Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(profas @ 2012 08 14, 09:26)
Sveikos ...prisijungiu ir as prie hortenzeju fanatikiu klubo. Pakerejo ir mane sis augalas. Praeitais metais buvo pirmasis darbas su jom......pasodinau kaip  gyvatvore ir siemet jos man atsidekojo  smile.gif

4u.gif Malonu, kad prisijungėte su tokiais grožiais bigsmile.gif Gyvatvorė nuostabi wub.gif Sakykite, ar čia visos hortenzijos vienokios? Kokiu atstumu viena nuo kitos susodintos? Manyčiau, brangoka gyvatvorė g.gif
O hortenzijos medelį pati suformavote, ar toks jau pirktas?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 08 14, 17:04)
4u.gif Malonu, kad prisijungėte su tokiais grožiais bigsmile.gif Gyvatvorė nuostabi wub.gif  Sakykite, ar čia visos hortenzijos vienokios? Kokiu atstumu viena nuo kitos  susodintos? Manyčiau, brangoka gyvatvorė g.gif
O hortenzijos medelį pati suformavote, ar toks jau pirktas?

Taip, visos vienokios - Limelight, ....sodinau 70 cm atstumu.
Medelis buvo jau suformuotas.
Sestadieni varau prie Marijampoles i medelyna.....ten daug nauju veisliu . Naktimis jau nemiegu,.....vis deliojus kur ir kas augs. Vnzodziu laikas sau ir kitiems prisipazinti ......as turiu priklausomybe - " hortenzijos" doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2012 08 14, 16:43)
Taip, visos vienokios -  Limelight, ....sodinau 70 cm atstumu.
Medelis buvo jau suformuotas.
Sestadieni varau prie Marijampoles i medelyna.....ten daug nauju veisliu . Naktimis jau nemiegu,.....vis deliojus kur ir kas augs. Vnzodziu laikas sau ir kitiems prisipazinti ......as turiu priklausomybe -  " hortenzijos" doh.gif  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif

Oi, kaip nesunku įsitaisyti priklausomybes doh.gif Kažin ar atstumas tarp hortenzijų ne per mažas? Limelight (paskaičiau daugiametės.lt) užauga 1,5-2 m aukščio, plotis irgi apie 1,5 m. g.gif Aš domiuosi, nes noriu kažką panašaus daryti.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 08 14, 18:40)
Oi, kaip nesunku įsitaisyti priklausomybes doh.gif Kažin ar atstumas tarp hortenzijų ne per mažas? Limelight (paskaičiau  daugiametės.lt) užauga 1,5-2 m aukščio, plotis irgi apie 1,5 m.  g.gif Aš domiuosi, nes noriu kažką panašaus daryti.

Labai graži gyvatvorė thumbup.gif Tik atstumai tikrai smarkiai per maži - metras su virš ar pusantro metro tikrai būtų gerai, nes vis gi tai ne gėlė, o krūmas ir su amžiumi darosi gan nemažas mirksiukas.gif Kairėnų botanikos parke Grandifloros ir Limelightai kelių metų amžiaus tokie krūmai, kad dviems žmonėms neapkabint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 14, 21:09)
Labai graži gyvatvorė  thumbup.gif  Tik atstumai tikrai smarkiai per maži - metras su virš ar pusantro metro tikrai būtų gerai, nes vis gi tai ne gėlė, o krūmas ir su amžiumi darosi gan nemažas mirksiukas.gif  Kairėnų botanikos parke Grandifloros ir Limelightai kelių metų amžiaus tokie krūmai, kad dviems žmonėms neapkabint  bigsmile.gif

Žvelgiant į ateitį, hortenzijų gyvatvorę reiktų sodinti išlaikant maždaug apie dviejų metrų atstumą tarp krūmelių? Ar teisingai mąstau?
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2012 08 14, 17:43)
Limelight, ....sodinau 70 cm atstumu.

