Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 16, 22:20)
Mano dabar beveik visos naujų žiedų prikrovę ir gan įdomiai atrodo - apačioj seni jau pažaliavę žiedai, per vidurį dabar žydintys (kai kurių balti, kai kurių rožiniai) ir viršūnėse nauji, dar nedideli.

Aš nieko nedarysiu, nors kad dar suspės žiedus išskleist šansų beveik nulis. Aišku geriau reiktų nukirpt žiedus ir nevargint augalo ypač jei jis jaunas ir tik atsigavęs po "pavargimo", bet kai mano seni suaugę kelmai, tai tas eksperimentas jiems visai nepakenks.

Turiu ir vieną mažesniame vazone pasodintą nežiniukę - pirkau Ermitaže pernai už keturis litus biggrin.gif Visą vasarą tik augo ir dabar pagaliau ėmė kraut žiedą.Tai sakiau ją nešiuos į kambarį ir bandysiu žiūrėt  kaip ji žydės - bais jau noriu tą žiedelioką pamatyt, bent jau jo spalvą  blush2.gif

kelmas didelis, grazus, nes persodinau i dideli vazona is karto kai ja nusipirkau, tai ji visa vasara kera didziuli auginosi. Paziurejus tikrai suauges dailus kelmas, galvoju gal ja i stiklinta veranda isinest ir pasidziaugt nors keliais ziedais g.gif Kaip suprantu jei ir pas tave yra prisikrovusios nauju ziedu, tai vadinas jos taip daro, o as kazkaip pagalvojau, kad jai issibalansavo gyvenimas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 09 16, 23:50)
Kaip suprantu jei ir pas tave yra prisikrovusios nauju ziedu, tai vadinas jos taip daro, o as kazkaip pagalvojau, kad jai issibalansavo gyvenimas  doh.gif  biggrin.gif

Aš į tas kur lauke net dėmesio nekreipiu - spės pražydėt, tai spės, ne tai ne, nes vis tiek žinau ir matau kaip žydi. O vat ta nežiniukė, tai intriguoja blush2.gif
Atsakyti
Mano vazone augančios hortenzijos lapai pasidarė margi: žaliai/gelsvai/rausvai..... Ar jai kas negerai, ar taip rudeniui ruošiasi? Auginu tik pirmus metus, tai nelabi žinau kaip teisingai su ja elgtis g.gif
Atsakyti
Sveikos
Vakar gavau šią gražuolę.
user posted image
Norėjau jūsų paklausti: gal žinote kokia mano hortenzija? Kiek žiūrėjau internete tokios rožinės nemačiau. Gal jos spalvą galima pakeisti į mėlyną(keli žiedukai melsvi)?
Ar ji lauke peržiemotų?
Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidilutė 67: 20 rugsėjo 2012 - 18:56
QUOTE(vobla @ 2012 09 20, 19:08)
pas mane tarp ju savarankiskai nuciuoze  zieme margais lapeliais. labai gerai ziurisi, irisai irgi nesiskundzia, bet nezinau ar jiems taip gerai. gal kitos ka patars.

Pagal lapus panaši į didžialapę mirksiukas.gif Dėl žiemojimo, tai jei ji yra Twist and Shout iš Endless Summer kolekcijos, nors ir nelabai panašu, per daug sterilių žiedukų aplink mano akimis žiūrint (ar jos vazonas mėlynas su firminiais užrašais?), tada ir žiemotų, ir žydėtų ant pirmamečių bei antramečių ūglių.

Didesnė tikimybė, kad ji šiaip didžialapė, o jos pavadinimą galima spėt pagooglinus. tada didesnė tikimybė, kad žydi tik ant antramečių ūglių ir ją tuomwt reikėtų dengti žiemai, mulčiuoti kaip visas didžialapes norint kad nenušaltų pirmų metų šakos ir kad kitą vasarą žydėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar dar ne velu sluotelines pasisodint? Ar dar spetu pasiruost ziemai? Gal dabar pasodinus reiktu ziemai pridengt?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 09 21, 08:10)
Ar dar ne velu sluotelines pasisodint? Ar dar spetu pasiruost ziemai? Gal dabar pasodinus reiktu ziemai pridengt?

tikrai ne vėlu, o jei kalba eina apie vazonuose augančias, o ne iš grunto kasamas (iš grunto kasti lapuočius iš vis rekomenduojama spalį, kai baigiasi jų aktyvios vegetacijos periodas), tai jos to pasodinimo nė nepajus - juk žiemai neparduotus vazonus tiesiog sustato aikštelėse ir kiek apkaupia durpėmis ar pjuvenomis - dažnai jų net neprikasa grunte mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 20, 21:47)
Pagal lapus panaši į didžialapę mirksiukas.gif Dėl žiemojimo, tai jei ji yra Twist and Shout iš Endless Summer kolekcijos, nors ir nelabai panašu, per daug sterilių žiedukų aplink mano akimis žiūrint (ar jos vazonas mėlynas su firminiais užrašais?), tada ir žiemotų, ir žydėtų ant pirmamečių bei antramečių ūglių.

