Įkraunama...
Įkraunama...

Dervos liejiniai (IV tema)

Na, pabandysiu namie nufotkinti, jei dar rasiu, kuriu nenusvirtinau biggrin.gif
Atsakyti
Man liūdna.
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2012 10 04, 10:07)
Ech, vargelis...  doh.gif Agnera, o pati dirbi su kuria derva? Su senaja ar su naujaja?


su naujaja man rodos.. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Gil, neverta liudeti, nuo to geriau nebus mirksiukas.gif
Agnera, taip, ta pati... Bandysiu ieskoti alternatyvu sitai dervai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauruska: 04 spalio 2012 - 12:24
Ziauriai sudetinga nufotografuoti doh.gif Geresnio vaizdo nebus, cia viskas ka sugebejau padaryti doh.gif Visas pavirsius atrodo kaip istisiniai krateriai menulyje lotuliukas.gif Braukiant pirstu nelabai kas jauciasi, labiausiai kliuna vaizdas, kai atsispindi sviesa.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauruska: 04 spalio 2012 - 17:50
QUOTE(Bjauruska @ 2012 10 04, 18:49)
Visas pavirsius atrodo kaip istisiniai krateriai menulyje  lotuliukas.gif Braukiant pirstu nelabai kas jauciasi, labiausiai kliuna vaizdas, kai atsispindi sviesa.

o tu žinai ką man tas primena? Dekupažo lakavimą.
Yra akrilinės spalvos, kurias kol aplakuoji, keliolika kartų tenka lakuoti/šlifuoti. Man tokia "garbingiausia" ( schmoll.gif ) yra ochros arba Afrikos žemės spalvų gama.
Čia gaunasi kažkokia panaši reakcija, nes vaizdzialis - identiškas anam.

Panos, kažkas negerai su tos dervos chemine reakcija.
Kas gerai mokate angliškai, verta gamintojui rašyti ir argumentuotai išsakyti problemas, gal ims ir tikrai pataisys cheminę sudėtį?

Mes juk Lietuvoje gaminamo Perfetto gaminių, tiesiogiai aiškindamos jiems problemas, kokybę pagerinome.

Na ir kas kad dervos gamintojai ne Lietuvoje - jiems juk prestižas ir perkamumas svarbu, o jei argumentuotas problemos išdėstymas bus, gal atsižvelgs.
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2012 10 04, 09:54)
Dalis gaminuku liko lipmus ir kas keisciausia, kad lipnus ne visas pavirsius, o tik dalis  g.gif

Bjauruska , o nebandei kiek pašildyti? ..., aišku, tai reikėjo daryti pradžioje


QUOTE(Gil @ 2012 10 04, 12:38)
Dar esu pastebėjus kažkokį keistą pabaltavimą dervos, pabaltavimas dingdavo jai sukietėjus. Čia turbūt dėl kažkokios medžiagos taip, nors niekaip nesugebėjau atsekt, visus liejinius laikiau ten pat, jie jau buvo sluoksniu ar dviem aplieti, ant visų užpyliau, pabaltavo tik vienas. biggrin.gif

Gil , tas vienas , matyt , buvo lietas paskutinis , naudotas dervos likutis


QUOTE(Bjauruska @ 2012 10 04, 18:49)
Ziauriai sudetinga nufotografuoti  doh.gif Geresnio vaizdo nebus, cia viskas ka sugebejau padaryti  doh.gif Visas pavirsius atrodo kaip istisiniai krateriai menulyje  lotuliukas.gif Braukiant pirstu nelabai kas jauciasi, labiausiai kliuna vaizdas, kai atsispindi sviesa.


man tai atrodo kaip perkaitinta ,"užvirinta" derva g.gif

man tai naujos pakuotės cristal resin savo savybėmis labai panaši į "prosveta" , tos pačios problemos būdavo-paviršiaus lipnumo problema , ji išsispresdavo kai prieš liejant pašildydavai , bet dėja ne visada, priežastis taip ir liko neaiškios ...augalų spalvos keitimas ...

tikrai nežinau , ar tai gamintojo klaida , ar tiesiog pardavėjai pasirinko pigesnį variantą ...

aš tai ją naudoju tik su spalvomis , na dar man ji tinka kai daug sluoksnių augalų dedu,kai nesimato konkretumų... ir svajoju apie ice resin biggrin.gif

Atsakyti
Aliete, ne, nesildziau dervos, nelabai tam salygu turiu. I orkaite kisti kazkaip nesinori... Taip, kad perkaitinta ji niekaip negali buti.
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2012 10 04, 20:37)
Gil , tas vienas , matyt , buvo lietas paskutinis , naudotas dervos likutis



Nea... Kaip tik vienas pirmesnių. Likučius iš puodelio liejant ir nuo sienelių krapštant, kurie galbūt jau neįsimaišę gali būti, kiek kitokie efektai. Su balkšvumu tai pirmą kartą susidūriau. Tai tas ir nesmagu, kai niekad nežinai, kas atsitiks, nors atrodo viską gerai darai. Na aš kažkaip pasilieku prie to, kad kol šildymo neįjungs, nebeliesiu. biggrin.gif
Atsakyti
na man nuo jūsų pašalinių efektų galva apsisuko biggrin.gif ..., jokios sistemos nesuseku ...
gaunasi kaip medicinoje - kiekviena ligos istorija individuali lotuliukas.gif

Bjauruska , tai gal reakcija su fonu ? , kaip suprantu lieta ant spalvos

Gil , dar balkšvumai atsiranda , jei į dervą patenka drėgmės /vandens , net lašas ir tas matosi ...

vis tiek priežastis turi būti lotuliukas.gif
Atsakyti
Aliete, ten medziaga uzlieta, tai nemanau, kad kokia reakcija galejo buti. Be to, pas mane ant visu tas pats iseina, nesvarbu ar fonas dazytas ar ne. Dar pirma galvojau, kad gal reaguoja su metalo sendintojais (zalvari sendinta uzliejau), bet kai pamaciau, kad ir kitur tas pats, tai pradejau kaltinti derva.
Atsakyti
aliete, taip, apie drėgmę buvau girdėjus, kad nuo jos baltuoja. Lašų tai nebuvo ten, nu gal apgaravo, apkvėpavau, gal ant maišymo lazdelės buvo nematomas sluoksnelis vandens, visai gali būti... biggrin.gif Tikrai mažai buvo, jei išnyko kietėjant.

O dėl tų kraterių, tai jie greičiausiai dėl konvekcinių srovių atsiranda, susidaro tokie 'narveliai'. Lakams šis efektas irgi būdingas. Gaminant visokias dervas ir lakus, stengiamasi narvelių susidarymą mažint, pridedant tam tikrų medžiagų. Šiaip paaiškinimą, kodėl mūsų derva taip staiga pradėjo krateriuotis, tikrai galima pritempt: kai oras vėsesnis, konvekcija stipresnė (na čia gal dėl neatšalusių betonkių, arba dėl pačioje dervoje reakcijos metu išskiriamos šilumos, sunku pasakyt). Taipogi supylus į formelę storą sluoksnį dervos, kraterių neturėtų atsirast visai. Bėda tik, kad retai kada taip storai reikia pilt... smile.gif
Atsakyti