Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

paciu laiku idetas straipsnis. Paskaciau ir patikejau kad dar bus sausu oru ir viska suspesiu smile.gif
http://www.lrytas.lt...iu-taisykle.htm
Atsakyti
Sveikos tulpių augintojos,

niekada pati neauginus specialiai tulpių (apart tų paprastų raudonų, baltų kurios savaime iš kažkur darže vis būdavo biggrin.gif ) dabar spalį susodinus buvau svogūnėlius į kolbas lauke, kadangi gyvenu ne lt, žiemos nebuvo visiškai, iki minus 6 gal maximum, po švenčių grįžus pastebėjau kad jau mano tulpės sudygo, pagal pakelio informaciją turėjo vasario-kovo mėnesiais... na ne bėda, bet dabar savaitgalį nė iš šio, nė iš to nulį ir iki minus 2 praneša, tulpės jau kokius 4 cm drąsiai išlindusios, tai galvoju ar jos man nenušals? ar reiktų kuom uždengti? neįsivaizduoju kuom, nes ten tokia vieta kad ne bet ką uždėsi doh.gif ot galvos skausmas.

ir dar toks durnas klausimas, o kodėl jas reikia iškasti? kas bus jei aš jas paliksiu, ar kitais metais man jos nebežydėtų? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 01 11, 21:19)
Sveikos tulpių augintojos,

dabar spalį susodinus buvau svogūnėlius į kolbas lauke, bet dabar savaitgalį nė iš šio, nė iš to nulį ir iki minus 2 praneša, tulpės jau kokius 4 cm drąsiai išlindusios, tai galvoju ar jos man nenušals? ar reiktų kuom uždengti?

kodėl jas reikia iškasti? kas bus jei aš jas paliksiu, ar kitais metais man jos nebežydėtų?  g.gif  blush2.gif

Sveiki, nemanau kad joms kas nutiktų, tulpės-ne iš lepių. ir aš nedengčiau.Man tik neaišku kokiose kolbose jos pasodintos/ su kolbom į žemę, tikiuosi ten koks nubėgimas vandeniui joms yra? tada tikrai nieko nedaryčiau.
Tulpes geriausia iškast kasmet- perrinkti, atrinkti ar nėra ligotų,pažeistų- tokių nesodinti. O likusias- palikti džiūti vėsioj tamsioj patalpoje iki rudens kada vėl sodinsit. Ir džiaugsitės gražiais dideliais žiedais.Mat jei tulpė ilgai nepersodinama -prileidžia vaikų, susmulkėja, negaudama pakankamai maisto medžiagų.Ir taip apsisaugom nuo ligų profilaktiškai. Pati kasmet nepersodinu, nes turiu gan nemažai jų ..nespėju..tiek.Gaunasi kas dveji metai.Senos veislės neburnoja, žydi kaip niekur nieko, o vat naujos kai kurios lepesnės-pvz kaip tulip Monte Carlo- išsigimsta, smulkėja, dingsta pilnaviduriškumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 11 sausio 2013 - 22:29
QUOTE(nijole0619 @ 2013 01 11, 21:28)
Sveiki, nemanau kad joms kas nutiktų, tulpės-ne iš lepių. ir aš nedengčiau.Man tik neaišku kokiose kolbose jos pasodintos/ su kolbom į žemę, tikiuosi ten koks nubėgimas vandeniui joms yra? tada tikrai nieko nedaryčiau.
Tulpes geriausia iškast kasmet- perrinkti, atrinkti ar nėra ligotų,pažeistų- tokių nesodinti. O likusias- palikti džiūti vėsioj tamsioj patalpoje iki rudens kada vėl sodinsit. Ir džiaugsitės gražiais dideliais žiedais.Mat jei tulpė ilgai nepersodinama -prileidžia vaikų, susmulkėja, negaudama pakankamai maisto medžiagų.Ir taip apsisaugom nuo ligų profilaktiškai. Pati kasmet nepersodinu, nes turiu gan nemažai jų ..nespėju..tiek.Gaunasi kas dveji metai.Senos veislės neburnoja, žydi kaip niekur nieko, o vat naujos kai kurios lepesnės-pvz kaip tulip Monte Carlo- išsigimsta, smulkėja, dingsta pilnaviduriškumas.

oi ačiū už atsakymą!

nu ne kolbos, nežinojau kaip jas pavadinti blush2.gif blush2.gif

user posted image

va čia tie kur ant žemės vienas ant kito sudėti kur petunijos vos matos.
jie dugno neturi, nes kai keičiau paviršutines žemes, mačiau, kad kampe jau buvo skylė ir byrėjo į apatinius, nežinau kaip ten laikės kitos žemės (kai atsikėliau į butą jos jau buvo), bet kai supili pilną viskas laikos. Tai va jos ten sukaišiotos į visas jas.

tai tada iškasiu kai nužydės, jei žydės aišku. nes mano idėja ir buvo tokia, kad turėt pirmiausiai tulpių, o daugiau vėlyvą pavasarį susodinu pelargonijas arba petunijas į tas pačias.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 01 11, 22:51)
mano idėja ir buvo tokia, kad turėt pirmiausiai tulpių, o daugiau vėlyvą pavasarį susodinu pelargonijas arba petunijas į tas pačias.

