Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

Rudenį karpyti nereikia, pavasarį, kurios šakos bus negražios, tas ir apkarpysite. Hortenzijos numeta lapus ir žiemą miega, todėl pavasarį paprasčiausiai persodinsite į didesnį vazoną.
Atsakyti
Ir man vėlai rudenį nusipirkus porą nukainuotų hortenzijų teko jas sodint į didesnius vazonus ir augint kambary (buvo jos tokios nupiepę, kad garaže minusinės temperatūros nebūtų ištvėrę).

Tai galiu iš savo praktikos konstatuoti (gal kitų patirtis kitokia), kad hortenzijos kambaryje vargsta. Augt auga, bet lapeliai būna gelsvesnės spalvos nei natūraliai lauke, pakraščiukai džiuna. Nors pas mus name oro drėgmė normali, hortenzijoms matyt vis tiek ji per maža.

Dabar jei nusiperku vasaros bėgyje ar ankti rudenį sodinu į didesnį vazoną nei perku (kaip taisyklė perkant jos būna pasodintos į miniatiūrinius vazonėlius ir į peržiuvusias durpes) ir laikau kiek įmanoma lauke. Matyt į naudą joms ir temperatūrų kaita dieną/naktį, ir drėgnas oras. Paauga gražiai, įsišaknyja rimčiau ir tada jau gražiai žiemoja nešildomame garaže 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 04, 17:37)
Dabar jei nusiperku vasaros bėgyje ar ankti rudenį sodinu į didesnį vazoną nei perku (kaip taisyklė perkant jos būna pasodintos į miniatiūrinius vazonėlius ir į peržiuvusias durpes) ir laikau kiek įmanoma lauke. Matyt į naudą joms ir temperatūrų kaita dieną/naktį, ir drėgnas oras. Paauga gražiai, įsišaknyja rimčiau ir tada jau gražiai žiemoja nešildomame garaže  4u.gif

Sakot garaze perziemoja? ar garazo rusyje?
Atsakyti
QUOTE(erilukaha @ 2012 09 05, 16:48)
Sakot garaze perziemoja? ar garazo rusyje?

Pas mane jau keletą metų žiemoja garaže - ten žiemą dažniausiai būna apie 0 (plius minus penki laipsniai). O ko joms neperžiemoti jei jos žiemojo ir prie minus trisdešimt lauke, tik dažnai pirmametės šakos nušąlą, bet pats šaknynas net per didžiausius šalčius išgyvena.

O garaže tie minus penki joms nė motais - pvz. pernai nenukirpau šakų galvodama , kad vis tiek kiek apšals ir pavasarį patrumpinsiu (tiesiog garažan nuvežėm tokias, kokios buvo visą vasarą, tik jau be lapų), o pasirodo absoliučiai visos šakelės per visą ilgį buvo gyvos, tada dar iš galų išleido naujas šių metų šakeles, tai kai kurių žiedų svorio ilgos šakos jau net nenulaikė. Šiemet sakiau negailėsiu ir per pusę šakas prieš veždama į garažą nurėšiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 05, 17:50)
Pas mane jau keletą metų žiemoja garaže -

Reiks ir man tada pabandyt garaze... drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=mumrikas,2012 09 05, 17:50]
Pas mane jau keletą metų žiemoja garaže - ten žiemą dažniausiai būna apie 0 (plius minus penki laipsniai). O ko joms neperžiemoti jei jos žiemojo ir prie minus trisdešimt lauke, tik dažnai pirmametės šakos nušąlą, bet pats šaknynas net per didžiausius šalčius išgyvena.

Tuo paciu, prasau pasidalinkit ziniomis apie laistyma, ziemojant hortenzijoms garaze.
Is anksto, ACIU uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2012 09 05, 20:43)
  Tuo paciu, prasau pasidalinkit ziniomis apie laistyma, ziemojant hortenzijoms garaze.
  Is anksto, ACIU uz atsakyma 4u.gif

