Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(adija5 @ 2014 05 17, 00:09)

Kai grazu tiek daug ziedu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 16, 19:43)
O aš nupjaunu iki trečio lapo .Kaip ten gėlynas atrodytų,kai tokie stagarai styrotų  g.gif
.Ypač,kai jų daug,ne dešimt vienetų...

drinks_cheers.gif Aš taip pat.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 05 17, 01:09)
Aš neiškasu,nes fiziškai nepajėgčiau kasmet tokius kiekius iškast,paskui vėl užkast  schmoll.gif .Čia maždaug trečdalis auginamų.Foto pernykštė,bet ir šiemet tas pats,tik puse šimto daugiau  biggrin.gif

Labai gražu wub.gif Niekada tulpių neiškasinėju. Paprastos raudonos vienoje vietoje auga daugiau nei 16 m. ir kiekvieną pavasarį žydi. Būna, kad kitos gal susmulkėja ar visai dingsta, bet nei trupučio nepergyvenu, nes į jų vietą būna pasodintos kitos. Gerai auga ir nekasamos, tai kam vargti rolleyes.gif
Atsakyti
Paprastos raudonos ir pas mane vis dar išlenda ten, kur augo prieš ketvirtį amžiaus, o va dabartinės veislės neiškastos antrais metais būna labai prastos, svogūnėliai smulkėja, todėl ir iškasinėju. Kartu ir pasidauginu, nes pvz. Snow Crystal arba Real Time pokely tik po 3 tulpes, o kainuoja 12 Lt., nu man tai brangu ir noriu ne tris turėt, o truputį daugiau, kad gražesnė puokštė būtų...

adija5, gražūs jūsų gėlynai. Aš savo tulpes sodinu lysvėse, tai man lengviau jas ir pasodint ir iškast, nors auginu irgi daug.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 16, 23:09)
Foto pernykštė,bet ir šiemet tas pats,tik puse šimto daugiau  biggrin.gif

a tai sunku buvo ir šiemet pafotkint? Aš taip laukiau, taip laukiau, kada tu čia trinktelsi tuo pusšimčiu daugiau. O čia vėl pernykštę foto pakišo.. Nu bet vistiek baisiai gražu wub.gif O kas sužydi vietoj jų, kai šios nuvysta?
Atsakyti

Spėjau savo tulpikes pafotkinti, pasigirti ir po dviejų dienų jų nebeliko. Kažkas prie penkiaaukščio visas tulpes suniokojo. Mėtėsi kieme dalimis susmulkintos. Čia paskutinės užfiksuotos-šias išrovė su svogūnais, tai nežinia ar nors viena bus likusi.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 05 19, 18:09)
Spėjau savo tulpikes pafotkinti, pasigirti ir po dviejų dienų jų nebeliko. Kažkas prie penkiaaukščio visas tulpes suniokojo. Mėtėsi kieme dalimis susmulkintos.

gaila gėliukų.. prie daugiabučio sunku nusaugot..
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2014 05 17, 19:40)
Aš savo tulpes sodinu lysvėse, tai man lengviau jas  ir pasodint ir iškast, nors auginu irgi daug.

Aš kažkada bandžiau iškast,bet pas mani toks šlynas,kad anikaip nesužalojus svogūnėlio neištraukiu schmoll.gif Tai ir mečiau šitą reikalą - išgyvena stipriausi.Sodinu su grąžtu duobutę padarydama,bo nei kastuvo,nei šakių neįkišu dažnai. Visam laikui įtubdau biggrin.gif Jurginai ir kardeliai beveik kasmet keičiasi,neįstengiu visų iškasavot schmoll.gif .
Net neįsivaizduoju,kaip kažkas vargo mano smaragdines tujas vogdamas g.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 16:59)
a tai sunku buvo ir šiemet pafotkint?
  O kas sužydi vietoj jų, kai šios nuvysta?

Neduoda fotiko MB,dar naujas,tik kelios savaitės pirktas.Pernai jo truputuką,visai čiut čiut , užmyniau ir net garantinis nepadėjo,nekeitė tokios būklės,tai šito nuliovo kol kas nepatiki blush2.gif

Ką aš žinau,ten visada kažkas žydi tulpėm ant galvų g.gif Pvz.iš šito šono
user posted image
,paskui būna va maždaug taip ir kitaip.Man svarbu,kad kuo mažiau ravėt reiktų,nes tik nuskust galvas piktžolėms galiu,neišraunu niekaip.Nelabai turiu nuotraukų,gi ir kompą buvau suėdusi,mažai išsaugot pavyko blush2.gif
http://public.fotki....icture-019.html
http://public.fotki....icture-018.html
http://public.fotki....s/100-1049.html
http://s017.radikal....16281e9427f.jpg
http://i069.radikal....09857abbb72.jpg
http://s018.radikal....5bbdada8e14.jpg

QUOTE(evora @ 2014 05 19, 19:09)
Kažkas prie penkiaaukščio visas tulpes suniokojo. Mėtėsi kieme dalimis susmulkintos.

