Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(žvilgsnė @ 2012 08 06, 08:22)
na ar nusipirkai trąšų ir kiek mokėjote?smile.gif Tikiuosi kitoms hortenzijų mylėtojoms palikot lotuliukas.gif

Aš mačiau tas mėlynųjų hortenzijų trašas Schetelig šeštadienį - pagal mane 20lt kainavo - dar paskaičiau kodėl jos tokios brangios, tai supratau, kad ten ne tik spalvą priduoda, bet ir patrešia. Pati tai pirkau man regis už 7 lt man atrodo Senukuose arba Ermitaže pernai, bet tikrai mačiau ir šiais metais.
Laisčiau jomis savo Endless summer tai tikrai buvo žydra ir ganėtinai ryški - man nepatiko, nusprendžiau, kad gražiau ružava. Šiemet nebetrešiau jomis - tai išpradžių buvo rausvai alyvinė, o vėliau tapo purvinos spalvos. Žodžiu sugadinau hortenziją kapitaliai. Tikiuosi kitais metais gal jau nebebus to poveikio - taip kad neskubekit, jei nesat tikri kokios spalvos norit.
Kiek aš domėjausi hortenzijomis, tai jos spalvos priklauso nuo veislės - tikrai ne visos taps nuo trąšų mėlynos. Yra tokių veislių kurios tik ružavos arba tik mėlynos ir jokios trąšos nepadės.
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2012 08 06, 11:27)
Aš mačiau tas mėlynųjų hortenzijų trašas Schetelig šeštadienį - pagal mane 20lt kainavo - dar paskaičiau kodėl jos tokios brangios, tai supratau, kad ten ne tik spalvą priduoda, bet ir patrešia. Pati tai pirkau man regis už 7 lt man atrodo Senukuose arba Ermitaže pernai, bet tikrai mačiau ir šiais metais.
Laisčiau jomis savo Endless summer tai tikrai buvo žydra ir ganėtinai ryški - man nepatiko, nusprendžiau, kad gražiau ružava. Šiemet nebetrešiau jomis - tai išpradžių buvo rausvai alyvinė, o vėliau tapo purvinos spalvos. Žodžiu sugadinau hortenziją kapitaliai. Tikiuosi kitais metais gal jau nebebus to poveikio - taip kad neskubekit, jei nesat tikri kokios spalvos norit.

Oi doh.gif Nu, bet kaip pagal jūsų rekomendacijas nusipirkti biggrin.gif Senukuose, po 7 lt, kas ?? Trąšos? Kokios? Nu, būkit gera, parašykit pavadinimą ar firmą? Nes gi įdomu, kas jums numėlyninino ax.gif O pagal tokius aprašymus suprast kaip ir sunku ax.gif Čia temoje kažkas rašė, kad paprastos trąšos hortenzijoms mėlynumo nepriduoda ax.gif
Ir kur tas Scheteling? blush2.gif Čia kažkokia nauja parduotuvė sostinėj?

Jaučiu, kad savajai aš šiemet neberasiu tų spec.trąšų, bet kitiems metams būtinai pasirūpinsiu iš vokiečių, jeigu čia nerasiu. O šiemet gal reiks paeksperimentuoti su vinimis biggrin.gif Man gražu mėlyna.
Pagalvojau, kad laistyti su citrinų sultimis tai beveik tas pat kaip maldeles kalbėti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 06 rugpjūčio 2012 - 10:34
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 06, 11:30)
Oi  doh.gif  Nu, bet kaip pagal jūsų rekomendacijas nusipirkti biggrin.gif  Senukuose, po 7 lt, kas ?? Trąšos? Kokios? Nu, būkit gera, parašykit pavadinimą ar firmą? Nes gi įdomu, kas jums numėlyninino  ax.gif  O pagal tokius aprašymus suprast kaip ir sunku ax.gif Čia temoje kažkas rašė, kad paprastos trąšos hortenzijoms mėlynumo nepriduoda ax.gif
Ir kur tas Scheteling?  blush2.gif  Čia kažkokia nauja parduotuvė sostinėj? biggrin.gif

Ne tik Vilniuje yra ta parduotuvė
http://www.schetelig.lt/
Ten ne paprastos trąšos, o trąšos mėlynosioms hortenzijoms.
O tas kitas, kur turiu, pažiūrėsiu namie - nufotografuoti nepavyks, nes jau labai atdriskęs pakelis, bet parašysiu firmą . Tik žinau, kad pakelis nedidelis - gal kokie 250g, ir ten ne trąšos, bet kažkaip kitaip vadinasi - "tipo spalvos paryškintojas" ar kažkas panašiai. Jo mažai reikia - pakelis dar beveik pilnas. Ir šiais metais jau galite būti rami - tikrai nieko nepadarysite, ten reikia iš pavasario (bent jau man taip atrodo ir aš taip dariau)
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2012 08 06, 13:00)
Ne tik Vilniuje yra  ta parduotuvė
http://www.schetelig.lt/
Ten ne paprastos trąšos, o trąšos mėlynosioms hortenzijoms.
O tas kitas, kur turiu, pažiūrėsiu namie - nufotografuoti nepavyks, nes jau labai atdriskęs pakelis, bet parašysiu firmą . Tik žinau, kad pakelis nedidelis - gal kokie 250g, ir ten ne trąšos, bet kažkaip kitaip vadinasi - "tipo spalvos paryškintojas" ar kažkas panašiai. Jo mažai reikia  - pakelis dar beveik pilnas. Ir šiais metais jau galite būti rami - tikrai nieko nepadarysite, ten reikia iš pavasario (bent jau man taip atrodo ir aš taip dariau)

