Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos III tema

QUOTE(Amri @ 2012 08 02, 16:34)
Mano mėlyna hortenzija žydi labai ryškiais ružavais žiedais  g.gif  Pasirodo, reikia spec. trąšų  doh.gif  Gal žinot kokių? Vieną kartą bandžiau aiškintis parduotuvėj, tai į mane kažkaip keistai žiūrėjo  schmoll.gif

biggrin.gif
Irgi prisiklijuoju prie klausimo.. gal kas pagaliau išduos mėlinumo paslaptis ax.gif
Aš vieną ją ir teturiu.. krauna dabar pumpurėlius, nes tuos, su kuriais pirkau, po persodinimo, pametė. Buvo gražiai melsva, kai pirkau. Dieds šaiposi, kad bus bespalvė, o norisi gi jam įrodyti, kad jis klysta ax.gif

Andorinha, ačiū. O dar išduokite, kur tokių trašų galima pirkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 02 rugpjūčio 2012 - 14:50
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 02, 14:48)
biggrin.gif Irgi prisiklijuoju prie klausimo.. gal kas pagaliau išduos mėlinumo paslaptis  ax.gif
Aš vieną ją ir teturiu.. krauna  dabar pumpurėlius, nes tuos, su kuriais pirkau, po persodinimo, pametė. Buvo gražiai melsva, kai pirkau. Dieds šaiposi, kad bus bespalvė, o norisi gi jam įrodyti, kad jis klysta  ax.gif

Andorinha, o kur tokių trašų gaut pirkti?

jos vokiskos, bet tikrai Lietuvoje galima kazko panasaus gauti.
tikiuosi, merginos hortenziju profes i sita klausima tiksliai atsakys - yra LT ko panasaus hortenzijoms?
truk plysk, pagooglinau uzrasius lietuviskai trasos hortenzijoms su alunu, tai ismete tik viena nuoroda - SM foruma lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 02 rugpjūčio 2012 - 14:55
aš tikriausiai ieškot nemoku, bet neteko rast - kiek kur žiūrėjau visur būdavo tiesiog trąšos hortenzijoms (skirtingų firmų), o jos nedažo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 02, 14:55)
aš tikriausiai ieškot nemoku, bet neteko rast - kiek kur žiūrėjau visur būdavo tiesiog trąšos hortenzijoms (skirtingų firmų), o jos nedažo  schmoll.gif

Galbut jau ir per velu jas tresti su alunu? g.gif siaip koki buteliuka atsiusti galeciau...
Atsakyti
Nu iš tikro tai šiemet taip gražiai ružavai žydi, tiek daug žiedų prikrovė, kad gerai bus ir tokia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2012 08 02, 15:59)
Galbut jau ir per velu jas tresti su alunu?  g.gif  siaip koki buteliuka atsiusti galeciau...

aš mielai "pajamčiau" butelaitį kitą, nes pas mus būtent alūno ieškojau užsimušdama ir niekur neradau doh.gif doh.gif šiemet gal ir per vėlu, bet kitais metais pas mane hortenzijų bus dar daugiau, taigi dar tikrai prisireiks cool.gif
Atsakyti
Labas vakaras, nupirkau vakar sluoteline hortenzija vazone. Pardaveja pasake kad galiu is kart sodinti. Pasodinau vakar, palaisciau, o siandien po darbo radau su nuleistom galvom verysad.gif
Ka daryti? Ar jau neisgelbesiu jos?
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2012 08 02, 20:55)
Labas vakaras, nupirkau vakar sluoteline hortenzija vazone. Pardaveja pasake kad galiu is kart sodinti. Pasodinau vakar, palaisciau, o siandien po darbo radau su nuleistom galvom  verysad.gif
Ka daryti? Ar jau neisgelbesiu jos?

nieko jai nenutiks - palaistykit, kad žemė būtų nuolat drėgna, bet kad krūmas neužmirktų. Palaukit kurį laiką ir jei per savaitę žiedai nesustandės ir neatsigaus mano galva geriausia juos būtų nukirpti ir leisti hortenzijai visas jėgas skirti šaknyno auginimui.

Pernai kai nusipirkau hortenziją Limelight ir sodindama kažkodėl išdraskiau šaknų gniužulą ji ne tik kad žiedus nudžiovino, bet ir daugumą lapų numetė ir nieko, puikiai po žiemos atžėlė ir dabar žydi thumbup.gif
Atsakyti
labai grazus visu ziedai.. wub.gif

gal zinot kodel mano laipiojanti hortenzija, pasodinta kokie 3-4 metai,o ziedu beveik nera.. arba jei sukrauna tai pora vienetu.. Nusala?

Kita hortenzija pasodinau pernai, pavadinimo nepamenu, bet turejo buti senobine lietuviska kur nenusala, bet siemet ant jos ziedu nerasta schmoll.gif Kas cia jai nutiko?
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 02, 15:48)
biggrin.gif
Irgi prisiklijuoju prie klausimo.. gal kas pagaliau išduos mėlinumo paslaptis  ax.gif

Andorinha, ačiū. O dar išduokite, kur tokių trašų galima pirkti?

Mergaitės, kai pirkau mėlyną chortenziją, tai pardavėja sėklose sakė, norint , kad žydėtų mėlynai, reikia laistyti rugščiu vandeniu, man paprasčiausiai sakė įlašinti truputėlį citrinų sulčių. biggrin.gif

Dar noriu paklausti, jau antri metai auginu chortenciją vazone(žiemą įnešu į rūsį), o šiemet norėčiau persodinti lauke, tai kaži, nenušals ji žiemą? Reikia kažkaip apdengti? Laukiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmeta: 04 rugpjūčio 2012 - 11:14
QUOTE(vilmeta @ 2012 08 04, 13:12)
Mergaitės, kai pirkau mėlyną chortenziją, tai pardavėja sėklose sakė, norint , kad žydėtų mėlynai, reikia laistyti rugščiu vandeniu, man paprasčiausiai sakė įlašinti truputėlį citrinų sulčių.  biggrin.gif

Laistant parūgštintu vandeniu mėlynai ji tikrai nežydės schmoll.gif
Atsakyti
Aš pirkau trąšas mėlynoms hortenzijoms ir liejau su vandeniu, ir taip pyliau po krūmu, o vistiek žydi ružavai. Trąšas mėlynoms hortenzijoms pirkau Lenkijoje, bet mačiau ir pas mus Sheitilenge.
Prieš keletą metų buvau skaičiusi, kad sodinant į duobę reikia pridėti ar tai vinių, ar tai aliumininės vielos (dabar jau nepamenu), tai tada žydi mėlynai, tai aš ir prikroviau, bet žiedai melsvi buvo tik pirmais metais. Šiemet to krūmo žiedai viršuje ružavi, o apačioje tokie alyviniai.
Atsakyti