios trašos įsisavina geriau, kai pasodintos hortenzijos durpėse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 07 vasario 2013 - 15:26
Štai kaip sugebejom nudažyti cool.gif ir dar netyčia biggrin.gif user posted image
Atsakyti