Ėėė, jei norit kad tose pačiose po to žydėtų kitos gėlės, teks kitąmet sodinti dar į kokį indą ir tada į šias ertmes.Paaškinsiu kodėl. mAT PO NUŽYDĖJIMO TULPIŲ NEGALIM IŠKART NUPJAUTi, REIK LAUKT KOL NUGELS LAPAI - O TAI UŽTRUNKA, IR NELABAI GRAŽIAI ATRODO, bet jei nužydėjus išimtumėt tuos indus su tulpėm ir padėtumėt ,,daeit" kažkur ne tokioj matomoj vietoj , visiems būtų gerai.O tose ,,kolbose" galėtumėte iškart sodinti norimus augalus, kad puoštų aplinką.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 01 11, 23:19)

ir dar toks durnas klausimas, o kodėl jas reikia iškasti? kas bus jei aš jas paliksiu, ar kitais metais man jos nebežydėtų?  g.gif  blush2.gif

Kad ir kokias brangias ar retas tulpių rūšis auginčiau, niekada jų neiškasu schmoll.gif ir kai kurios vienoje vietoje auga 5-7 m., o jei kuri išnyksta - na ir kas, jos vietą greitai užima kitas augalas(tačiau taip nutinka retai) smile.gif
Atsakyti
nu dabar jau visai pasimečiau verysad.gif
nes mano pirmasis planas buvo, kad kai nužydės, nukirpsiu lapus ir nekasiu, o ant viršaus sodinsiu kitas gėles.

kodėl dėl kasimo galvojau, na, namie lt, aišku augo tos paprastos raudonos, rūžavos kažkokios, baltos, darže, nežinau iš kur jos atsiradę, nes tokiose vietose niekas specialiai nesodino tikrai, vidury lysvėse, o tos lysvės dešimtmečius tose pačiopse vietose unsure.gif bet n metų vis tose pačiose vietose išauga, žydi, ir aišku jos plečiasi, kaip supratau, prisidaugino svogūnėlių. tėtis sakė reiktų iškast ir sukelt kur į vieną vietą, bet sako per tiek metų jos bus giliai suėję į žemę matyt,ir jei žydi, tegu žydi, tik baltų vis mažėdavo kasmet, jos matyt "susižydėdavo" su raudonom, nes būdavo tokie gražūs mixai dalis rausvo, dalis balto, su ruožais.

tai galvoju ir pas save darysiu taip pat, be to čia giliai nesuvarys, bet kada galėsiu iškast kai tik nužydės visos, nupjausiu iki kiek įmanoma, o kas jau nudžius paskiau nurinksiu.

vat ką reiškia "sodininkė" be patirties doh.gif reikėjo pirma paskaityt prieš sodinant, nu bet galovju nieko čia baisaus.
tulpės paprastos, ne kažkokios įmantrios..

tai turbūt žiūrėsiu pagal situaciją, arba aš jų nekasiu visai, arba nupjausiu, nes taip laukt kol visai rudos palikt,tai tiesa, negalėsiu/nenorėsiu, nes norisi ir kitų pasodint paskiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 01 12, 17:22)

vat ką reiškia "sodininkė" be patirties  doh.gif  reikėjo pirma paskaityt prieš sodinant, nu bet galovju nieko čia baisaus.
tulpės paprastos, ne kažkokios įmantrios..

tai turbūt žiūrėsiu pagal situaciją, arba aš jų nekasiu visai, arba nupjausiu, nes taip laukt kol visai rudos palikt,tai tiesa, negalėsiu/nenorėsiu, nes norisi ir kitų pasodint paskiau  unsure.gif

Lapų pjauti tai tikrai nepatariama, nes svogūnas taip kaupia jėgas kitam žydėjimui. O pati pasvarstykite, ar Jums ten reikaligos "kolbos", juk toje vietoje galima garžų gėlynėlį suformuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 01 12, 15:06)
Lapų pjauti tai tikrai nepatariama, nes svogūnas taip kaupia jėgas kitam žydėjimui. O pati pasvarstykite, ar Jums ten reikaligos "kolbos", juk toje vietoje galima garžų gėlynėlį suformuoti  mirksiukas.gif

čia ne mano namai, nuomuojuos, tai tikrai nenoriu nieko keist, būtų mano tai kitaip būtų ax.gif

tai tada beliks palikti, ir neiškasti, jei tai mažesnė blogybė, nei pjovimas.. na man svarbiausia buvo dėl šalčio, ar nenušals, o daugiau jau matysim smile.gif

p.s. man tu blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 01 12, 17:33)
čia ne mano namai, nuomuojuos, tai tikrai nenoriu nieko keist, būtų mano tai kitaip būtų  ax.gif

tai tada beliks palikti, ir neiškasti, jei tai mažesnė blogybė, nei pjovimas.. na man svarbiausia buvo dėl šalčio, ar nenušals, o daugiau jau matysim smile.gif

p.s. man tu  blush2.gif  mirksiukas.gif

nu jei kas apsodinsi kokiom, kad pasisleptu kazkiek tie kotai tulpiu.
as iska. subrendusius gumbus sodinu kur man reikia, o mazesnius brandinimui uz siltnamio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 12 sausio 2013 - 18:34
QUOTE(grange @ 2013 01 12, 19:33)
čia ne mano namai, nuomuojuos, tai tikrai nenoriu nieko keist, būtų mano tai kitaip būtų  ax.gif

p.s. man tu  blush2.gif  mirksiukas.gif

mirksiukas.gif
Pas mane tarp tulpių auga zinijos, narcizai, lelijos, žilės ir serenčiai. Pasodink šalia kitas gėlytes ir paslėps lapus, o kai jau pradės džiūti ir nupjausi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 01 12, 18:36)
mirksiukas.gif
Pas mane tarp tulpių auga zinijos, narcizai, lelijos, žilės ir serenčiai. Pasodink šalia kitas gėlytes ir paslėps lapus, o kai jau pradės džiūti ir nupjausi  mirksiukas.gif

na jo jau reiks kažką galvoti kaip paslėpt gerai smile.gif
Atsakyti