Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(Daisoja @ 2014 06 06, 16:14)
Pas jus daug blogiau, vadinasi visos virusuotos. Margligė neišgydoma, tik ugnimi.

nesiruošiu nieko panašaus daryti,
nes jos labai gražios
Atsakyti
Šiemet gana anksti nurudavo, sudžiuvo tulpių lapai, kitais metais tik birželio pabaigoje kasdavau, o šiemet jau reikės kurią dieną, kai žemė po lietaus apdžiūs, tai kai kurias rūšis šiemet reikės ir iškasti.
Papildyta:

Pas mane irgi buvo žiedų marglige sergančių tulpių iškasiau ir išmečiau, nes ir taip kasmet tokių kažkodėl atsiranda, o tai jei neiškasim tų sergančių, tai visos tulpės susirgs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 07 birželio 2014 - 17:39
sakot jau galima iškasti tulpes?
aš jau irggi norėčiau susitvarkyti,o ir lapai ne visai sudžiuvę,bet jau jau ax.gif
Atsakyti
Vakar tvarkiausi gėlyną ir iškasiau tulpes keliuose plotuose kur reikėjo kitas gėles sodinti. Buvau susodinusi į tinklines lėkštutes, tai labai greitai ir gerai įmanoma iškasti. Nebereikia rausti didžiausios duobės ir vis ieškoti-gal dar kur svogūnėlis likęs. Iškasti svogūnėliai kai kurie pradėję pūti. Tai manau, kad laiku iškasiau, nes tokių sunykusių būtų atsiradę ir daugiau.
Kitose vietose dar nekasu, nors ir lapai visai nudžiuvę. Žadu palikti kai kurias ir žiemoti-pažiūrėsiu kaip peržiemoja lėkštutėse.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 08, 12:50)
Vakar tvarkiausi gėlyną ir iškasiau tulpes keliuose plotuose kur reikėjo kitas gėles sodinti. Buvau susodinusi į tinklines lėkštutes, tai labai greitai ir gerai įmanoma iškasti. Nebereikia rausti didžiausios duobės ir vis ieškoti-gal dar kur svogūnėlis likęs. Iškasti svogūnėliai kai kurie pradėję pūti. Tai manau, kad laiku iškasiau, nes tokių sunykusių būtų atsiradę ir daugiau.
  Kitose vietose dar nekasu, nors ir lapai visai nudžiuvę. Žadu palikti kai kurias ir žiemoti-pažiūrėsiu kaip peržiemoja  lėkštutėse.

o,eisiu tada ir aš išsikasiu.
Aš šiemet irgi prisipirkau tų indelių,todėl ir noriu išsikasinėti ir susigrupuoti ax.gif
Atsakyti
O tai ta tulpiu marglige kanors blogo daro apart to,kad tulpes margos lieka?

Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 08, 13:41)
o,eisiu tada ir aš išsikasiu.
Aš šiemet irgi prisipirkau tų indelių,todėl ir noriu išsikasinėti ir susigrupuoti  ax.gif

O kas cia per indeliai?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 06 09, 01:09)
O tai ta tulpiu marglige kanors blogo daro apart to,kad tulpes margos lieka?

Papildyta:

O kas cia per indeliai?

Mažėja svogūnėliai, užkrečiamos kitos. Reikia rauti ir naikinti.

Indeliai svogūninėms gėlėms sodinti - keletą puslapių atgal apie tai buvo kalbėta ir įdėtos foto rolleyes.gif
Atsakyti
aš tik kas keli metai iškasu svogūnėlius,
nes kai jos nužydi tą plotą užgožia daugiametės gėlės
Atsakyti
sveikos tulpiu meletojos,reikia patarimo..
noreciau tulpes susodinti i vazonus ir lovelius (man atrodo jog visai grazu pavasari turetu buti pasistatyti kur noriu,nes nevisur galiu kasinet aplink namus) ir palikti ziemoti laukia g.gif ar mano tulpems nieko nenutiks? kazka esu girdejus jog vazonuose labiau issala geles... tiesiog vietoj to kad siuo metu (juk dabar reikia sodinti? g.gif ) g.gif sukisciau i zemes susodinciau i vazonus ir tuos vazonus palikciau laukia iki pavasrio... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kaliana @ 2014 09 08, 13:51)
sveikos tulpiu meletojos,reikia patarimo..
noreciau tulpes susodinti i vazonus ir lovelius (man atrodo jog visai grazu pavasari turetu buti pasistatyti kur noriu,nes nevisur galiu kasinet aplink namus) ir palikti ziemoti laukia g.gif ar mano tulpems nieko nenutiks? kazka esu girdejus jog vazonuose labiau issala geles... tiesiog vietoj to kad siuo metu (juk dabar reikia sodinti? g.gif ) g.gif  sukisciau i zemes susodinciau i vazonus ir tuos vazonus palikciau laukia iki pavasrio... ax.gif

Sušals lauke. Jei turit daug vietos šaldytuve - sodinkit ir kiškit į šaldytuvą. Aš taip dariau vienais metais. Į mažus vazonėlius susodinau, palaikiau vėsiai kambariuke (turim sandėliuką darbe), tada į maišelį (skylutę prakirpau), maišelį užrišau - ir į šaldytuvą. Pavasarį ištraukiau ir vualia.
Aišku, šaldytuvas darbe pustuštis, tai bepigu gėles laikyt biggrin.gif
Atsakyti
pradėjau ruošti svogūnėlius,atsirinkau gražius,mažus ir didelius.
Yra daug mažyčių ir nežinau ar mesti lauk ar auginti g.gif ką jūs su tokiais darote g.gif
Atsakyti
Sveiki,
ieskau kas galetu padovanoti ar uz simboline kaina parduoti tulpiu svoguneliu.
Atsakyti