QUOTE(bytte @ 2012 09 25, 13:41)
O niekas nesat duobėje hortenzijų per žiemą laikę? Pats krūmas išbujojęs, matyt vėlu jį būtų grūsti į vazoną
Mano kaimynė taip darė - šiemet žydėjo ant krūmo du žiedai. Tiksliau ji gavo hortenzijos "gabalą" atskeltą nuo didelio kero ir jo jau nesodino į dirvą, o prikasė duobėję, užklostė kaip ir jūs aprašėt Bet , o, tačiau per šiemet vasarą tas krūmas smarkiai padidėjo, tai dabar jau sudėtinga jį iškasinėt, duobę jam raust, klot, šiltint - toks pat tada jau klostymas, dengimas daromas ir augančiai grunte - tada jau lieka tikėtis, kad šakos nenušals ir kitą vasarą žiedai džiugins
Aš rudenį (kai jau numetė hortenzijos lapus) pas anytą iškasiau didžiulį krūmą (nes jis ten tik augo, bet niekad nežydėjo), su kastuvu suskaldžiau jį į kerturias dalis, su anyta pasidalinom po didžiulius du vazonus ir šią vasarą abi sėkmingai turėjom po ypač gausiai žydėjusias dvi dideles hortenzijas. O kodėl gi jai turėtų būt blogai - juk ji kaip ir kiti krūmai gali būt persodinėjama rudenį
QUOTE(sobieska @ 2012 09 25, 13:52)
Saykit prašau...kame problema...
Problema jūsų pati paprastų paprasčiausia ir elementariausia - auginate didžialapę hortenziją, kurios žydi ant antramečių ūglių, t.y. šios vasaros šviežūs ūgliai turi nenušalti per žiemą ir ant jų kitais metais išaugusios šakelės jau žydės. Kadangi kasmet pas jus pirmamečiai ūgliai nušąla atželia kiti, bet jie vėl būna pirmamečiai ir nežydi
Galima kloti, dengti tą visą krūmą ir tikėtis, kad tokia apsauga bus pakankama ir hortenzija nenušals/neiššus ir tuomet sėkmingai žydės. Po kelių metų eksperimentų ir sakyčiau nesėkmingų nei man, nei anytai (užaugdavo vešlus žalias krūmas, o žiedų nebuvo nei kvapo) visus augintus didžialapių hortenzijų krūmus susodinau į didžiulius vazonus, žiemoja jos garaže, o vasarą apsipila milžiniškais žiedais dėl kurių dūsauja visos kaimynės ir svečiai
vat mano toks būtent didžialapių, ant antramečių ūglių žydinčių, hortenzijų "ūkis" - visos jos pas mane yra ir bus "vazoninės/garažinės"
http://public.fotki....s5/hortenzijos/
sobieska, manau, kad dižiulė tikimybė, jog jūs auginat būtent rožinę didžialapę, nes jos mūsų kraštuose nuo seno auginamos