Miegoti dar neis mažiausiai mėnesį. O ant palangės dar ūgtels iki reikės eiti miegoti, o jei pastatysite šaltai, tai šiemet jau daugiau nebeaugs.
Mano ružavos dar leidžia naujus žiedus ir dar juos augins iki rimtų šalnų, nes per pirmąsias šalnas niekada nenušala.
tai dabar jos migdyt ir nesiruosiau. as tik ateiciai( kad jau zinot ka daryt, o ne kai jau reik migdyt tada klausinet) pasiklausiau.
vadinas nesu i kambari ir lai auga ant sauletos palanges auginasi toliau lapukus.
aciu uz konsultacijas
vadinas nesu i kambari ir lai auga ant sauletos palanges auginasi toliau lapukus.
aciu uz konsultacijas
QUOTE(Freke @ 2012 09 10, 10:16)
bet bute ant palanges nebus per silta? ji juk turetu miegot ir t.t. kol kas as ja balkone laikau istiklintam. bet greitu laiku ir ten bus salta... ar vezti pas anyta i toki ciut silta kamaraite. ten jie bulves laiko pernai viena hortenzija laikiau isgyveno
didžiausia bėda ta, kad kaip ją užmigdyt žiemai laikius ant šiltos palangės - tada reikia arba per visą žiemą šiltai ir laikyt, arba pamažu nešt laukan, pratint ir laukt kol po pirmų šalnų natūraliai lapus numes. Bet labai šaltai dar tokios mažutės nelaikyčiau - idealiausia būtų žiemą jai kokie plius penki-nulis laispnių būtų.
Aš pati kai šaknydinau "londonietes", tai kelias šakeles įšaknydinusi laikiau vazone per žiemą garaže, o kitas auginau šiltai kambary. Būtent tuo atveju pavasarį geriau jautėsi, greičiau augti pradėjo garaže buvusios, o per žiemą kambary laikyta labai ilgai gaivaliojosi kol augt ėmė
tai as ja gal dar paauginsiu ir tada i ta kamarale pas anyta ten tikrai ner minuso apie 0 +5 ir laikos. paskui parsinesciau.... kadangi su zemem gal neperdziutu tik reik lankstytis ilgai ir nuobodziai kad priimtu
o londonietes kitais metais jau zydejo? ar reikejo lukteret kelis metus?
Aciu, Mumrikai, uz paguoda Laikysiu tuomet as ta hortenzija Gal dar kas gausis Turiu ir as dvi nukainotas, viena lyg ir gyvens, jau du ziedukus sukrove, o kita tarp gyvybes ir mirties, bet dar laikau Dar, mano galva, ji turi sansu
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 10, 14:19)
didžiausia bėda ta, kad kaip ją užmigdyt žiemai laikius ant šiltos palangės - tada reikia arba per visą žiemą šiltai ir laikyt, arba pamažu nešt laukan, pratint ir laukt kol po pirmų šalnų natūraliai lapus numes. Bet labai šaltai dar tokios mažutės nelaikyčiau - idealiausia būtų žiemą jai kokie plius penki-nulis laispnių būtų.
Aš pati kai šaknydinau "londonietes", tai kelias šakeles įšaknydinusi laikiau vazone per žiemą garaže, o kitas auginau šiltai kambary. Būtent tuo atveju pavasarį geriau jautėsi, greičiau augti pradėjo garaže buvusios, o per žiemą kambary laikyta labai ilgai gaivaliojosi kol augt ėmė
Frekė rašė, kad namas be šildymo sistemos, todėl ir patariau laikyti name ant palangės, nes name už stiklo dabar šilta, o kai lauke pradės šalti, tai ir name atšals ir ji pasiruoš žiemos miegui. O name, kad ir be šildymo vistiek bus daug šilčiau, nei lauke. O iki šalnų dar spės normaliai ūgtelti ir įsišaknyti
ta prasme as ja galiu laikyti bute kur visa ziema silta ir dabar irgi silta arba name kuris dar nesildomas.
tai man ja: A) kol kas laikyt bute ir ziemoti tysti pas anyta i toki apsiltinta rusi bet nesildoma (bulves issilaiko iki geguzes nesuvyte ir nesudyge(isiprasyti per malone dideliausia)
ar vezti i ta nama kur ziema nebus sildymo bet langai dideli
o gal C) dabar palaikau ant palanges o ziemai isvezu i nama, ten supakuoju susuku ta vazona i pleveles visokias kad nepersaltu pacio augalelio neliesciau tik ta vazona apsukciau
ir dar tada klausimas ar man ja dar laistyt su stimuliatoriais kad skatintu augima ar jau palikti viska savieigai?
tai man ja: A) kol kas laikyt bute ir ziemoti tysti pas anyta i toki apsiltinta rusi bet nesildoma (bulves issilaiko iki geguzes nesuvyte ir nesudyge(isiprasyti per malone dideliausia)
ar vezti i ta nama kur ziema nebus sildymo bet langai dideli
o gal C) dabar palaikau ant palanges o ziemai isvezu i nama, ten supakuoju susuku ta vazona i pleveles visokias kad nepersaltu pacio augalelio neliesciau tik ta vazona apsukciau
ir dar tada klausimas ar man ja dar laistyt su stimuliatoriais kad skatintu augima ar jau palikti viska savieigai?
QUOTE(Freke @ 2012 09 10, 14:32)
parsivežiau pavasarį nedidelius ūgliukus, jie per vasarą prigijo ir kiek paaugo. tada per žiemą žiemojo garaže ir kambary (du skirtingi vazonai) ir po žiemos šiemet jau išaugo rimti krūmai bei labai gausiai žydėjo. Nežinau kokios jos yra, bet iš lapų sprendžiu, kad didžialapės ir kad žydi ant antramečių ūglių.