Nu kol kas tai super! As tai paprastu kaimiskuju pasisodinusi, bet siemet (po 3 metu) supratau, kad ne tokios jos ir kaimiskos - ziedai tiesiog milziniski uzaugo, tai turbut pas mane Anabelle. O dideles todel, kad vasara labai dregna, reiskia anksciau truko dregmes. Taigi jusu nuotraukoje kur gyvatvore as kazka iziurejau - lyg ir slanga patiesta - jeigu taip, tai gal galit placiau - ar ten paprasta, ar laselinio laistymo - nes suprtau, kad jei noriu dideliu ziedu, teks laistyti. O nesinori slangos daznai tampyti
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 14, 22:09)
Labai graži gyvatvorė  thumbup.gif  Tik atstumai tikrai smarkiai per maži - metras su virš ar pusantro metro tikrai būtų gerai, nes vis gi tai ne gėlė, o krūmas ir su amžiumi darosi gan nemažas mirksiukas.gif  Kairėnų botanikos parke Grandifloros ir Limelightai kelių metų amžiaus tokie krūmai, kad dviems žmonėms neapkabint  bigsmile.gif

Dekavoju uz pagyrimus.
Norejau istisines gyvatvores be jokiu bangeliu.....tam specai rekomendavo 70 cm., be to....krumai nuolat karpomi ir formuojami .
Norejau tokio efekto
http://www.flickr.co...8@N03/566346359
http://www.deborahsi...ngea-limelight/

Griztu su savo klausimais ax.gif ...kuri anksciausiai zydi ???
Papildyta:
QUOTE(reg @ 2012 08 14, 22:45)
Nu kol kas tai super! As tai paprastu kaimiskuju pasisodinusi, bet siemet (po 3 metu) supratau, kad ne tokios jos ir kaimiskos - ziedai tiesiog milziniski uzaugo, tai turbut pas mane Anabelle. O dideles todel, kad vasara labai dregna, reiskia anksciau truko dregmes. Taigi jusu nuotraukoje kur gyvatvore as kazka iziurejau - lyg ir slanga patiesta - jeigu taip, tai gal galit placiau  - ar ten paprasta, ar laselinio laistymo - nes suprtau, kad jei noriu dideliu ziedu, teks laistyti. O nesinori slangos daznai tampyti

Aha...kapiliarinis laistymas....1m slangos kainuoja 38 cnt.
http://www.maidina.l...S_AquaTrexx.pdf
Pajungiau tiesiai prie ciaupo , ijungdavau porai valandu.....ten prilasa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 14 rugpjūčio 2012 - 21:49
Sveikutes.
Turiu saknele melynos ir ruzavos hortenzijos. Jeigu as jas i viena duobe kartu pasodinsiu, ar jos man nesusipjaus?????
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 08 16, 09:04)
Sveikutes.
Turiu saknele melynos ir ruzavos hortenzijos. Jeigu as jas i viena duobe kartu pasodinsiu, ar jos man nesusipjaus?????

O ko joms pjautis g.gif Tiesiog jei toji mėlynoji bus paprasta didžialapė, tai kitais metasi jos žiedai bus rožiniai ir atrodys kai suaugs kaip vienas vienos veislės krūmas 4u.gif
Atsakyti
sveikos

norejau paklausti o tas spalvintojas hortenziju yra tik sheteling`o parduotuveje? ar ir kitur galima rasti? senukuose dairiausi neradau.....

ikisau savo tokia lyg rozine hortenzija i zeme. beveik visi lapai nukrito liko vienas senas bet jau du maziukai atsirado. ir dar vienas naujas uzsimezges. tai gal prigis? savaite zemeje jau ir lieju su stimuliatorium karts nuo karto ax.gif kad saknydintusi greiciau ax.gif
Atsakyti
Vanilla Fraise

user posted image

Žiedynų ilgis siekia iki 30cm

user posted image

Grandiflora

user posted image

Twist and Shout

user posted image

Atsakyti
O kaip galima pridaiginti vijoklinę hortenziją? Pamačiau pas draugę, tai net selė nutyso kaip noriu verysad.gif
Atsakyti