Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiškės renkasi čia :)

Sveikos, paskaitau apie visų ligas, tai baisu darosi, kaip serga tie mažiukai verysad.gif
slitka, o beja, tu maitini MP? g.gif Ir ar buvo būtina kiekvieną bronchitą antibiotikais gydyti? Juk vistik bronchitas nėra plaučių uždegimas. Žinoma, aš čia tik pasamprotauti bandau, nežinau, kokia ten pas jus ligų eiga būdavo, gal tikrai antibiotikai būtini buvo... Maniškei 1m. 10mėn., kol kas tik kartą antibiotikų gavusi, nors ir dėl to karto mane labai griaužia sąžinė... Neseniai irgi bronchitą turėjom, plaučiai pilni karkalų buvo, na, bet per gerą mėnesį išsivalė su mikstūromis, nors jau antibiotikus norėjo rašyti. Bet kai sužinojo, kad vis dar MP valgo - tai leido toliau gydytis be rimtų vaistų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 04 02, 15:36)

slitka, o beja, tu maitini MP?  g.gif  Ir ar buvo būtina kiekvieną bronchitą antibiotikais gydyti? Juk vistik bronchitas nėra plaučių uždegimas. Žinoma, aš čia tik pasamprotauti bandau, nežinau, kokia ten pas jus ligų eiga būdavo, gal tikrai antibiotikai būtini buvo... Maniškei 1m. 10mėn., kol kas tik kartą antibiotikų gavusi, nors ir dėl to karto mane labai griaužia sąžinė... Neseniai irgi bronchitą turėjom, plaučiai pilni karkalų buvo, na, bet per gerą mėnesį išsivalė su mikstūromis, nors jau antibiotikus norėjo rašyti. Bet kai sužinojo, kad vis dar MP valgo - tai leido toliau gydytis be rimtų vaistų.  biggrin.gif

ne jau nebemaitinu, pilnus 8 menesius atmaitinau ir baigiau ir MP maitinamas jis jau sirgo 3 kartus bronchitu, tu taikai, kad MP labai apsaugo imuniteta , aga as irgi taip galvojau,deja, kaip sirgo taip serga, dickis iki darzelio (iki 2,5 m) nera ne karto rimtai sirges, tik darzelyje suzinojom ka reiskia auksta tempa, antibiotikai ir ausu uzdegimai...
na o del antibiotiku,tai velgi 2 k. buvo skirti seimos daktares doh.gif viena karta ligoninej, kazkodel kitokiu gydymo variantu man nesiule doh.gif tik paskutini karta prasisukom be ju
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2013 04 02, 15:16)
ne jau nebemaitinu, pilnus  8 menesius atmaitinau ir baigiau ir MP maitinamas jis jau sirgo 3 kartus bronchitu, tu taikai, kad MP labai apsaugo imuniteta , aga as irgi taip galvojau,deja, kaip sirgo taip serga, dickis iki darzelio (iki 2,5 m) nera ne karto rimtai sirges, tik darzelyje suzinojom ka reiskia auksta tempa, antibiotikai ir ausu uzdegimai...
na o del antibiotiku,tai velgi 2 k. buvo skirti seimos daktares  doh.gif  viena karta ligoninej, kazkodel kitokiu  gydymo variantu man nesiule  doh.gif tik paskutini karta prasisukom be ju