Oh, ačiū bigsmile.gif Dabar aiškiau. Būtinai parašykit firmos ir produkto pavadinimus to "ryškintojo".
Mh, tikiu, kad reik nuo pavasario ruošti dirvą.. bet aš ją pirmi metai teturiu.. pirkau mėlynais žiedais, kurių daugumą pametė iškart po persodinimo.. dabar laukiu, kokie bus naujai sukrauti bigsmile.gif
Atsakyti
skaitau kad diskutuojat apie hortenziju spalvas. Tai va, pasirodo tikrai yra hortenziju ir be jokiu papildomu trasu zydinciu melynai. Kaimynei uzpernai padovanojo koleges nediduke hortenzija su didziuliu melynu ziedu. Pasodino ja i paprasta zeme. Pernai ji turejo taip pat tik viena melyna zieda, todel as tuo stebuklu nelabai dar ir tikejau. Siemet ji jau pati mane kvieciasi apziureti, o ant jau gerokai isaugusio krumelio bent penki didziuliai melyni ziedai (neskaiciavau ju gal net daugiau) wub.gif Beje kiekvienas kekeje esantis ziedelis laaabai didelis (berods tokiais dideliais zydi mumriko londoniete).
Dabar daugiametes.lt ziuriu yra kazkokia Nikko Blue zydinti tiek ant pirmameciu tiek ant antrameciu atzalu
turiu nora tokia pabandyt uzsisakyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2012 08 06, 08:22)
na ar nusipirkai trąšų ir kiek mokėjote?smile.gif Tikiuosi kitoms hortenzijų mylėtojoms palikot lotuliukas.gif

rytoj važiuoju pirkti - kainuoja jos apie 20lt, svoris 800g ir šiuo metu joms taikoma 30% nuolaida - sakė turi panakmaia, taip kad visoms norinčiolms užteks. Tai yra ne tik mėlynumą suteikiančios medžiagos, bet jų ir trąšų mišinys, taip kad mano galva kaina už tokį kiekį ir dar su nuolaida labai normali.

Kadangi aš turiu tris rožines didžialapes hortenzijas, tai eksperimentuose pradžioje su viena biggrin.gif

QUOTE(reg @ 2012 08 06, 10:27)

Tikrai atsistatys normali rožinė spalva, tik reikia palaukt, kos visiškai išsiplaus mikroelementai, kurie dažo žydra spalva. Ir iš tikrųjų esu mačiusi, kad negražiausiai žiedai atrodo būtent kai keičiaisi iš žydros į rožinę - būna negražios murzinos spalvos doh.gif

QUOTE(tyli upė @ 2012 08 06, 11:30)
Ir kur tas Scheteling?  blush2.gif  Čia kažkokia nauja parduotuvė sostinėj?

Bent jau Vilniuje ta parduotuvė sena kaip pasaulis ir ji "gyvena" Šiaurės miestelyje - googlas visagalis viską parodo iš kart, tik paieškot tereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 06, 16:18)
Tikrai atsistatys normali rožinė spalva, tik reikia palaukt, kos visiškai išsiplaus mikroelementai, kurie dažo žydra spalva. Ir iš tikrųjų esu mačiusi, kad negražiausiai žiedai atrodo būtent kai keičiaisi iš žydros į rožinę - būna negražios murzinos spalvos  doh.gif

Bent jau Vilniuje ta parduotuvė sena kaip pasaulis ir ji "gyvena" Šiaurės miestelyje - googlas visagalis viską parodo iš kart, tik paieškot tereikia  biggrin.gif

O man ta "murzina" šokoladinė visai įdomi bigsmile.gif Parduotuvėj kartą mačiau.. ax.gif

