Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Linetax @ 2012 09 22, 22:38)
Ar šita Jūsų hortenzija lauke žiemoja, ar rūsyje? Atrodo tokią pačią šiemet pavasarį įsigijau nukainuotą iš Ermitažo  ax.gif Pirkau žydinčią, o dabar rudenį vėl pradžiugino naujais žiedais, lygiai taip pat - žiedai mažesni, bet už tai žiedlapiai didžiuliai  bigsmile.gif Vis svarstau, ar nešti žiemoti į rūsį, ar palikti  g.gif Jei iš naujo pražydo, tai tikriausiai ant pirmamečio ūglio  g.gif Jei taip, tada galėtų žiemoti lauke...

Šitos žydi ant antramečių ūglių - ant pirmamečių tik Endless Summer (todėl tokia jų ir kaina kol kas) - naujas ūgliukas pirmametis, bet jis išaugęs iš antramečio (taip pat žydi ir rožinės bobutinės) mirksiukas.gif Žiemoja ji su visom kompanionėm garaže 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 23, 17:50)
Šitos žydi ant antramečių ūglių - ant pirmamečių tik Endless Summer (todėl tokia jų ir kaina kol kas) - naujas ūgliukas pirmametis, bet jis išaugęs iš antramečio (taip pat žydi ir rožinės bobutinės)  mirksiukas.gif Žiemoja ji su visom kompanionėm garaže  4u.gif

Tuomet ir aš savąją įkurdinsiu rūsyje ax.gif Ačiū Mumrikai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 23, 18:50)
Šitos žydi ant antramečių ūglių - ant pirmamečių tik Endless Summer (todėl tokia jų ir kaina kol kas) - naujas ūgliukas pirmametis, bet jis išaugęs iš antramečio (taip pat žydi ir rožinės bobutinės)  mirksiukas.gif Žiemoja ji su visom kompanionėm garaže  4u.gif

Norejau pklausti - garazas jusu sildomas ar ne? Domiuosi, nes musu garazas be langu ir nesildomas, tai ziemamanau minusas buna - kaip maote, tinkama vieta ziemojimui ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2012 09 25, 07:57)
Norejau pklausti - garazas jusu sildomas ar ne? Domiuosi, nes musu garazas be langu ir nesildomas, tai ziemamanau minusas buna - kaip maote, tinkama vieta ziemojimui ar nelabai?

mūsų garažas nešildomas, bet tas pats pastatas kaip ir namas, tai dėl bendrų sienų vis tiek jame šiluma niekad nebūna kaip lauke (mašinų langai niekad gyvenime nėra apšalę). Didžiąją laiko dalį žiemą temperatūra svyruoja apie +5 - 0 laipsnių, o šalčiausiu metu, prie minus trisdešimt nukrenta iki minus penkių.

Jei garažas be langų ir atskirai nuo namo, t.y. neturi nuo ko prišilti, tai temperatūra jame teoriškai turėtų būti kaip ir lauke, tai jei lauke spustelėtų minus trisdešimt su virš, tai tokiu atveju jau hortenzijai gali būt ne kas - vazone ji dar labiau peršaltų nei grunte augdama, nes šaltis ją pasiektų iš visų pusių, kai lauke pagrinde veiktų tik viršutinę jos dalį g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 25, 11:10)
mūsų garažas nešildomas, bet tas pats pastatas kaip ir namas, tai dėl bendrų sienų vis tiek jame šiluma niekad nebūna kaip lauke (mašinų langai niekad gyvenime nėra apšalę). Didžiąją laiko dalį žiemą temperatūra svyruoja apie +5 - 0 laipsnių, o šalčiausiu metu, prie minus trisdešimt nukrenta iki minus penkių.

Jei garažas be langų ir atskirai nuo namo, t.y. neturi nuo ko prišilti, tai temperatūra jame teoriškai turėtų būti kaip ir lauke, tai jei lauke spustelėtų minus trisdešimt su virš, tai tokiu atveju jau hortenzijai gali būt ne kas - vazone ji dar labiau peršaltų nei grunte augdama, nes šaltis ją pasiektų iš visų pusių, kai lauke pagrinde veiktų tik viršutinę jos dalį g.gif

g.gif Aš apie tą patį.. maximinė mėlynžiedė didžiapalė nežiniukė pas mane, tai nežinau, kaip ją per žiemą laikyti.. planavau kast iš dirvos ir su vazonu nešt pas vyrą darban, kur žiemos pelargonijos.. bet pasirodo, ten šiek tiek šildoma patalpa, būna apie 12-15 laipsnių.. negerai hortenzijai juk?
Daugiabučio rūsy per šilta.. gal anytos sodo namelio rūsy ieškot kertelės.. ten bulvės laikomos, lyg neperšąla.. bet kanų neišlaiko.. Mumrikai, duokit kokį protingą patarimą. Ačiū 4u.gif