Ne, tikrai neteigiu, kad MP maitinamas vaikas mažiau serga šitomis peršalimo/virusinėmis ligomis. Pirmąją irgi tik 8 mėn. maitinau, bet daug mažiau sirgo, nei mažoji... Bet vėlgi, didžiąją dalį ligų parneša vyresnėlė doh.gif
MP nauda tiesiog investicija į ateiti, kuomet ilgai žindyti vaikai rečiau serga visokiomis širdies ir k.t. ligomis.
O dėl antibiotikų, tai šeimos gydytojas visada apsidraudžia, jam tai kas - juk ne jo vaikas šeriamas antibiotikais. Žinoma, visada reikia sau prisiimti atsakomybę, mama geriausiai jaučia, kada galima jų išvengti, o kada ne. O šiaip tai jei rašo antibiotikus, tai bent kraujo tyrimą privalo padaryti, visada to reikalauk.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 04 02, 16:31)
Ne, tikrai neteigiu, kad MP maitinamas vaikas mažiau serga šitomis peršalimo/virusinėmis ligomis. Pirmąją irgi tik 8 mėn. maitinau, bet daug mažiau sirgo, nei mažoji... Bet vėlgi, didžiąją dalį ligų parneša vyresnėlė  doh.gif
MP nauda tiesiog investicija į ateiti, kuomet ilgai žindyti vaikai rečiau serga visokiomis širdies ir k.t. ligomis.
O dėl antibiotikų, tai šeimos gydytojas visada apsidraudžia, jam tai kas - juk ne jo vaikas šeriamas antibiotikais. Žinoma, visada reikia sau prisiimti atsakomybę, mama geriausiai jaučia, kada galima jų išvengti, o kada ne. O šiaip tai jei rašo antibiotikus, tai bent kraujo tyrimą privalo padaryti, visada to reikalauk.

oi geriausia buvo,kai abu bernuzeliai susirgo, dickio kraujo tyrimai buvo blogi, prirase antibu...nedaviau, nes nei tempos nebuvo nei ko, pasveikom ir be ju, o mazajam kraujo tyrimai buvo geri, bet po poros dienu atsidurem ligoninej su dusuliu, ko pasekoje yra irasyta bronchine astma, o del daktares tai taip,yra lengviausia israsyrti antibiotiku , del to labai liudna sad.gif
Atsakyti
Sveikutes, visas su praejusiom sventem 4u.gif
As tai va jau sedziu namie atostogauju ir jau iki pat gimdymo atostogausiu, per sventes truputi buvo problemu su sveikata, tai jau gydytoja liepe guleti namie ir jau neiti i joki darba, o daugiau ilsetis ax.gif Tai tikiuosi viskas bus gerai ir nereiks daugiau pergyventi del kokiu negalavimu rolleyes.gif
Del tu adenoidu tai as kol kas tikrai nenusiteikusi ju vaikui operuoti, nors visos gydytojos(iskyrus viena) teigia, kad juos butina operuoti unsure.gif Bet maniskis nei knarkia, nei kazkokiom rimtom ligom serga, tik tiek kad va sia ziema du kartus tokias rimtas slogas turejo, bet nemanau, kad del to reikia operuoti g.gif Mes irgi naudojom tuos heomopatinius limphomiosot, tai kazkaip apie juoda mums nieko nesake, o kaip tik ne viena gydytoja juos rekomendavo ax.gif Dar va neseniai naudojom nasonex purskala i nosi, jis skaitosi nuo alergiju, bet ir adenoidus gydo, sake kitiems net operaciju nereikia po situ vaistu rolleyes.gif
Del darzeliu tai manau visais laikais buvo tu snargliuotu vaiku ir ju bus, nieko cia nepakeisi ax.gif Ateina viskas is europos, o pavyzdziui anglijoj tai isviso jeigu vaikui nera temperatura aukstesne negu 38, tai juos veda i darzelius ir nemato nieko blogo, jau nekalbant apie kosulius ir slogas, cia jiems isviso neliga rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(drugelis. @ 2013 04 02, 15:31)
Ne, tikrai neteigiu, kad MP maitinamas vaikas mažiau serga šitomis peršalimo/virusinėmis ligomis. Pirmąją irgi tik 8 mėn. maitinau, bet daug mažiau sirgo, nei mažoji... Bet vėlgi, didžiąją dalį ligų parneša vyresnėlė  doh.gif