laistau kai smarkiau pradžiūna, t.y. ne tik kai paviršius būna sausas, bet ir kai giliau pažiūrėjus (patikrinu tiesiog pirštą kišdama arba pagaliuką smeigdama giliau) matosi, kad substratas sausas. Teoriškai gaunasi palaistyti vieną ar du kartus per žiemą. Per pačius didžiuosius šalčius žemės paviršius sušąla, nes vis gi būna garaže minusinė tempertatūra 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
mumrikai, o garaze nors kiek sviesos yra, ar joms ir tamsoj gerai? Pora hortenziju esu isodinus i vazonus ir pirma ziema bandysiu issaugot siumetes sakas, tai galvoju ar gerai bus sandeliuke, ar nesildomoj verandoj kur sviesu geriau pastatyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 09 05, 22:29)
mumrikai, o garaze nors kiek sviesos yra, ar joms ir tamsoj gerai? Pora hortenziju esu isodinus i vazonus ir pirma ziema bandysiu issaugot siumetes sakas, tai galvoju ar gerai bus sandeliuke, ar nesildomoj verandoj kur sviesu geriau pastatyti  g.gif

o kams josm šviesa, jei žiemos metu jos absoliučiai ramybės būsenoje be lapų mirksiukas.gif Pas mus garaže šviesos nėra, tik kai pakeliam garažo vartus šiek tiek krenta, bet jos stovi palei galinę sieną, tai tos šviesos būna vis tiek minimaliai.

Rudenį į garažą parvežu jas jau nukrituiais po šalnų lapais. Vuisą žiemą ten jos "miega". Pavasarį kai ima bust lapeliai lenda pamažu ir kažkaip šviesos nepasigenda. Gegužės pradžioje lapukai būna kiek pageltę, bet kai išvežam į terasą vasarai (aš jų niekad palaispniuj nepratinu - tiesiog kai jau išvežam, tai ir stovi iki vėlyvo rudens) per kelias dienas tampa normalios gražios žalios spalvos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 06, 14:04)
o kams josm šviesa, jei žiemos metu jos absoliučiai ramybės būsenoje be lapų mirksiukas.gif  Pas mus garaže šviesos nėra, tik kai pakeliam garažo vartus šiek tiek krenta, bet jos stovi palei galinę sieną, tai tos šviesos būna vis tiek minimaliai.

Rudenį į garažą parvežu jas jau nukrituiais po šalnų lapais. Vuisą žiemą ten jos "miega". Pavasarį kai ima bust lapeliai lenda pamažu ir kažkaip šviesos nepasigenda. Gegužės pradžioje lapukai būna kiek pageltę, bet kai išvežam į terasą vasarai (aš jų niekad palaispniuj nepratinu - tiesiog kai jau išvežam, tai ir stovi iki vėlyvo rudens) per kelias dienas tampa normalios gražios žalios spalvos mirksiukas.gif

4u.gif aciukas. Tada kisiu i sandeliuka, ten daugiau vietos ax.gif O del sviesos tai paklausiau, nes kazkaip atrodo augalas lauke turetu gyventi, kad ir be lapu i trumpas ziemos dienas pasiziuretu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 09 07, 00:07)
4u.gif aciukas. Tada kisiu i sandeliuka, ten daugiau vietos  ax.gif  O del sviesos tai paklausiau, nes kazkaip atrodo augalas lauke turetu gyventi, kad ir be lapu i trumpas ziemos dienas pasiziuretu  blush2.gif

svarbiausia, kad sandėliuke nebūtu per šilta - jei bus per šilta ims lapus leist, šviesos trūks ir tada jau bus tikrai nekas schmoll.gif

o kuo joms į tas žiemos dienas žiūrėt - plikos šakos gi nieko nedaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 06, 23:12)
svarbiausia, kad sandėliuke nebūtu per šilta - jei bus per šilta ims lapus leist, šviesos trūks ir tada jau bus tikrai nekas  schmoll.gif

o kuo joms į tas žiemos dienas žiūrėt - plikos šakos gi nieko nedaro  g.gif

sandeliukas ukiniame pastate, nesildomas, kai lauke didesnis minusas yra tai ir ten temperatura minusine, tai neturetu lapu leist g.gif

Zinau, kad plikos sako nieko nedaro, bet kazkaip hortenzijos man iki siol buvo lauko augalai, tai kazkas apie naturalu cikla galvoj kirbejo, lyg ir noretus ta augala kuo naturaliau nenusaldant saku islaikyt blush2.gif
Atsakyti