QUOTE(mumrikas @ 2012 09 25, 14:58)
Mano kaimynė taip darė - šiemet žydėjo ant krūmo du žiedai. Tiksliau ji gavo hortenzijos "gabalą" atskeltą nuo didelio kero ir jo jau nesodino į dirvą, o prikasė duobėję, užklostė kaip ir jūs aprašėt
Bet , o, tačiau per šiemet vasarą tas krūmas smarkiai padidėjo, tai dabar jau sudėtinga jį iškasinėt, duobę jam raust, klot, šiltint - toks pat tada jau klostymas, dengimas daromas ir augančiai grunte - tada jau lieka tikėtis, kad šakos nenušals ir kitą vasarą žiedai džiugins
Aš rudenį (kai jau numetė hortenzijos lapus) pas anytą iškasiau didžiulį krūmą (nes jis ten tik augo, bet niekad nežydėjo), su kastuvu suskaldžiau jį į kerturias dalis, su anyta pasidalinom po didžiulius du vazonus ir šią vasarą abi sėkmingai turėjom po ypač gausiai žydėjusias dvi dideles hortenzijas. O kodėl gi jai turėtų būt blogai - juk ji kaip ir kiti krūmai gali būt persodinėjama rudenį
Na pas mane rusys šiltas, o garažas šaltas, tai vis vien kažkaip lauke žiemot teks hortenzijai.
Klostymas kiek kitoks gaunas duobėje, nes duobė turi būti kaip griovys, šakos pasidėti turėtu kiek horizontaliai, 30-45 laipsniu, užsipila ten viskas daug kompaktiškiau, vertikaliai aprišt su kokiais lapais labai sudėtinga, reik jau maut maišą ir pripildyt jį, tada aeracija prastėja ir gali iššust per vidurį, o guldant kaip ir iššusti galimybės nėra. Tiesa tokią duobę manau reiktų turėt pastovią, kad kasmet nekast, ir jai vietą parinkt kad neužmirktų...
šiaip pamaniau kad gal kaupą įsirengt
daržovių kaupuose nelaikom, nes vis vien nebūna galimybės šaltuoju metu privažiuoti iki sodybos, o šiuo atveju tik pavasarį išimt reikėtų
vienai hortenzijai aišku neapsimoka kast tokio gylio duobės
Man kažkaip rudeninis sodinimas visada su klaustuku, vis atrodo kad įsišaknyt turi spėt, kaip svogūninės
. Kai numes lapus dalinsiu krūmą... ir paeksperimentuosiu, juolab kad krūmas išsiplėtęs 1,5 diametru jau.