tpfu tpfu, bet mano mažoji kol kas tik kartą sirgo savaičiukę sloga, kurios net sloga nepavadinčiau. Nei ilgas snarglys buvo nutįsęs, nei nosis užsikimšus, nei šiaip prastai jautėsi. Na ir dar kartą sirgo- temperatūra buvo pakilusi porai dienų- 37,3 dalys. Nei kosėjo, nei slogavo, nei vėmė, nei viduriavo. O šiaip, palyginus su Ugnium, kuris nuo 3 sav. maitinamas mišinukais buvo tai sveikut sveikutėlė. Ugnius pirmąkart rimtai susirgo 4,5 mėn- bronchopneumonija, tai jau paskui sekė liga po ligos.
Bet aš va tikiu minčių įtaiga bigsmile.gif Įsikalbėjau sau, kad ilgai maitinsiu savo dukrytę ir ji dėl to bus sveika. Dar užtvirtinau kitokia mintim, kad kadangi bus drakono metais, tai irgi turi būti sveika. Plius įsikalbėjau, kad to antrojo vaikelio dėka susigrąžinsiu savo grąžią figūrą, numesiu visus kg, priaugtus iš gero gyvenimo. Taip ir atsitiko biggrin.gif Sveriu mažiau, nei prieš antrąjį nėštumą kokiais 5 kg bigsmile.gif
Tai kol kas mano minčių įtaiga veikia.
Atsakyti
Merginos gal kurios gimdete savo vaikucius KMUK g.gif Kai buvau nuvaziavusi del bedeliu i kmuk tai jie siulo pas juos gimdyti, bet as taip nenoriu i tas klinikas, man ten toks konvejeris ir dar tokios stafkes uz gimdymus kai pasiskaiciau tai ziauru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2013 04 03, 11:13)
Merginos gal kurios gimdete savo vaikucius KMUK g.gif Kai buvau nuvaziavusi del bedeliu i kmuk tai jie siulo pas juos gimdyti, bet as taip nenoriu i tas klinikas, man ten toks konvejeris ir dar tokios stafkes uz gimdymus kai pasiskaiciau tai ziauru doh.gif

abu gimdziau KMUK, susitarius pas T. Birzieti, abu buvo cp, esu labai labai patenkinta tiek pacia operacija, prieziura ir personalu, aisku keliu sesuciu snukiai plytos prasydavo, bet visa kita buvo liuks.
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2013 04 03, 11:13)

As pries dvi savaites gimdziau KMUK. Nu nieko blogo negaliu pasakyti. Tiek gydytoja superine, tiek palatos akusere wub.gif Gydytoja kiekviena diena uzeidavo pasiteirauti kaip sekasi, akusere vos nekaip mama rupinosi 4u.gif
MB irgi buvo labai prie klinikas, tipo konvejeris ir pan, bet netgi ir jis jau paskui sako- zinai pakeiciau nuomone smile.gif
Papildyta:
Susirauke budavo tik maisto dalintojos ir valytojos biggrin.gif
Atsakyti
Gretucka - abi mergaites gimdžiau Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose ir abu kartus likau viskuo labai patenkinta. Personalas malonus, gražiai paaiškina, kas neaišku, maistas skanus, pati atmosfera jauki, visi šypsosi, malonūs. thumbup.gif
Tiesa, pirmą kartą tariausi su gydytoja, o prie antro gimdymo - nesitariau. Ir sakyčiau, paradoksas, bet antrą kartą pačia priežiūra gimdymo metu likau žymiai labiau patenkinta... na, gal dėl to, kad pirmą kartą buvo daugiau baimės, nežinia, viskas baugu doh.gif
Asmeniškai aš, niekada nesirinkčiau KMUK gimdymui... man ten grynų gryniausia ligoninė, šurmulys, neretas svečias ir auksinis stafilokokas, žinoma, ir kitur jo būna, bet ten dažniausiai... Bet tai yra kiekvienos gimdyvės pasirinkimo reikalas. Man norėjosi jaukumo, intymumo, visiškai nesinorėjo vaikščioti po plačius koridorius su nnn palatų, matyti studentus/rezidentus, gausybę kitų gimdyvių ir jų vyrų.