Beje, jai kažkas nepatiko pas mane pavėsyje.. buvo sukrovus ir žiedelius du, bet tos šakelės nuskurdo (lyg kokio graužiko pagraužtos), o ant kitų paaugo vienas kitas mažas lapeliukas.. ir daug naujų pumpurų matosi palei kamieną.. Galima sakyti, nieko ji nepaaugo per vasarą, o tas šakeles su žiedais kažkas nuniokojo.. unsure.gif Toks truputį didelesnis už sprindį krūmelis, koks buvo, toks ir yra ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 25 rugsėjo 2012 - 09:32
QUOTE(tyli upė @ 2012 09 25, 10:30)
g.gif  Aš apie tą patį.. maximinė mėlynžiedė didžiapalė nežiniukė pas mane, tai nežinau, kaip ją per žiemą laikyti.. planavau kast iš dirvos ir su vazonu nešt pas vyrą darban, kur žiemos pelargonijos.. bet pasirodo, ten šiek tiek šildoma patalpa, būna apie 12-15 laipsnių.. negerai hortenzijai juk?
Daugiabučio rūsy per šilta.. gal anytos sodo namelio rūsy ieškot kertelės.. ten bulvės laikomos, lyg neperšąla.. bet kanų neišlaiko..  Mumrikai, duokit kokį protingą patarimą. Ačiū 4u.gif

Beje, jai kažkas nepatiko pas mane pavėsyje.. buvo sukrovus ir žiedelius du, bet tos šakelės nuskurdo (lyg kokio graužiko pagraužtos), o ant kitų paaugo vienas kitas mažas lapeliukas.. ir daug naujų pumpurų matosi palei kamieną.. Galima sakyti, nieko ji nepaaugo per vasarą, o tas šakeles su žiedais kažkas nuniokojo.. unsure.gif  Toks truputį didelesnis už sprindį krūmelis, koks buvo, toks ir yra  ax.gif

Aš laikyčiau tokioje vietoje, kur bulvės išsilaiko - kanos nepakenčia minusinės temperatūros, o nedidelis minusas hortenzijai tikrai nekenkia.

Jei augint vėsiau, t.y. prie dvylikos penkiolikos, tai mano galva tada jau reikia šviesos, nes tikriausiai hortenzija nenumestų lapų - bet vėl gi tai būtų eksperimentas, nes aš pati taip nesu bandžiusi ir lyg neskaičiau panašių atsiliepimų (arba nepastebėjau) g.gif

O dėl skurdimo, tai jos iš pradžių "kaprizinasi". Mano keletas nukainuotų visą vasarą vegetavo - nupirktos vargo, nors buvo perosintos iš kart į gerą substratą ir didesnį vazoną. Po kokių trijų mėnesių staiga puolė lapus ir naujus ūglius augint. Kadangi taip ne pirmi metai ir ne pirma hortenzija, tai manau, kad visas veiksmas iš pražių vyksta nematomai, t.y. ji auginasi šaknyną, kad tas ateity galėtų "viršutinę dalį" medžiagomis aprūpint. Ir kai užsiaugina pakankamai stiprių šaknų, tada jau ir puola hortnzija augt mirksiukas.gif

Pas mane viena tokia suskiukė visą vasarą vazone gaivaliojosi, o dabar per pusantro mėnesio vos nepraaugo kitų trimečių - staigiai, vasaros pabaigoje užsiaugino ilgus naujus ūglius, o lapai ant jų dvigubai didesni nei kitų šalia stovinčių kaimynių (aišku visas jėgas jiems ir skyrė, nes šiemet nežydėjo) 4u.gif
Atsakyti
Jei augint vėsiau, t.y. prie dvylikos penkiolikos, tai mano galva tada jau reikia šviesos, nes tikriausiai hortenzija nenumestų lapų - bet vėl gi tai būtų eksperimentas, nes aš pati taip nesu bandžiusi ir lyg neskaičiau panašių atsiliepimų (arba nepastebėjau)

tu visiškai teisi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 25, 13:20)
Aš laikyčiau tokioje vietoje, kur bulvės išsilaiko - kanos nepakenčia minusinės temperatūros, o nedidelis minusas hortenzijai tikrai nekenkia.

