Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Vaidilutė 67 @ 2012 09 25, 21:05)
Nuliūdinot mane... Garažas mano ne prie namo stovi, bus šalta maniškei žiemot, rūsio po namu neturiu... Galvojau, kad pasodinsiu lauke, uždengsiu ir kitąmet sulauksiu žiedų...
O lauko rusy nesušaltų?

Jau keletą metų ružavas didžialapes auginu tik lauke - žiemai pridengiu ir viskas, kiekvienais metais žydi.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 25, 14:58)
Mano kaimynė taip darė - šiemet žydėjo ant krūmo du žiedai. Tiksliau ji gavo hortenzijos "gabalą" atskeltą nuo didelio kero ir jo jau nesodino į dirvą, o prikasė duobėję, užklostė kaip ir jūs aprašėt mirksiukas.gif  Bet , o, tačiau per šiemet vasarą tas krūmas smarkiai padidėjo, tai dabar jau sudėtinga jį iškasinėt, duobę jam raust, klot, šiltint - toks pat tada jau klostymas, dengimas daromas ir augančiai grunte - tada jau lieka tikėtis, kad šakos nenušals ir kitą vasarą žiedai džiugins mirksiukas.gif

Aš rudenį (kai jau numetė hortenzijos lapus) pas anytą iškasiau didžiulį krūmą (nes jis ten tik augo, bet niekad nežydėjo), su kastuvu suskaldžiau jį į kerturias dalis, su anyta pasidalinom po didžiulius du vazonus ir šią vasarą abi sėkmingai turėjom po ypač gausiai žydėjusias dvi dideles hortenzijas. O kodėl gi jai turėtų būt blogai - juk ji kaip ir kiti krūmai gali būt persodinėjama rudenį  mirksiukas.gif

Na pas mane rusys šiltas, o garažas šaltas, tai vis vien kažkaip lauke žiemot teks hortenzijai.
Klostymas kiek kitoks gaunas duobėje, nes duobė turi būti kaip griovys, šakos pasidėti turėtu kiek horizontaliai, 30-45 laipsniu, užsipila ten viskas daug kompaktiškiau, vertikaliai aprišt su kokiais lapais labai sudėtinga, reik jau maut maišą ir pripildyt jį, tada aeracija prastėja ir gali iššust per vidurį, o guldant kaip ir iššusti galimybės nėra. Tiesa tokią duobę manau reiktų turėt pastovią, kad kasmet nekast, ir jai vietą parinkt kad neužmirktų...
šiaip pamaniau kad gal kaupą įsirengt g.gif daržovių kaupuose nelaikom, nes vis vien nebūna galimybės šaltuoju metu privažiuoti iki sodybos, o šiuo atveju tik pavasarį išimt reikėtų g.gif vienai hortenzijai aišku neapsimoka kast tokio gylio duobės blush2.gif

Man kažkaip rudeninis sodinimas visada su klaustuku, vis atrodo kad įsišaknyt turi spėt, kaip svogūninės doh.gif . Kai numes lapus dalinsiu krūmą... ir paeksperimentuosiu, juolab kad krūmas išsiplėtęs 1,5 diametru jau.

Atsakyti
tikrai nuoširdžiai pavydžiu toms, kurioms dengiant didžialapes pavyksta išsaugot pirmametes šakas - deja, deja nei man, nei anytai nepavyko kelis metus, nors bandėm dengt įvairiais būdais doh.gif

Tikriausiai priklauso hortenzijos žiemojimas ne tik nuo uždengimo, bet ir nuo vietovės, dirvožemio ir pan. ir t.t. Matyt ir pačių augalų genetika skirtinga, nes juk atrinkinėdami augalus selekcininkai ir išvedinėja vis atsparesnes, gražesnes ir pan. veisles smile.gif

Ir apie savo augalą galima sužinot tik eksperimento būdu - bandyt dengt ir žiūrėt kas gausis. Labiausiai gaila, kad ttie eksperimentai ilgokai užsitęsia - minimum metelius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 25, 22:47)
jei hortenzijos patinka, tai galima rinktis kokią šluotelinę arba Endless Summer Original arba The Bride - bus tokio pat aukščio ir "vaizdo" augalas, tik kad dar ir žydės  biggrin.gif

