Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 26, 10:07)
sveikos, tulpiu myletojos!!

as, kaip pradedancioji miciurininke, turiu klausima - kaip vadinasi tos paprastos kraujo raudonumo tulpes, kur kiekvienam darzelyje auga? Na, jei suprantat, ka turiu omenyje  lotuliukas.gif bandysiu savo netekti kompensuoti.. doh.gif
as ju turejau pasodinusi prie namo sienos, taip graziai zydejo, bet atejo trinkeliu klojejai ir man nespejus issikasti (buvau isvaziavusi, o vyras zaraza neiskase) viska ten apverte, smeliu uzpyle ir trinkeles suklojo, kaput mano tulpynui... verysad.gif
o buvo toookios grazios ir raudonos...

o gal kas turit Vilniuje? Susirokuotume.. Nes jau tuoj metas sukist i zeme.

Sveiki, tikriausiai kalbate apie Darvino hibridus "Oxford" su geltonu viduriuku ir "Apeldoorn" su juodu viduriuku smile.gif
Atsakyti
Į "Apeldoorn" dar labai panašios "London". Būtent šias dvi nuo senų laikų auginamos mano sode, bet susimaišė ir aš jų nebeatskiriu blush2.gif . Kitais metais galėčiau pasidalinti ir už "ačiū" smile.gif , o šiemet aš jų tiesiog neiškasinėjau.
Atsakyti
QUOTE(Katyte75 @ 2012 09 26, 12:25)
Sveiki, tikriausiai kalbate apie Darvino hibridus "Oxford" su geltonu viduriuku ir "Apeldoorn" su juodu viduriuku smile.gif

aha, tikriausiai apie tas bigsmile.gif man kazkodel tos "tarybines kovo astuntosios" tulpes lotuliukas.gif pacios paciausios. O jos dar kartais sukrauna toookius dideliausius ziedus - grozis neispasakytas, o dar ir kvapas.. wub.gif

QUOTE(v.vileva @ 2012 09 26, 12:33)
Į "Apeldoorn" dar labai panašios "London". Būtent šias dvi nuo senų laikų auginamos mano sode, bet susimaišė ir aš jų nebeatskiriu blush2.gif . Kitais metais galėčiau pasidalinti ir už "ačiū" smile.gif , o šiemet aš jų tiesiog neiškasinėjau.

oi, aciu uz atsakyma, dabar jau googlinsiu, bet speju, kad cia tos. Jei kitais metais dalintumetes, tai paimciau... 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,nusipirkau ir as tulpiu svogunu is nojaus seklu,sakykit noresiu pries sodinant paaikyt kalio permanganate,kiek jo deti i vandens koki kieki?kiek laiko laikyti tame skystyje,ir ar iskart istraukus is to skyscio i zeme iskart sodinti?
o gal rekomenduojate i kita skysti pamirkyti-koki?aciu
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2012 09 26, 12:33)

Sveiki, jei suprantate rusiskai, tai cia yra aprasymai Apeldoodrn ir London tulpyciu - http://kopilca.ru/kl...ridy-tyulpanov/
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 26, 10:07)
sveikos, tulpiu myletojos!!

as, kaip pradedancioji miciurininke, turiu klausima - kaip vadinasi tos paprastos kraujo raudonumo tulpes, kur kiekvienam darzelyje auga? Na, jei suprantat, ka turiu omenyje  lotuliukas.gif bandysiu savo netekti kompensuoti.. doh.gif
as ju turejau pasodinusi prie namo sienos, taip graziai zydejo, bet atejo trinkeliu klojejai ir man nespejus issikasti (buvau isvaziavusi, o vyras zaraza neiskase) viska ten apverte, smeliu uzpyle ir trinkeles suklojo, kaput mano tulpynui... verysad.gif
o buvo toookios grazios ir raudonos...

o gal kas turit Vilniuje? Susirokuotume.. Nes jau tuoj metas sukist i zeme.