Kai turėsiu jų daugiau paeksperimentuosiu ir pabandysiu vieną krūmeliuką lauke augint ir žiūrėsiu ar žydės po žimos
QUOTE(Astaite1 @ 2012 09 10, 14:51)
Frekė rašė, kad namas be šildymo sistemos, todėl ir patariau laikyti name ant palangės, nes name už stiklo dabar šilta, o kai lauke pradės šalti, tai ir name atšals ir ji pasiruoš žiemos miegui.
greit skaitydama tą informaciją pražiopsojau ir galvojau, kad laikys name, kurioame gyvena
QUOTE(Freke @ 2012 09 10, 15:34)
jei jau tai būtų mano hortenzija, tai laikyčiau ją dabar saulėkaitoje lauke prie namų, kur per labai šaltus vakarus įnesčiau į kokį garažą kur šilčiau - namuose bent pas mane hortenzijos tikrai nebuvo laimingos, nors oro drėgmė tikrai didesnė nei butuose, bet.........Gal kitų kitokia patirtis, tai negaliu labai ir patarinėt. Jei gerai jaučiais namuose, auga sėkmingai, stiprėja, vadinasi joms taip gyvent tinka.
O jau žiemai vežčiau kur temperatūra apie nulį laipsnių.
kalbat apie nešildomą namą, tai svarbu kokia temperatūra būna jo viduje.
Pagal elementarią fiziką jei pamenate jokia taip vadinama šildoma medžiaga nešilto - ji būna tokios pat temperatūros kaip aplinka. T.y. jei lauke minus trisdešimt, namas nešildomas, tai nors ir šimtu plėvelių apsukt, vis tiek temperatūra viduje to apšiltinimo nepakils aukščiau.
Apšiltinimas padeda sumažint skirtumą, t.y. jei dieną lauke būna nulis, dar saulė pašviečia, naktį minus dešimt, tai labai apšiltinus temperatūra dėl "apšiltinimo" krenda pamažu ir nepasiekia to šalčiausio taško.
O jei namo viduje tų didelių temperatūros skirtumų nėra, jei dieną saulė jo neprikaitina , tai naktį šaltis gireibia kaip reikiant ir aošiltinimas nelabai padės. Aišku sunku man čia samprotaut nežinant koks tas namas ir kaip ten jame būna žiemą Tiesiog jauni augalėliai daug jautresni - vienaip žiemoja suaugęs krūmas, o kitaip jaunučiukas, kurio šaknelės dar visai nedidukės
kokia temperatura bus name neisivaizduoju..... nes tik siemet uzsandarinom. t.y. sudejom langus stoga. tai man ja iskelti ant palanges i lauka ir tiesiog saltesniais vakarais i balkona persikelti. o kai jau ruosis miegot, tada lankstytis pries anyta kad priimtu pas save o pavasari vel traukti is to sandeliuko lauk i istiklinta balkona? o kai jau bus oras palankus perkelti i lauka prie namo?
toks vaizdas kad cia butu ne eiline rozine o kazkokia is uzjuriu atgabenta ir vienintele sakele visoj europoj jauciu reik pasikuisti ir nusipirkti jau uzauginta augaliuka nei zaisti su ta sakele bet norisi is tikruju savo turet beveik nuo A iki Z augintos
toks vaizdas kad cia butu ne eiline rozine o kazkokia is uzjuriu atgabenta ir vienintele sakele visoj europoj jauciu reik pasikuisti ir nusipirkti jau uzauginta augaliuka nei zaisti su ta sakele bet norisi is tikruju savo turet beveik nuo A iki Z augintos
QUOTE(Freke @ 2012 09 10, 17:22)
būtent kad kartais elementariausia bobutinė gėlytė, užauginta nuo mažiausio daigelio tampa brangesne nei mandrų mandriausi pirkti augalai
sio savaitgalio "atradimas": puode isodinta hortenzija visose virsunese prisikrovus ziedu jie dabar dar visai mazi miniatiuriniai... kas dabar bus As ja pirkau anksti pavasari prazydinta, persodinau i vazona, kai kurie ziedai nuvyto po persodinimo, kiti nuzydejo ir buvo iskarpyti, o dabar ant naujai isaugintu saku prisikrove ziedu. Ka patartumet daryti?
QUOTE(veidax @ 2012 09 16, 23:12)
Ka patartumet daryti?
Mano dabar beveik visos naujų žiedų prikrovę ir gan įdomiai atrodo - apačioj seni jau pažaliavę žiedai, per vidurį dabar žydintys (kai kurių balti, kai kurių rožiniai) ir viršūnėse nauji, dar nedideli.
Aš nieko nedarysiu, nors kad dar suspės žiedus išskleist šansų beveik nulis. Aišku geriau reiktų nukirpt žiedus ir nevargint augalo ypač jei jis jaunas ir tik atsigavęs po "pavargimo", bet kai mano seni suaugę kelmai, tai tas eksperimentas jiems visai nepakenks.
Turiu ir vieną mažesniame vazone pasodintą nežiniukę - pirkau Ermitaže pernai už keturis litus Visą vasarą tik augo ir dabar pagaliau ėmė kraut žiedą.Tai sakiau ją nešiuos į kambarį ir bandysiu žiūrėt kaip ji žydės - bais jau noriu tą žiedelioką pamatyt, bent jau jo spalvą