Dievinu hortenzijas, kartais net negaila po 15 lt.už užsienietišką žiedą suplot, bele , kad gražiai pietų stalą papuošia...
.................ar žiemojant reikia jas karts nuo karto palaistyt, na nespėjau dar apie tai pasiskaitinėt ax.gif , tik vienas žodelis reikia, ar ne man įves aiškumą
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 09 26, 12:27)
Dievinu hortenzijas, kartais net negaila po 15 lt.už užsienietišką žiedą suplot, bele , kad gražiai pietų stalą papuošia...
.................ar žiemojant reikia jas karts nuo karto palaistyt, na nespėjau dar apie tai pasiskaitinėt ax.gif , tik vienas žodelis reikia, ar ne man įves aiškumą

Reikia, bet kiek kartų priklauso, nuo to, kokią patalpą parinksite, tik ne dažnai. Aš dažnai vasario mėn. per daug pamyliu savo gėles, palieju, pro sklepo langus pašviečia saulutė, pradeda gėlės per anksti busti ir jau tikrojo pavasario nesulaukia. Kasmet už tai save keikiu, nes vis po kelias gėles numarinu.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 09 26, 13:27)

Niekada nelaistau, jei žiemoja rūsy
Atsakyti
Aš saviškes, žiemojančias nešildomame garaže, laistau vieną kartą žiemą kai substratas išdžiūna ne tik paviršiuje, bet ir giliau. Bet palaistau saikingai, kad nedžiūtų, bet ir neužmirktų šaknys - tsakant orientuojuosi pagal situaciją 4u.gif

Vėl gi priklauso kokiame substrate jos pasodintos - jei labiau durpingame, tai garina vandenį greičiau, jei daugiau kompostinės žemės, tai džiūna lėčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 26, 08:41)
tikrai nuoširdžiai pavydžiu toms, kurioms dengiant didžialapes pavyksta išsaugot pirmametes šakas - deja, deja nei man, nei anytai nepavyko kelis metus, nors bandėm dengt įvairiais būdais  doh.gif 

Tikriausiai priklauso hortenzijos žiemojimas ne tik nuo uždengimo, bet ir nuo vietovės, dirvožemio ir pan. ir t.t. Matyt ir pačių augalų genetika skirtinga, nes juk atrinkinėdami augalus selekcininkai ir išvedinėja vis atsparesnes, gražesnes ir pan. veisles  smile.gif

Ir apie savo augalą galima sužinot tik eksperimento būdu - bandyt dengt ir žiūrėt kas gausis. Labiausiai gaila, kad ttie eksperimentai ilgokai užsitęsia - minimum metelius  blush2.gif

drinks_cheers.gif Aš su savo rožine hortenzija irgi dariau įvairiausius eksperimentus: ir dengiau, ir klosčiau, supykusi nieko nedariau, keletą metų jokių žiedų nerodė. Kai pradėjo žiemoti rūsyje, žydi kiekviena šakelė smile.gif Dar turiu ir tokią, kuri nereikli ir žydi tik truputį žiemai pamulčiuota ax.gif nekalbant apie Endless summer. Tai iš to galima suprasti, kad kiekviena jų yra individuali, nors ir žydi vienodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 26 rugsėjo 2012 - 14:05
Gal galit pasakyti,ką daryti su žydinčia hortenzija,kurią gavau dovanų.Nepykite jei apie tai jau buvo rašyta.Paieškojau ,bet taip greit nesuradau.Labai būčiau dėkinga ,jei atsakysite.
Atsakyti
Manosios hortenzijos lapai iš arti smile.gif ...mumrikas, ji tokia kaip tavo,ania 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Hortenzija Endless summer the original pradžiugino keletu naujų žiedų
user posted image

Mano "akcijinė" baltoji puošiasi žiedeliu, pumpuras, manau, jau nebespės pražydėti ax.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 09 30, 17:22)
Manosios hortenzijos lapai iš arti smile.gif ...mumrikas, ji tokia kaip tavo,ania 4u.gif

man kažkodėl nuotraukos nerodo g.gif
Atsakyti