Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(veidax @ 2012 09 08, 22:36)
sandeliukas ukiniame pastate, nesildomas, kai lauke didesnis minusas yra tai ir ten temperatura minusine, tai neturetu lapu leist  g.gif

Zinau, kad plikos sako nieko nedaro, bet kazkaip hortenzijos man iki siol buvo lauko augalai, tai kazkas apie naturalu cikla galvoj kirbejo, lyg ir noretus ta augala kuo naturaliau nenusaldant saku islaikyt  blush2.gif

svarbiausia, kad nebūtų ir per šalta, kad per didžiausius trisdešimties su virš šalčius nenušaltų pirmametės šakos. Pas mus garaže per didžiausius šalčius būna apie minus penkis, tai hortenzijosm per trejus metelius (tris žiemas yra jos pas mane žiemojusios) nieko nenutiko thumbup.gif

tai jos labai gražiai ir natūraliai miega žiemą žiemos miegu kaip meškos biggrin.gif
Atsakyti
Stai mergaites mano hortenzijos. Truko kantrybe tasytis ir sukisau i zeme. Reikia apkirpti kaip rozes rudeni ir uzpilti durpemis. Pradeda zydeti birzelio men ir iki salnu. Kelis krumus buvau jau palikus praeita zuema. Kaimynes mano tai padare jau pries du metus tai ju krumai po 80 cm diametro. Delto rizikuoju.
https://picasaweb.go...feat=directlink
Atsakyti
Kaip Jums visoms su tom hortenzijom pavyksta, maniske, kur buvo vyrui dovanota, jau baigia nudvesti, numete visus lapus. O gal jau jai laikas lapus mesti?Kaip pas Jus ?
Atsakyti
Jei hortenzija namuose tai ji ir mes lapus. Tai lauko augalas. Pabandyjite patresti "Zalstos" FERTA NPK 8-11-35. As tik taip augalus atgaivinu, net nukainuotas orchidejas. Pernai mano hortenzijos kur nuotraukose tai po nauju matu tik pradejo saltame siltnamyje mesti lapus. Lauke buvo iki sausio 2 d.
Atsakyti
QUOTE(ameba @ 2012 09 09, 15:46)
Stai mergaites mano hortenzijos. Truko kantrybe tasytis ir sukisau i zeme. Reikia apkirpti kaip rozes rudeni ir uzpilti durpemis. Pradeda zydeti birzelio men ir iki salnu. Kelis krumus buvau jau palikus praeita zuema. Kaimynes mano tai padare jau pries du metus tai ju krumai po 80 cm diametro. Delto rizikuoju.
https://picasaweb.go...feat=directlink

Hortenzijų yra įvairiausių ax.gif . Jūsiškės tikriausiai žydi ant pirmamečių ūglių, kad nukirpus kaip rožes, sėkmingai pražysta. Tos, kurios žydi ant antramečių ūglių dažniausiai apšala, todėl nesulaukiam žiedų ir tenka iškasti žiemai, saugoti nuo šalčių. Hortenzijų turiu ne vieną, iš kurių kelias nešioju žiemoti rūsin, o kitos pražysta ir net nedengtos žiemai. Visos atrodo panašios, žydi rožiniais žiedais, bet charakteriai skirtingi biggrin.gif
Atsakyti
Labai graži Amebos hortencijų ir suoliuko kompozicija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieninė: 09 rugsėjo 2012 - 20:37
QUOTE(kuzdaite @ 2012 09 09, 16:58)
Kaip Jums visoms su tom hortenzijom pavyksta, maniske, kur buvo vyrui dovanota, jau baigia nudvesti, numete visus lapus. O gal jau jai laikas lapus mesti?Kaip pas Jus ?

Hmmm, dabar dar tikrai ne laikas joms lapus mest - maniškių lapai gražūs, žali - jie ima ruduot ir krist tik po rimtesnių šalnų (į pirmąsias nedideles šalnas net nesureaguoja). Ir kelios, balta ir rožinės, pakartotinai žydi - senieji žiedai jau pažaliavę, naujieji ryškiai rožiniai ir balti ir dar ant keletos šakų nauji žiedynai kraunami - kažin ar pilnai sugebės išsiskleist doh.gif

