Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Laima.g @ 2012 10 24, 14:44)
Gal žinot kodėl hortenzijos lapai raudonuoja??? Gal ko trūksta joms? Auga paprastoje dirvoje, daugiau juodžemyne su durpėm šiek tiek. Ačiū.

Jei šiuo metu, tai jau ruduo ir keista būtų, jei būtų kitaip. O jei vasarą, tai net nežinau - neteko susidurt su tokia problema g.gif
Atsakyti
Sveikos,
Kokiu laiku nešate hortenzijas vazonuose į rūsį? Lapus nuskinate?
Mumrikai, vazonuose esančias taip pat dalinate? Kuriuo laiku?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2012 10 27, 22:02)
Kokiu laiku nešate hortenzijas vazonuose į rūsį? Lapus nuskinate?
Mumrikai, vazonuose esančias taip pat dalinate? Kuriuo laiku?
Ačiū  4u.gif

Nešiu į garažą po pirmų stipresnių šalčių, kai jau bus visai numetusios lapus - pas mane dabar jau jos rausvais lapais, bet dar jų nemėto - baltoji nuostabiai žydi pakartotinai - tai jau trečioji žiedų banga šiais metais thumbup.gif

Dalint nedalinu, nes kol juose telpa. Kai nebetilps po metelių kitų, tai jau "skelsiu". Tai darysiu rudenį, maždaug tokiu metu kaip dabar, t.y. kai bus pasibaigusi normali jų vegetacija, kai jau bus belapės ir ruošis žiemos miegui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 27, 21:20)
Dalint nedalinu, nes kol juose telpa. Kai nebetilps po metelių kitų, tai jau "skelsiu". Tai darysiu rudenį, maždaug tokiu metu kaip dabar, t.y. kai bus pasibaigusi normali jų vegetacija, kai jau bus belapės ir ruošis žiemos miegui  4u.gif

O kodel rudenį unsure.gif Bijočiau prieš pat miegą bet kuriam augalaui daryti tokią radikalią intervenciją,kai šaknis reikia kliudyti g.gif
Arčiau manes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 28 spalio 2012 - 12:53
Kažkaip man rudenį būna daugiau laisvo laiko nei pavasarį - pirmiausia dėl to biggrin.gif Iš kitos pusės, tai kiek esu taip dariusi, viskas visad buvo sėkmingai. Padalinus lieka pakankamai šaknų normaliam augalo augimui, o kai įnešu į garažą ten juk dar būna pakankamai šilta, tai šaknys turi laiko ir gan daug su operacija apsiprast. Pavasarį, kai atsibunda, iš kart ima augt pamiršusios, kad rudenį patyrė operaciją biggrin.gif

Tokia ta mano patirtis - kaip rekomenduotų profesionalai nė nežinau rolleyes.gif
Atsakyti
Na taip,šiltas garažas padeda prisitaikyt prie pokyčių. Kitais atvejais,iš patirties,nuostabiai lenggvai augaliukai kimba į gyvenimą persodinti kad ir ankstyviausią pavasarį thumbup.gif
Atsakyti
vat toks vaizdelis mano terasoj - kai kurios hortenzijos jau trečia kartą žydėjimą kartoja - myliu jas už meilę gyvenimui wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 28, 13:53)
vat toks vaizdelis mano terasoj - kai kurios hortenzijos jau trečia kartą žydėjimą kartoja - myliu jas už meilę gyvenimui  wub.gif

Oho kiek sniego bigsmile.gif Pas mus jau ištirpo smile.gif Hortenzijos gražuolės vis dar žydi, nesiruošia miegoti smile.gif Aš savo jau iškasiau ir kerą padalinau, nes netilpo į vazoną, didesnio neturėjau blush2.gif Tikiuosi, kad pavasarį abu kerai parodys gyvybę ir pradžiugins žiedais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 10 28, 17:48)
Oho kiek sniego  bigsmile.gif Pas mus jau ištirpo  smile.gif Hortenzijos gražuolės vis dar žydi, nesiruošia miegoti  smile.gif Aš savo jau iškasiau ir kerą padalinau, nes netilpo į vazoną, didesnio neturėjau  blush2.gif Tikiuosi, kad pavasarį abu kerai parodys gyvybę ir pradžiugins žiedais  wub.gif

Pas mus šią akimirką vaizdas identiškas kaip ryte biggrin.gif O hortenzijos ir augs, ir žydės mirksiukas.gif Pernai su anyta jos didžiulį krūmą iškasėm, be jokių sentimentų supjaustėm į keturias dalis (veiksmas vyko vėlai rudenį) ir į vazonus pasodinom. Visi keturi krūmai šią vasarą augo ir žydėjo kaip išprotėję
Atsakyti
Laba vakara, kadangi esu naujoke hortenziju auginime tai noreciau pasiteirauti ka daryti dabar su jom g.gif Salnos prasidejo, ar joms nieko nenutiks ar jau vynioti i agroplevele ir gabenti i garaza ziemai? Bet jos pas mane dar zydi kaip isproteje, visai pasimeciau doh.gif
Atsakyti
O as tik siandien nusipirkau Grandiflora ir Pink Diamond blush2.gif Tikiuosi gyvesns ir dziugins ax.gif
Atsakyti