Bet kokie kiaulės žmonės doh.gif Suprantu,gražu,pavogiau, pasimerkiau pasigrožėt,bet va tokie ...bjaurastis.
O tokios gražios ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 20 gegužės 2014 - 02:14
QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 02:12)
......

Bet kokie kiaulės žmonės  doh.gif Suprantu,gražu,pavogiau, pasimerkiau pasigrožėt,bet va tokie ...bjaurastis.

nugis grožis.. wub.gif

Man rodos, evoros tulpes vaikai nupešiojo, ne šiaip kas užsigrožėjęs pasimerkt užsimanė. Pamenu, buvo ir pas mane baika. Buvom nukasę visas savo tulpes, išdžiovinę ir sudėję neįrengtam name iki rudens. O pas mano mažąjį vis draugų sueina, prisigalvoja visokių užsiėmimų, kai prie kompų sėdėt neleidžiu. Vienžo, surado vaikai tas tulpes ir kuris tai gudresnis sugalvojo jomis karą žaist. Vakare tulpių svogūnus rinkau po visą kiemą, pas kaimynus vienus, pas kaimynus kitus. Nemaža dalis jau tik išmetimui buvo. Po to kelias savaites nė vienas draugelis kieme akių nerodė...
Atsakyti
adija, pas tave tikri rojaus sodai, net nesitiki, kad tokioj netikusioj žemėj taip gražiai visi gėliukai klesti. thumbup.gif

Ja, vaikelių čia buvo darbas tas tulpikes patvarkyti. Tik labai jau nemažų. Mano batų dydid 38-39, o čia pėdos didesnės už mano-pamatavau. Na, bet papuls man į rankeles kada nors-geruoju nesibaigs. Kažkada to gėlyno vietoje buvo piktžolėmis apaugusi žemė ir besivoliojantys prisisiurbę paaugliai. Po truputį keitėm, keitėm, dabar jau ir aplinkinių namų gėlynus apdalinu perteklium. O su visokiais dvikojais kenkėjais jau seniai beteko kariauti. Atsimenu vieną rytą atsikeliu , žvilgt į savo gėlyną, o ten moteriškaitė, kad darbuojas sušilus. Ir vis į maišelį, į maišelį mūsų gražiasias begonijas. Aš prie krano, prileidau puodą šalto vandens ir ant galvos. Na, toliau buvo vaizdelis kaip geroj komedijoj-prisižvengiau visai dienai. lotuliukas.gif Paskui ėjau begonijas atgal susodinti ir dar gerą dantytą įrankį žemei purianti įsigijau-iš tos baimės paliko.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 05 20, 09:01)
Atsimenu vieną rytą atsikeliu , žvilgt į savo gėlyną, o ten moteriškaitė, kad darbuojas sušilus. Ir vis į maišelį, į maišelį mūsų gražiasias begonijas.

na bet ir bjaurybių esama..

o čia mano kelios tulpelės. Labiausiai man patinka geltonos - labai graži forma išsiskleidusių. Be to - vienintelės iš manųjų, kurios kvepia wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 gegužės 2014 - 14:19
evora - medžiotoja 4u.gif pas mus šiandien prie daugiabučio bijūno pumpurai nuskabyti...

saintlina, turbūt kokį viedriuką sodinai kiekvienos spalvos smile.gif Kiek metų taip auga? aš darau išvadą, kad mūsų žemė netinkama, gal yra nematodų prisiveisę, gal per rūgšti, nes dg. svogūnų sukirmiję, papuvę, lapai šviesūs, tokios sodrios žalios spalvos nerasta...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 15:16)
o čia mano kelios tulpelės.  Labiausiai man patinka geltonos - labai graži forma išsiskleidusių.

Kelios biggrin.gif Man geltonukės irgi wub.gif Tik niekaip nerandu atsparios rūšies,kad nenunyktų.O taviškės žydi kasmet ar kaip maksiminės,vienmetės?Ir aišku,veislės nežinai,teta maišą atvežė biggrin.gif
Atsakyti