Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Leonelle @ 2012 08 09, 13:50)
Vis paskaitau, paskaitau tyliai, o dabar dar ir paklausiu  g.gif  - ko per daug ar per mažai mano šluotelinėms hortenzijoms, kad jų žiedai ne rausvėja, kaip kad turėtų būti, bet kai kurie ruduot ima  verysad.gif

o negali būt, kad per mažai drėgmės , o pati hortenzija pasodinta labai saulės kaitinamoje vietoje ir apdega mirksiukas.gif mano Anabelle pasodinta ant kalniuko, užsimiršau, kad ji jaunučiukė ir šaknys dar nėra ypatingai gilios, nelaisčiau šiemet nė karto ir pamačiau, kad kai kurie žiedai apdegė per tuos baisiuosius karščius doh.gif
Atsakyti
sveikutes. Labai grazios visu gelytes. Man irgi labai patinka hortenzijos, taciau neturiu daug patirties jas auginant. Taigi gal jus galesite padeti.
Vienoje knygoje maciau gyvatvore is roziniu hortenziju. Taciau visos mano auginamos ar matytos yra pakankamai zemos arba jei baltos ir aukstos tai labai netvarkingai auga. Taigi gal yra kokia speciali veisle ar tiesiog prieziura kaip nors skiriasi?
Gal kuri mamyte tui tokia "tvorele"?
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2012 08 09, 15:02)
Vienoje knygoje maciau gyvatvore is roziniu hortenziju. Taciau visos mano auginamos ar matytos yra pakankamai zemos arba jei baltos ir aukstos tai labai netvarkingai auga. Taigi gal yra kokia speciali veisle ar tiesiog prieziura kaip nors skiriasi?
Gal kuri mamyte tui tokia "tvorele"?

Jei įsivaizduot aukštesnę gyvatvorę iš hortenzijų ir kad augtų tvarkingu neišgriuvusiu krūmu, tai tada reiktų rinktis kažką iš šluotelinių, kad ir Limelight. Krūmas tvirtas, žydi gausiai, žiedų "žvakės" gražiai stačios. Norint rožine spalva žydinčių reiktų rinktis iš tokių veislių, bet vėl gi iš pradžių jų žiedai būna balti ir tik laikui bėgant rausvėja (ta pati šluotelinė Grandiflora parausvėja)

Bet, o, tačiau gyvatvorę iš šluotelinių iš kart pasodint būtų tikrai brangu, nes nėra jos pigios ypač perkant kiek paaugusius krūmelius.

Pigiausia sodint "senovines" Anabelle ar Grandiflora, bet jų krūmai tra dideli, platūs ir daug vietos užima - tokiai gyvatvorei mano galvai reikėtų skirti minimum pusantro metro pločio juostą.

Kalbant apie didžlapes, tai tokia gyvatvorė būtų gyvas vargas mūsų kraštuose - pirmiausia krūmai nebūtų labai aukšti ir visą tą gyvatvorę žiemai reiktų dengt - gali būti, kad po žiemos vieni krūmai žydėtų, kiti ne ir pan. doh.gif

...................

Mano Avantgarde iš proto žydėdama kraustosi - iš po žiedų matosi tik keli lapai bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 09, 21:30)
Mano Avantgarde iš proto žydėdama kraustosi - iš po žiedų matosi tik keli lapai  bigsmile.gif

Pasakiškas grožis Avantgarde wub.gif wub.gif wub.gif

Kalbant apie hortenzijų gyvatvores, pritariu, kad nemažas vargas būtų su jom. Dengimas problema, žiedų nusvirimas man irgi didelė problema. Didžialapių žiedus teko kelti po stipresnio lietaus, šluotelinė Vanilla fraise taipogi prilinko prie žemės. Ji pas mane antrametė gal dar kiek liauna, žiedai sunkūs, dideli. Gal su metais, kitais, sustorės šakos, gal nelinks. Turėjau ir aš tokią idėją, apsodinti patvorį, tačiau prisiminiau, kad ten žiemą per didesnius atodrėkius bei pavasarį polaidžio metu kaupiasi vanduo. Bijau kad numarinsiu hortenzijas, o kai kainos tokios ne visai mažos, būtų labai gaila ir nuostolinga. Kita vertus, eilė hortenzijų mano akiai žiūrėtųsi labai gražiai, o be to augalas geras tuo, kad ilgai žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 09 rugpjūčio 2012 - 21:58
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 09, 22:30)

...................

Mano Avantgarde iš proto žydėdama kraustosi - iš po žiedų matosi tik keli lapai  bigsmile.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Stebuklas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Kelis kartus verčiau atgal, pasižiūrėt iš naujo wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Labai graži Avantgarde wub.gif
Atsakyti
Didžiulis dėkui už pagyrimus manajai Avantgarde - perduosiu jai, kad žydėtų dar gausiau biggrin.gif

Įsivaizduokit kai pamačiau jas ką tik atvežtas į Ermitažą ir suformuotas kaip medelius (tiesiog vazone buvo kotas su lapais ir viršuje vienut vienutėlis žiedas), tai vienas vienintelis žiedas viršuje buvo maždaug dviejų trečdalių dydžio visos žiedų masės, kuri dabar mano hortenzijos apačioj susitelkusi - vaikščiojau aplink ir savo akim patikėt negalėjau bigsmile.gif
Atsakyti
mumrikai,tikrai nuostabi gelyte. turbut kaskart pazvelgus pakelia nuotaika. :-) man tai tikrai pakeltu.
del tos gyvatvores,tai kas del grozio,tai tikrai nerealu butu,tik kad kaip jus saket daug visokiu kabliuku. ir kaina ir neaisku kaip ten jom seksis augt. gal reik atidet geresniem laikam.
Atsakyti
Jei aš norėčiau daryti gyvatvorę kokioj kaimo sodybioj (turint pakankamai vietos, nes vis tik tokia gyvatvorė didelį gabalą žemės atsirėžtų), tai tiesiog rinkčiausi paprasčiausias Anebelle ar Grandiflorą, sodinčiau gražiai į eilę, genėčiau kasmet kotus iki pusės, tai kitais metais ir vėliau naujieji ūgliai senuosius naudotų kaip atramą ir pats krūmas taip neišvirstų į šonus. Suaugę gausiai žydintys hortenzijų krūmai atrodo dieviškai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 10, 20:34)
Jei aš norėčiau daryti gyvatvorę kokioj kaimo sodybioj (turint pakankamai vietos, nes vis tik tokia gyvatvorė didelį gabalą žemės atsirėžtų), tai tiesiog rinkčiausi paprasčiausias Anebelle ar Grandiflorą, sodinčiau gražiai į eilę, genėčiau kasmet kotus iki pusės, tai kitais metais ir vėliau naujieji ūgliai senuosius naudotų kaip atramą ir pats krūmas taip neišvirstų į šonus. Suaugę gausiai žydintys hortenzijų krūmai atrodo dieviškai  wub.gif

hortenzijas kada genit? pernai pasisodinau senobine balta (manau,kad Gandiflora), bet siemet nezydejo visiskai, bet dydziu isaugo trigubai.. Man ja rudeni genet ar pavasari?
Sluoteline Unique irgi genet reikia, bet paprastai tai darydavau pavasari.. O kazin kaip istikruju reikia?

Gyriausi,kad nusipirkau najausia veisle sluotelines “Diamant Rouge” , tai ziuriu ji ziedu uzuomazgas jau turi..krauna po bisky.. Bet kaip velai.. blink.gif Ziuresiu kas is jos gausis..
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2012 08 11, 08:47)
hortenzijas kada genit? pernai pasisodinau senobine balta (manau,kad Gandiflora), bet siemet nezydejo visiskai, bet dydziu isaugo trigubai.. Man ja rudeni genet ar pavasari?
Sluoteline Unique irgi genet reikia, bet paprastai tai darydavau pavasari.. O kazin kaip istikruju reikia?

Gyriausi,kad nusipirkau  najausia veisle sluotelines “Diamant Rouge” , tai ziuriu ji ziedu uzuomazgas jau turi..krauna po bisky.. Bet kaip velai.. blink.gif  Ziuresiu kas is jos gausis..

Štai kokį patarimą radau VU Kairėnų botanikos puslapyje "Didžiuliai hortenzijų žiedynai dažnai nulenkia šakas ant žemės. Norėdami to išvengti sodinkite hortenzijas grupėmis ar įrenkite aptvarėlius. Kai kurie hortenzijų augintojai rekomenduoja jų beveik negenėti, nes storesni stiebai mažiau linksta, kiti atvirkščiai – rekomenduoja kiekvieną rudenį nukirpti hortenzijų stiebus beveik iki pat žemės. Žiemą nematome neišvaizdžių hortenzijų stiebų, o kitais metais žiedai būna tik nežymiai smulkesni. Geriau negenėti šviesiųjų hortenzijų pavasarį, nes jos žydi ant šiųmečių ūglių, o juos formuoja pavasarį.".

Jūsų vadinamoji senovinė yra šviesioji, todėl pagal patarimą reikėtų genėt rudenį g.gif

Manosios visos mažiukės, tai iš vis kol kas nė kart negenėtos, o kur žalioj zonoj auga ir pas anytą, tai genėjom ir pavasarį, ir rudenį, tai skirtumo nepastebėjom - žydėjo gausiai ax.gif Man žiemą jų sudžiuvę žiedynai gražiai atrodo (čia aišku skonio reikalas), tai taip norisi juos palikt rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū , Mumrikai.. 4u.gif

As tai vis mastau.. mano laipiojanti hortenzija 4-5 metai kaip beveik nezydi, nors
jau tikrai nemaza.. ir siaip vesli grazi.. Jei kitais metais ji nezydes, rausiu ja lauk doh.gif Kiek galima laukt, doh.gif
Atsakyti