Dėl dengimo žiemai, tai kaip tik aš anksčiau nedengiau - ir kirpau, ir ne, ir pyliau durpių, ir mulčo, ir agroplėvele sukau, ir kartonine dėže dengiau - nieks nepadėjo doh.gif Taip dvejus metus pavargusi nusprendžiau arba auginu jas vazonuose ir puošiu terasą, arba jos iš vis kraustosi iš mūsų namų, nes tiesiog žalių nežydinčių krūmų yra ir daug grežesnių rolleyes.gif
Atsakyti
Mano ta hortenzija maksimine buvo, auginau lauke, vazone, tresiau hortenziju trasom, bet...turbut keliaus i kompostine....Jauciu, ji buvo kokia olandiska, skirta vienam kartui g.gif Reikia man atgaileti pinigu ir nusipirkti is daugiametes.lt kokia padoria viena ar dvi blush2.gif
O gal tai hortenzijai jau ruduo, nes buvo anksti prazydinta, pirkta birzelio menesi su graziausiais ziedais????? g.gif Kotai lyg ir gyvi, zali, matosi busimi nauji pumpuriukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 09 09, 23:27)
Mano ta hortenzija maksimine buvo, auginau lauke, vazone, tresiau hortenziju trasom, bet...turbut keliaus i kompostine....Jauciu, ji buvo kokia olandiska, skirta vienam kartui g.gif Reikia man atgaileti pinigu ir nusipirkti is daugiametes.lt kokia padoria viena ar dvi blush2.gif
O gal tai hortenzijai jau ruduo, nes buvo anksti prazydinta, pirkta birzelio menesi su graziausiais ziedais????? g.gif Kotai lyg ir gyvi, zali, matosi busimi nauji pumpuriukai 4u.gif

Gal penkios iš mano auginamų yra pirktos nupigintos iš Ermitažo - buvo ir Žiežmarių gėlių, buvo ir iš olandijos.

Nesvarbu iš kur augalas, bet jei jis gyvas, nesupūdytas, nesudžiovintas pirkimo momentu, jei šaknys gyvos, tai vasarą tikrai turi augti. Ir pas mane tik pasodintos stresuodavo, lapai apvysdavo, kai kurie nukrisdavo, bet po kurio laiko gražiai nauji pumpurai išsprogdavo ir imdavo hortenzijos labai greitai augti.

Tiesiog joms reikėdavo šaknyną užsiauginti, nes juk fermose veisėjų tikslas jas kuo greičiau pražydinti kad parduoti ir jiems nelabai svarbu augalo likimas po to mirksiukas.gif Todėl jos būna pasodintos grynose durpėse, mažučiukuose vazonėliuose, prekybcentriuose kaip taisyklė jas arba perdžiovina, arba perlaisto.

Tai bent jau aš tik parsivežusi persodinu į normalų substratą į daug didesnį indą, pradžiai auginu kiek pavėsyje, nes augaliukas būna suvargęs (po visų kankinimų ir nukainuotas). Norą augti ir gyventi dažniausiai parodo maždaug per du mėnesius mirksiukas.gif

..............

išmesti visad spėsit, tai dar palaukit, pažiūrėkit mirksiukas.gif gal ji dabar šaknis auginasi ir ne iki naujo augimo jai - sustiprės ir atsigriebs su kaupu. Esu porą atgaivinusi nuo visiškai sudžiuvėlių belapių, tai vadinasi viltis visad yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 09 rugsėjo 2012 - 23:04
noriu pasitarti

nusiskyniau sakele hortenzijos rozines ar violetines jau nebepamenu biggrin.gif lyg rozine turetu buti. ir jau tikiuosi ji su saknimis nes lapeliu daugeja. foto matosi vienas didelis lapas jis senas o kiti visi isleisti nauji.

klausimas ka man su ja daryt? nesti i garaza koki ir dangstyti nes namas ir garazas kol kas be sildymo sistemos. apkamsyciau vazona ideciau i didesni. ka nors sugalvociau. ar laikyt namuose. nes dar mazas augalelis? aisku neverksiu jei neisgyvens, bet noretusi issaugot ax.gif
Atsakyti
Jei namas nešildomas, tai laikykite namuose ant palangės. Dabar šilta, tai paaugs greičiau, o žiemai irgi galite palikti, nesušals.
Atsakyti
bet bute ant palanges nebus per silta? ji juk turetu miegot ir t.t. kol kas as ja balkone laikau istiklintam. bet greitu laiku ir ten bus salta... ar vezti pas anyta i toki ciut silta kamaraite. ten jie bulves laiko pernai viena hortenzija laikiau isgyveno g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 10 rugsėjo 2012 - 09:16