Didesnė tikimybė, kad ji šiaip didžialapė, o jos pavadinimą galima spėt pagooglinus. tada didesnė tikimybė, kad žydi tik ant antramečių ūglių ir ją tuomwt reikėtų dengti žiemai, mulčiuoti kaip visas didžialapes norint kad nenušaltų pirmų metų šakos ir kad kitą vasarą žydėtų  mirksiukas.gif

Vazonas buvo rudas su Žiežmarių gėlių lipduku. Parašyta, kad hortenzija, bet veislė nenurodyta. Vakar persodinau į kitą vazoną, nes šaknys per apačią lindo. O nebus vėlu kokį spalį ją pasodint?
Atsakyti
QUOTE(Vaidilutė 67 @ 2012 09 21, 18:32)
Vazonas buvo rudas su Žiežmarių gėlių lipduku. Parašyta, kad hortenzija, bet veislė nenurodyta.

tada tikrai ne Endless Summer - labai greit internete panašių radau kad ir pavadinimu "hydrangea macrophylla mousmee"

http://www.google.co...m...366&bih=622

Niekaip nepamenu tikslaus pavadinimo, bet tokių nemažai privežta šiuo metu Gariūnų Maximos lauko aikštelėje (man rodos irgi Žiežmarių gėlių), tik kad per vasarą nabagiukės išstypusios, apvargusios nedideliuose vazonuose doh.gif

Jei ne Endless Summer (kol kas tikrai jokie lietuvaičiai neturi licenzijos šių hortenzijų daugint pardavimui - licenzijuotus augalus galima daugint tik savo individualioms reikmėms), tai bus žydinti ant antramečių ūglių ir žiemai ją reikėtų rimtokai pridengt. O pasodinti nevėlu nei dabar, nei spalį - vazoninius augalus galima sodint iki kol žemę kast yra įmanoma (iki pirmų didžiųjų šalčių) ax.gif

........................

O aš parodoje nusipirkau žemaūgę šluotelinę Bobo hortenziją - auga iki 60cm ir labai gausiai žydi. Mačiau rodos dvimetę ar trimetę pas vieną gėlininkę, tai super atrodė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 21, 21:36)
Jei ne Endless Summer (kol kas tikrai jokie lietuvaičiai neturi licenzijos šių hortenzijų daugint pardavimui - licenzijuotus augalus galima daugint tik savo individualioms reikmėms), tai bus žydinti ant antramečių ūglių ir žiemai ją reikėtų rimtokai pridengt.

Ačiū. Manau, šią žiemą laikysiu rūsyje. Gal nesušals...
Atsakyti
baltoji didžialapė "terasinė" hortenzija pagalvojo, kad rudenį antra žiedų banga pradžiugint galima - kokius dešimt naujų žiedų sukrovė biggrin.gif Patys žiedai mažesni nei buvo vasarą, bet žiedlapiai dvigubai didesni biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 21, 21:57)
baltoji didžialapė "terasinė" hortenzija pagalvojo, kad rudenį antra žiedų banga pradžiugint galima - kokius dešimt naujų žiedų sukrovė biggrin.gif  Patys žiedai mažesni nei buvo vasarą, bet žiedlapiai  dvigubai didesni  biggrin.gif

Ar šita Jūsų hortenzija lauke žiemoja, ar rūsyje? Atrodo tokią pačią šiemet pavasarį įsigijau nukainuotą iš Ermitažo ax.gif Pirkau žydinčią, o dabar rudenį vėl pradžiugino naujais žiedais, lygiai taip pat - žiedai mažesni, bet už tai žiedlapiai didžiuliai bigsmile.gif Vis svarstau, ar nešti žiemoti į rūsį, ar palikti g.gif Jei iš naujo pražydo, tai tikriausiai ant pirmamečio ūglio g.gif Jei taip, tada galėtų žiemoti lauke...
Atsakyti