Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasitikėti aukle?

paso kopija niekur negalioja. Norint aferą pasdaryti reikia tikrojo paso ir parašo
Atsakyti
įdomi tema smile.gif

esu auklė, bet mamytėm gal galiu duoti porą patarimų (nesakau kad vien jais vadovautis bet juos įpinti į šį procesą):

1) prašykite duomenų, vardo, pavardės, adreso, telefono numerių. jeigu auklė jauna- tėvų vardų, pavardžių, kontaktų. pasidomėkite šiek tiek teisiniais nuansais, paprašykite paso kopijos.

2)intervių metu klausinėkite ne tik apie darbą susijusių klausimų, nesidrovėkite užduot su laisvalakiu, ideologijos, religijos, požiūriu susijusių klausimų. užuokite keletą "intymių" klausimų.

3) Išklausinėkite kandidatės psichinės ir fizinės ligos istoriją. Nepamirškite alergijų. paklauskite kokius vaistus privalo ji gerti, kokie jų šalutiniai poveikiai.

4)paklauskite kodėl ji užsiima auklės darbu.

5) Kokia jos darbo metodika

6) Ar moka suteikti pirmąją pagalbą, ar turi tai įrodantį dokumenta (daugelyje kursų išduoda)

7) Ar dirbant auklės darbą jai kas nors nesisekdavo? ( Sakykim auklė neįgudus virėja. Mamytėm kurios palieka beveik paruoštus pietus, tame problemos nematys, bet tos kurios nori kad auklė gamintų vaikui valgyt pati, jau matys problemų)

8) Patys parašykite, paieškokite internete, "naminę" darbo sutartį, kurioje pažymėkite viską: pareigas, taisykles, garantijas, sąlygas, atlyginimą, galimybę jį keisti, galimas atleidimo priežastis, išėjimo iš darbo sąlygas, ligos atvėjų galimybes ir panašiai. Veskite žurnalą, kuriame registruotumėt auklės darbo laika, veskite atlyginimo mokėjimo lapą žurnalą kuriame pasirašytų jūs ir ji.

Stebėkite auklės reakciją i jūsų sąlygas. Vien del sutarties auklė gali išsigąsti nes ją jau saistys sutartyje surašytos taisyklės. o tėveliai turės puikius įrodymus iškilus konfliktams. Nesidrovėkite imtis priemonių norint išsirinkti gerą auklę.
----

internete yra gerų straipsių apie klausimus intervių metu, geri patarimai kaip rinktis gerą auklę. svarbu nepasimesti ir nebijoti kelti griežtas taisykles/ perklausas. juk tai daroma del didžiulio mūsų turto- vaikų.

Atsakyti
QUOTE(kika0125 @ 2013 02 12, 13:20)
užuokite keletą "intymių" klausimų.

ka turit minty?
Zinokit, viskas turi tureti ribas.
Jei manes potencialus darbdavys klaustu kad ir kur dirba mano vyras, brolis ir kiti artimi gimines, tikrai nesakyciau, nes O KOKS JO REIKALAS? O jei dar pradetu "intymius" klausimus uzdavinet schmoll.gif As gi dirbt ateinu, o ne viesint savo ir savo giminiu asmeninius gyvenimus.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 02 12, 14:36)
ka turit minty?
Zinokit, viskas turi tureti ribas.
Jei manes potencialus darbdavys klaustu kad ir kur dirba mano vyras, brolis ir kiti artimi gimines....

Del to ir vartojau žodį kabutėse, atleiskite jeigu ne taip supratote smile.gif tiesiog tokių <out of the ordinary> klausimų. pvz. aš karta buvau paklausta kaip mane auklėjo tėvai.

manau pakeisiu šį žodį kitu kad nebūtų tokių nesusipratimų smile.gif
Atsakyti
na, gal tikrai geriau "intymius" klausimus pakeisti asmeninio pobudzio klausimais bigsmile.gif
Atsakyti
Manau. kad esu visai "normali" auklė, gal net pakankamai gera. Kai išgirstu šitiek daug ir gana keistų klausimų - sunerimstu, tiesą sakant, pagalvoju, kad gal geriau neįsipareigoti tokiems žmonėms, kurie klausinėja, ar esu psichiškai sveika... Tokius dalykus samdanti mama turėtų įvertinti neklausinėdama. Yra, žinoma, tame sąraše ir visai racionalių klausimų, tik manau, kad ta, kuri pati tų klausimų nesugalvoja - nemokės ir atsakymų tinkamai įvertinti.
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2013 02 12, 22:10)
pagalvoju, kad gal geriau neįsipareigoti tokiems žmonėms, kurie klausinėja, ar esu psichiškai sveika... 

Ne, nesveika ir pažymėjimą turiu biggrin.gif
O jei rimtai, auklės vietoje neprasidėčiau su tokiais "darbdaviais". Aš suprantu, kad vaikai tai ne batai, kad praktiškai bet kas dirbt galėtų, bet ir su potencialia aukle kaip su žmogum elgtis reiktų (kalbu ne vien apie klausimus apie psichinę sveikatą).
Atsakyti
QUOTE(astoria @ 2013 02 12, 23:23)
Ne, nesveika ir pažymėjimą turiu  biggrin.gif
O jei rimtai, auklės vietoje neprasidėčiau su tokiais "darbdaviais". Aš suprantu, kad vaikai tai ne batai, kad praktiškai bet kas dirbt galėtų, bet ir su potencialia aukle kaip su žmogum elgtis reiktų (kalbu ne vien apie klausimus apie psichinę sveikatą).

