Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 14:49)
O taviškės žydi kasmet ar kaip maksiminės,vienmetės?Ir aišku,veislės nežinai,teta maišą atvežė  biggrin.gif

du metus jau žydi. Aha, točniai - nežinau, nes teta pernai vėl atvežė smile.gif Pernai burbuliavau, kad nebeimsiu daugiau, bo užkniso iki negalėjimo, kol aš jas po visus pakampius iškaišiojau. Kieme mažuma, dar kiek darže, sode supilta.. Bet šiemet pažiūrėjau, kad visgi labai gražu, kai anos žydi. Ir nutariau - imsiu ir šiemet, kad tik atvežtų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vija zemaite @ 2014 05 20, 14:46)
saintlina, turbūt kokį viedriuką sodinai kiekvienos spalvos smile.gif Kiek metų taip auga?

panašiai smile.gif Man teta taip atvežė - pusmaišiais. Vienam pusmaišy radau raštelį 'raudonos', kitam 'geltonos', trečiam 'mišinys' ir pan. Tai taip ir sodinau, nemaišydama. Plačia duobę iškasu ir sudėlioju kiek telpa. Kur mišrios, tai visokių grožių yra - ir plunksnuotos, ir šiaip nestandartinių atspalvių.
Kai kurios du metus auga, kai kurios tik nuo rudens.
Atsakyti
Kad man kas tokią tetą įtaisytų. g.gif O dabar tenka tenkintis tetule- maxima. Baisiai gražu , kai taip vienos spalvos dideli ploteliai. thumbup.gif Ir mano gyvenimo spalva geltona, tai dažniausiai tokios spalvos ir įsigyju žydinčias gėles. Paskui tik apsižiūriu, kad reik kokios raudonos ar mėlynos dėl akcentų.
Atsakyti
aš nežinau, kodėl, bet pas mane maximinės tulpės tik vieniems metams. Sekančiais nieko panašaus į tuos žiedus nebelieka blink.gif Kur jos dingsta?.. g.gif Panašiai ir su jurginais.
O mano tetulė floristika užsiima. Gėlėm prekiauja, o svogūnėliai lieka. Matyt, tiesiog išmestų, jei nebūtų kas paima. Pasitaiko tarp tų svogūniukų ir hiacintų, ir narcizų, bet nedaug. Beje, šiemet pas mane nė vienas narcizas nežydėjo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 17:05)
aš nežinau, kodėl, bet pas mane maximinės tulpės tik vieniems metams. Sekančiais nieko panašaus į tuos žiedus nebelieka  blink.gif Kur jos dingsta?..  g.gif

drinks_cheers.gif Pas man tas pats.Kartais vis tiek susigundau,nusiperku nors vieniems metams pasidžiaugt.Tetos tai neturiu floristės smile.gif Lapai tai lieka ax.gif .
Atsakyti
adija5, palandžiojau po albumą, labai dideli ir vešlūs gėlynai, matyt, sunki žemė ir derlinga, todėl viskas ir klesti. Kokį plotą valdot, vyrui parodžiau, sako, nesvaik, kai turėsi 15 arų, galėsi tokius kiekius gėlių auginti blush2.gif
Papildyta:
saintlina, jei ta teta maišais atveža, tai iš kur ji gauna? iš vietinių augintojų? pati kažkokių atsparių prisidaugina ar kaip? juk jei pirktų kaip mes, tada irgi išnyktų? gal jas kaip dezinfekuoti reikia?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2014 05 20, 19:36)
saintlina, jei ta teta maišais atveža, tai iš kur ji gauna? iš vietinių augintojų? pati kažkokių atsparių prisidaugina ar kaip? juk jei pirktų kaip mes, tada irgi išnyktų? gal jas kaip dezinfekuoti reikia?

pati tikrai neaugina, seniai praeitas etapas. Manau, kad tulpės originaliai olandiškos.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2014 05 20, 20:36)
adija5, palandžiojau po albumą, labai dideli ir vešlūs gėlynai, matyt, sunki žemė ir derlinga, todėl viskas ir klesti. Kokį plotą valdot, vyrui parodžiau, sako, nesvaik, kai turėsi 15 arų, galėsi tokius kiekius gėlių auginti blush2.gif

Tai šitam sode 9 arų aš tik gėles ir auginu .Obelys,kriaušė, gervuogės, serbentai,vynuogė ir usio smile.gif .Kitiem pasižaidimams turiu žemės daugiau nei galimybių ir sveikatos viską aprėpt .
Atsakyti
nu jo, adija5, tada galima ir gėlių tuntais turėti...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 19:48)
pati tikrai neaugina, seniai praeitas etapas. Manau, kad tulpės originaliai olandiškos.

Skynimui ir auginimui vazonuose yra Darvino hibridų tulpių grupė (sutrumpintai žymi DWH). Net ir mūsų augintojai proginiams pražydinimams perka tos grupės svogūnėlius. Tai grupei priklauso ir nuo seno pas mus auginamos sunkiai išnaikinamos raudonosios. Jei Maximose pirktume tokias, tai irgi reiktų rečiau iškasinėti. O visokios šerkšnotos, papūginės ar žaliažiedės nori daugiau dėmesio.
Atsakyti
ačiū, Daisoja, už įdomias žinias. Matyt, tokias ir gabenasi.
Atsakyti
Ups, mano visos tulpes maximines, norfines. Nieko, zydi, nemutuoja... Kasu kasmet, rudeni persodinu, tik vis papildau naujomis rusimis savo tulpyna, todel dalis didziuju svoguneliu keliauja mamai ir sesei. Simet ir vaikeliai pas mane zydejo, tik trumpi kotai buvo ir ziedai mazesni. Taigi nesakyciau, kad maximines vieniems metams.
Atsakyti
kada ruosiates kasti tulpes
Atsakyti