Rylinga - o taip, minties galia tikrai veikia. na, bet mums kažkaip nepadeda... doh.gif Žinoma, tos ligos tai slogos ir kosuliai, nei kart į ligoninę nevažiavom... ir dar yra svarbus veiksnys, nuo kurio mažoji labai greit pasigauna ligas - turim įgimtą čiobreliaukės padidėjimą, kurį turėtų išaugti, nesiplėsiu, kas tas yra, bet nuo jo Radvilės apsauga nuo virusų labai susilpnėjusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 03 balandžio 2013 - 13:12
QUOTE(slitka @ 2013 04 03, 10:40)
abu gimdziau KMUK, susitarius pas T. Birzieti, abu buvo cp, esu labai labai patenkinta tiek pacia operacija, prieziura ir personalu, aisku keliu sesuciu snukiai plytos prasydavo, bet visa kita buvo liuks.

Jei nepaslaptis kiek mokejai ir kaip ten su tuo cp, ar jie laukia kol veikla prasides ar susitari kazkokia diena ir atvaziavus padaro g.gif Kiek laiko laike po cp? Ar emei mokama palata ar paprastoj gulejai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(pickutis @ 2013 04 03, 10:59)
As pries dvi savaites gimdziau KMUK. Nu nieko blogo negaliu pasakyti. Tiek gydytoja superine, tiek palatos akusere wub.gif Gydytoja kiekviena diena uzeidavo pasiteirauti kaip sekasi, akusere vos nekaip mama rupinosi 4u.gif
MB irgi buvo labai prie klinikas, tipo konvejeris ir pan, bet netgi ir jis jau paskui sako- zinai pakeiciau nuomone smile.gif
Papildyta:
Susirauke budavo tik maisto dalintojos ir valytojos biggrin.gif

Jei gali parasyk pas ka gimdei ar gimdei susitarusi? Ar atsiliginote po visko?
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2013 04 03, 13:05)
Gretucka - abi mergaites gimdžiau Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose ir abu kartus likau viskuo labai patenkinta. Personalas malonus, gražiai paaiškina, kas neaišku, maistas skanus, pati atmosfera jauki, visi šypsosi, malonūs.  thumbup.gif
Tiesa, pirmą kartą tariausi su gydytoja, o prie antro gimdymo - nesitariau. Ir sakyčiau, paradoksas, bet antrą kartą pačia priežiūra gimdymo metu likau žymiai labiau patenkinta... na, gal dėl to, kad pirmą kartą buvo daugiau baimės, nežinia, viskas baugu  doh.gif
Asmeniškai aš, niekada nesirinkčiau KMUK gimdymui... man ten grynų gryniausia ligoninė, šurmulys, neretas svečias ir auksinis stafilokokas, žinoma, ir kitur jo būna, bet ten dažniausiai... Bet tai yra kiekvienos gimdyvės pasirinkimo reikalas. Man norėjosi jaukumo, intymumo, visiškai nesinorėjo vaikščioti po plačius koridorius su nnn palatų, matyti studentus/rezidentus, gausybę kitų gimdyvių ir jų vyrų.

As pirma irgi krikscioniskuose gimdziau ir sita gimdyciau, bet nezinia ar mano gydytoja mane apsiims kai perskaitys kliniku israsa verysad.gif As irgi nesirinkciau jokiu butu kliniku, man ten irgi nepatinka, bet kai kliniku gydytoja pasake kad yra sioka tokia rizika ir kas as geriau gimdyciau pas juos, tai kazi kaip cia gausi g.gif Na ryt einu pas savo ginekologe paziuresiu ka ji pasakys, jeigu ir ji pasakys kad manes nenori apsiimti, tai nebus pasirinkimo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2013 04 03, 15:59)
Jei nepaslaptis kiek mokejai ir kaip ten su tuo cp, ar jie laukia kol veikla prasides ar susitari kazkokia diena ir atvaziavus padaro g.gif Kiek laiko laike po cp? Ar emei mokama palata ar paprastoj gulejai? g.gif

parasysiu i az 4u.gif
Atsakyti