Visiškai pritariu, kad su tokiais klausimais auklės paieškos gali užsitęsti, nes auklė irgi paklaus analogiškų dalykų, suabejojusi tokios potencialios darbdavės fizine ir dvasine sveikata, mokumu, teistumu, neisteriškumu ir kt., nes tai irgi ne mažiau svarbu prieš kažkam įsipareigojant, juo labiau, kad tikrai yra normalus pasirinkimas.

O vaiko maisto gaminimui tikrai nereikia būti baigus "Stiklių" restorano kursų, užtenka normalių 30-metės gaminimo įgūdžių.
Atsakyti
Ir apskritai, jei būčiau auklė ir per pokalbį pradėtų klausinėti tokių dalykų kaip tėvų pavardžių, kontaktų ir pan., tikriausiai pagalvočiau, kad čia sukčiai prisidengę vaiku, renka informaciją.
Atsakyti
Kiekviename darbe reikalauja sveikatos pazymejimo kiekvienais metais,tai manau,pakalusti aukles ,ar ji sveika nera nusikaltimas.Priimame zmogu i savo namus,kuris praleidzia laika su vaiku mums nematant,nebunant,kodel gi nepaklausius apie jos sveikata ,seima, iprocius,kodel ji pasirinko aukles darbeli.. Gal is viso su aukle nesikalbeti? Isidarbinant einam i pokalbi,rasome CV.ir t.t.Manau isiklausineti reikia ir dokumentus tikrinti....
Atsakyti
QUOTE(kika0125 @ 2013 02 12, 15:20)
įdomi tema smile.gif

esu auklė, bet mamytėm gal galiu duoti porą patarimų (nesakau kad vien jais vadovautis bet juos įpinti į šį procesą):

1) prašykite duomenų, vardo, pavardės, adreso, telefono numerių. jeigu auklė jauna- tėvų vardų, pavardžių, kontaktų. pasidomėkite šiek tiek teisiniais nuansais, paprašykite paso kopijos.

2)intervių metu klausinėkite ne tik apie darbą susijusių klausimų, nesidrovėkite užduot su laisvalakiu, ideologijos, religijos, požiūriu susijusių klausimų. užuokite keletą "intymių" klausimų.

3) Išklausinėkite kandidatės psichinės ir fizinės ligos istoriją. Nepamirškite alergijų. paklauskite kokius vaistus privalo ji gerti, kokie jų šalutiniai poveikiai.

4)paklauskite kodėl ji užsiima auklės darbu.

5) Kokia jos darbo metodika

6) Ar moka suteikti pirmąją pagalbą, ar turi tai įrodantį dokumenta (daugelyje kursų išduoda)

7) Ar dirbant auklės darbą jai kas nors nesisekdavo? ( Sakykim auklė neįgudus virėja. Mamytėm kurios palieka beveik paruoštus pietus, tame problemos nematys, bet tos kurios nori kad auklė gamintų vaikui valgyt pati, jau matys problemų)

8) Patys parašykite, paieškokite internete, "naminę" darbo sutartį, kurioje pažymėkite viską: pareigas, taisykles, garantijas, sąlygas, atlyginimą, galimybę jį keisti, galimas atleidimo priežastis, išėjimo iš darbo sąlygas, ligos atvėjų galimybes ir panašiai. Veskite žurnalą, kuriame registruotumėt auklės darbo laika, veskite atlyginimo mokėjimo lapą žurnalą kuriame pasirašytų jūs ir ji.

Stebėkite auklės reakciją i jūsų sąlygas. Vien del sutarties auklė gali išsigąsti nes ją jau saistys sutartyje surašytos taisyklės. o tėveliai turės puikius įrodymus iškilus konfliktams. Nesidrovėkite imtis priemonių norint išsirinkti gerą auklę.
----

internete yra gerų straipsių apie klausimus intervių metu, geri patarimai kaip rinktis gerą auklę. svarbu nepasimesti ir nebijoti kelti griežtas taisykles/ perklausas. juk tai daroma del didžiulio mūsų turto- vaikų.

jai tiek pradesi klausineti tai manau akis zmogui issoks,nes skelbime parasai,kad gerai butu d.patirtis,be zalingu iprociu ir tai jau sako,kad isidirbineja tie teveliai,kazkoks siaubas,toks vaizdas vaikas kaip suo kks bet kam,bet kur patiketi ji gali blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes ir ne tik, 4u.gif
Gal kas turi minciu ir pasiulymu, kaip pasakyti auklei kad ji dantis plautusi blush2.gif g.gif , siaip aukle atrodo lyg ir gera, rupinasi mazike, gyvename uzsienyje ir teko grit gryzti i darba, ieskojom aukles kai mazikei buvo vos porma menesiu verysad.gif suradom kaimo moteriske, na jai 33,metai, ne tokia ir moteriske, smile.gif namuose tvarkosi, visada padaro vyrui pietus, mums parvaziuojant vakariene, mazyle visada pakeistu pampersu, pamiegojus viskas kaip ir gerai, bet va niekada neplauna dantu blink.gif kiekviena miela ryta nusileidzia tiesiai is lovos(beje ji gyvena pas mus) nusiplauna rank ir viskas doh.gif
Na niekaip nedrystu pasakyti, jaunas zmogus, o jau gyevenime tiek macius, kad net vezi pragyvenus verysad.gif bijau visai gyvenima sugadisnt, ir zinau, kad namie bus nebemaloni atmosfera jei pasakysiu huh.gif bet tai mane varo is proto
Atsakyti