QUOTE(tyli upė @ 2012 09 25, 10:30)
Aš apie tą patį.. maximinė mėlynžiedė didžiapalė nežiniukė pas mane, tai nežinau, kaip ją per žiemą laikyti.. planavau kast iš dirvos ir su vazonu nešt pas vyrą darban, kur žiemos pelargonijos.. bet pasirodo, ten šiek tiek šildoma patalpa, būna apie 12-15 laipsnių.. negerai hortenzijai juk?
Daugiabučio rūsy per šilta.. gal anytos sodo namelio rūsy ieškot kertelės.. ten bulvės laikomos, lyg neperšąla.. bet kanų neišlaiko..
Mumrikai, duokit kokį protingą patarimą. Ačiū
Beje, jai kažkas nepatiko pas mane pavėsyje.. buvo sukrovus ir žiedelius du, bet tos šakelės nuskurdo (lyg kokio graužiko pagraužtos), o ant kitų paaugo vienas kitas mažas lapeliukas.. ir daug naujų pumpurų matosi palei kamieną.. Galima sakyti, nieko ji nepaaugo per vasarą, o tas šakeles su žiedais kažkas nuniokojo..
Toks truputį didelesnis už sprindį krūmelis, koks buvo, toks ir yra
Aš laikyčiau tokioje vietoje, kur bulvės išsilaiko - kanos nepakenčia minusinės temperatūros, o nedidelis minusas hortenzijai tikrai nekenkia.
Jei augint vėsiau, t.y. prie dvylikos penkiolikos, tai mano galva tada jau reikia šviesos, nes tikriausiai hortenzija nenumestų lapų - bet vėl gi tai būtų eksperimentas, nes aš pati taip nesu bandžiusi ir lyg neskaičiau panašių atsiliepimų (arba nepastebėjau)
O dėl skurdimo, tai jos iš pradžių "kaprizinasi". Mano keletas nukainuotų visą vasarą vegetavo - nupirktos vargo, nors buvo perosintos iš kart į gerą substratą ir didesnį vazoną. Po kokių trijų mėnesių staiga puolė lapus ir naujus ūglius augint. Kadangi taip ne pirmi metai ir ne pirma hortenzija, tai manau, kad visas veiksmas iš pražių vyksta nematomai, t.y. ji auginasi šaknyną, kad tas ateity galėtų "viršutinę dalį" medžiagomis aprūpint. Ir kai užsiaugina pakankamai stiprių šaknų, tada jau ir puola hortnzija augt
Pas mane viena tokia suskiukė visą vasarą vazone gaivaliojosi, o dabar per pusantro mėnesio vos nepraaugo kitų trimečių - staigiai, vasaros pabaigoje užsiaugino ilgus naujus ūglius, o lapai ant jų dvigubai didesni nei kitų šalia stovinčių kaimynių (aišku visas jėgas jiems ir skyrė, nes šiemet nežydėjo)