Tai tas tai taip - į googleą visada galima pasiųsti, bet ir temoje norisi surasti konkretumo, naudingų patarimų ir pan. , ne tik aikčiojimo "kokie gražūs svetimi žiedai". Jūsų labai gražūs. Bet juk ne ant mano kiemo biggrin.gif 4u.gif

ps Vis tik ačiū už pasidalinimus. Parduotuvės nežinojau. Pavadinimas visai negirdėtas buvo.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 06, 15:32)
Tai tas tai taip - į googleą visada galima pasiųsti, bet ir temoje norisi surasti konkretumo, naudingų patarimų ir pan. , ne tik aikčiojimo "kokie gražūs svetimi žiedai". Jūsų labai gražūs. Bet juk ne ant mano kiemo  biggrin.gif  4u.gif

dėl google, tai turėjau omeny tik kaip rast parduotuvės kontaktus, kad ne nauja ji, o dėl augalų nuotraukų tai ir aš dažnai būnu "priekabi" ir prašau rodyt gyvus pavyzdžius, nes google gali rast stebuklingų grožių ir dažnai tie grožiai tokie gražūs nebūna "ant Lietuvos" ax.gif

o kaip seksis man "mėlinint" savąją hoetenziją matysiu tik kitais metais, nes šiemet jau nebepilsiu tų trąšų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 06, 16:46)
dėl google, tai turėjau omeny tik kaip rast parduotuvės kontaktus, kad ne nauja ji, o dėl augalų nuotraukų tai ir aš dažnai būnu "priekabi" ir prašau rodyt gyvus pavyzdžius, nes google gali rast stebuklingų grožių ir dažnai tie grožiai tokie gražūs nebūna "ant Lietuvos"  ax.gif

o kaip seksis man "mėlinint" savąją hoetenziją matysiu tik kitais metais, nes šiemet jau nebepilsiu tų trąšų  4u.gif

bigsmile.gif Jei būsim gyvi (ta prasme, čia), gal pamatysim ax.gif

Ne į temą, mano bernužėliai pabudę atėjo, pamatė jūsų avatarą ir taip džiaugsmingas "mama, kajamotas" doh.gif biggrin.gif

Ir į temą, aš savąją pirmają didžialapę mėlynžiedę iš maximos įkišau į pavėsį, susidariusį nuo aukštų lapinių gėlių.. nes visur sode labai saulėta, o čia įkišau beveik į pilną šešėlį.. nes buvau skaičius, kad tai pavėsio gėlė. Klausimas, ar nepersistengiau. Gyvena gėlė ten jau gal mėnesį laiko, krauna naujus pumpuriukus, kelis naujus lapukus.. kaip manot, jūs su jomis daugiau patirties turite? Gal vis tik reikia jai truputį daugiau saulės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 06 rugpjūčio 2012 - 15:03
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 06, 12:39)
Dabar aiškiau. Būtinai parašykit firmos ir produkto pavadinimus to "ryškintojo".

Apžiūrėjau pakelį - yra "Senukų" etiketė - reiškia pirkta ten. Firma Orvital, o ant pakelio viršaus didelemis raidemis "Flortis". Radau jų puslapyje kažką panašaus (mano mažesnis 300 g pakelis)
http://www_orvital_i...00g-format.html
Atsakyti
Pas mane krūmai didesni, kur saulėje. Tiesa tik vienas krūmas auga pavėsyje, bet jo lapai šviesesni, žiedai mažesni, bet tai gal ir nuo veislės priklauso, nes turiu 4 didžiažiedes ir skirtingas pirkau, nors visos žydi labai panašiai biggrin.gif . Todėl reikia, kad ir kitos parašytų, kokios gražesnės ar pavėsyje, ar saulėtoje vietoje.
Atsakyti
Turim mes 4 senus krūmus (jiems virš 15 metų) rožinės ortenzijos, pridaugintus iš vienos, trys auga pavėsy, vienas saulėje. Tai tas ,kur saulėje per didžiausius karščius apvysta, o žiedų dydis labiausiai priklauso nuo žemės kokybes- didžiausi žiedai derlingoje žemėje visiškame pavėsyje, ir krūmas pats didžiausias, Visi žiemoje lauke ,tik prilenkti prie žemės.
Viena krūmą pastoviai tręšiu melsvinančiomis trąšomis-kiekvienais metais, tai jo žiedai ryškiai mėlyni-net nenatūraliai:
user posted image
user posted image
Dar viena krūmą patręšiau tik kelis kartus-tai jo kai kurie žiedai melsvesni, kai kurie raudonesni, bet tas melsvumas kelis metus išsilaiko ir nebetręšiant.
Pusė šito krūmo melsvos, pusė rausvos:
user posted image
user posted image
user posted image
Dar bandžiau tręšti melsvinančiomis trąšomis kitos rūšies hortenziją, tai kelių žiedų nusispalvino šiek tiek viduriukas mėlynai -man labai gražu. Nežinau kaip vadinasi, bet tokia, kur išsiskleidžia tik šoniniai žiedeliai, o viduriukas ne.
user posted image
o taip atrodo nenusidažiusi:
user posted image
Bandžiau melsvinti ir vijoklinę ,ir šluotelinę ,ir baltą paprastą hortenzijas, bet kol kas jokių pokyčių nepastebėjau.
Melsvinimui naudoju:
user posted image

Papildyta:
Manoji vijoklinė:
user posted image
Žydėjo:
user posted image
user posted image
Šluotelinė:
user posted image
user posted image
Paprasta balta: