Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(vakarvakare @ 2012 08 07, 22:31)

Labai gražios visos hortenzijos wub.gif Labai patiko vijoklinė, mano dar mažiukė, kada užaugs tokia didelė ax.gif Ir pergolė labai graži. Mėlynoji nuostabi, kitąmet bandysiu ir aš išgauti tokią spalvą pasinaudojusi tom pačiom priemonėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakarvakare - nereali tavo vijokline.. kitos ir grazios, bet si nereali..
Manoji kazkaip kokie 4 metai kaip auga, bet nezydi ir viskas.. Kaip tavpji ziemoja? dengi ziemai? Gal atzalas parduodi?
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 08 07, 23:31)
Viena krūmą pastoviai tręšiu melsvinančiomis trąšomis-kiekvienais metais, tai jo žiedai ryškiai mėlyni-net nenatūraliai..
.....
Bandžiau melsvinti ir vijoklinę ,ir šluotelinę ,ir baltą paprastą hortenzijas, bet kol kas jokių pokyčių nepastebėjau.
....

Tai va ir man nepatiko tas nenatūralumas - kaip dirbtinės atrodo, todėl nebetręšiu.
Skačiau, kad melsvinasi tik didžialapės ...
Bet jau vijoklinė graži - nu žiauriai pavydžiu (tuo baltuoju pavydu smile.gif ).
Aš šiemet pasodinau (prieš tai buvo visterija, kuri 4 metais nušalo ir po to lastūnė, kuri nepasirodė po pirmos žiemos) - tai stovi kažkodėl vietoje, beveik nepaaugo doh.gif .
Lauksiu ir tikėsiuos.....
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 08 07, 23:31)
Dar bandžiau tręšti melsvinančiomis trąšomis kitos rūšies hortenziją, tai kelių žiedų nusispalvino šiek tiek viduriukas mėlynai -man labai gražu. Nežinau kaip vadinasi, bet tokia, kur išsiskleidžia tik šoniniai žiedeliai, o viduriukas ne.

Manoji vijoklinė:

kiek skaičiau, tai melsvinimas skirtas didžialapėms hortenzijoms 4u.gif

man būtent ši hortenzija nespalvinta gražiau nei melsva (toji, kur išoriniai žiedeliai didesni, o viduryje mažučiai) ax.gif

vijoklinė hortenzija nuostabi wub.gif wub.gif wub.gif o kiek jai pas jus metų? Turiu dvi vijoklines, žalialapę ir margalapę, auga po kelis sprindžius kasmet, bet vis tiek reiks nemažai palūkėt kol toks grožis užaugs bigsmile.gif

Atsakyti
Šiandien nusipirkau melsvumą suteikiančių trąšų - šią akimirką tingiu fotogtafuot, bet svoris 800g, kainavo 14 lt, gamintos Vokietijoje, tai tikiu, kad turėtų būti geros rolleyes.gif

Ir nesusilaikiau Ermitaže pamačiusi Vanila Fraise hortenziją - graži, keturių šakų ir žydinti - taip ir nepastebėjau, kaip namo parsivežiau cool.gif
Atsakyti
user posted image
na sakykit zinoves,kodel pernai vienu metu sodintos sitaip skitiasi.viena bujoja smarkiai,o kitos kaip matot,nesivyzsto ziedynai g.gif

user posted image
antroji
user posted image

user posted image

gal ponia mumrikas man patars ka
pirktos mugej pernai,sekmingai perziemojo,nes iskart lauke sodinau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo girene: 08 rugpjūčio 2012 - 19:40
QUOTE(girene @ 2012 08 08, 20:26)
gal ponia mumrikas man patars ka
pirktos mugej pernai,sekmingai perziemojo,nes iskart lauke sodinau

tai kad ta ponia mumriks nelabai ir nusimano blush2.gif žiūrint į susisukusius lapelius ir varganus žiedelius panašu, kad kažkokie kenkėjai pultų ar kokia liga, bet kai maniškių kol kas niekad nieks nepuolė (tfu, tfu, tfu), tai ir nesigilinau kuo hortenzijos gali sirgt g.gif

Ar iš arti lapus, žiedus apžiūrėjus nesimato kokių kenkėjų, rudų dėmių ?
Atsakyti
greitai pagooglinusi lietuviškuose puslapiuose apie hortenzijų ligas ir kenkėjus tik radau parašyta, kad " Jei oras per sausas ir per šiltas, apninka voratinklinės erkės bei amarai" - reiks laiko turint pasidomėti plačiau kokios negandos gali hortenzijas užpult g.gif
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2012 08 08, 08:34)
Vakarvakare - nereali tavo  vijokline.. kitos ir grazios, bet si nereali..
Manoji kazkaip kokie 4 metai kaip auga, bet nezydi ir viskas..  Kaip tavpji ziemoja? dengi ziemai?  Gal atzalas parduodi?

QUOTE(mumrikas @ 2012 08 08, 16:27)
vijoklinė hortenzija nuostabi  wub.gif  wub.gif  wub.gif o kiek jai pas jus metų? Turiu dvi vijoklines, žalialapę ir margalapę, auga po kelis sprindžius kasmet, bet vis tiek reiks nemažai palūkėt kol toks grožis užaugs  bigsmile.gif

Dėkui drinks_cheers.gif
Mano vijoklinei hortenzijai jau apie 12metų. rolleyes.gif Tikrai ne pirmais ir ne antrais metais pradėjo žydėti. Kol jauna buvo kartais viršūnės apšaldavo, bandėm dengti ,bet vijoklinę apdengti beveik neįmanoma. O dabar jau kokie 6 metai auga labai sparčiai, gausiai žydi kiekvienais metais, be jokio dengimo niekad nebeapšąla ir labai labai nuostabiai švelniai kvepia. wub.gif
Esu įkišus keletą šakelių priauginimui, bet dar nepriaugo, g.gif galėčiau duoti nebent atlaužus šakelių pačiai prisiauginti,nes šakelės turi orines šaknis ,kuriomis labai stipriai kabinasi į pergolė.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 08, 20:58)
tai kad ta ponia mumriks nelabai ir nusimano  blush2.gif  žiūrint į susisukusius lapelius ir varganus žiedelius panašu, kad kažkokie kenkėjai pultų ar kokia liga, bet kai maniškių kol kas niekad nieks nepuolė (tfu, tfu, tfu), tai ir nesigilinau kuo hortenzijos gali sirgt g.gif

Ar iš arti lapus, žiedus apžiūrėjus nesimato kokių kenkėjų, rudų dėmių ?

puole,nes salia buko medis buvo apsestas amaru.vai vyras purske,skiau ir ja nupurkst.gal pameni,dar klausiau,ar nieko nenutiks
ziedunai sukrauti to krumelio tik apacioj.o visos virsutines sakos tokios
siemet nepasidziaugsiu,kitamet tikiuos tik

aciu 4u.gif
Atsakyti
Na norint, kad šie krūmai žydėtų melsvai tiesiog juos reikia laistyti su kalio permaganato tirpalu, santykio nežinau- tik man taip paaiškino sena hortenzijų augintoja. Juk prieš gerą dešimtmetį tokių trašų pas mus nebuvo, o tame kieme buvo pilna melsvai žydinčių krūmų.
Atsakyti
Vis paskaitau, paskaitau tyliai, o dabar dar ir paklausiu g.gif - ko per daug ar per mažai mano šluotelinėms hortenzijoms, kad jų žiedai ne rausvėja, kaip kad turėtų būti, bet kai kurie ruduot ima verysad.gif
Atsakyti