Sveika, Vilniuje turėčiau ankstyvų raudonų ,,Parade" ir vėlyvesnių geltonų tulpių ( žydi nužydėjus raudonom) mix didelę dėžutę. JEI IDOMU TEL. 8 615 79601 ŽYDI TAIP:
http://public.fotki....i/sode-032.html

Papildyta:
QUOTE(neferite @ 2012 09 26, 19:52)
Sveiki,nusipirkau ir as tulpiu svogunu is nojaus seklu,sakykit noresiu pries sodinant paaikyt kalio permanganate,kiek jo deti i vandens koki kieki?kiek laiko laikyti tame skystyje,ir ar iskart istraukus is to skyscio i zeme iskart sodinti?
o gal rekomenduojate i kita skysti pamirkyti-koki?aciu

Sveika, mirkyti silpname( vos rausvame) kalio permanganato tirpale apie 30min. ir iškart sodinti. Pernai sodinau tiek krokų, tiek parduotuvines tulpes nemirkius-svogūnėliai buvo labai gražūs..ir nieko..nesirgo. smile.gif
dar ekologiškų ,,receptukų" galima rasti Trąšos, raugai, antpilai.temoje.
Atsakyti
QUOTE(Katyte75 @ 2012 09 27, 08:22)
Sveiki, jei suprantate rusiskai, tai cia yra aprasymai Apeldoodrn ir London tulpyciu - http://kopilca.ru/kl...ridy-tyulpanov/
smile.gif

Aciu 4u.gif . Išsisaugojau nuorodą - pavasarį reiks atidžiai apžiūrėti savo augintines smile.gif .
Atsakyti
Sveika, mirkyti silpname( vos rausvame) kalio permanganato tirpale apie 30min. ir iškart sodinti. Pernai sodinau tiek krokų, tiek parduotuvines tulpes nemirkius-svogūnėliai buvo labai gražūs..ir nieko..nesirgo. smile.gif
dar ekologiškų ,,receptukų" galima rasti Trąšos, raugai, antpilai.temoje.
[/quote]

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Neplanuojate siųstis iš lenkų tulpes ar narcizus? prisidėčiau 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
kaip tulpiu myletojos gyvenat? Ar jau sodinate tulpes?
Kadangi mano tulpes kaip kasmet iskastos, tai ziuredama i oru prognozes zilstu doh.gif
Kada reiks sodint tulpes... Musu visas sodas yra pakalnej, tai viskas zliurgsi nuo vandens pertekliaus. Ar mano atmintis paveda, bet nepamenu kada toks slapias ruduo buvo unsure.gif Suku galva kad jei nors kiek savaigalis sausesnis, tai gal is siltnamio sausos zemes atsinesus ir isimaisius i slapia bandyt pradet sodinti, nes to dziaugsmo gal 1000 svoguneliu bus, o jau salnas pranesa doh.gif Tai dabar idomu kaip pas jus ir ka galvojat daryti?
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 10 08, 22:45)
4u.gif
kaip tulpiu myletojos gyvenat?  Ar jau sodinate tulpes?
Kadangi mano tulpes kaip kasmet iskastos, tai ziuredama i oru prognozes zilstu  doh.gif
Kada reiks sodint tulpes... Musu visas sodas yra pakalnej, tai viskas zliurgsi nuo vandens pertekliaus. Ar mano atmintis paveda, bet nepamenu kada toks slapias ruduo buvo  unsure.gif  Suku galva kad jei nors kiek savaigalis sausesnis, tai gal is siltnamio sausos zemes atsinesus ir isimaisius i slapia bandyt pradet sodinti, nes to dziaugsmo gal 1000 svoguneliu bus, o jau salnas pranesa  doh.gif  Tai dabar idomu kaip pas jus ir ka galvojat daryti?

Pamėginkit į duobutes berti smėlio.Tulpių dalį jau sukišau, dar nemažai laukia savo eilės, kai pas mane sode žemė -smėliukas-tai kad ir kiek lytų, giliau sausa. O dėl sodinimo laiko-manau pats tas laikas, kai tik laisva minutė taip ir sodinti. o šalnos liūdina..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 08, 22:05)
Pamėginkit į duobutes berti smėlio.Tulpių dalį jau sukišau, dar nemažai laukia savo eilės, kai pas mane sode žemė -smėliukas-tai kad ir kiek lytų, giliau sausa. O dėl sodinimo laiko-manau pats tas laikas, kai tik laisva minutė taip ir sodinti. o šalnos liūdina..

aciu uz patarima 4u.gif Tiesa sakant i gelynus pas mane primaisyta visko, nes pati zeme visa uzveztine, bet pagrindas buvo sunki gana nelaidi, tai ten ir smelio ir smulkaus zvyro ir durpiu ir is kompostines ir ko tik nori jau prideta ir dar gelynas per koki penkiolika cm pakeltas virs pievos. Reiks bandyt savaitgali ziuret kas gausis...
Atsakyti