Jei augint vėsiau, t.y. prie dvylikos penkiolikos, tai mano galva tada jau reikia šviesos, nes tikriausiai hortenzija nenumestų lapų - bet vėl gi tai būtų eksperimentas, nes aš pati taip nesu bandžiusi ir lyg neskaičiau panašių atsiliepimų (arba nepastebėjau)  g.gif
<...>

Uf, ačiū aciuks.gif Aš jau net pradėjau galvoti, gal ją palikti žiemoti ten, kur stovi.. bet laiku prisminiau anytos rūsį su bulbomis cool.gif

O manoji pradžioj greit prigijo, lyg ir lapeliukus kelis naujus išleido ir tuos kelis žiedelius.. o paskui apmirė sad.gif Nu, bet, kad gyva tai faktas, nes matosi daug "pumpurėlių" (ar šakelių užuomazgų, nemoku nupasakoti.. ir šiaip tokia "užsikoncervavus", žalia, gyva.. bet maža.. gal ir gyvens irnesakyk.gif Tik reiks atsargiai iškast iš dirvos.. rolleyes.gif )

Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
O niekas nesat duobėje hortenzijų per žiemą laikę? Kai vazonai guldomi duobėje ir užpilama kraikinių durpių arba smėlio, o pradėjus šalti pridengiama lapais? teoriškai smėlis ar durpės turi daugiau oro tarpų, todėl turėtų būti šilčiau nei paprastoje žemėje, be to duobėje kažkiek šilčiau, nes vėjai neužpučia, o ir užpilt lapais (šiaudais manau geriau) paprasčiau nei gelyne g.gif Dar manau kad duobėje sušust galimybių mažiau, nes saulė mažiau patenka, pavasarį ten žemesnė temperatūra turėtų išsilaikyti. O orams atšilus galim ištraukt iš duobės... galim ištraukt ir anksčiau į šiltnamį ar įstiklintą verandą/balkoną blush2.gif
Aš turiu bobutinę rausvažiedę didžialapę hortenziją. Tai kelintą vasarą vargstu doh.gif . Šiemet netikėtos velyvos šalnos pakando jau išsiskleidusius lapus, tai vienas nususęs žiedas tik pražydo verysad.gif . Pats krūmas išbujojęs, matyt vėlu jį būtų grūsti į vazoną blush2.gif
Atsakyti
Saykit prašau...kame problema...hortenzija su mėsingais buiniais vaiskiai žaliais lapais bujoja pas mane jau kokį ketvertą metų, bet žiedo anei vieno...tikrai nesinori tikėt, kad čia tokia veislė...mano kantrybė senka-noriu žiedų, o jų kaip nėra taip nėra, balansuoju ties iškasimo riba unsure.gif ..
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 09 25, 13:52)
Saykit prašau...kame problema...hortenzija su mėsingais buiniais vaiskiai žaliais lapais bujoja pas mane jau kokį ketvertą metų, bet žiedo anei vieno...tikrai nesinori tikėt, kad čia tokia veislė...mano kantrybė senka-noriu žiedų, o jų kaip nėra taip nėra, balansuoju ties iškasimo riba unsure.gif ..

Matyt jūsiškė žydi ant antramečių šakų ir yra neatspari mūsų žiemoms. Tokiu atveju žiemą jai pumpurai apšalą tais metais hortenzija nebežydi. Gali apšalt ir pavasarį, jai šalnos praeina. Maniškė šiemet irgi tik lapais džiugino, na rudeniop žiedelį kažkokį sukrovė 5 cm, matyt pačioj apačioj liko koks nususęs pumpurėlis... Tokias hortenzijas reikia įnešt žiemai į patalpą kur 2-3 laipsniais šilumos arba labai gerai apkutuluot, bet apkutulavus yra galimybė joms iššusti.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2012 09 25, 14:52)

O kaip ziemoja? Pridengta ar rusy, garaze kokiam? Jei lauke ziemoja, tai greiciausiai kad tokia veisle kuri zydi ant antrameciu stiebu, o jie nusala jums per ziema ar pavasario salnas. O pavasari atzelia nauji pirmameciai, kurie nezydi. Bandykit dengt arba iskasus ziemot nest i vesia patalpa.
Atsakyti